unstoppable Ιούνιος 4, 2009 #21 Ιούνιος 4, 2009 Αυτό που έχουν τα μικρομάγαζα και πουλάνε είναι η διαπροσωπική επαφή με τον πελάτη. Προτιμώ να δώσω ένα 10% πάνω και να ξέρω οτι ό,τι και να πάθω θα έχω τον "μικρομαγαζά" απίκο δίπλα μου να με εξυπηρετήσει παρά να γλιτώσω το 10% και να τυραννιέμαι με τις πολιτικές επιστροφής αλυσίδων όπως το e-shop.Καλό είναι να ενισχύουμε και τα μικρά μαγαζιά.Στο μικρομαγαζο τα ιδια εχω τραβηξει, επιστροφη στην αντιπροσωπία και 2-3 βδομαδες και βαλε η ολη ιστορια.
SirGeorge Ιούνιος 4, 2009 #22 Ιούνιος 4, 2009 Τοποθετηση Αθορυβης Ψυχτρας+1gb ddr1FormatΚαι του πηρε... 110 ευρώ...ΕΛΕΟΣ...Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο αλλά για το format (εάν είναι σωστό και περιλαμβάνει πλήρης προετοιμασία του Η/Υ) τότε τα λεφτά αυτά είναι ελάχιστα.
sotiris Ιούνιος 4, 2009 #23 Ιούνιος 4, 2009 Ε γι'αυτό πολλοί έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με μικρά μαγαζάκια.Κάποτε υπήρχε αυτό, να το πάρεις από τον γνωστό του γνωστού, αλλά το internet είναι μάρτυρας της τιμολογιακής πολιτικής όλων.Επίσης συνήθως ένας έμπειρος χρήστης δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί support, τουλάχιστον όχι στο επίπεδο του format.Και στην τελική, αν χρειάζεται σοβαρό support και αξιοπιστία πας σε εταιρία τύπου dell και τέλος. (να έχει και κάνα ISO στις διαδικασίες).
jeeper Ιούνιος 4, 2009 #24 Ιούνιος 4, 2009 Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να πεί κανείς πως η μεγάλη αλυσίδα-κατάστημα είναι εγγύηση. Έχω βρει πολλές φορές πολύ φθηνότερα τα ίδια πράγματα σε μικρά μαγαζιά και με καλύτερη εξυπηρέτηση.Υπάρχουν βέβαια και κλέφτες αλλά συνήθως αυτά φαίνονται από μέτρα.Ψάξιμο θέλει και μυαλό....
Nephiλiμ Ιούνιος 4, 2009 #25 Ιούνιος 4, 2009 Παντως πολλες φορες εχει τυχει να πεσει στα χερια μου συνθεση μεγαλης αλυσιδας / build to order και πιστεψτε με ουτε αυτοι πολλες φορες δεν αποφευγουν την αισχροκερδια (9800gx2 για 19ρι μονιτορ,i7 με 300€ μητρικη για internet,general use)εγω πιστευω οπως και αρκετοι πιο πανω οτι κατα κυριο λογο φταιμε εμεις που δεν κανουμε την απαραιτητη ερευνα.Α και αυτο που ειπε ο Astro ισχυει.Τουλαχιστον στην Πατρα αν κατι το χει καποιο μικρο μαγαζι -και με μικρη διαφορα τιμης οχι +50% πανω-θα το παρω απο κει.
GriGaS Ιούνιος 4, 2009 #26 Ιούνιος 4, 2009 νομίζω είναι διαφορετικό το να πουλήσουν σε κάποιον που χρειάζεται μια κάρτα γραφικών των 100 ευρώ, μία που κοστίζει 300, και διαφορετικό το να πουλήσεις την κάρτα γραφικών των 100 ευρώ 150... βέβαια σε άλλη τιμή θα την έχει αγοράσει το μαγαζάκι και σε άλλη η αλυσίδα.
MOS Ιούνιος 4, 2009 #27 Ιούνιος 4, 2009 Για μενα δεν φταει το μαγαζι...ο φιλος σου φταιει που πηγε σε εκεινο !!Ανενημερωτος !!
Theorw Ιούνιος 4, 2009 #28 Ιούνιος 4, 2009 Βασικα ειναι και το τι βγαζει ο πελατης προς τον πωλητη. Αλλιως θα λαβει υποψην μια μαμα με το παιδι και αλλιως εναν επαγγελματια 40 φευγα με κουστουμι κ χαρτοφυλακα.Τη μαμα θα την δει θυμα,ενω τον επαγγελματια θα τον φοβηθει να τον κοροιδεψει μη φαει καμια καταγγελια... Παντως οπως και να χει και στο πλαισιο κανουν πατατες... Αντι να σου πουλανε κατι νορμαλ σε τρελα ψηλες τιμες, βαζουν κατι περιγραφες του τυπου 2400 ΠΡΟ ΜΕ 1ΓΒ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΛΥΣΗ κ αλλες τετοιες αηδιες και σε κανουν να πιστευεις οτι με το συστημα των 499 ευρω θα εισαι καλυμενος για καμια 5ετια... Εχω ενα φιλο που μ πηρε 2 χρονια να τον μαθω να ξεχωριζει αυτου του τυπου τις κοροιδιες... Οποτε ΠΑΝΤΟΥ θελει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!!!!
pank Ιούνιος 4, 2009 #29 Ιούνιος 4, 2009 Συμφωνώ 100% ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε πριν ψωνίσουμε. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο, ειδικά με τον καλπασμό της τεχνολογίας και την κυκλοφορία καινούριων pc part's.Μη ξεχνάτε ότι εμάς είναι το hobby μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.Προσωπικά ψωνίζω από μικρά μαγαζιά μόνο αν βρω κάτι φθηνότερο. Την κάρτα γραφικών της υπογραφής μου την πήρα 335 ευρώ, όταν στις γνωστές αλυσίδες έκανε 400. Και οι τύποι με άφησαν άφωνο με τον επαγγελματισμό τους. Ο κυριότερος λόγος που τα μικρά μαγαζιά δεν είναι η πρώτη μου προτίμηση είναι το 10ήμερο+ που χρειάζεται η διαδικασία του rma.
JaguarOne Ιούνιος 4, 2009 #30 Ιούνιος 4, 2009 Παντως πολλες φορες εχει τυχει να πεσει στα χερια μου συνθεση μεγαλης αλυσιδας / build to order και πιστεψτε με ουτε αυτοι πολλες φορες δεν αποφευγουν την αισχροκερδια (9800gx2 για 19ρι μονιτορ,i7 με 300€ μητρικη για internet,general use)εγω πιστευω οπως και αρκετοι πιο πανω οτι κατα κυριο λογο φταιμε εμεις που δεν κανουμε την απαραιτητη ερευνα. Α και αυτο που ειπε ο Astro ισχυει.Τουλαχιστον στην Πατρα αν κατι το χει καποιο μικρο μαγαζι -και με μικρη διαφορα τιμης οχι +50% πανω-θα το παρω απο κει. actually, το έχει κάνει πολλές φορές αυτό το πλαίσιο σε γνωστούς μου, ευτυχώς που δίνω εντολή να μην αγοράζουν με την πρώτη επίσκεψη . Θα έλεγε κανείς ότι μόνο τα μαγαζάκια θα κάνανε αρπαχτές αλλά δεν είναι έτσι.
pank Ιούνιος 4, 2009 #31 Ιούνιος 4, 2009 Επίσης να πω ότι δε φταίνε πάντα οι πωλητές. Το εχω παρατηρήσει με συναδέλφους μου, που μου φέρνουν την προτεινόμενη σύνθεση του Πλαισίου π.χ., για να τους πω τη γνώμη μου. Και βλέπω κάτι GTX285 για χρήση internet, music, films και τρελλαίνομαι. Όταν τους ρωτάω (γιατί πια το εχω πάρει χαμπάρι), μου λένε ότι ζητήσαν από τον πωλητή την καλύτερη, την πιο ακριβή etc. H πλάκα είναι ότι τις περισσότερες φορές δε καταφέρνω να τους πείσω για το μάταιο της αγοράς, γιατί μου λένε : ''ε, μια φορά θα τον πάρω τον υπολογιστή, δε θα βάλω τα καλύτερα ;''
dpolal Ιούνιος 5, 2009 #32 Ιούνιος 5, 2009 Πώς ακριβώς θα ενημερωθεί κάποιος που θέλει για πρώτη φορά να αγοράσει πισί για να μάθει 5 πράματα ;;;Πώς θα ενημερωθεί ένα παιδί αν δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του πισί ;;;Πώς θα πάει ο μπαμπάς ή η μαμά να αγοράσουν πισί στο παιδί τους όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ποντίκι από ένα σιντί ;;;MHN ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ τους καταναλωτές συνέχεια...Και οι πωλητές/μικρομαγαζάτορες έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μιλήσουν μαζί τους, να καταλάβουν τις ανάγκες τους και να προτείνουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα και ΟΧΙ το ακριβότερο ή ότι είναι καλύτερο για την δική του τσέπη...
DJD Ιούνιος 5, 2009 #33 Ιούνιος 5, 2009 Υπήρχε κόσμος και πριν το Internet, τα περιοδικά. Μπορεί να είναι σαβούρα πλέον μπροστά στην ηλεκτρονική ενημέρωση, αλλά αυτό που κάνεις είναι να πάρεις κάτι να διαβάσεις, τουλάχιστον να έχεις μία πολύ χοντρική ιδέα του τι θα σου στοιχίσει, σε είδη λιανικής τουλάχιστον, σε παροχή υπηρεσιών είναι λίγο ζόρι η κατάσταση.Ο πωλητής καμία υποχρέωση δεν έχει, θέλει δύο πράγματα: 1) μέγιστο κέρδος 2) να διώξει το παλιό το στοκ, άρα αν σε δουν ότι δε ξέρεις, θα φύγεις με ATi 9700 αγορασμένη στα 250ευρώ.
voudas Ιούνιος 5, 2009 #34 Ιούνιος 5, 2009 η αισχροκέρδια είναι υποκειμενική έννοια όταν εκφράζεται από καταναλωτές με γνώση του αντικειμένου που εμπορεύεται ο άλλος κ όταν ερασιτεχνικά κάνει φορμάτ στους φίλους του τσάμπα... σύμφωνοι για τις παπάτζες του τύπου που είναι κατακριτέες ΑΛΛΑ όσοι έχουν γνώση της ελληνικής αγοράς θα πρέπει να είναι λίγο πιο συγκρατημένοι (χωρίς φυσικά να αναιρούνται τα περί προσωπικής σχέσης κ διαχωρισμό επιχειρηματιών σε ευσυνείδητους κ λαμόγια... btw lol@1st reply...)το μικρό μαγαζάκι αναγκάζεται να ζήσει από υπηρεσία κ όχι από την πώληση... αυτή είναι καθαρά συμπληρωματική κ με προβλήματα γτ οι περισσότεροι αναγκάζονται κ αγοράζουν από interset-quest-oktabit-westnet κλπ κλπ συνήθως με τιμές χοντρικής >= από τις αντίστοιχες λιανικής πλαισίου/eshop... λίγοι μόνο έχουν τη δυνατότητα καλών τιμών με συμφωνίες ή φέρνοντας κάποια πράματα από έξω... γιαυτό κ κλείνουν... γτ είναι κ ότι ο καταναλωτής που θέλει να γλιτώσει κ το τελευταίο cent... κ αν είναι από ένα επίπεδο γνώσης κ πάνω κ το μαγαζί θα το χρειαστεί μόνο για rma κ όχι για κάτι άλλο, τότε εκεί κ πάλι θα τα βρει σκούρα μιας κ εκεί γτ άλλη άνεση έχει το πλαίσιο κ άλλη ο μικρός...
morpheus Ιούνιος 5, 2009 #36 Ιούνιος 5, 2009 Αφού μιλάτε για αισχοκέρδεια δείτε αυτό.77.7% κέρδος απο την πώηση Windows. Δηλαδη αν τα vista εχουν τιμή 200€, τα 150+ πανε κατευθειαν στις τσέπες των μετόχων.Βέβαια ειναι λίγο επιπόλαιο να κρινουμε το κερδος απο την τιμή πώλησης. Πουλώντας μια καρτα 100€ το πλαισιο και το μικρομάγαζο δεν έχουν το ίδιο κερδος. (λόγω άλλης τιμής χονδρικής, εξόδων κλπ)
SirDiman Ιούνιος 5, 2009 #37 Ιούνιος 5, 2009 Το κοστος των software ειναι υποκειμενικο γιαυτο καλύτερα ας μείνουμε στο hardware
sofos1990 Ιούνιος 5, 2009 #38 Ιούνιος 5, 2009 Ξεφεύγουμε νομίζω....Το θέμα δεν είναι το ακριβό ή όχι hw, αλλά το πως αυτό μας "πλασάρεται" από τους πωλητές...
o polonos Ιούνιος 5, 2009 #39 Ιούνιος 5, 2009 Δεν ξερω τι γραφτηκε στης προηγουμενες σελιδες αλλα, τα μικρα τοπικα μαγαζια αδυνατουν να χτυπησουν τιμες πλαισιου-μουλτιραμα-e-shop για πολλους και διαφορους λογους. Απο την στιγμη που το πλαισιο εχει μια μητρικη 130 πχ και το μικρο μαγαζι την παιρνει απο τον προμηθευτη του 120 χωρις το ΦΠΑ πως θελετε να χτυπησει τιμες των μεγαλων αλυσιδων? Αυτο που προσφερουν τα μικρα μαγαζια ειναι υποστηριξη, παραδοση παραλαβη μηχανηματος απο τον χωρο του πελατη. Πραγμα που μεγαλες αλυσιδες δεν κανουν. Τα οσα μικρα μαγαζια στοχευουν στην λιανικη πωληση και κοιτανε μια μια to hw θα κλεισουν αργα η γρηγορα...
morpheus Ιούνιος 5, 2009 #40 Ιούνιος 5, 2009 Το κοστος των software ειναι υποκειμενικο γιαυτο καλύτερα ας μείνουμε στο hardware Όταν το παράγει ως προιόν μια εταιρία είναι αντικειμενικότατο: Κόστος εργατοωρών, φως, νερό, τηλέφωνο κλπ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.