Jump to content

Προβλημα μετα απο raid σε σκληρους δισκους WD 250 GB

giannis-rx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα! Ειναι απο τις λιγες φορες που εχω χαλασει κατι στον υπολογιστη μου και πραγματικα δεν εχω ιδεα τι να κανω. Εχω ενα pc με επεξεργαστη AMD phenom X3 μητρικη asus M4N72-E μνημη ddr2 4 gb στα 800 2 σκληρους δισκους sata 250 gb εκαστος καρτα γραφικων nvidia 8800 gts και os vista-64. Εκανα raid τους σκληρους μεσα απο τα bios επειτα μπηκα στο μενου του raid με f10 και εκανα τους δισκους raid 0 δηλ. striped. Στο μενου το Array το αναγνωριζει και γινεται και bootable το ιδιο και στο bios οταν παω ομως να εγκαταστησω τα windows δεν βλεπει κανενα σκληρο δισκο και γενικα και τα καταργησω το raid για να δουλεψουν οπως παλια το προγραμμα εγκαταστασης βλεπει τους δισκους αλλα λεει οτι ειναι ακαταλληλοι και δεν μου επιτρεπει να κανω ουτε διαμορφωση ουτε να περασω τα vista To ι διο γινεται και με τα xp με μονη διαφορα οτι οταν καταργησω το raid μπορω να κανω και διαμορφωση αλλα και εγκατασταση των windows. Εχετε καμια ιδεα? κανω κατι λαθος εγω? ειναι η πρωτη φορα που προσπαθω να κανω raid δισκους και δεν ειμαι πολυ σιγουρος γι αυτα που κανω.

Καταρχας καλως ηρθες στο Forum.

Ειμαι σιγουρος οτι εδω θα βρεις λυση στο προβλημα σου.Αν και ουτε εγω ειμαι γνωστης του raid δοκιμασε να διαβασεις καλα το βιβλιαρακι του mb σου... Κανε κ μια αναζητηση στο forum υπαρχουν πολλα ποστ για raid.Αν δεν βρεις κατι σιγουρα υπαρχουν πολλοι εδω μεσα που θα σε βοηθησουν... :inlove:

διαβασε το manual

για να δεις τους δισκους στα xp στην αρχη της εγκαταστασης πρεπει να πατησεις F6 και αφου εχεις ετοιμασει δισκετα με τους raid drivers τους περνας οταν στο ζητησει στα vista γινεται και με φλασακι usb

στην δευτερη περιπτωση πρεπει να τους φορμαρεις να φυγει καθε πληροφορια που εχουν με το diskpart η στο bios του raid να τον κανεις απλο και οχι μερος του raid

Για SATA RAID πρέπει να αντιγράψετε τους οδηγούς SATA v6.66 σε δισκέτα και να το δηλώσετε όταν σας ζητηθούν οι RAID οδηγοί στην αρχή της εγκατάστασης του λειτουργικού πατώντας F6.

Από πολύ παλιό ποστ A8N-SLI Deluxe NF4 tips and tricks.

Οδηγούς ΟΕΜ για αρχική εγκατάσταση για RAID βρίσκουμε ή στο CD της μητρικής ή στην www.nvidia.com.

Συνήθως δίνουν επιλογή να φτιάξουμε μια δισκέτα με τους οδηγούς εγκατάστασης για raid.

Από την Nvidiα θα χρειαστεί να τους αναπτύξουμε κάπου και μετά να επιλέξουμε το κομμάτι OEM για raid.

Αυτά για XP.

Για Vista και Seven δεν χρειάζεται να βάλουμε οδηγούς κατά την εγκατάσταση, αλλά μετά αφού γίνει η εγκατάσταση, κάνουμε αναβάθμιση στους τελευταίους ή σε όποιους οδηγούς μας αρέσουν.

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια που μου δωσατε τελικα εκανα σωστα το raid αλλα μετα δεν περναγα την δισκετα με τους drivers κατα την εναρξη της εγκαταστασης. Ευχαριστω και παλι που δωσατε λυση στο προβλημα μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.