jax7480 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2009 Πριν λιγο καιρο(Χριστουγεννα) αλλαξα την τηλεοραση στο σπιτι απο 37αρα HD ready (1366x768) με μια 47αρα Full HD (1080p).Την τηλεοραση την εχω μονιμα συνδεμενη με τον υπολογιστη.Η αναλυση που δουλευω ειναι μονιμα η 1366χ768 διοτι πολυ απλα αν βαλω την μεγιστη ολα ειναι ΠΟΛΥ μικρα ακομα και για 47αρα.Το προβλημα ειναι το εξης. Οταν με το καλο αλλαζω αναλυση σε Full HD, ακομα και στο desktop παρατηρω καποιες ανωμαλιες που συμβαινουν. Χρωματα να μενουν κολλημενα, περιεργη ταχυτητα στα video κτλ.Η καρτα γραφικων ειναι μια Twintech 9800GTX+ και συγκεκριμενα αυτη:http://www.twintech3d.com/en/products_features.asp?num=235Υπαρχει περιπτωση η καρτα να μην ειναι ικανη να δειξει σωστα στα 1080p ειτε desktop, ειτε Video Full HD?Παρατηρησα στα specs οτι δεν αναφερει πουθενα για Full HD παρα μονον για HD ready.Το ιδιο συμβαινει και με αρκετες καρτες που φαινονται στο site του πλαισιου οπου και η καρτα ειχε αγοραστει. Καποιες εχουν το σηματακι Full HD 1080p και καποιες αλλες, οπως καποτε και η δικη μου μονο το HD Ready.Υπαρχει το ενδεχομενο???
greekfragma Ιούνιος 4, 2009 #2 Ιούνιος 4, 2009 έστειλες mail στην twintech?το οτι λέει hd ready και όχι full hd ωστέ να φταίει αυτό μου κάνει λίγο άτοπο......οι αναλύσεις στα pc monitor που ξεπερνάνε την 1920Χ1080 aka Full HD πως δείχνουν σωστά?χρώματα να μένουν κολλημένα πάντως και αργή απόκριση στην εικόνα εμενα μου κάνει για πρόβλημα μεταφοράς δεδομένων......τι καλώδιο χρησιμοποιείς?
Aligator21 Ιούνιος 4, 2009 #3 Ιούνιος 4, 2009 Μήπως χρησιμοποιείς κάποιο HDMI ή DVI/HDMI καλώδιο του κιλού; Εάν ναι, δοκίμασε να πάρεις ένα ποιο ποιοτικό και δοκίμασε το πάλι.Δοκίμασε να εγκαταστήσεις και τους τελευταίους drivers της κάρτας σου.
caution Ιούνιος 4, 2009 #5 Ιούνιος 4, 2009 Ρυθμίσεις στην TV παίζουν; Πες μου ότι είναι LG... ( πιάσε κόκκινο )
kallileo Ιούνιος 4, 2009 #6 Ιούνιος 4, 2009 Υπαρχει περιπτωση η καρτα να μην ειναι ικανη να δειξει σωστα στα 1080p ειτε desktop, ειτε Video Full HD?Υπαρχει το ενδεχομενο???Αυτο το ενδεχομενο δεν υπαρχει σιγουρα...Οταν αλλαζεις αναλυση που σε τι ανανεωση κλειδωνει η TV?Ειχα και γω παρομοια προβληματα με μα 8600GT στο laptop λυθηκαν με ψαξιμο και δοκιμη ρυθμισεων στους drivers.Vista εισαι?
jax7480 Ιούνιος 4, 2009 Author #7 Ιούνιος 4, 2009 Η TV ειναι η 47LG6000 της LG,Scarlet series.Το καλωδιο ειναι ενα AC RYAN DVI to HDMI αυτοhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752023Το λειτουργικο ειναι windows 7. Αλλα και σε Windows Vista X64 και Windows XP32 bit κανει τα ιδια με τους drivers.
diperr Ιούνιος 4, 2009 #8 Ιούνιος 4, 2009 Η TV ειναι η 47LG6000 της LG,Scarlet series.Το καλωδιο ειναι ενα AC RYAN DVI to HDMI αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752023 Το λειτουργικο ειναι windows 7. Αλλα και σε Windows Vista X64 και Windows XP32 bit κανει τα ιδια με τους drivers. Για να μη σε πολυζαλίζω*, σου είναι εύκολο να δοκιμάσεις μια άλλη πηγή over HDMI π.χ. ένα WD TV, ένα DVD player με upscale; Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δοκιμή με άλλη κάρτα στην VGA θύρα; (ξέρω ότι θέλεις με την συγκεκριμένη να κάνεις δουλειά αλλά μπορεί να βρούμε κάτι άλλο με τις δοκιμές) Επίσης τσέκαρε αν στο κάνει σε όλες τις HDMI που έχει η TV; Ακόμη δοκίμασε και κανα mode που έχει το menu της TV σου π.χ. "Pc something" ή "Game mode" "Cinema" και να δεις εάν υπάρχουν διαφορές. * ( φαντάσου να σε ζάλιζα )
unstoppable Ιούνιος 4, 2009 #9 Ιούνιος 4, 2009 Σε μια 47LG6000 φιλου με 8600GT ολα παιζουν κομπλε με το παρακατω καλωδιοhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&product=979635Αμφιβαλλω αν φταιει η τηλεοραση ή η vga.
greekfragma Ιούνιος 4, 2009 #10 Ιούνιος 4, 2009 και για μένα το φτηνιάρικο καλώδιο της ACRyan είναι το πρόβλημα...........γενικώς η ACRyan εκτός από τις uv μπογιές για case modding δεν έχω δει να βγάζει κάτι ποιοτικό.
ultraex2005 Ιούνιος 4, 2009 #12 Ιούνιος 4, 2009 Η TV ειναι η 47LG6000 της LG,Scarlet series.Το καλωδιο ειναι ενα AC RYAN DVI to HDMI αυτοhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752023Το λειτουργικο ειναι windows 7. Αλλα και σε Windows Vista X64 και Windows XP32 bit κανει τα ιδια με τους drivers.παντως στο avclub.gr που παρακολουθουσα ενα θεμα στο συγκεκριμενο μοντελομαζευτηκαν καμμια 20αρια ατομα με προβλημα στην κινηση και τις γυρισαν πισω ολοι με πιστωτικαη δε lg τσιμουδια δεν εβγαλε ψαχτο λιγο
NoDsl Ιούνιος 5, 2009 #13 Ιούνιος 5, 2009 και για μένα το φτηνιάρικο καλώδιο της ACRyan είναι το πρόβλημα...........γενικώς η ACRyan εκτός από τις uv μπογιές για case modding δεν έχω δει να βγάζει κάτι ποιοτικό. μια χαρά καλώδιο είναι. έχω ένα hdmi σε hdmi 3m Και παίζει μια χαρά η lg μου. κάτι τέτοιο αλλά hdmi σε hdmi. Jax πές μας τι colorspace έχεις επιλεγμένο(RGB/YUV/Y'CrCb, 4:4:4, 4:4:2). Επίσης απο τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για το ratio έχεις 16:9 ή just scan? με rgb και 4:4:4 στα 60Hz παίρνω το καλύτερο χρώμα και το καλύτερο gamma.
christaras Ιούνιος 5, 2009 #14 Ιούνιος 5, 2009 τσεκαρε στην tv τις ρυθμισεις σιγουρα ειναι απο εκει το θεμα
voudarxos Ιούνιος 6, 2009 #15 Ιούνιος 6, 2009 jax σε πρωτη φαση αλλαξε την ετικετα εισαγωγης της εισοδου που ειναι συνδεμενο το pc σε pc-mode.MENU - > ΕΠΙΛΟΓΗ -> ΕΤΙΚΕΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ -> HDMI 1 = PCΣε δευτερη φαση δες εδω... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43000 Παντως οτι και να γινει με την συγκεκριμενη τηλεοραση θα εχεις προβληματα στην κινηση,πλην αρχειων βιντεο που ειναι με 30 καρε.
jax7480 Ιούνιος 12, 2009 Author #16 Ιούνιος 12, 2009 Τελικα το θεμα μαλλον μολις ξεκινησε.Το προβλημα οπως και δειχνει και το λινκ που εδωσε ο voudarxos απο πανω ειναι της τηλεορασης.Το ιδιο προβλημα συνεχιζει να υφισταται σε ολη την σειρα Scarlet της LG (6000,6100,7000 series) και στις καινουριες που βγαινουν τωρα(δεν θυμαμαι μοντελα).Η LG εχει ενημερωθει και περιμενω αυριο τεχνικο να ερθει απο το σπιτι με τηλεοραση αντικαταστασης για να παραλαβει την δικη μου ωστε να βρεθει το προβλημα.Φυσικα το προβλημα δεν λυνεται γιατι δεν ειναι θεμα firmware οπως θελει να ισχυριζεται η ιδια η LG αλλα θεμα Hardware. Δεν επαρκει το Hardware ωστε να μπορεσει να δειξει σωστα η τηλεοραση σε 100Hz.Αρκετοι απο το AVclub εχουν παρει πιστωτικο την αξιας της τηλεορασης μετα απο πολυ τρεξιμο. Οποτε νομιζω απο αυριο ξεκιναει και ο δικος μου γολγοθας.Το ωραιο ειναι οτι στο τηλεφωνο οι κυριοι το παιζανε "κινεζοι".Ανεφερα οτι εχω το ΓΝΩΣΤΟ προβλημα της σειρας Scarlet 6000 με τα 100Hz και η απαντηση ηταν οτι η τηλεοραση δεν εχει κανενα προβλημα και οτι πρωτη φορα ακουν κατι τετοιο....
jax7480 Ιούλιος 20, 2009 Author #17 Ιούλιος 20, 2009 Μετα απο περιπου 14 ημερες διαβουλευσεων, τηλεφωνηματων, εκνευρισμου και βρισιματος κοπηκε πιστωτικο στο καταστημα οπου αγοραστηκε η τηλεοραση στο ποσο της αξιας αγορας της.Η τηλεοραση αλλαχτηκε με την Samsung 46B750 και τα προβληματα με το σπασιμο κατα την κινηση εξαφανιστηκαν.Να ευχαριστησω το voudarxos ιδιαιτερα που μου ανοιξε τα ματια.Ακομα θα εψαχνα....Case closed.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.