Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας γιατί εξαρτάται άμεσα από την ευλυγυσία σου. Όσο πιο ευλύγιστος τόσο πιο χαμηλά-αεροδυναμικά μπορείς να πέσεις. Επειδή προφανώς ούτε αγώνες, ούτε πολλά χλμ θα κάνεις για την ώρα, ρύθμισε τον εκεί που δε σε κουράζει. Αν είναι πολύ ψηλά ίσως χάνεις σε έλεγχο οπότε μη το παρακάνεις και το έχεις σαν τσοπεριά :p

Οπωσδήποτε η σέλα πρέπει να είναι πιο ψηλά από το τιμόνι 3 - 7 πόντους. Έχει να κάνει με την κατανομή του βάρους.

Μπορείς να το έχεις ίσα με το τιμόνι αν στοχεύεις στις καταβάσεις ( για XC πάντα όχι DH που η σέλα είναι άχρηστη) οπότε είσαι συχνά όρθιος.

Λεω φετος να κανω λιγο ποδηλατάκι . Ανεβασα ενα ποδηλατο που ειχα αγορασει στον πατερα ( και ο οποιος για κανα 2 χρονια το εκανε κατι χιλιομετρα αλλα μετα το παράτησε ) και το εβγαλα μια βολτα σημερα και διαπιστωσα πως μαλλον εχει χαλασει η καστανια με τα γραναζια που εχει η πισω ροδα . Δλδ εκει που κανεις κανονικα πεταλι μπορει να χασει μιση στροφη στο ασχετο . Μπορει να το κανει 2 -3 φορες στο ενα χιλιομετρο μπορει και καθολου . Μιλάμε για αυτό CS-5700.jpg . Δεν εχω αλλαξει ποτε αλλα νομιζω πρεπει ναναι ευκολη υπόθεση . Δλδ βγαζεις τον τροχο και λογικα με ενα κατσαβιδι και ενα σφυρακι θα το λυνεις προς την αντιθετη κατευθυνση απο αυτην που κανεις πετάλι right ?

2ον Θελω να βαλω ενα σετ φωτα ( μπρος πισω ) τι προτεινετε ? Δεν θελω κατι πολυ ακριβο το ποδήλατο ειναι entry και ειναι αυτο .

testrm.jpg

Λογικα ενα σετακι με leds με κανα 20ρικο και επαναφορτιζομενες μπαταριες θα κανει την δουλεια ε ?

Θελω να βαλω ενα σετ φωτα ( μπρος πισω ) τι προτεινετε ? Δεν θελω κατι πολυ ακριβο το ποδήλατο ειναι entry και ειναι αυτο . Kill

Λογικα ενα σετακι με leds με κανα 20ρικο και επαναφορτιζομενες μπαταριες θα κανει την δουλεια ε ?

Άν θες κάτι φτηνό αυτό θα σου κάνει μια χαρά. Gadget-shop , Φακός Ποδηλάτου 5 Led & Πίσω Φως 5 Led

Θα το βρεις στα jumbo 3euros το μπροστά και 2euros το πίσω.

Δεν φωτίζει καλά, αλλά είσαι ορατός τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά με το flash του.

Αν θέλεις τώρα να βλέπεις πραγματικά εγώ πήρα αυτό: eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices

Πραγματικά σκοτώνει...!

Αύριο-μεθαύριο θα σας βάλω αναλυτικές φωτο για να το δείτε.

προς βραδινους βουνοποδηλατες:

το φως που εχω δε μου αρκει(900lumens).Θελω πιο δαχυτο.Υπαρχει καποια λυση φθηνη ;θα θελα χαμηλα να φεγγει και διαχυτα.Η να παρω αλλο ενα για 900αρη για το κρανος ;

προς βραδινους βουνοποδηλατες:

το φως που εχω δε μου αρκει(900lumens).Θελω πιο δαχυτο.Υπαρχει καποια λυση φθηνη ;θα θελα χαμηλα να φεγγει και διαχυτα.Η να παρω αλλο ενα για 900αρη για το κρανος ;

Αν θες πιο διάχυτο τσίμπα ένα τέτοιο: MJ-872 Waterproof 4-CREE XP-G 4-Mode 1600-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Free Shipping - DealExtreme αλλά ψιλοτσιμπάει και στην τιμή. Διαφορετικά ένα 900άρη στο κράνος μου φαίνεται μια χαρά θα κάνει την δουλειά του και θα ρθει και φθηνότερα.

η μλκια ειναι με το 900αρη πως λειτουργει σαν spot light.ενω κανει την νυχτα μερα , οταν κατεβαινεις μονοπατια βραδιατικα , στα 2μετρα δε βλεπεις καλα και δημιουργει εντονες σκιες απο τα κατσαβραχα..

εγω φανταζομουν πως θα υπηρχαν 2 μικρα φωτακια τα οποια μπορουν να φεξουν καλα στα 1-2 μετρα

[MENTION=9381]papajim[/MENTION]

αυτο εχω

MJ-808 HA-III SSC P7-C (SXO)3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set - Free Shipping - DealExtreme

και σκεφτομουν κατι τετοιο.

SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included) - Free Shipping - DealExtreme

αλλα τα αυτακια τα ηθελα πιο χαμηλα να φεγγουν..

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]

Αν πιάνουν τα χέρια σου λίγο με ηλεκτρονικά μπορείς να αντικαταστήσεις το led με το CREE XM-L T6 emitter, που καταναλώνει και λιγότερο, είναι και πιο φωτεινό και αν θυμάμαι καλά έχει και μεγαλύτερη γωνία εκπομπής. Το κόστος είναι περίπου 8€ νομίζω.

Upgrading the Magic shine MJ-808 with the Cree XM-L LED - YouTube

Βέβαια, αν έχει τα λεφτά η καλύτερη λύση και για μένα είναι ένα ακόμα στο κράνος...

Έγινε επεξεργασία από papajim

Αυτό πρέπει να είναι που χρησιμοποιεί κι ο τύπος στο video.

Edit: Άκυρο το P7 έχει κατά 5 μοίρες μεγαλύτερο angle view...

Έγινε επεξεργασία από papajim

αυτη την εντυπωση μου εδωσε και στο βιντεο δε σου κρυβω

παντως οταν ειχα 2 χ 900αρια στο τιμονι πανω δεν αλλαζε κατι..απλως εκει που φωτιζε το ενα , με τα 2 ηταν πιο φωτεινο ελαφρα.

και επειδη εχω αρκετους φιλους με 900αρη στο τιμονι και 900αρη στο κρανος παλι δε με ικανοποιει.

ειναι πολυ direct - spot light και οχι απλωμενο..

edit: την βρηκα την λυση.

θα βαλω πανω απο το φως , προεκταση με αλουμινοχαρτο και θα κανει "καθρεφτη" να βαραει κατω.

το δοκιμαζα τωρα.ετσι το φως που χανεται προς τα πανω θα βαραει κατω.ειναι καλυτερα απο πριν

Έγινε επεξεργασία από GoMaR

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]

Αν πιάνουν τα χέρια σου λίγο με ηλεκτρονικά μπορείς να αντικαταστήσεις το led με το CREE XM-L T6 emitter, που καταναλώνει και λιγότερο, είναι και πιο φωτεινό και αν θυμάμαι καλά έχει και μεγαλύτερη γωνία εκπομπής. Το κόστος είναι περίπου 8€ νομίζω.

Upgrading the Magic shine MJ-808 with the Cree XM-L LED - YouTube

Βέβαια, αν έχει τα λεφτά η καλύτερη λύση και για μένα είναι ένα ακόμα στο κράνος...

Αυτό έρχεται έτοιμο νομίζω (Inton IN-F001) . [ame=http://www.youtube.com/watch?v=luaASDQ058E&feature=related]Inton 900+ lumen bike light - Cree XM-L T6 3.7V 8ah - YouTube[/ame]

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.