allos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2009 Γεια σας, έχω έναν Acer 5920G ο οποίος τώρα που έπιασε το καλοκαιράκι ξεκίνησε να ανεβάζει θερμοκρασίες (λογικό). Ψάχνω να βρώ κανένα καλό notebook cooler. Αυτή την στιγμή έχω δύο, το Zalman ZM-NC1000 και το CoolerMaster Notepal P1 . Αλλά με κανένα δεν έχω δει καμία σημαντική διαφορά. Συγκεκριμένα χτες είχα CPU 67-68C και με τα cooler κατάφερα να την ρίξω στα 60C.(Μετρήσεις από SpeedFan και Everest). Άνοιξα το laptop και του έκανα ένα καθάρισμα μέσα με αέρα (αν και δεν είχε σκόνη παρά μόνο λίγο στις γρίλιες. Μήπως ξέρετε κανένα καλό cooler να κυκλοφορεί δοκιμασμένο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 6, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 Off topic, αλλα δεν πιστεύω ότι επεξεργαστής των 8-10 watt θέλει και εξωτερικό cooler τώρα.. Μήπως απλά λίγο καλύτερο εξαερισμό, πχ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούνιος 6, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 ταρατατζουμhttp://www.thelab.gr/showthread.php?t=61207 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic_mainliner Ιούνιος 6, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 Πεταμένα λεφτά ΙΜΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούνιος 6, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 χθες στο Πλαισιο Πατρας ενοσω περιμενα ταμειο ειδα να αγοραζουν 2 coolers για notebooks.τα πιασε η ζεστη μαλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpoumpis Ιούνιος 6, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2009 Μακραν η καλυτερη βαση για εμενα ειναι η zalman nc2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
allos Ιούνιος 8, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2009 Μακραν η καλυτερη βαση για εμενα ειναι η zalman nc2000Τι διαφορά έχει αυτή από την zalman nc1000 που έχω εγώ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpoumpis Ιούνιος 8, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2009 Τι διαφορά έχει αυτή από την zalman nc1000 που έχω εγώ ?Τσεκαρε το παρακατω Link για να δεις τις διαφορες τουςhttp://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=3719934 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psalias Ιούνιος 16, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2009 Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο λαπτοπακι είναι πάνω αριστερά όπως το κρατάς, και κάπου κάτω από το touchpad (όχι τόσο), λύση που να υπάρχει ανεμιστήραs τόσο ψηλά ώστε να λύνει το πρόβλημα δεν βρήκα...έτσι η χαρά του μαστορέματος με οδήγησε στη προσωπική handmade "ψήκτρα" που δουλεύει και άψογα με 2 ανεμιστηράκια και εξωτερική τροφοδοσία :-)(Βεβαια η χρήση τις είναι μονο για το κρεβάτι αφού ποτε δεν μένει τόσες ώρες ανοιχτό πάνω στο γραφείο , λόγο desktop):banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
allos Ιούνιος 19, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Σκέφτηκα και εγώ να φτιάξω μια και μάλιστα με ανεμιστήρες όχι 12v αλλά κανονικό ρεύμα από την αγαπημένη μας πρίζα .Έχεις καμιά καλή ιδέα για κατασκευή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
psalias Ιούνιος 20, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2009 Και εγώ από την κανονική και αγαπημένη μας πρίζα παίρνω ρεύμα...χρησιμοποίησα ένα παλιό μετασχηματιστή που τελικά δεν βγάζει 12 αλλα 16V και 0.9A και είναι συνδεδεμένος με 2 παλιά ανεμιστηράκια, που τα είχα και κάθονταν, παράλληλα. Το "cooler" το φιλοξενεί ένα κουτί μητρικής Link to comment Share on other sites More sharing options...
ερμαρος Ιούνιος 20, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2009 εγω εκανα το εξης.πηρα τον 23 φαν του cosmos s και τον εκανα usb fan.απλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω σε τι στροφες κυμαινεται..ελπιζω να μην ειμαι οφ τοπικ Link to comment Share on other sites More sharing options...
allos Ιούνιος 20, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2009 εγω εκανα το εξης.πηρα τον 23 φαν του cosmos s και τον εκανα usb fan.απλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω σε τι στροφες κυμαινεται..ελπιζω να μην ειμαι οφ τοπικ Μπα δεν είσαι καθόλου off topic . Έβαλα και εγώ έναν ανεμιστήρα προ ημερών με usb (κόκκινο-μαύρο) αλλά γύριζε πολύ αργά, για αυτό και σκέφτομαι για ρεύμα κανονικό απο την πρίζα. Λέω να ανοίξω το cooler master και να πάρω τα ανεμιστηράκια να δω αν βρω πουθενά σε ίδιο μέγεθος αλλά 220V , να βάλω και ένα ποτενσιόμετρο για να ρυθμίζω τις στροφές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιούλιος 1, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2009 καλησπέρα ψάχνω για ένα notebook cooler 15.4" είχα δει στο net κάποια στιγμή ένα cooler με 2x120mm η 2 x140mm fans δεν είμαι σίγουρος αλλα δεν μπορώ να το ξαναβρώ η έστω κάποιο παρόμοιο μήπως έχετε κάτι να rπροτεινετε?αν δεν βγαίνει κάποιο με τόσο μεγάλα fans υπάρχει καποιο άλλο που να είναι αποτελεσματικό? έχω σκεφτεί να κάνω μια custom κατασκευή με 2x140 fans αλλα το αφήνω σαν τελευταία επιλογή...το notebook είναι ένα hp δω 6650εν 15.4" και τώρα που καλοκαίριασε πραγματικά ψήνει το άνοιξα να καθαρίσω τους αεραγωγούς αλλα ήταν πετνακαθαροι και λογικό το βρίσκω γιατί το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
allos Ιούλιος 1, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2009 Και εγώ για custom κατάσταση σκέφτομαι για να κάνω τισ τρύπες των fan να ταιριάζουν ακριβώς στο laptop μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιούλιος 1, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2009 και εγώ αυτό λέω να κάνω γιατί στα περισσότερα που είδα στο net τα fans είναι σε σημεία που ο hp δεν έχει αεραγωγούς το μονο που με χαλάει είναι ότι πρέπει να βάλω ξεχωριστό τροφοδοτικό γιατί η usb είναι μονο 5v και τα fans δεν θα έχουν καλή ροη αέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
allos Ιούλιος 1, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2009 εγώ έλεγα να μην το κάνω με 12v .Να πάω να πάρω ανεμιστηράκια αυτά τα 220-230v , μαζί με ένα ρυθμιστή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιούλιος 1, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2009 εγώ έλεγα να μην το κάνω με 12v .Να πάω να πάρω ανεμιστηράκια αυτά τα 220-230v , μαζί με ένα ρυθμιστήδεν χρειάζεται 220v βάλε 12 v όπου έχεις και πιο πολλές επιλογές σε μεγέθη χρώματα και χαρακτηριστικά και φτιάξε ένα τροφοδοτικό η χρησιμοποίησε ένα από αυτά του εμποριου κανε μια τρυπα στο panel του cooler και στερέωσε ένα θηλυκό βύσμα ώστε να το βγάζεις και να μη σέρνεις μαζί τροφοδιτικο και καλωδιο....ακόμα καλύτερα θα ήταν 5v fans και τροφοδοσία από usb με ένα usb hub από αυτά που μαζεύουν το καλώδιο εσωτερικα με κουβαρίστρα στερεωμένο στο κάτω μέρος του panel του cooler έτσι σκέφτομαι να το κάνω αλλα δεν ξέρω που να βρω 5βόλτα fan λέω να βάλω 12βόλτα τα οποια έχουν πολλές στροφές και μεγάλο air flow ώστε με λιγότερα volt να αποδίδουν κάμποσο αλλα και πάλι δεν ξέρω αν θα είναι αρκετός ο αέρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telis Ιούλιος 10, 2009 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2009 Δεν κανουν τιποτα σοβαρο αυτα απο οτι ειχα δει και εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.