Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

[MENTION=555]AN7 OverClocker[/MENTION] μπορεις και πολυ παραπανω να πιασεις με ΜΤΒ απο 60..

εχω πιασει και 74... παει κιαλλο αλλα δεν εχει νοημα.

[MENTION=4655]racer[/MENTION] 20κμ παραπανω απο mtb σε κουρσα απλα δεν υπαρχει αυτο που λες.

στην ιδια κληση αντε η κουρσα να παει 5-10χμ πιο γρηγορα..παραπανω δεν παιζει

και μη μου συγκρινεις τωρα τη μλκια το gt που εχεις..

λεμε καλο μτβ οπως εχεις κ καλη κουρσα

αλλα δε καταλαβαινω γιατι κανουμε τη συγκριση αυτη οπως και με τις τελικιες.

οι τελικες δεν ειναι θεμα ποδηλατου μονο αλλα και θεμα αναβατη.

Εγω με κουρσα στα σπριντ μου σε φλατ επιανα 60-62..αυτο τι σημαινει οτι σε κατηφορα θα πιασω 80-90?

σας πληροφορω οτι σε καταβαση Υμηττου με κουρσα πανω απο 60 δεν ειδα..

επισης

εγω με τον κυβο και ενας φιλος μου με το σκοτ λογω των παραπανισιων κιλων που εχει στις κατηφορες , χωρις πεταλι με περναει αισθητα ,οταν ομως καναμε σπριντ υπηρχε και το πλεονεκτημα λογω του βαρους του ωστε να κρατησει την ταχυτητα του και εγω προσπαθουσα να τον φτασω σε σημειο να ημουν 2 χιλιομετρα /ωρα πιο γρηγορος και στο τελος του σπριντ να τον περναω...

παιζει ρολο και η δυναμη στα ποδια , το στροφαρισμα ολα.

Οχι μονο το ποδηλατο.

Και ετσι για την ιστορια.οταν επιανα 60+ χιλιομετρα με την κουρσα του φραγμα , ενιωθα ανασφαλεια μεγαλη.Με το ΜΤΒ ενιωθα και στα 70 (που ειναι ευκολο να τα πιασεις) οτι το ποδηλατο παει τρενο και οταν θα φρεναρεις , θα καθησει ολο κατω το ποδηλατο.

edit:

[MENTION=8837]l2phile[/MENTION] : οχι κανενα MTB δε θα ειναι πιο γρηγορο απο μια κουρσα.Και μη μπαινεις σε αυτο το τρυπακι.

Ενα ποδηλατο ομως σα το GRC reaction θα ειναι πολυ πιο ανετο απο μια κουρσα μεσα στη πολη.Και Διαφορα στο βαρος δεν ειναι μεγαλη.

Επισης η κουρσα δε θελει δυνατο ποδι στην αρχη για να πας γρηγορα..

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply
[MENTION=555]AN7 OverClocker[/MENTION] μπορεις και πολυ παραπανω να πιασεις με ΜΤΒ απο 60..

εχω πιασει και 74... παει κιαλλο αλλα δεν εχει νοημα.

Είπα κάτι διαφορετικό ?

Άντε τώρα και με νευριάσεις και αύριο θα πάω να κάνω κονέ.... ξέρεις εσύ...

Μόλις τώρα γύρισα από την ποδηλατοδιαδρομή με 2 φίλους...από τις 2 το βράδυ μέχρι τώρα γυριζαμε πάτρα....φτάσαμε και αντίριο απο την γέφυρα...40+χλμ...πραγματική απόδραση:shout::shout::shout:

Οσοι δεν το έχουν δοκιμάσει...χάνουν.

4give my ignorance ..τα 74 ειναι με τις δυναμεις σας??(ή με την δυναμη της βαρυτυτας?)

(σιγουρα κατι εχασα στην συζητηση αλλα αναρωνω απο ιωση)

4give my ignorance ..τα 74 ειναι με τις δυναμεις σας??(ή με την δυναμη της βαρυτυτας?)

(σιγουρα κατι εχασα στην συζητηση αλλα αναρωνω απο ιωση)

θες να πεις οτι σε μια κατηφορα οι τελικες που θα πιασουμε θα ειναι ιδιες και δε παιζει ρολο ΚΑΙ η δυναμη ;

Δεν απευθύνεσαι σε εμένα, αλλά μπορώ να απαντήσω;

Φυσικά και παίζει ρόλο η δύναμη το ποδηλάτη. Είτε σε ίσωμα, είτε σε κατηφόρα, η δύναμη που φτάνει στον τροχό (δηλαδή ποδηλάτη μείων τριβές ποδηλάτου) σε συνδιασμό με την αντίσταση του αέρα διαμορφώνουν την τελική ταχύτητα.

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι 4 χρονια που ρωταω κατι εσυ πας την ερωτηση μου σε κατι που

α)δεν με ενδιαφερει

β)δεν ρωτησα...

και δεν απαντας σε αυτο και μονο που ρωταω???

Τεσπα....υποθετω απο την απαντηση σου οτι μιλατε για κατηφορες..

Συνεχιστε ...

ισως αν απανταγα τι εφαγα χθες θα ηταν απαντηση στο ερωτημα σου..

σε τι δεν απαντησα που δεν εχω απαντησει ευθεως 4 χρονια τωρα ;

μηπως 4 χρονια οι ερωτησεις σου εχουν κενα ;

η μηπως η αναρρωση δεν σε αφηνει να κατανοησεις τα παραπανω μηνυματα ;

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι 4 χρονια που ρωταω κατι εσυ πας την ερωτηση μου σε κατι που

α)δεν με ενδιαφερει

β)δεν ρωτησα...

και δεν απαντας σε αυτο και μονο που ρωταω???

You are doing it right!! :T:

Σε μεγάλες παρατεταμένες κατηφόρες (10-12χλμ +) η δύναμη του αναβάτη παίζει ελάχιστο ρόλο, μάλιστα πας πιο γρήγορα αν δεν κάνεις πετάλι κι είσαι σε αεροδυναμικό στυλ.

Καλή ώρα, Vincenzo Nibali, από τους καλύτερους στις καταβάσεις.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=l0db_i125aU]YouTube - ‪il salto di Nibali nella discesa del Giau‬‏[/ame]

Κι αυτά παθαίνεις αν είσαι άμπαλος σαν τους αδελφούς Schleck στις καταβάσεις:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0O5d94P6JGo]YouTube - ‪Fr[/ame]

LOL ρε, LOL!!:hehe:

Μου συμβαίνει και εμένα να με παίρνει προς τα έξω η στροφή, αλλά με φρένο το μαζεύω.

LOL ρε, LOL!!:hehe:

Μου συμβαίνει και εμένα να με παίρνει προς τα έξω η στροφή, αλλά με φρένο το μαζεύω.

Εντάξει.. αλλά μάλλον δε πήγαινες με 70-80 :hehe:

Tωρa που λετε για κατηφορες να μου λυσετε μια απορια, οταν ειμουν 13῏14 (max 1994) ειχα ενα peugeot team ΜΤΒ, ειχε 18 ταχυτητες, ειμουνα σε μια μεγαλη κατηφορα κοντα στο σπιτι μου (πισω απτο κτημα συγγρου), ανεβαινα ευλαβικα Ολη την ανηφορα ωστε να την κατεβω μαλλια.

Τα καταφερα, κατεβαινα οσο πιο γρηγορα μπορουσα, φοραγα και ενα καπελο που εφυγε στην κατηφορα, ειχα ενα ενσυρματο cateye το οποιο ειχε δειξει 72 χλμ, για χρονια το νουμερο αυτο με συντροφευε.

Τα τελευταια χρονια που εβλεπα παλι ποδηλατα κ ακουγα ιστοριες, ταχυτητες etc. αρχιζα να αναρωτιεμαι πως το εκανα. Μαλιστα προσφατα ξαναπηγα, με 27 τχυτητες πλεον, δεν ξεκινησα απο τοσο ψηλα, ισως δεν εκανα με το ιδιο παθος τοσο πεταλι (τοτε αυτοσκοπος ηταν η maximum δυνατη ταχυτητα) κ εφτασα τα 56χλμ/ὤρa, ηταν και η αισθηση του κινδυνου πολυ πιο εντονη απο τοτε.

Αναρωτιεμαι ομως πως τοση μεγαλη διαφορα με τοτε. Μου φαινεται δυσκολο ενα παλαιοτερο ποδηλατο με ενα πιτσιρικα στο πεταλι να ποιανει μεγαλυτερη ταχυτητα απο οτι τωρα, μηπως το κοντερακι εδειχνε οτι ναναι, μηπως το κιβωτιο ηταν πιο μακρυ, μηπως σε αυτες τις ταχυτητες η ελλειψη κινδυνου κ ῾δωσε ακομα λιγο παραπανω πεταλι῾ παιζει ρολο, αποψεις?

Πρώτα από όλα, πρέπει να είναι σωστά περασμένη η περίμετρος του τροχού στο κοντεράκι.

Δευτερον, πόσο γρήγορα έκανες πετάλι τότε και πόσο γρήγορα τώρα;

Τρίτον, ποιά ήταν η σχέση πολλαπλασιασμού (η μέγιστη) που είχες τότε και ποιά τώρα (ναι ξέρω, που να θυμάσαι...)

Όταν πατάς πετάλι στον κατήφορο με στόχο την ανώτερη ταχύτητα μπαίνεις στο αναερόβιο σκαλοπάτι. Για να συνέλθεις μετά θέλεις 5 - 15 λεπτά.. Θα σε έχουν περάσει και αυτοί με τα πατίνια : )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.