neuromancer Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2009 To έχουν αναφέρει στο παρελθόν, σε θεωρητικό επίπεδο, μέλη του Lab, ότι δηλαδή τα αποσπώμενα καλώδια δημιουργούν αντίσταση μεγαλύτερη από τα μόνιμα κολλημένα. Ήρθε η ώρα να το παραδεχτούν και οι κατασκευαστές (αφού μας τα πάσαραν πρώτα). Πρόσφατα, Enermax, Seasonic, Corsair, PC Power & Cooling όλοι παραδέχτηκαν ότι για maximum απόδοση τα non-modular PSUs είναι ο σωστός δρόμος. Οι διαφορές λογικά δεν είναι σημαντικές (κανείς δεν έδωσε νούμερα) αλλά είπαν ότι είναι μετρήσιμες. Η PC Power & Cooling (νυν OCZ) είπε ότι η πτώση τάσης είναι στο επίπεδο πτώσης που προκαλείται από ~0.6 μέτρα καλώδιο.Πηγή
Volrath Ιούνιος 8, 2009 #2 Ιούνιος 8, 2009 Καλά δε πιστεύω να περίμενες να σου γράψουν στο κουτι του modular ότι ξέρεις, δεν έχει την ίδια απόδοση με τα non modulars. Και οι περισσότεροι χρήστες είναι διατεθημένοι να "χάσουν" λίγη τάση (αρκεί να παραμένει στα ασφαλή επίπεδα) και να κερδίσουν το cable management.
neuromancer Ιούνιος 8, 2009 Author #3 Ιούνιος 8, 2009 Δεν περίμενα τίποτε! Απλά παραθέτω τα γεγονότα. Το να μου έλεγε ότι ρίχνει την απόδοση 0.1% δεν θα με απέτρεπε από να πάρω αυτό που πήρα. (Για τέτοιες διαφορές φαντάζομαι μιλάνε).Τα modular χρειάζονται προσοχή στην αρχή, μήπως δεν γίνεται καλή επαφή και λόγο π.χ. κάποιου σπινθιρισμού υπερθερμανθεί η επαφή και καούν όλα.
2cpu Ιούνιος 8, 2009 #4 Ιούνιος 8, 2009 4 τροφοδοτικά πέρασαν μέχρι στιγμής από τα χέρια μου.2 με χταποδομπουγαδοσχοινο και 2 modular.Τα δε 2 με τα αποσπωμενα καλώδιαέχουν τόσο καλό σύστημα 'κουμπώματος" των καλωδίων που την τελευταία παράγραφοτην κόβω κομματάκι χλωμό να γίνει (corsair & hyper ).
neuromancer Ιούνιος 8, 2009 Author #5 Ιούνιος 8, 2009 Δεν αντιλέγω, δύσκολα περνάει από QA τέτοια χοντράδα. Αλλά δεδομένου ότι οι έλεγχοι πολλές φορές γίνονται δειγματοληπτικά, ένας έλεγχος στο πρώτο μπρίζωμα δεν κάνει κακό. Η περίπτωση σπινθιρισμού παίζει γενικά, το έχω πάθει σε πολύμπριζο.
Theorw Ιούνιος 8, 2009 #6 Ιούνιος 8, 2009 Εγω εχω 2 χρονια μπαινω στο 3 σε κανα μηνα,thermaltake purepower και με εχει βγαλει μια χαρα.Το μονο π με χαλαει λιγο ειναι τα 4 rails. γτ φαινεται με τοσο oc που εχει φαει οτι επρεπε να εχει ενιαιο rail αλλα δεν νομιζω οιτι γινεται σε Modular ε??
Dante80 Ιούνιος 8, 2009 #7 Ιούνιος 8, 2009 Στην συντριπτική πλειοψηφία των τροφοδοτικών, ο αριθμός των rails που δίνεται εξωτερικά συγχωνεύεται σε περισσότερες εσωτερικά. Επιπρόσθετα, ασχέτως του overVprot του κάθε "rail", το σύστημα δεν κλείνει την κάνουλα αν ξεπεράσεις τα Amps σε γραμμή ενώ μένεις χαμηλά στα συνολικά...Για τα modular τροφοδοτικά, πάντα η ύπαρξη μιας επιπλέον σύνδεσης αυξάνει την αντίσταση. Δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά για το 95% των χρηστών, το να επιλέξεις για αυτό τον λόγο και μόνο μη modular τροφοδοτικό είναι απλά ηλίθιο. Καθώς γνωρίζουμε πως οι διαφορές είναι σχεδόν μη μετρήσιμες, και πως τα περισσότερα σύγχρονα modular τροφοδοτικά κρατάνε regulation αντίστοιχο καλών μη modular. Με το ίδιο ripple...
Theorw Ιούνιος 8, 2009 #8 Ιούνιος 8, 2009 Μαιστα...ΔΛΔ αν καταλαβα καλε λες οτι ακομα και αν ξεπερασεις τα αμπερ που αντεχει το ενα rail,μεσω εσωτερικης διασυνδεσης διοχετευεται αχρησιμοποιητο ρευμα απο rail που "τεμπελιαζει" στο rail που το χρειαζεται.Σωστα?
Dante80 Ιούνιος 8, 2009 #9 Ιούνιος 8, 2009 Yep, αυτό γίνεται στην πράξη στα περισσότερα τροφοδοτικά. Είτε λόγω του ότι εσωτερικά έχουν ενωμένα rails (δλδ γράφουν πως έχουν 4 ας πούμε rails ενώ πραγματικά έχουν 1-2) είτε γιατί το υπόλοιπο σύστημα είναι αρκετά κρύο-απροβλημάτιστο ώστε να χρειαστεί πραγματικά overVprot. Οι εταιρίες δεν είναι ηλίθιες να κλείνουν την παροχή αν βάλεις μια κάρτα που τραβάει πολλά amper σε ένα rail, ενώ το υπόλοιπο τροφοδοτικό κοιμάται...:flower:
Lakisss Ιούνιος 8, 2009 #10 Ιούνιος 8, 2009 Εγω πιστευω οτι τα παντα ''παιζουν'' γυρω απο το κοστος κατασκευης.Σιγουρα μια συνδεση σε μια γραμμη ειτε υπο την μορφη βυσματος η κλεμμας, η κολλησης, κοστιζει σε ισχυ.Το θεμα ειναι αν η απωλεια ισχυος εινα μετρησιμη και αξια αναφορας!Τι θελω να πω? Αν οι εταιριες νοιαζοντουσαν τοσο πολυ για μας, θα ειχαν αντισταθμησει την απωλεια αυτηβαζοντας καλυτερα χαλκινα καλωδια, επιχρυσους ακροδεκτες στα βυσματα, αποδοτικοτερους fans, η θα αφαιρουσαν στην τελικη τα leds. Αυτα ομως κοστιζουν....Μηπως τελικα κατω απο την πιεση του ανταγωνισμου και του κοστους,ειναι μια δικαιολογια για να γυρισουν πισω στα non-modular PSUs?
sonic_mainliner Ιούνιος 8, 2009 #12 Ιούνιος 8, 2009 Η 24άρα και η 8πινη είναι κολλημένες, νομίζω και της κάρτας γραφικών (δεν το έχω εδώ να το δω), για ποιές απώλειες μιλάτε; Στους σκληρούς ή στα dvd;
sofos1990 Ιούνιος 8, 2009 #13 Ιούνιος 8, 2009 Σε αυτό που λες έχεις δίκαιο.....Οι κύριοι έξοδοι είναι κολλημένοι....μάλλον λένε για τα extra καλώδια τροφοδοσίας των vga...
Theorw Ιούνιος 8, 2009 #14 Ιούνιος 8, 2009 Η 24άρα και η 8πινη είναι κολλημένες, νομίζω και της κάρτας γραφικών (δεν το έχω εδώ να το δω), για ποιές απώλειες μιλάτε; Στους σκληρούς ή στα dvd;Σωστος εν μερη γιατι και μενα εχει κολλημενη 24αρα-8αρα και 6αρα vga αλλα εχει ΑΛΛΕΣ 2 VGA MODULAR.Οποτε για εκει μιλαμε.Οπως και τα περισσοτερα Modular αλλωστε...
iraklisvel Ιούνιος 8, 2009 #15 Ιούνιος 8, 2009 Έλα ντε.Αφού η μητρική παίρνει κανονικά ρεύμα, πού το πρόβλημα ακριβώς;Νομίζω της κάρτας γραφικών είναι αποσπώμενο αλλά σιγά το θέμα. Αφού δεν παίζουμε τόσο με το ρεύμα της, οποτε λειτουργεί χωρίς να το πειράζουμε και να το ρυθμίζουμε αλλιώς.Για OC που μας νοιάζει (νομίζω μόνο εκεί μπορεί να επηρεαστεί κάτι), η πλακέτα είναι οκ.
sonic_mainliner Ιούνιος 9, 2009 #16 Ιούνιος 9, 2009 Να σας πω και το άλλο, όλα, μα όλα τα κομμάτια του υπολογιστή είναι αποσπώμενα, CPU/Μνήμες/GPU/DVD/Kαλώδια ρεύματος...Ποιό το κόλλημα να είναι και η τροφοδοσία, που δεν είναι τελικά όπως είπα πιο πάνω. Νταααξ, στην θεωρία καταλαβαίνω, αλλά στην πράξη δεν υπάρχει διαφορά.
johnsonb Ιούνιος 9, 2009 #17 Ιούνιος 9, 2009 Μετρήσιμες οι διαφορές,αλλά πρόβλημα σιγά μην υπάρξει,γιατί αν ήταν κάτι σημαντικό,θα υπήρχαν ήδη προβλήματα... Από την άλλη άντε κάτσε με 5 μερίδες μακαρόνια μέσα στο case που δεν ξέρεις που να τα βάλεις,για μια μικρή ασήμαντη διαφορά...:hang2:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.