Jump to content

ευρωεκλογες poll

performer

ποιο κομμα ψηφισατε/θα ψηφιζατε;  

67 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Το αν είναι καθυστερημένος η όχι δεν έχει και τόση σημασία αφού έχει το μεγαλύτερο κουσούρι που μπορεί να έχει ένας άνδρας: Είναι μαμάκιας, και η μάνα του στην ουσία θα κυβερνήσει.

Εντάξει, τι να λέμε τώρα... όταν έχουν φτάσει να πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα από τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη, είναι από μόνο του κατάντια... :hehe:

Αν δεν ήταν γόνοι των οικογενειών τους, στην καλύτερη θα δούλευαν ο ένας σε supermarket στο τμήμα καλλυντικών και ο άλλος σε κρεοπωλείο-ταβέρνα...

Διάβασα αρκετές δημοσιεύσεις που χαρακτηρίζουν επιτακτική την ανάγκη άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, και διέκρινα μια απαξίωση για όσους δεν πήγαμε να ψηφίσουμε. Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να παραθέσω τους λόγους που με κράτησαν μακριά από την κάλπη.

Οσο κι' αν προσπάθησα δεν κατάφερα να βρω το δακύβευμα τον ευρω-εκλογών. Δε μου είπε κανείς για ποιο λόγο η ψήφος μου είναι σημαντική. Ποια θέματα ''τρέχουν'' σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης που επηρρεάζουν το παρόν/μέλλον μου, και ποια στάση θα κρατήσει απέναντι σε αυτά, ο εκπρόσωπος που θα επιλέξω. Είδα για άλλη μια φορά τους υποψηφίους να αναλώνονται σε ενα οπαδικό ντέρμπι (ΠΑΣΟΚvsΝΔ), και ο πολιτικός λόγος ήταν απών.

Ένιωθα ότι το μόνο πράγμα που θα έκανα συμμετέχοντας στις ευρω-εκλογές, θα ήταν να αποφασίσω ποιος θα πάει να περιφέρει το καλοζωϊσμένο σαρκείο του στο Στρασβούργο. Τίποτα άλλο. Αυτός ο όμορφος μάλιστα το πιθανότερο είναι να παραιτηθεί όταν έρθει η ωρα των βουλευτικών εκλογών(προδίδοντας την εμπιστοσύνη μου), προκειμένου να μη χάσει το βουλευτιλίκι.

Ας υποθέσουμε όμως ότι παρέβλεπα τα παραπάνω, και έβρισκα το λόγο να παω μέχρι το εκλογικό κέντρο με σκοπό να ψηφίσω.

Εκεί θα καλούμουν να επιλέξω μεταξύ :

1) Ενός κόμματος που έχει χορηγό τη Siemens και αρχηγό τον Κόκκαλη.

2) Ενός κόμματος που έχει χορηγό τη MIG και αρχηγό το Βγενόπουλο.

3) Λοιπών κομμάτων που παίζουν συνειδητά το ρόλο του κομπάρσου, προκειμένου να βολεύουν ημέτερους, μα κυρίως να καρπώνονται την κρατική επιχορήγηση.

Σχεδόν....ντρέπομαι να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία.:cry:

Σέβομαι οσο δε φαντάζεστε την άποψη σας, και τη καταννοώ απόλυτα. Αν η αποχή γίνεται για να πάει κάποιος στην παραλία, είναι κατακριτέα και από εμένα.

Αν έχει από πίσω της μια (οποιαδήποτε) πολιτική θεώρηση, τότε αποτελεί πολιτική στάση, ισότιμη κατ' εμε με τη συμμετοχή στις εκλογές.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει επιθετικός προσδιορισμός για τη λέξη δημοκρατία (π.χ κοινοβουλευτική δημοκρατία). Θα μπορούσα ίσως να δεχθώ το ''άμεση''.

Το δημοκρατικό πολίτευμα, όπως αυτό επιννοήθηκε και εφαρμόστηκε από τους αρχαίους Έλληνες, προϋποθέτει να υπάρχει ενα σοβαρό μορφωτικό/πνευματικό επίπεδο από τους πολίτες. Αυτό το επίπεδο θεωρώ ότι απουσιάζει από τις σύγρονες κοινωνίες.

To γεγονός ότι ο ομορφούλης σε απαξίωσε σήμερα λέγοντας ότι την κοινωνία την διαμορφώνουν όσοι συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, δε σε κάνει να νιώθεις κάπως;

Η κύρια διαφορά της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας από τη σημερινή, είναι ότι τότε ο Πολίτης γνώριζε ότι ο ρόλος του είναι σημαντικός, και ότι έπρεπε να συμμετέχει στα κοινά.

Τώρα κάτι Λαζόπουλοι και λοιποί αυτοαποκαλούμενοι κωμικοί (να σημειώσουμε εδώ, ότι η σάτιρα στην Αρχαία Ελληνική λογοτεχνία δεν ήταν ποτέ στρατευμένη. Σχολίαζε τα κακώς κείμενα, απ'όπου κι αν προέρχονταν, και δεν εθελοτυφλούσε υπέρ κάποιων), αλλά και κάποιοι κωμικοτραγικοί, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι προτιμότερο να μην συμμετέχουμε στα κοινά, γιατί αυτοί θεωρούν ότι είναι ανούσιο...

Δεν θέλετε κανέναν; Ρίξτε λευκό. Προσωπικά ψηφίζω μικρά κόμματα, που ως ιδεολογία με εκφράζουν -π.χ. δε θα ψήφιζα για κανένα λόγο Χρυσά Αυγά, ή Μακεδονικό μέτωπο- απλά για να μη δώσω κι άλλον αέρα στα κόμματα της Βουλής.

Άνθρωποι σκοτώθηκαν και κυνηγήθηκαν για να μπορούμε να ψηφίζουμε, η γυναικεία ψήφος κατακτήθηκε με πολύ κόπο, και, όμως, έβλεπες κάτι καλοζωισμένα ζώα να λένε στην τηλεόραση, από την παραλία "Α, σήμερα ήταν οι εκλογές? Νόμιζα ότι ήταν αύριο" και να χαζογελάνε... Αυτό δεν λέγεται αχαριστία, αλλά κάπως αλλιώς...

Η κύρια διαφορά της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας από τη σημερινή, είναι ότι τότε ο Πολίτης γνώριζε ότι ο ρόλος του είναι σημαντικός, και ότι έπρεπε να συμμετέχει στα κοινά.

Τώρα κάτι Λαζόπουλοι και λοιποί αυτοαποκαλούμενοι κωμικοί (να σημειώσουμε εδώ, ότι η σάτιρα στην Αρχαία Ελληνική λογοτεχνία δεν ήταν ποτέ στρατευμένη. Σχολίαζε τα κακώς κείμενα, απ'όπου κι αν προέρχονταν, και δεν εθελοτυφλούσε υπέρ κάποιων), αλλά και κάποιοι κωμικοτραγικοί, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι προτιμότερο να μην συμμετέχουμε στα κοινά, γιατί αυτοί θεωρούν ότι είναι ανούσιο...

.

Εγώ γιατί νομίζω ότι η βασική διαφορά είναι ότι τότε ο πολίτης ήταν σημαντικός επειδή συμμετείχε στις αποφάσεις, ενώ τώρα κατάντησε ασήμαντος συμμετέχοντας δια αντιπροσώπου;

"Το κατηγορητήριο του Αριστοφάνη στις «Νεφέλες» στηρίζεται στο ψεύδος, την πλάνη και το φανατισμό.

Παρ’ ότι με το Σωκράτη ανήκουν στην ίδια πολιτική ιδεολογία της ολιγαρχίας και της αριστοκρατίας, δεν ανέχεται το ανανεωτικό του πνεύμα. Και στοιχειοθετεί ένα κατηγορητήριο παρόμοιου εκείνου που χρησιμοποιήθηκε 14 χρόνια κατόπιν για την σε θάνατο καταδίκη του.

Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διαστρεβλωτικές επιπτώσεις των κωμωδιοποιών:"

To γεγονός ότι ο ομορφούλης σε απαξίωσε σήμερα λέγοντας ότι την κοινωνία την διαμορφώνουν όσοι συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, δε σε κάνει να νιώθεις κάπως;

Οχι γιατί θεωρώ τα λόγια του ανέξοδες υστερόβουλες γενικότητες, και ως εκ' τούτου δε με αγγίζουν. Αυτός ξέρει καλύτερα από εμένα ποιοι και με ποιο τρόπο διαμορφώνουν την κοινωνία.

Το γνώριζε, αλλά ο ρόλος του ήταν σημαντικός. Δεν αρκούμε να το γνωρίζω μόνο.

Μαζί σου 100%. Το θλιβερό του γεγονότος ότι κάτι τέτοιοι τύποι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη νομίζω ότι περικλείεται στη θεώρηση περί έλλειψης μορφωτικού/πνευματικού επιπέδου, που εξέφρασα στη δημοσίευση μου.

Άνθρωποι σκοτώθηκαν και κυνηγήθηκαν για να μπορούμε να ψηφίζουμε, η γυναικεία ψήφος κατακτήθηκε με πολύ κόπο, και, όμως, έβλεπες κάτι καλοζωισμένα ζώα να λένε στην τηλεόραση, από την παραλία "Α, σήμερα ήταν οι εκλογές? Νόμιζα ότι ήταν αύριο" και να χαζογελάνε... Αυτό δεν λέγεται αχαριστία, αλλά κάπως αλλιώς...

Νομίζω ότι διαχώρισα τη θέση μου από αυτούς που περιγράφεις:)

Νομίζω ότι διαχώρισα τη θέση μου από αυτούς που περιγράφεις:)

Για να μην παρεξηγηθώ, η απάντησή μου για την άποψή σου ήταν:

Δεν θέλετε κανέναν; Ρίξτε λευκό. Προσωπικά ψηφίζω μικρά κόμματα, που ως ιδεολογία με εκφράζουν -π.χ. δε θα ψήφιζα για κανένα λόγο Χρυσά Αυγά, ή Μακεδονικό μέτωπο- απλά για να μη δώσω κι άλλον αέρα στα κόμματα της Βουλής.

Αυτό που παρέθεσες τελευταίο, ήταν για όσους απείχαν από τις εκλογές για λόγους καλοπέρασης :)

Όπως και να'χει, ο ρόλος μας είναι σημαντικός στην πολιτική ζωή του τόπου, και στην κοινωνία, γιατί εμείς είμαστε η κοινωνία, κι εμείς διαμορφώνουμε την πολιτική ζωή του τόπου ;)

Όσοι απείχαν, ας ψηφίζατε τουλάχιστον Βεργή, θα άνοιγε τα σύνορα στις Τσέχες-Βουλγάρες-Ρωσίδες και θα γινόταν η Ελλάδα ένα απέραντο κωλόμπαρο... θα άφηνε ελεύθερα και τα χόρτα, θα έκανε απέλαση και σε όλες τις Ελληνίδες πάνω από 25 και θα ζούσαμε στον παράδεισο...

Αλλά ούτε αυτόν δεν ψήφισε ο κόσμος...

Μα να σου προσφέρουν τον παράδεισο και να κάνεις αποχή...?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.