Jump to content

Θερμοκρασιες

zomg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

cpu q6600 (B 3) cooler zalman 9500, mobo p5q pro, psu akasa 600w,

gpu 4850 toxic, ram 4*2gb corsair 4-4-4-12 (800) @ 2.1v,

2*barracuda 500gb,case thermaltake vx bach,samsung 2693, vista ultimate 32 bit.(bought 20/10/08)

Εχω ενα πολυ περιεργο προβλημα υπερθερμανσης που αρχισε να μου εμφανιζετε τον τελευταιο μηνα.Μου το κανε στην αρχη με το Lord Of The Rings Online.

Αυτο που συνεβαινε ηταν οτι ο επεξεργαστης και η θερμοκρασια της μητρικης ηταν σε λογικα επιπεδα αλλα εκαιγε ολο το πανω μερος του κουτιου!Αφαιρωντας το αριστερο καπακι του κουτιου η θερμοτητα υποχωρουσε.

Αντε λεω ηταν πολυ απαιτητικο το παιχνιδι, δουλευε και στο 100% η καρτα γραφικων, θα φταιγε το συγκεκριμενο παιχνιδι.

Αμ δε :nono:

Μου το κανει πλεον ακομα και στο warcraft 3 (dota) που σιγα τις απαιτησεις που εχει.

Λεω θα φταιει το overclocking...κατεβαζω απο 8*400 σε 9*333 και εντελει σε 9*266 που ειναι και η stock τιμη της cpu.Σε idle η διαφορα στα core temp δε ξεπερνουν τους 10 C οπως και σε full load με prime95 η διαφορα στοκ και o.c. παραμενει στους 10C.

Οι τιμες σε idle απο hardwaremonitor για τα core ειναι 49-55C.Το real temp γραφει 34-39C.

Χρησιμοποιωντας prime95 και στοκ cpu τιμες μετα απο λιγο ολο το πανω μερος του κουτιου αρχισε παλι να καιει...

Το ιδιο συμβαινει και με τη cpu στα 9*333 απλα συμβαινει λιγο πιο γρηγορα...

Οι τιμες των cores σε full load ειναι απο hardwaremonitor 75-80C και απο real temp 60-65C.

Αν και δεν εχω μεγαλη πειρα απο θερμοκρασιες cpu temp 32C, mobo temp 37C (asus pc probe) δε μου φαινονται εξωφρενικα, και δε μου φαινεται οτι μπορουν να συσχετιστουν με το οτι το πανω μερος του κουτιου καιει.

Το προβλημα ειναι οτι εφοσον η θερμοτητα μεταφερετε στο κουτι εξαιτιας του μετάλλου δε μπορω να εντοπισω τι ειναι αυτο που μου υπερθερμαινει το κουτι.

Βγαζοντας και το δεξι panel του κουτιου και τρεχοντας και παλι prime95 παρατηρησα οτι το μερος πισω απο την cpu εβγαζε αρκετη θερμοτητα, η οποια ομως δε φαινεται να μεταφερεται προς τα πανω.

Αυτο που αρχιζε να ποιανει μεγαλες θερμοκρασιες ειναι η δεξια μερια του τροφοδοτικου!

Ειναι δυνατον?Γινετε να υπερθερμαινεται το τροφοδοτικο απο την δεξια πλευρα μονο? (απο κει που βγαινουν τα καλωδια). Ή μηπως ερχετε η θερμοτητα μεσω των μεταλλων απο τη μητρικη?

Με κλειστα και τα 2 καπακια η θερμοτητα μεταφερετε και απο την αριστερη πλευρα του τροφοδοτικου και συνεχιζει μεχρι και το dvd rom (που το χα αποσυνδεσει στην αρχη γιατι υποψιαστικα οτι ισως εφταιγε αυτο...)

Τελικα τι μπορει να φταιει?Το cooler της cpu,η μητρικη, το τροφοδοτικο ή το κουτι?

Αν φταιει το τροφοδοτικο θα πρεπει να βγαλω και την μητρικη πριν μπορεσω να βγαλω το τροφοδοτικο (ειναι απο τα μειονεκτηματα του συγκεκριμενου κουτιου) που δε μου ειναι και οτι πιο ευκολο...

Αν γνωριζετε κατι...Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη γιατι εχω τρελαθει....

Πιστεύω οτι θα βοήθαγε αρχικά να ανέβαζες 1-2 φώτος με το κουτί σου όπως το έχεις τώρα...

Εριξα μια ματιά στο site της Thermaltake για να το δω... μου φάνηκε να του λειπει αέρας να πω την αλήθεια μου... λεει μεν για ενα 14αρι μπροστα, βλέπω και ενα πλαινο αλλα και πάλι... βέβαια ειναι mid tower δεκτό.

Πες μας επίσης τι θερμοκρασία εχεις στο χώρο σου *γιατί τώρα το καλοκαίρι ολα ζεσταίνονται*, αν το έχεις σε σημείο που να αερίζεται καλα ή ειναι χωμένο σε κάνα γραφείο απο κάτω και στοιβαγμένο.

Οι θερμοκρασίες cpu που αναφέρεις πιστεύω οτι ειναι στα ανεκτά πλαίσια.

Βγάλε τη μητρική και το τροφοδοτικό έξω από το κουτί και δούλεψε τα. Έτσι μόνον κατά τη γνώμη μου θα καταλάβεις αν ανεβάζει θερμοκρασία το τροφοδοτικό, ή ο επεξεργαστής σου.

επειδή μπερδευτηκα λίγο, τι θερμοκρασίες έχεις απο hwmonitor σε stock και σε 333*9?

πάντως λογικό είναι να είναι υψηλές ελέω revision το quad (B3) :X:

Μου φαινετε ι πιο πιθανη λυση ναναι να βγαλω psu, mobo απο το κουτι...αν και μου ειναι αρκετα δυσκολο...

θα βγαλω φωτος μολις παω σπιτι γιατι ειμαι ακομα στη δουλεια μπας και βρουμε καμια πιο ευκολη λυση.

Οι θερμοκρασιες που ανεφερα ειναι για 9*333. Οι 9*266 ειναι 5C πιο κατω ενω για 8*400 ειναι 5C πιο πανω.

Δε θυμαμαι :( θα σου πω το απογευμα.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το πανω μερος του κουτιου και το τροφοδοτικο καιει ακομα και οταν ολα ειναι στο auto...

Αρα δεν ειναι θεμα τασεων...που σημαινει οτι μαλλον δεν ειναι το psu...αλλα απ την αλλη γιατι ζεματαει?

Δε το γλιτωνω το ξηλωμα:suicide::suicide:

ετοιμες και οι φωτος.

Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το δεξι panel δεν εχει ουτε μισο χιλιοστο εξαερισμου.

συν οτι απο μπροστα το μονο μερος απ οπου μπαινει αερας ειναι το 14ρι fan ολο το μερος

πισω απ τη mobo εχει λογικα εγκλωβισμενο αερα...

Αν παρω τον τροχο και ανοιξω ενα τετραγωνο στο δεξι πανελ για να κουμπωσω ενα 14ρι fan να διωχνει αερα?

Λετε να κανει τπτ?οΟ

Αχ και να ξερα τι μου δημιουργει το προβλημα...

Για το αριστερο πανελ υπαρχει και αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650651

αλλα δε νομιζω κι αυτο να βοηθησει μιας και το προβλημα ξεκινα απο το δεξι μερος...

post-3208-1416074006,4754_thumb.jpg

post-3208-1416074006,6609_thumb.jpg

post-3208-1416074006,7879_thumb.jpg

post-3208-1416074006,8701_thumb.jpg

post-3208-1416074006,9226_thumb.jpg

δεν εχεις τρελη εισαγωγη αερα παντως....

βαλε και το φιλτρο σκονης κ εδεσε το γλυκο.

Λοιπον να σας δωσω και τα τελευταια νεα.

Με 1 ωρα+ prime95 και μονο το δεξι πανελ ανοιχτο

η θερμοτητα περασε και παλι και απο την αριστερη πανω πλευρα του κουτιου...

Με το που ανοιξα και το αριστερο πανελ μεσα σε 1 λεπτο εξαφανηστηκε απο τα αριστερα

και παρεμεινε βεβαια καυτη η λαμαρινα στην οποια παταει η μητρικη και η δεξια πλευρα του τροφοδοτικου.

Αρα μαλλον ο επεξεργαστης σε συνδιασμο με το κουτι φταινε, μιας και ολα αρχιζουν απο τοτε που η cpu ανεβαζει temp.

Δε ξερω απο αλλα κουτια αλλα η λαμαρινα που παταει η μητρικη δε θα πρεπε να χει καμια τρυπουλα να αεριζεται?

Εμενα παντως δεν εχει τπτ.

Παραθετω και φωτο για του λογου το αληθες.

Any suggestions μπας και γλυτωσω κανα φραγκο?:(:help1:

post-3208-1416074006,9861_thumb.jpg

post-3208-1416074007,1103_thumb.jpg

κοψιμο σε διαμετρο 23αρη fan και στα 2 πλαινα,ενα να βαζει (αριστερο) και ενα βγαζει(δεξι)

Αλλαξε και την παστα μπας και ειναι αυτο.

Μηπως δε βγαζει η cpu ολη τη θερμοτητα στην ψυκτρα και τη βγαζει και πισω στη mobo;)

Βγάλε τη μητρική και το τροφοδοτικό έξω από το κουτί και δούλεψε τα. Έτσι μόνον κατά τη γνώμη μου θα καταλάβεις αν ανεβάζει θερμοκρασία το τροφοδοτικό, ή ο επεξεργαστής σου.

Αν μπορείς να το κάνεις, κάνε το. Αν το πρόβλημα είναι η ροή του αέρα, αμέσως θα το καταλάβεις όταν θα δουλέψεις τη μητρική έξω από το κουτί και με το τροφοδοτικό μακριά της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.