Jump to content

ιστοσελίδα και search sites

saradis1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα/καλησπέρα σε όλους.

Ελπίζω να γράφω στο σωστό μέρος. Θα ήθελα ρε παιδιά να μάθω κατι που ίσως σας φανεί χαζό. Φτιάχνω μια ιστοσελίδα με ένα πρόγραμμα που σε βοηθάει να φτιάξεις χωρις html κώδικα. έστω οτι την ανεβάσω στο net με κάποια εταιρία που κάνει webhosting (δεν έχω βρεί κάποια ακόμα). Όταν θα ανέβει, αυτόματα θα μπορεί να εμφανιστεί και στις σελίδες που κάνεις αναζήτηση (π.χ google)? ή θα πρέπει να κάνω κάτι ακόμα? Δηλαδή έστω οτι φτιάχνω μια προσωπική σελίδα και βάλω στο google το όνομα μου, θα εμφανιστεί η σελίδα στα αποτελέσματα?

Για να βγει πρέπει πρώτα να σε δει (το Google π.χ.) Αυτό γίνεται καταχωρώντας το site σε ευρετήρια, μηχανές αναζήτησης, κτλ. Επίσης βοηθα το να υπάρχουν links προς εσένα σε άλλα site που τα βλέπουν οι μηχανές αναζήτησης. Αυτά για ξεκίνημα..

Για να βγει πρέπει πρώτα να σε δει (το Google π.χ.) Αυτό γίνεται καταχωρώντας το site σε ευρετήρια, μηχανές αναζήτησης, κτλ. Επίσης βοηθα το να υπάρχουν links προς εσένα σε άλλα site που τα βλέπουν οι μηχανές αναζήτησης. Αυτά για ξεκίνημα..

σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. ωραια, πως καταχωρείς ενα site σε ευρετήρια, μηχανές αναζήτησης, κτλ??

α πολύ ωραία. δεν ειναι δύσκολο. και πως κάνεις τη σελίδα σου να μην ειναι 293847στή? πως δηλαδή την ανεβάζεις στα αποτελέσματα?

ρε παιδια, πραγματικά το thelab με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και εγω φυσικά βοηθάω αν ξέρω κάτι. τελικά....ειμαστε καλή ομάδα. ευχαριστώ πολύ.:banging:

Ψάξε για SEO (Search Engine Optimization).

Αν βιάζεσαι, υπάρχουν και εταιρίες που το κάνουν έναντι αμοιβής (εννοείται ότι σε κάνουν όσο το δυνατό πιο optimal - δεν είναι εγκυημένο ότι θα βγεις πρώτος, ούτε καν στην πρώτη σελίδα). Υπάρχουν πολλές παράμετροι που επηρεάζουν και δεν είναι γνωστές όλες, απλά κάνεις σωστά αυτά που πιστεύουμε ότι επιρεάζουν.

Αν βιάζεσαι πολύ, πληρώνεις στο Google και βγαίνεις στα δεξια results της 1ης σελίδας, για δεδομένα keywords.

οχι δε βιάζομαι. απλά αναρωτιέμαι, αν κάνει κάποιος ενα site για ένα μαγαζί ας πούμε, και το γράψει στη google και κάποιος βάλει το όνομα του μαγαζιού στο search της google, δεν θα το βγάλει πρώτο?ή αν όχι πρώτο σε καλή σειρά?

Αν δεν υπάρχει άλλο μαγαζί με το ίδιο όνομα, τότε λογικά θα το βγάλει πρώτο, αρκεί να το έχει καταχωρημένο στο ευρετήριό του.

Αν δεν υπάρχει άλλο μαγαζί με το ίδιο όνομα, τότε λογικά θα το βγάλει πρώτο, αρκεί να το έχει καταχωρημένο στο ευρετήριό του.

λογικό ακούγεται. ωραια. ευχαριστώ πάρα πολυ για τη βοήθεια!

Μπορεί να ακουστούν λίγο πολλά αυτά που θα σου πω αλλά παίρνω δεδομένο ότι θέλεις να εμφανίζεσαι σε υψηλές θέσεις στο google.

Είπες στην αρχή ότι χρησιμοποιείς πρόγραμμα που σου φτιάχνει html κώδικα, τα προγράμματα αυτά λέγονται WYSIWYG editors και το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι σε αφήνουν να βάζεις τα πάντα οπουδήποτε, δεν σου μαθαίνουν δηλαδή να φτιάχνεις κώδικα "ευανάγνωστο" από τις μηχανές αναζήτησης.

Υπάρχουν 3 βασικά πράγματα που πρέπει να έχει το site από μεριά σχεδίασης.

Σωστό Title - Σωστό Description - Kαλή χρήση των heading tags

Αυτές είναι οι βασικές αρχές του SEO αλλά προϋποθέτουν κάποιες γνώσεις html.

Περισσότερες πληροφορίες για τις βασικές SEO τεχνικές θα βρεις εδώ. <--must have pdf

(Στο είπα ότι θα είναι πολλά. :p)

Να προσθέσω ότι ειδικά στο Title πρέπει να παρουσιάζεις και τις λέξεις-κλειδιά που σε ενδιαφέρουν(keywords με τα οποία η google θα σε βρίσκει).

Το ίδιο ισχύει και για το Description και για τα headings (h1, h2, h3 tags κλπ.).

Επίσης πολύ σημαντικό αυτό που είπε ο neuromancer.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ links από άλλα sites. Έτσι καταλαβαίνει η google ότι "αξίζεις" και για να αξίζεις το site χρειάζεται ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Σε περίπτωση μου μιλάμε για promotion μαγαζιού, μπορείς να βάλεις παρουσίαση ή review κάποιων καινούριων προιόντων. ;)

Αυτά για αρχή :)

Μπορεί να ακουστούν λίγο πολλά αυτά που θα σου πω αλλά παίρνω δεδομένο ότι θέλεις να εμφανίζεσαι σε υψηλές θέσεις στο google.

Είπες στην αρχή ότι χρησιμοποιείς πρόγραμμα που σου φτιάχνει html κώδικα, τα προγράμματα αυτά λέγονται WYSIWYG editors και το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι σε αφήνουν να βάζεις τα πάντα οπουδήποτε, δεν σου μαθαίνουν δηλαδή να φτιάχνεις κώδικα "ευανάγνωστο" από τις μηχανές αναζήτησης.

Υπάρχουν 3 βασικά πράγματα που πρέπει να έχει το site από μεριά σχεδίασης.

Σωστό Title - Σωστό Description - Kαλή χρήση των heading tags

Αυτές είναι οι βασικές αρχές του SEO αλλά προϋποθέτουν κάποιες γνώσεις html.

Περισσότερες πληροφορίες για τις βασικές SEO τεχνικές θα βρεις εδώ. <--must have pdf

(Στο είπα ότι θα είναι πολλά. :p)

Να προσθέσω ότι ειδικά στο Title πρέπει να παρουσιάζεις και τις λέξεις-κλειδιά που σε ενδιαφέρουν(keywords με τα οποία η google θα σε βρίσκει).

Το ίδιο ισχύει και για το Description και για τα headings (h1, h2, h3 tags κλπ.).

Επίσης πολύ σημαντικό αυτό που είπε ο neuromancer.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ links από άλλα sites. Έτσι καταλαβαίνει η google ότι "αξίζεις" και για να αξίζεις το site χρειάζεται ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Σε περίπτωση μου μιλάμε για promotion μαγαζιού, μπορείς να βάλεις παρουσίαση ή review κάποιων καινούριων προιόντων. ;)

Αυτά για αρχή :)

πωπωπω με πρίζοσες τωρα να μάθω html. χαχαχα. χμμμ, μπορείς με κάποιο τρόπο να ετοιμάσεις ένα τέτοιο site με WYSIWYG editor και μετά να εμφανίσεις με κάποιο άλλο πρόγραμμα τον html κώδικα ωστε να του κάνεις διάφορες τροποποιήσεις και με το σώσεις με τις αλλαγές που θα κάνεις??:computer:

α! και πολύ ωραίο το blog του τει λάρισσας. εγω ήμουν στο τει ηλεκτρολογίας της πάτρας και απ'ότι είδα μέχρι και πριν λίγο καιρό, δεν είχαν blog οι φοιτητές εκεί. κρίμα. μπράβο παιδιά. για άντε και τα άλλα τει να κινηθούν οι φοιτητές.

να 'σαι καλά φίλε μου

Με τον editor σώζεις την σελίδα σε html σώστά? οπότε μπορείς μετά να την ανοιξεις με το notepad.

Μάλιστα για μην βλέπεις ένα μαύρο μπάχαλο, μην χρησιμοποιήσεις το notepad των windows. Βάλε καλύτερα αυτό για να βλέπεις ένα πολύχρωμο μπάχαλο. :D

να 'σαι καλά φίλε μου

Με τον editor σώζεις την σελίδα σε html σώστά? οπότε μπορείς μετά να την ανοιξεις με το notepad.

Μάλιστα για μην βλέπεις ένα μαύρο μπάχαλο, μην χρησιμοποιήσεις το notepad των windows. Βάλε καλύτερα αυτό για να βλέπεις ένα πολύχρωμο μπάχαλο. :D

τι εννοεις "με τον editor σώζεις τη σελίδα σε html"? εγω χρησιμοποιώ το WebSite X5 v8 - Evolution της incomedia που ειναι σε μορφή wizard και τελως πάντων αφου κάνεις οτι ειναι να κάνεις υπάρχει επιλογή να το ανεβάσεις απ'ευθείας (με ftp, username,password....) ή να το κάνεις export στο δίσκο σου οπου φτιάχνει τις σελίδες μόνο του (index.html, και τις υπόλοιπες) έχοντας φυσικά φτιάξει και τους φακέλους που ειναι μέσα οι εικόνες, τα banners, τα κουμπάκια, κ.λ.π).

το αυτό...

μπορείς να επεξεργαστείς το αρχείο index.html με notepad

επισης καλο ειναι να μπουν και meta tags μεσα στον κωδικα.

πράγματι, απ'οτι είδα απο το pdf ειναι πολύ σημαντικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.