Daytime Dreamer Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2009 Καλησπερα παιδες,Τωρα τελευταια παρατηρω στο αμαξι διαφορα ευτραπελα στο χρωμα, κυριως μικρους θαμπους κυκλους οι οποιοι δεν φευγουν με κανονικο πλυσιμο και σφουγγαρισμα. Επισης υπαρχουν καποια μικρα σημαδια απο κουτσουλιες (αλλου ειδους θαμπαδες) Ξερει κανεις τιποτα γυαλιστικα ή καποιο προιον που να κανει δουλεια?Θα θελα να αποφυγω να παω και να τα σκασω για γυαλισμα σε καποιο φανοποιο και να την κανω μονος μου την δουλεια εαν αυτο γινεται (με καλο αποτελεσμα δηλαδη)
ReaperX Ιούνιος 5, 2009 #2 Ιούνιος 5, 2009 Πλένεις καλά,αγόρασε μετά πηλό (πχ Meguiars clay bar) περνάς όλο το αμάξι ώστε να φύγουν οι επικαθήσεις.Ύστερα ξαναπλένεις στεγνώνεις και περνάς Autoglym Super Resin Polish 2-3 χέρια.Αν θες μετά περνάς και κεράκι από πάνω για να κρατήσει καιρό. Τώρα αν το Super Resin Polish δεν σου φτιάξει το χρώμα (χλωμό,πρέπει να ναι σε άθλια κατάσταση) τότε υπάρχει και το Paint Renovator της Autoglym το οποίο όμως θέλει πάρα πολύ προσοχή αφού ουσιαστικά τρώει το χρώμα. Για μένα δοκίμασε γι' αρχή με το SRP που κάνει παπάδες και βλέπεις στην πορεία...
Daytime Dreamer Ιούνιος 5, 2009 Author #3 Ιούνιος 5, 2009 Autoplus υπαρχουν αυτα να παω αυριο να τα παρω ολα?
ReaperX Ιούνιος 5, 2009 #4 Ιούνιος 5, 2009 Autoplus υπαρχουν αυτα να παω αυριο να τα παρω ολα?Δεν γνωρίζω δυστυχώς..Ωστόσο για προ'ι'όντα Autoglym μπορείς να δεις εδώ που είναι και αντιπρόσωπος...AUTOGLYMΛαμίας 1& Αεροπορίας, ΑργυρούποληΤηλ: 210 9959606(Υπόψιν βέβαια ότι αν δεν βιάζεσαι σε συμφέρει να τα φέρεις απέξω...)
greekfragma Ιούνιος 5, 2009 #5 Ιούνιος 5, 2009 όλα ξεκινάνε από το πόσο προστατευμένο είναι το χρώμα πριν πέσουν οι κουτσουλιές ή αλλες βρωμιές. αν το έχεις κερώσει π.χ. αλλά και τι ποιότητα έχει η βαφή. αν είναι σωστά κερωμένο η θαμπάδα είναι το κάψιμο πάνω στο προστατευτικό κερί.αν η κουτσουλιά μείνει αρκετό καιρό διαπερνά το κερί και καίει και το βερνίκι.....προσωπικά εξοπλίστικα και με τριβείο και με αλοιφές και με κεριά........έκατσα και έφαγα 2 μέρες πρωι βράδυ (είμαι και τρελός ψείρας) για να κάνω αρχικά τις μεγάλες επίπεδες επιφάνειες που είναι και το ευκολότερο (ουρανός, καπώ, πορτ-παγκάζ) και μπορώ να σου πω οτι είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.μεγάλο ρόλο παίζει να έχεις πάρει τον αέρα στο τριβείο και να μην το φοβηθείς....προσοχή με τις στροφές του τριβείου γιατί πολύ ώρα σε υψηλές στροφές=καταστροφή.δυστυχώς το αποτέλεσμα που πήρα μετά από 150ευρώ προιόντα και 2 μέρες δουλειά δε με ικανοποίησε....πλέον όμως είμαι πιο ψαγμένος και μόνο 2 συμβουλές δίνω.τα ακριβά προιόντα έχουν διαφορά σε σχέση με τα φτηνιάρικα...ότι πληρώνεις παίρνεις.και συνήθως τα top quality στο car detailing είναι US made.επειδή ξέρω οτι είμαστε αρκετοί που τα προσέχουμε τα αμάξια μας εδώ μέσα με καλή οργάνωση μπορεί να βγει κάτι καλό.και όταν εννοώ οργάνωση εννοώ ομαδική αγορά προιόντων και μαζώξεις για ολονυχτίες σε κλειστό γκαράζ κάποιου που έχει διαθέσιμο χώρο.πίστεψέ με αυτή η δουλειά θέλει καλή παρέα καλό εξοπλισμό (αλοιφές, κεριά, πανιά μικροινών, φωτισμό) και κυρίως αρκετές ώρες με τον αλοιφαδόρο-τριβείο.αν προσπαθήσεις μόνος σου μάλλον θα απογοητευτείς αν δεν κατέχεις το άθλημα.ότι είπε ο Reaper για πηλό ισχύει......το βασικό είναι πριν ξεκινήσει το οτιδήποτε να είναι καθαρή η επιφάνεια του αυτοκινήτου είτε απο μικροσωματίδια είτε απο απλή βρωμιά.ο πηλός τραβάει τα σωματίδια αλλά μετά το πέρασμά του θα δεις τις πραγματικές ατέλειες ακόμα και αυτές που δεν φαίνονταν.εγώ δοκίμασα με 2 διαφορετικά είδη πηλών........meguiars και το sonus.....που είναι πιο απαλό.....το sonus έκανε καλύτερη δουλειά αλλά λόγω οτι είναι πολύ μαλακό ήθελε περισσότερη πίεση που φοβίζει οτι θα κάνεις ζημιά ειδικά αν δεν έχεις ξανασχοληθεί με τον πηλό.μακριά απο Autoglym......πανάκριβα και μέτρια σε ποιότητα.......meguiars,mothers care, και zymol.επίσης πολύ καλά και τα turtle
ReaperX Ιούνιος 5, 2009 #6 Ιούνιος 5, 2009 Η sonus έχει δύο πηλούς απ' ότι θυμάμαι.Φαντάζομαι αναφέρεσαι στον πράσσινο... Τώρα για τα Autoglym Ελλάδα βαράνε όπως σε όλα.Αλλά μη τρελαθούμε και μέτρια σε ποιότητα... Ειδικά το SRP έχω δει σε άπειρα αυτοκίνητα να κάνει τρελά πράγματα...(Άλλωστε μία επίσκεψη και στο detailingworld είναι αρκετή.) Φυσικά βέβαια για τριβείο παίζεις με άλλες αλοιφές αλλά το να δώσεις κάνα 200ρι για rotary καλό τριβείο μαζί με pads και αλοιφές δεν είναι και λίγα. Και με το χεράκι γίνεται μαγική δουλειά (και γυμναστική ) αν υπάρχει όρεξη...
Daytime Dreamer Ιούνιος 5, 2009 Author #7 Ιούνιος 5, 2009 Απο γυμναστικη αλλο τιποτα Τωρα σοβαρα, επειδη το αμαξι το εβαψα παλι ολο τον Δεκεμβριο, εχω ξενερωσει Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΑ που τα βλεπω τωρα ολα αυτα ... ειχα φυγει και για εξωτερικο και τα ειδα ολα μαζι μετα ... greekfragma δεν ξερω τι χρονο εχεις και ποσο μπορεις αλλα ψηνομαι να το κανουμε μαζι αφου εχεις τα εργαλεια και εχεις καποια εμπειρια. Εννοειται οτι θα πληρωθεις για τον κοπο σου
greekfragma Ιούνιος 5, 2009 #8 Ιούνιος 5, 2009 ναι για τον πράσινο sonus μιλάω. κι όμως σε σχέση με τα meguiars ή με τα turtle δε με άφησαν πολύ ικανοποιημένο και σε τιμή ήταν πάνω κάτω τα ίδια. για το SRP δεν το έχω δοκιμάσει.....το καλό τριβείο πάντως κάνει τη διαφορά........μια καλή αλοιφή με κακής ποιότητας επάλειψη θα δώσει χειρότερο αποτέλεσμα από μέτρια αλοιφή με μια καλή επάλειψη από καλό αλοιφαδόρο. με το χεράκι?no way hose......το κανα την 1η μέρα και ειλικρινά έμεινα ανάπηρος...... @daytime dreamer. αν το έβαψες πρόσφατα τότε έχεις μια πολύ καλή επιφάνεια για να κάνεις την περιποίηση.θα ξαναγίνει σαν την 1η μέρα από το βαφείο και καλύτερο σχετικά εύκολα. χρόνος ειδικά τώρα το καλοκαίρι υπάρχει.........αλλά ψήνομαι να πάρω καλύτερο τριβείο και pads. τι να πληρωθώ ρε?θα σε βαλω να γυαλίσεις και το δικό μου
Snips Ιούνιος 5, 2009 #9 Ιούνιος 5, 2009 Μου θυμίζει κάτι άρθρα...."πως να προστατευτείτε από την σκόνη", κτλ κτλ..Στο τέλος όλα καταλήγουν....."η ζωή είναι μικρή για να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε κάτι που απλά δεν μπορούμε να αποφύγουμε...."Το μόνο πια που με ενδιαφέρει στο αυτοκίνητο είναι να μην είναι βρώμικο μέσα λόγω παιδιών. Όλα τα άλλα έχουν παρέλθει μετά το πρώτο εξάμηνο. Τζάμπα χρόνος για μένα. Άιντε και το γυαλίζεις και το έχεις τζιτζί, και μόλις τελειώσεις να σου μια γρατζουνιά, να ένα χτυπηματάκι να εκείνο, να το άλλο...Και επειδή ετοιμάζομαι για καινούργιο αυτοκίνητο, βαριέμαι ήδη την διαδικασία της φροντίδας. Μια δυο φορές το μήνα για πλύσιμο και πολύ θα του είναι. Ρε είναι μικρή λέμε.....
ReaperX Ιούνιος 5, 2009 #10 Ιούνιος 5, 2009 Μου θυμίζει κάτι άρθρα...."πως να προστατευτείτε από την σκόνη", κτλ κτλ..Στο τέλος όλα καταλήγουν....."η ζωή είναι μικρή για να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε κάτι που απλά δεν μπορούμε να αποφύγουμε...." Το μόνο πια που με ενδιαφέρει στο αυτοκίνητο είναι να μην είναι βρώμικο μέσα λόγω παιδιών. Όλα τα άλλα έχουν παρέλθει μετά το πρώτο εξάμηνο. Τζάμπα χρόνος για μένα. Άιντε και το γυαλίζεις και το έχεις τζιτζί, και μόλις τελειώσεις να σου μια γρατζουνιά, να ένα χτυπηματάκι να εκείνο, να το άλλο... Και επειδή ετοιμάζομαι για καινούργιο αυτοκίνητο, βαριέμαι ήδη την διαδικασία της φροντίδας. Μια δυο φορές το μήνα για πλύσιμο και πολύ θα του είναι. Ρε είναι μικρή λέμε..... Eίσαι λάθος!!Αν αγαπάς κάτι και θες να το διατηρήσεις θα του αφιερώσεις και τον αντίστοιχο χρόνο δε πα να το χεις είτε 6 μήνες είτε 6 χρόνια. Η λογική αυτή ευσταθεί όσο ευσταυθεί η λογική δεν κυκλοφορώ για να μη με πατήσει αμάξι. Άλλωστε γυάλισμα-κέρωμα δεν κάνεις κάθε μήνα. Και φυσικά δεν το κάνεις μόνο για να γυαλίζει,αλλά και για να προστατεύεται το χρώμα από τον ήλιο,τα καυσαέρια,τη φθορά στο χρόνο γενικότερα. (τώρα φυσικά αν δεν θες/δεν έχεις όρεξη να αφιερώσεις χρόνο,πάντα υπάρχει και η λύση του επαγγελματία με το αντίστοιχο κόστος φυσικά)
dohc161416003179 Ιούνιος 5, 2009 #11 Ιούνιος 5, 2009 http://www.cardetailing.grΧρήσιμο φόρουμ για τέτοια θέματα:daisy:
cptkoulis Ιούνιος 7, 2009 #12 Ιούνιος 7, 2009 Μια δυο φορές το μήνα για πλύσιμο και πολύ θα του είναι. Μια δυο φορες το χρονο και αν..."WRC look" FTWΚαι σε οποιον/οποια δεν αρεσει το βρωμικο αυτοκινητο μου,υπαρχουν ωραιοτατα ταξι :hi:
LevelOne Ιούνιος 7, 2009 #13 Ιούνιος 7, 2009 Εμένα πάλι, οποτε με αφοδεύσει περιστέρι και τυχει και ξεραθεί, το πάω για πλύσιμο στο βενζινάδικο (χεράτο). Η στάμπα που μένει την επόμενη εχει εξαφανιστεί χωρίς καμια περαιτέρω παρέμβαση. Και το χρώμα ειναι σαν καινούριο (ειναι )
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.