Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

Εμφάνιση και τιμή σαν την δικιά μου :S βρε λες 20 L να είναι και η δικιά μου?

Παίζει γιατί κάτι 30αρες - 35αρες που είδα ήταν γίγας :hehe:

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply

DJD αυτα τα custom παλουκοσελα βγαινουν και για mtb? τους βαζεις οτι νημα θελεις? το παλουκοσελο απαρτιζεται απο 2 τμηματα, τον σωληνα και την βαση της σελας. Αυτα ειναι 2 κομματια στην κατασκευη και κολλιουνται ή ειναι ενιαιο part? δηλαδη μπορω να φτιαξω carbon σωληνα και να προσαρμοσω τον υπαρχοντα ανταπτορα? ποια ειναι η τιμη τους? Περαν απο παλουκοσελα μπορει να φτιαξει και τιμονια/λαιμους?

edit>επισης για να μην το ξεχασω, το εχω πει στον jason k l2phile, παιζει τρελο eshop uk για αθλητικα ειδη, οι τιμες ειναι τετοιες που συνειδητοποιεις τι κερδος βγαζουν ακομα και τα εκπτωτικα χωρια.. www.sportsdirect.com , στελνει κανονικα Ελλαδα.

edit2> βρηκα αυτο το ελληνικο μαγαζι που εχει πρωτη υλη για carbon κατασκευες, θα ηταν πολυ χρησιμο αν ξερουμε εργαστηρια που τους δινεις σχεδιο και στο φτιαχνουν.. αυτοι αραγε θα θελουν cad αρχειο και θα το φτιαχνουν με cnc το καλουπι ή ειναι τυπου χειροποιητο?

εδιτ3>αυτοι κατασκευαζουν στην ελλαδα οτι ζητησει ο πελατης http://www.elban.gr/

Hρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο ποδήλατο.Το ποδήλατο φοράει τα Schwalbe Ultremo R.1 , όπως το αγόρασα.Θα ήθελα την βοήθεια σας , να μου προτείνεται και εσείς κάποια λάστιχα. Θέλω κάτι λίγο ποιο ανθεκτικό,τα Schwable φθάρθηκαν πολύ γρήγορα αλλα να μην χάσω πολύ σε ταχύτα. Η γνώμη σας για αυτά? Continental GP4000 S . Kαι αν γνωρίζει κάποιος κάτι για τα veloflex, αν δεν μπερδεύω την μάρκα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

[MENTION=1243]fotme[/MENTION] : Τελικά St. Barbara είναι οι μάρκες. Δες κάτι παπούτσια Nike-Reebok πως είναι το σήμα.

[MENTION=6836]evilcoder[/MENTION] : Όταν λες φθάρθηκαν γρήγορα τι εννοείς; Σε πόσα περίπου χιλιόμετρα; Τα 4000 S έχω ακούσει / διαβάσει ότι είναι πολύ καλά.

αποκλειεται ρε... η εταιρια ειναι εισηγμενη στο χρηματιστηριο, θα ηταν ειχαν καψει προ πολλου.. αλλα τι ειδες και το λες?

Το εψαξα λιγο για το carbon, για καλουπι μπορεις να χρησιμοποιησεις dow, η μλκια ομως ειναι οτι θα πρπει να αφησεις το υλικο μεσα στην κατασκευη, δεν γνωριζω ακομα πως μπορει να γινει κουφιο. Σε απλο σωληνα σταθερης διατομης μπορεις να βαλεις απο μεσα μια λαμπα φθοριου και μετα να την σπασεις ή να χρησιμοποιησεις καλτσα, αλλα αν θελεις να φτιαξεις ενα riser τιμονι πχ χρειαζεσαι καλουπι... Υπαρχει μαγαζι με carbon στην Αθηνα, ονοματι Ανδρεου (Πειραιας νομιζω).

Νομιζω οτι δεν αξιζει να φτιαξουμε για δικη μας χρηση για ενα μονο τιμονι (παλουκοσελο ειναι πιο ευκολο), τα υλικα θα βγουν πιο ακριβα απο ενα ετοιμο. Παντως αν μαζευτουμε 2-3 για περισσοτερα απο ενα part εκει σιγουρα αλλαζει το ζητημα, οποιος ψηνεται για πειραματισμους να γνωριζει οτι ειμαι 100% μεσα παντως.

DJD αυτα τα custom παλουκοσελα βγαινουν και για mtb? τους βαζεις οτι νημα θελεις? το παλουκοσελο απαρτιζεται απο 2 τμηματα, τον σωληνα και την βαση της σελας. Αυτα ειναι 2 κομματια στην κατασκευη και κολλιουνται ή ειναι ενιαιο part? δηλαδη μπορω να φτιαξω carbon σωληνα και να προσαρμοσω τον υπαρχοντα ανταπτορα? ποια ειναι η τιμη τους? Περαν απο παλουκοσελα μπορει να φτιαξει και τιμονια/λαιμους?

products από εδώ είναι. Του λες τι διάμετρο και ύψος το θες και στο φτιάχνει. Επίσης επιλέγεις αν θες να UD/3K/Matte κτλ.. Σε αυτές τα παλουκόσελα είναι δύο διαφορετικά κομμάτια. Το δυσκολότερο κομμάτι φαντάζομαι είναι να φτιάξεις την βάση που θα κάτσει η σέλα, αλλά τέτοια πωλούνται και μόνα τους οπότε αν έχεις σκοπό να το φτιάξεις μόνος σου... τότε ξεκίνα με το παλούκι :D

[MENTION=6836]evilcoder[/MENTION] Στην αρχή φόραγα τα R1 κι εγώ αλλά εκτός ότι πέθαναν πολύ γρήγορα δεν ήμουν και πολύ ικανοποιημένος μαζί τους. Μετά δοκίμασα τα Continental Attack/Force τα οποία εκτός του ότι είναι σκυλιά έχουν απίστευτο κράτημα. Τα Veloflex παίζουν σε κατηγορία μόνα τους. Καταπληκτικό λάστιχο, ακριβό, γρήγορο και αν το συνδυάσεις με latex σαμπρέλα είναι απλά οργασμός. Το μειονέκτημα τους είναι ότι είναι αρκετά μαλακά οπότε δεν έχουν καλή προστασία απέναντι σε πράγματα που μπορούν να σου σκάσουν την σαμπρέλα. Αν οι δρόμοι είναι καλοί εκεί που είσαι πάρτο με κλειστά μάτια, αν όχι τότε πήγαινε για Continental Attack/Force ή GP4000s.

Ει σωραιος, για την ποδηλατικη καταπονηση τi υφασμα προτεινεις και με τι πλεξη? πολλοι λενε για uni με καθετες επιστρωσεις. Τα εργοστασιακα τι νημα χρησιμοποιουν συνηθως?

εδιτ> 105γρ για 30.9/350 δεν το λες ασχημο (το δικο μου ειναι καπου στα 300+)!! και η τιμη ειναι οσο τα εργοστασιακα με 150gr.. φανταζομαι οτι εμπεριεχει και τη βαση σελας ετσι?

edit2> παντως συμπεραινω οτι το πιο ευκολο για νουμπαδες στην κατασκευη carbon, περαν απο σωληνες που ειναι ευκολο, ειναι να παρεις ενα γτπ αλουμινενιο/ελαφρυ κομματι μικροτερης διατομης και να το ντυσεις με ανθρακονημα..γενικα επικρατει μεγαλος μυστικισμος σχετικα με carbon κατασκευες, αντε να μαζευτουμε 2-3 ποντικες να κανουμε πειραματα!! Ηδη αρχιζω και σκεφτομαι για carbon κασσετες που αν εχεις καλο χερι με dremel φτιαχνεις οτι θελεις και ενα μισοκιλο το γλιτωνεις ( για μπρος-πισω παντα)!!

Ει σωραιος, για την ποδηλατικη καταπονηση τi υφασμα προτεινεις και με τι πλεξη? πολλοι λενε για uni με καθετες επιστρωσεις. Τα εργοστασιακα τι νημα χρησιμοποιουν συνηθως?

εδιτ> 105γρ για 30.9/350 δεν το λες ασχημο (το δικο μου ειναι καπου στα 300+)!! και η τιμη ειναι οσο τα εργοστασιακα με 150gr.. φανταζομαι οτι εμπεριεχει και τη βαση σελας ετσι?

Ναι μαζί με την βάση έρχεται. Δεν είμαι ειδικός στις carbon πλέξεις.. ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread για πληροφορίες: Weight Weenies • View topic - Berk PROTO-TYPE Composites ο τυπάκος είναι πολύ ωραίος, ξεκίνησε από παλουκόσελα και τώρα φτιάχνει και ποδήλατο δικό του!

edit2> παντως συμπεραινω οτι το πιο ευκολο για νουμπαδες στην κατασκευη carbon, περαν απο σωληνες που ειναι ευκολο, ειναι να παρεις ενα γτπ αλουμινενιο/ελαφρυ κομματι μικροτερης διατομης και να το ντυσεις με ανθρακονημα..γενικα επικρατει μεγαλος μυστικισμος σχετικα με carbon κατασκευες, αντε να μαζευτουμε 2-3 ποντικες να κανουμε πειραματα!! Ηδη αρχιζω και σκεφτομαι για carbon κασσετες που αν εχεις καλο χερι με dremel φτιαχνεις οτι θελεις και ενα μισοκιλο το γλιτωνεις ( για μπρος-πισω παντα)!!

Αυτός ο τύποσ έφτιαξε μόνος του 2 ποδήλατα full carbon, 1 για αυτόν και 1 για την γυναίκα του..

και

και δείχνει πως ακριβώς.

Θα ψηνόμουν και εγώ για πειράματα, αλλά ούτε "εργαστήριο" / "χώρο" έχω, ούτε πολλά από τα εργαλεία.

Για κασετα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να την φτιάξεις μόνος σου από ανθρακόνημα, το ανθρακόνημα δεν μένει έτσι στιβαρό νομίζω, θρυματίζεται. Αλλά παλουκόσελα, πρέπει να είναι πιο ευκολο, αυτός στο βίντεο βάζει κάτι σαν αφρολέξ μέσα (ελάχιστο βάρος) και συνήθως δεν το βγάζει καν.

Το carbon είναι πολύ δυνατό υλικό δεν σπάει εύκολα. Εδώ βγάζουν δίσκους για μηχανές μεγάλου κυβισμό σε carbon. Να μία κασέτα. Σίγουρα δεν προτείνεται για συνεχή καθημερινή χρήση αν και τα δικά μου carbon δισκόφυλλα έχουν αποδειχθεί αστέρια μέχρι στιγμής.

file.php?id=4195&sid=f3c2274dc491bc89a5567ef670d13eb0&mode=view

Σίγουρα αν ξεκινήσετε να παίζετε με carbon τότε αφήστε τα πολύπλοκα σχέδια για το τέλος. Το να ντύσεις κάτι αλουμινένιο με carbon δε κερδίζεις τίποτα πέρα από εμφάνιση, μάλιστα θα πάρεις και περισσότερο βάρος. Έναν άλλον που είχα δει έκανε τα καλούπια με ξύλο.

Ο [MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] ίσως γνωρίζει περισσότερα περί του θέματος.

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION], αυτο το αφρολεξ που λες ειναι το dow, δομικο υλικο, το σκαλιζεις τριβεις και φτιαχνεις το καλουπι

[MENTION=23]DJD[/MENTION] τουμπανο η carbon κασετα :inlove:!! με ενα cnc το κοβεις οπως θελεις!! απο μεσα βεβαια ο σταυρος που τις κραταει θελει λιγο ψαξιμο, εκτος αν πανε πριτσινοτα ολoι οι δισκοι μαζι (χλωμο..). τα βγαζεις και επι 2 οποτε και κατι να σπασει το αλλαζεις στο καπακι..

Το αλουμινιο με το ανθρακονημα παντρευεται ευκολα?, μπορει να κολληθουν με καποια εποξικη, κυανοακρυλικη κολλα ή βιδωνεται?

Αποτι καταλαβαινω τα πιο ειδικα ατομα ειναι οι μηχανικοι γαστρας πολυεστερα διοτι δειχνει να θελει την ιδια διαδικασια. ΓιαγκΤ?:)

Ψηθειτε, μεσα σε 2 σκ εχουμε βγαλει ευκολα κομματια κ μετα αφρος!!

Το carbon είναι πολύ δυνατό υλικό δεν σπάει εύκολα. Εδώ βγάζουν δίσκους για μηχανές μεγάλου κυβισμό σε carbon. Να μία κασέτα. Σίγουρα δεν προτείνεται για συνεχή καθημερινή χρήση αν και τα δικά μου carbon δισκόφυλλα έχουν αποδειχθεί αστέρια μέχρι στιγμής.

Σίγουρα αν ξεκινήσετε να παίζετε με carbon τότε αφήστε τα πολύπλοκα σχέδια για το τέλος. Το να ντύσεις κάτι αλουμινένιο με carbon δε κερδίζεις τίποτα πέρα από εμφάνιση, μάλιστα θα πάρεις και περισσότερο βάρος. Έναν άλλον που είχα δει έκανε τα καλούπια με ξύλο.

Ο [MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] ίσως γνωρίζει περισσότερα περί του θέματος.

Σχεδόν οτιδήποτε κάνει για καλούπι αφού καλύπτεται από ειδική πούδρα για να μην κολλήσει με το υλικό.

Το πρόβλημα είναι η εξωτερική διάμετρος του παλουκόσελου που θα είναι ανόμοια.

Οπότε είτε βάζεις δεύτερο εξωτερικό καλούπι, είτε χρειάζεται επεξεργασία λείανσης που δεν θα αγγίξει το ύφασμα

χθες είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με 2 ποδηλάτες σχετικά με την κόντρα carbon και chromoly.

σίγουρα το hype και η τάση είναι υπέρ του carbon....αλλά μήπως θα έπρεπε να κοιτάζετε και τις αντίστοιχες λύσεις της chromoly? στην συζήτηση που έγινε χθες πέσαν επιχειρήματα βάρους, απορρόφησης κραδασμών και φυσικά ανθεκτικότητας ενός σκελετού chromoly από φύλλο 0.38

έγινε και αντίστοιχη προσθήκη πληροφοριών για τιτάνιο.

στην παρέα υπήρχε και ένας συνποδηλάτης που μεγάλωσε κίνα και σπούδασε κινέζικη ιατρική και μας εξηγούσε το ρόλο των εργομετρικών εξετάσεων για το ταίριασμα ποδηλάτου-αναβάτη αλλά και πόσο σημαντικό είναι να μην ακολουθούνται απόλυτα τυφλά αυτά τα νούμερα.

ειλικρινά έπαθα ποδηλατικό overdose από τις πληροφορίες.

[MENTION=8837]l2phile[/MENTION] ακριβώς χιλιόμετρα δεν ξέρω να σου πω!μπορώ να σου πω όμως ότι το ποδήλατο το έχω 10 μήνες τα λάστιχα "χαλάσανε" στους 8, με σχεδον καθημερινή ποδηλασία μέσα στην θεσσαλονίκη ( κέντρο-ποσειδώνιο για όσους γνωρίζουν την διαδρομή ).

Μια φορα κατάφερα να κάνω μεγάλη διαδρομή δυστυχώς και η διαδρομή ήταν Θεσσαλονικη-Λαγκαδικια και πισω . Mακάρι να είχα παρέα να έκανα χιλιόμετρα αλλα είναι όλοι τραυματίες δυστυχώς!

[MENTION=23]DJD[/MENTION] για veloflex δεν το βλέπω γιατί δεν νομίζω να αντέχουν τα λάστιχα στους δρόμους τις Θεσσαλονίκης.

Αν τα θέλεις μόνο για ποδηλασία μέσα στη πόλη τότε πάρε κάτι πιο βαρύ ανθεκτικό. Τα Gatorskin είναι μια σχετικά καλή πρόταση αλλά εμένα δε μου αρέσει καθόλου η συμπεριφορά τους στο βρεγμένο. Και τα Schwalbe Durano Plus είναι καλή περίπτωση.

Όχι δεν τα θέλω για ποδηλασία μέσα στην πόλη, απλά δεν είχα το mountain bike και χρησιμοποιούσα συχνά την κούρσα.Tα λάστιχα τα θέλω για μεγάλες απόστασης.Mάλλον θα πάρω τα Continental GP4000 S, αν είχανε κάνα δεκάρικο διαφορα τα GP attack/force θα τα αγόραζα.

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION], αυτο το αφρολεξ που λες ειναι το dow, δομικο υλικο, το σκαλιζεις τριβεις και φτιαχνεις το καλουπι

Μιλάς για το πρώτο βίντεο όπου τυλίγει με ανθρακόνημα κάτι σωλήνες ή για το δευτερο? (ή και για τα 2?)

Για κανενα, δεν τα ειδα :p, στα γραφομενα σου βασιστικα και το ειπα..παντως φανταζομαι οτι γινεται και με αυτο που κλεινουν τις τρυπες στα κεραμιδια πχ. που ειναι σαν αφρος στην αρχη. Αραγε υπαρχει καπου το σχεδιο τιμονιων για να δουμε εσωτερικες διαστασεις?

[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION], ποια ειναι η μεθοδος λειανσης και τι εννοεις να μην πιανει το υφασμα, εννοεις ανθρακονημα?

Αποτι διαβαζα οι περισσοτεροι τα βαζουν μεσα σε σακουλα και με μηχανη κενου βγαζουν τον αερα και μετα λογω διαφορας πιεσης το ανθρακονημα πιεζεται και η επιφανεια του γινεται λεια...μετα γυαλοχαρτο και gel coat..

Πανω σε αυτο το τροπο, υπαρχουν κατι σακουλες για τα ρουχα με βαλβιδα που την συνδεεις με ηλεκτρικη σκουπα και συμπιεζεται, οποτε φανταζομαι οτι αυτη θα κανει τη δουλεια της αρκει να της βαλουμε λιγη πουδρα για να μην κολλησει το ανθρακονημα με τις κολλες που εχει πανω..

edit> Χειριζεται αυτη τη περιοδο καποιος solidworks και fea?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.