Jump to content

Τρελό πρόβλημα με τις μνήμες RAM.

therock

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο νεο PC που εστησα εχω τοπροβλημα πως βλεπει τα 10 απο τα 12GB που εγκατεστησα.

Και ενω το Everest δειχνει και τα 6 sticks εγκατεστημενα αποτι φαινεται το ενα απο αυτα δεν λειτουργει.

Ετρξει λοιπον το γνωστο memtest86 και δειχνει οτι δεν αναγνωριζεται το DIMM1 (Το δευτερο slot δηλαδη).

Το κουμπωσα το ξεκουμπωσα το ξανακουμπωσα και παλι τιποτα. Δοκιμασα να αλλαξω μερικες μνημες αριστερα δεξια αλλα το προβλημα εξακολουθει.

Και τωρα μεταξυ αλλων, με το που ξεκιναει το metest με την μια μου βρισκει ενα σψρο λαθη. Μεσα σε 1-2 λεπ[τα 438 errors.

Τι παιζει ρε παιδια και την εχει ακουσει τοσο ασχημα?

Μητρικη P6T6 WS Revolutioν

RAM 12αρι Κιτ της Corsair.

Λοιπον εχουμε και λεμε, συνεβησαν τα εξης. Βγαζοντας ολες τις μνημες εκτος απο αυτην στην προβληματικη θεση, δεν ανοιγε καν το ασυστημα επειδη βρισκεται στο δευτερο slot (DIMM A2).

Βαζοντας ομως μια μνημη στην θεση Α1 και τρεχοντας memtest, για πρωτη φορα ειδα πως ανανγνωριζε την θεση DIMM1 (Και την DIMM0 ταυτοχρονα που ειναι η Α1), και ταυτοχρονα δεν εδινε εrrors.

Επειτα ξαναβαζοντας και της 6 και μην κουνωντας της ηδη υπαρχουσες DIMMA1/DIMMA2, ξανα το ιδιο προβλημα που δεν βλεπει την Α2 και απο το πρωτα δευτερολεπτο ολο errors.

Ακουω συμπερασματα.

Για να μην μπερδευουμε τις θεσεις, το PCB τις εχει ως εξης απο μεσα προς τα εξω

A2-A1/B2-B1/C2-C1

Και οιαντιστοιχιες των ονομασιων στο memtest

DIMM0->A1

DIMM1->A2

DIMM2->B1

DIMM3->B2

DIMM4->C1

DIMM5->C2

Τσέκαρε όλες τις μνήμες μία μία χωριστά ή αν αυτό δεν γίνεται σε ζευγάρια...

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το memtest τότε μάλλον παίζει ασυμβατότητα του μπόρντ.

12Gb ram τί σου χρειάζονται btw ;;;:blink:

Ναι αυτο σκεφτηκα και εγω, να της δοκιμασω μια-μια να δω πως δεν παιζει προβλημα.

Ποση ωρα περιπου χρειαζεται για το memtest να ολοκληρωσει τις μετρησεις? (ανα ΡΑΜ)

Παντως ξερω και αλλον με την ιδια board αλλα της mushkin τις μνημες και του τις βλεπει ολοες!

Τωρα το τι τα χρειαζομαι αστο κλασσικιη ερωτηση. Μου φαινεται πρεπει να βαλω την απαντηση στο sig γιατι ολοι το ρωτανε!

Άαε το memtest να κάνει τουλάχιστον 3-4 περάσματα...

Οσο το αφηνεις αυτο τρεχει? Δεν σταματα ποτε?

Εχω ηδη ολοκληρωσει 4 περασματα χωρις error για το πρωτο ζευγαρι, στις δυο πρωτες θεσεις DIMM.

Το προγραμμα τρεχει εδω και 2.5 ωρες.

Ολοκληρωνει ποτε με καποια ειδοποιησει για το αν εχεις προβλημα ή οχι ή ειναι ατερμονο?

Τελικα εντοπισα το προβληματικο στικακι. Ηταν καποιο που δεν λειτουργει ουτε μονο του, μιας και αν το βαλεις στην πρωτη θεση το Πισι δεν ανοιγει καν.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω, ειναι γιατι οταν ειναι και τα 6 πανω δειχνει παντα την θεση Α2 σαν την προβληματικη, ασχετα με το που βρισκεται στην διατακη το προβληματικο στικακι.

Ελπιζω ζητωντας αλλαγη στο Πλαισιο να μην μου δημιουργησουν καποιο προβλημα.

Εν τελει ειμαστε σιγουροι πως ειναι το συγκεκριμενο που προξενει το ζητηα και δεν τιθεται ζητημα μητρικης?

Αν δεν ανάβει το πισί με αυτό το στικάκι μόνο του τότε δεν θα ανάβουν και άλλα (δοκιμή στο lab του πλασίου δηλαδή)

Αν θέλεις να δείς πού είναι το πρόλβημα βάλτω μαζί με ένα άλλο και κοίτα από ποιό σημείο κτυπάει πρόβλημα το memtest.

Αν είναι δηλαδή 2χ1Gb και το πρόβλημα εμφανίζεται μετά το 1,κάτι Gb τότε το δεύτερο στίκ είναι γειάσου....

Οχι ενταξει τελικα το εντοπισα ποιο ειναι το προβληματικο. Ετρεξα πολλα τεστ και αλλαξα πολλες θεσεις και το εντοπισα κατηγορηματικα.

Το μονο ζητημα ειναι να δεχτει το πλαισιο να μου το αλλαξει.

Το ΚΙΤ ειναι το 6x2 της Corsair.

Το ΚΙΤ ειναι το 6x2 της Corsair.

Τελικά θα μας πείς τί τα θές 12Gb ;;;; ?????

Μας έχει φάει η αγωνία... :whistle2: :happy:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.