Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply

χαχαχα καλη ερωτηση, η σκουπα θα χρησιμοποιηθει για να δημιουργησει carbon bike parts. Αλλα οκ δεν θα κανω αλλα update και Αν ειναι θα φτιαξω ενα ξεχωριστο thread.

Α, ναι. Το είχα ξεχάσει, sorry. Αλλά γιατί να θες τόσο μικρή αναρρόφηση; Μεγάλη θα έπρεπε.

αναλογα το μεγεθος της κατασκευης που θελεις να εκκενωσεις, καλο να τραβαει πολυ, αλλα αυτο πρπει να το κανει για πολυ ωρα και θα δουλευει με στενο 6mm κυκλωμα...οποτε πρπει να κραταει γερα.. Η hoover κινεζια που ανοιξα εχει ενα απλο μοτερ 1500W, ο ρυθμιστης αντε να την κατεβαζει στις 1000μινμινμιν. Επειδη δεν ειναι αυτος ο σκοπος της, εκτιμω οτι το μοτερ δεν θα αντεχει για πολυ ωρα.

Αν και οχι του παροντος ηδη σκεφτομαι να του προσαρμοσω καποια cpu ψυχτρα πανω, αλλα θα πρπει να λαπαρω την βαση κυλινδρικα ωστε να εφαπτεται στο μοτερ..

Τεσπα για να τα αποφυγω αυτα σκεφτομαι να μετατρεψω το πλακετακι και να βαλω μεγαλυτερη αντισταση και αν τυχον χρειαζεται αλλο πηνιο, ωστε να δουλευει χαμηλα, να μην ζεσταινεται και να κραταει ωρα (τουλ. 1 ωρα συνεχομενα με μινιμουμ αποδεκτο -0.8bar).

αν ολα γινουν ηλεκτρικα (αναρτηση, αλλαγες) με μια μπαταρια και να μεταβαλλει μονο του σκληροτητα αναλογα την διαδρομη τοτε σιγουρα θα αξιζει..παντως γενικα δειχνει οτι ειναι the way forward τα ηλεκτρικα..αρκει να οριμασουν και να μαρκεταριστουν με mainstream τιμες και να μην ξεφυγουν ως premium του τεμπελη/εφετζη..αλλωστε οτι εχει τρανζιστορ, παντα οφειλει να φτηναινει και να γινεται καλυτερο (moore's law)..

Ειναι σαν τα αμορτισέρ των Audi/Ferrari κλπ, που ανάβει ο μαγνήτης και αλλάζει ον δε σποτ η σκληρότητα με ρινίσματα μετάλλου μέσα στο λάδι. (δεν μπορώ να το πω πιο απλά)

το θέμα είναι πως αυτό θα είναι στο ποδήλατο σε θέματα αντοχής, διάρκειας, κοπανήματος, κλπ.

Ρε παιδιά...τι λύση υπάρχει για να μην καταπονούμε πολύ την ευαίσθητη περιοχή;

Πολύ πίεση δηλαδη, δεν ξέρω αν φταίει η θέση η κάτι άλλο

Πίεση όχι στα αυτά (@@)...αλλά από κάτω.

Πέραν αυτών που θα πείτε, να ρωτήσω:

Οι σέλες με την..τρούπα στην μέση, κάνουν δουλειά;

Αν κάθεσαι σωστά, ναι.

Εγώ πάντως όσο πιο έντονα κάνω και όσο πιο πολύ σκύβω (στο ποδήλατο :p ) τόσο πιο εύκολα μουδιάζω (αν αυτό λες καταπόνηση). Δεν ξέρω αν σχετίζεται και με τον ιδρώτα. (τα κάνω μούσκεμα κάτω)

Πάντως ένα ανέξοδο tip είναι να σηκώνεσαι ανά 10 - 20 λεπτά από την σέλα.

Ερώτηση του noob της παρέας: Τι λίπανση προτείνεται για την αλυσίδα? Κάπου πέτυχα ένα Cosmos Lac chain lubricant 210. Όπως το είδα είναι λεπτό γράσο σε spray μορφή. Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Όπως καταλάβατε κάνω τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του ποδηλάτου και είμαι παντελώς άσχετος

Λάδι μηχανής, γιατί αυτό βρήκα στην αποθήκη... εδώ και 1 χρόνο (που ξεκίνησα πάλι το ποδήλατο δηλαδή) Δεν ξέρω το shimano του [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] πόσο καλύτερο είναι. Έχω και μία μλκία silicon oil shiFt σε spray, αλλά τσουλάει χειρότερα.

μην βάλεις γράσο, χρησιμοποίησε ή το λεπτό της singer (3 ευρώ) ή MUC OFF (12 ευρώ)

το δεύτερο μένει στην αλυσίδα παραπάνω,δεν τραβά σκόνες και σκουπίδια και οι αλλαγές είναι πιο μαλακές

tip: πάρε το φθηνό και αν αποφασίσεις να ασχοληθείς περισσότερο με το ποδήλατο, αγοράζεις και το άλλο

τα σπρευ ποτε δε τα συμπαθησα στο ποδηλατο.

το λαδι της μηχανης , ειναι αρκετα χοντρο (εβαζα και απο αυτο) αλλα μαζευει ΑΜΕΣΑ σκονη η αλυσιδα και δυσκολο στον καθαρισμο.

το λαδακι της σιμανο που πηρα φαινεται αρκετα καλο

5Ε.ενα μπουκαλακι

Μάμησε τα. Εγώ έχω και ένα πιτσιλιτήρι που ρίχνει πράμα και γίνονται νιμού όλα.

Με μία φορά τον μήνα πόσο κρατάει [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] ? 5 euro πήρες το 50mL?

[MENTION=1006]wrong method[/MENTION] την κεράμικ έχεις;

Να την κάνω κι εγώ την ερώτηση μου.

Νομίζω πως κλείνω προς Giant Defy 4 και το πιο πιθανό είναι να το πάρω άμεσα σχετικά.

Έχει κανείς να πει γνώμη η κάποια αντιπρόταση;

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

Από σήμερα μπορώ να πω ότι έχω σωστά φρένα...

post-1318-1416076226,3478_thumb.jpg

Πρίν:

post-1318-1416076226,4489_thumb.jpg

Εν αναμονή του καλωδίου ... για να περαστεί και το πίσω φρένο, μπορώ να πώ ότι το φρένο δαγκώνει :T:

post-1318-1416076226,1145_thumb.jpg

post-1318-1416076226,411_thumb.jpg

Μάμησε τα. Εγώ έχω και ένα πιτσιλιτήρι που ρίχνει πράμα και γίνονται νιμού όλα.

Με μία φορά τον μήνα πόσο κρατάει [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] ? 5 euro πήρες το 50mL?

[MENTION=1006]wrong method[/MENTION] την κεράμικ έχεις;

Chain lube Lubricant της MUC-OFF.αυτή έχω.αφού καθαρίσω την κασέτα-αλυσίδα-δισκους

και με το ποδήλατο στο stand,ρίχνω στην αλυσίδα και με το χέρι κάνω 2 περιστροφές στο πετάλι.

αν δεν πλύνω το ποδήλατο,η λίπανση κρατά γύρω στις 20-25 μέρες

επαναλαμβάνω μόλις αρχίζω να ακούω το κρακκκ από τις αλλαγές στις ταχύτητες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.