nick-firestorm Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2009 Πιστευω ολοι γνωριζεται τι παιζει με τα μικρα μαγαζακια πληροφορικης...Οχι ολα, μιας και καποια ειναι αξιοπρεπεστατα επειδη τα εχουν νεοι και μερακληδες οπως και εμεις...αλλα καποια αλλα που τα εχουν κατι παππουδες εποχης pentium 1...ειναι για σκοτωμα :dots: Για παραδειγμα, ενας φιλος μου, πηγε για pc εκει, και του συνθεσε το εξης: Intel E8500 Geforce 9600GT 4gb ram value Μητρικη P43 Audigy 1 Case / Psu αν οχι του κιλου, τοτε αρκετα φτηνα 2.1 ηχεια 25 ευρω eshoped 19'' Οθονη Και ολα μαζι... 1000 Ευρώ... μιλαμε για οτι νανε...η παραπανω συνθεση στο eshop βγενει MAX 650 ευρώ... με 1000 ευρώ μπορουσε να παρει αξιοπρεπεστατο i7 Με GTX260... Συνεχως ακουω τετοια περιστατικα... Πριν 1 χρονο, επισης φιλος μου, πηγε σε ενα αλλο μικρο μαγαζακι πληροφορικης για τα εξης: Τοποθετηση Αθορυβης Ψυχτρας +1gb ddr1 Format Και του πηρε... 110 ευρώ...ΕΛΕΟΣ...του εβαλε μια AC Freezer 7 Pro και 2χ512 Kingston ddr400... Μαλιστα τον παραμυθιασε πως η ψυξη που εβαλε ειναι ΥΔΡΟΨΥΞΗ!!! ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ... Και αλλα παρομοια...ατομα που δεν εχουν ιδεα απο pc και τα παραμυθιαζουν να σταξουν 1500 ευρώ για set με hardware Q9300 - 9800GT... ΕΛΕΟΣ...πραγματικα ΕΛΕΟΣ... ΟΚ Σεβαστη η αποψη πως πρεπει να βγαλουν και αυτοι κατι, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ... διπλασιασμος της τιμης λογο ανθρωπινης εργασιας..? Αυτο παραπαει =/ Ποια ειναι η αποψη σας?
greekfragma Ιούνιος 4, 2009 #2 Ιούνιος 4, 2009 φαινόμενο που υπήρχε και θα υπάρχει....όχι μόνο στους υπολογιστές.....αλλά σε όλα τα επαγγέλματα.το μόνο όπλο μας είναι η σωστή πληροφόρηση των γύρω μας και η συλλογή των περιστατικών μέσα σε forum ωστέ να προστατεύονται και εκείνοι που είναι ανυποψίαστοι.
sofos1990 Ιούνιος 4, 2009 #3 Ιούνιος 4, 2009 Σωστός ο fragmas....Ρε συ Nick-firestorm, άμα δεν ενημερώνεσαι τέτοια συμβαίνουν......Άμα π.χ πήγε ο φίλος σου εκεί και του είπε θέλω να μου κάνεις ένα pc να παίζει σχεδόν τα πάντα κλπ....και δαιθέτω το τάδε ποσό, αυτό είναι εντελώς ανώριμο......Μην βλέπεις εμάς εδώ που ΟΚ όσο να πεις κάτι μαθαίνουμε παραπάνω σε τέτοια θέματα, λόγω ενημέρωσης κυρίως, τον φίλο σου άμα τον ρωτήσεις τι είναι ram κλπ ίσως να μην ξέρει να σου πει....Προφανώς και καταδικάζω το γεγονός, αυτός που ουσιαστικά αισχροκέρδισε σε βάρος του φίλου σου μ^^^^... είναι.....ΑΛΛΑ ο φίλος σου δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι πάει να του πουλήσει ο άλλος;
nick-firestorm Ιούνιος 4, 2009 Author #4 Ιούνιος 4, 2009 greekfragma συμφωνο αλλα οσον αφορα τη πληροφορικη ειναι λιγο πιο χοντρα τα πραγματα μιας και σου δινεται αμεσα η δυνατοτητα να αγορασεις πιο φτηνα (eshop, plaisio).sofe ανεφερες τον φιλο μου 10 φορες στο post...τον φιλο τον εθεσα ως παραδειγμα ανθρωπου της μαζας που δεν ξερει χριστο απο hardware, και σε αυτη τη μαζα συγκαταλεγονται ολα τα θηλυκα κλπ...αλλα και γιατι να συμβαινουν αυτα? Αν πας στο plaisio και τους πεις θελω αυτο και αυτο θα σου συνθεσουν οτι καλυτερο για τα χρηματα σου ακομα κ αν δεν ξερεις τπτ...τα μικρομαγαζια και αυτοι οι παππουδες εκμεταλλευονται αισχρα...
sofos1990 Ιούνιος 4, 2009 #5 Ιούνιος 4, 2009 Το "φίλος" το χρησιμοποίησα με γενικότερη έννοια.... Ωραία ρε man και πας στο πλαισιο...και που ξέρεις ότι και αυτά που θα σου προτείνουν είναι κατάλληλα; Πολλοί είναι βέβαια και αυτοί που έχουν την ιδέα πως σε τέτοια μαγαζάκια θα βρουν πράγματα πιο φθηνά από το πλαισιο κλπ.... Κάτι τέτοιοι παππούδες μoυ την δίνουν και εμένα
defiant Ιούνιος 4, 2009 #6 Ιούνιος 4, 2009 Η κατάσταση δεν παλεύετε με αυτούς.Εκμεταλλεύονται το γεγονος ο,τι για καθε κοροιδο που πεθαινει αλλα δεκα γεννιούνται.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ενημερωσεις τυχων θυματα.
caution Ιούνιος 4, 2009 #7 Ιούνιος 4, 2009 Μαλιστα τον παραμυθιασε πως η ψυξη που εβαλε ειναι ΥΔΡΟΨΥΞΗ!!! ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ...Εντάξει... τι άτομο πρέπει να είσαι για να καταλήξεις να πλασάρεις ΤΕΤΟΙΑ ψέματα!!!/respect :banging:
sofos1990 Ιούνιος 4, 2009 #8 Ιούνιος 4, 2009 Σε αυτό με την υδρόψυξη μην μου πείτε ότι κάτι δεν σας πάει καλά.....Απλά ελληνικά να ήξερε όταν του είπε για υδρόψυξη ο άλλος δεν κατάλαβε ότι κάπου θα υπάρχει νερό....είπαμε ο πωλητής αφασία, αλλά και ο αγοραστής.....
Snips Ιούνιος 4, 2009 #9 Ιούνιος 4, 2009 Απλά έμπορος...Μην κατηγορείς κανέναν μαγαζάτορα ο οποίος πάει να πουλήσει το εμπόρευμα του σε ηψηλότερη τιμή.Να κατηγορείς αυτόν που πάει καρφί σε αυτόν τον μαγαζάτορα...χωρίς να έχει κάνει έρευνα αγοράς.Μάλιστα θα άλλαζα τον τίτλο και θα τον έκανα.." Η αφέλεια και η βλακεία των καταναλωτών".....Και επίσης Πλαίσια, eshops, Supermarkets, μεγάλα εμπορικά κτλ, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει τόσες δεκαετίες, αλλά είναι υπεύθυνα για πολλά λουκέτα σε μικρά τοπικά μαγαζάκια.....
CaptainHog1416003187 Ιούνιος 4, 2009 #10 Ιούνιος 4, 2009 εν ετη 2004, που ηθελα να κανω μια αναβαθμιση παω σε φιλο "εμπορα" και αφου πρωτα προσπαθησε να μου πουλησει καινουργιο pc απο την αρχη, μετα μου λεει το εξης κορυφαιο: "συνεργαζομαι με μια εταιρια το e-shop, δεν ξερω αν το ξερεις και απο αυτα που εχει στον καταλογο (μου εδειξε το σαιτ) εγω παιρνω 30% πιο πανω":hehe::hehe: μου εκανε καλο, γιατι απο τοτε αποφασισα να τα κανω ολα μονος μου....
Dolly Ιούνιος 4, 2009 #11 Ιούνιος 4, 2009 Απλά έμπορος...Μην κατηγορείς κανέναν μαγαζάτορα ο οποίος πάει να πουλήσει το εμπόρευμα του σε ηψηλότερη τιμή.Να κατηγορείς αυτόν που πάει καρφί σε αυτόν τον μαγαζάτορα...χωρίς να έχει κάνει έρευνα αγοράς.QFTΑυτό συμβαίνει παντού και το έχω δει και στα φωτογραφικά που ασχολούμαι και άλλου.Σας έχω αναφέρει πάλι το παράδειγμα, μαμά στο πλαίσιο με παιδάκι δίπλα που παίζει championship manager σε 1280 και της προτείνει ο πωλητής, 285, ή 295 δεν θυμάμαι τι. Και αυτό μιας μορφής αισχροκέρδεια είναι, αλλά το συναντάς παντού.Δεν είναι μόνο τα μικρά μαγαζιά, λίγες φορές έχει αναρτηθεί στο αντίστοιχο thread για τις «υπερπροσφορές» από μεγάλα και σίγουρα ΟΧΙ συνοικιακά μαγαζιά?Κάτι 8800 με 300+ ευρώ κλπ?Πλέων με το διαδίκτυο, και τους τόνους πληροφόρησης που μπορεί να αντλήσει ο καθένας για πλάκα για τα προϊόντα, εγώ προσωπικά κατηγορώ στεγνά τον καταναλωτή πρωτίστως και μετά το κατάστημα.Δεν λεω πως καλά κάνει το μαγαζί και τα έχει έτσι ακριβά. Ντροπή τους, αλλά έτσι είναι παντού παιδιά.
dunkel_Stern Ιούνιος 4, 2009 #12 Ιούνιος 4, 2009 ρε παιδιά εγώ έχω την απορία...ποσα άτομα αγοράζουν αυτοκίνητο χωρίς να το ψάξουν k να ρωτήσουν?gt το να πάρεις P.C. φαίνεται σε παραπολλούς πως είναι άλλη περίπτωση από αυτή του αυτοκινητου?
junior-21- Ιούνιος 4, 2009 #13 Ιούνιος 4, 2009 κοίτα, όλα σχετικά είναι. Και η αλήθεια κάπου στην μέση: φταίνε και οι 2 μεριές. Οταν κι εγώ δούλευα πάντως σε τοπικό μαγαζί με Η/Υ κατά την διάρκεια των σπουδών μου, σχετικά με το τι θα πούλαγα μου λέγανε: δεν πουλάς ποτέ το καλύτερο, πουλάς αυτό με το μεγαλύτερο ποσοστού κέρδους
astrolabos Ιούνιος 4, 2009 #14 Ιούνιος 4, 2009 Αυτό που έχουν τα μικρομάγαζα και πουλάνε είναι η διαπροσωπική επαφή με τον πελάτη. Προτιμώ να δώσω ένα 10% πάνω και να ξέρω οτι ό,τι και να πάθω θα έχω τον "μικρομαγαζά" απίκο δίπλα μου να με εξυπηρετήσει παρά να γλιτώσω το 10% και να τυραννιέμαι με τις πολιτικές επιστροφής αλυσίδων όπως το e-shop.Καλό είναι να ενισχύουμε και τα μικρά μαγαζιά.
DarkSaga Ιούνιος 4, 2009 #15 Ιούνιος 4, 2009 ρε παιδιά εγώ έχω την απορία...ποσα άτομα αγοράζουν αυτοκίνητο χωρίς να το ψάξουν k να ρωτήσουν?gt το να πάρεις P.C. φαίνεται σε παραπολλούς πως είναι άλλη περίπτωση από αυτή του αυτοκινητου?1.είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσό που επενδύεις2.έχεις πολύ περισσότερους γνωστούς να ρωτήσεις αυτά είναι που κάνουν την διαφορά.εντάξει δεν γίνεται όμως και σε κάθε πράγμα που θέλεις/χρειάζεσαι να γίνεσαι προφέσορας πριν αγοράσεις είναι και αυτό κουραστικό....
spc Ιούνιος 4, 2009 #16 Ιούνιος 4, 2009 εντάξει δεν γίνεται όμως και σε κάθε πράγμα που θέλεις/χρειάζεσαι να γίνεσαι προφέσορας πριν αγοράσεις είναι και αυτό κουραστικό....Και όμως, εχει καταντήσει αυτοσκοπός για πολλούς....
oxide Ιούνιος 4, 2009 #17 Ιούνιος 4, 2009 Αυτό που έχουν τα μικρομάγαζα και πουλάνε είναι η διαπροσωπική επαφή με τον πελάτη. Προτιμώ να δώσω ένα 10% πάνω και να ξέρω οτι ό,τι και να πάθω θα έχω τον "μικρομαγαζά" απίκο δίπλα μου να με εξυπηρετήσει παρά να γλιτώσω το 10% και να τυραννιέμαι με τις πολιτικές επιστροφής αλυσίδων όπως το e-shop.Καλό είναι να ενισχύουμε και τα μικρά μαγαζιά.το απικο ειναι σχετικο...οσους εχω δει εγω ειναι απικο στο να σου πασαρουν και κατι ακομα με το που σου συμβει μια στραβη..με μισολογα και απιστευτες θεωριες για το τι συνεβει...αυτα βεβαια πριν χρονια...εχω πολυ καιρο να ασχοληθω με μικρομαγαζα...
VIL Ιούνιος 4, 2009 #18 Ιούνιος 4, 2009 Όταν το (ελεύθερο εμπόριο) δεν βλέπει πελάτη, αλλά αγοραστή (θύμα για να τον κατασπαράξει) ε τότε σίγουρα φταίει ο αγοραστής- θύμα.Ε ρε τι σου κάνει το (ελεύθερο) εμπόριο.Οι παγίδες είναι αριστο τεχνικά στημένες.
Dolly Ιούνιος 4, 2009 #19 Ιούνιος 4, 2009 Είναι μερικά που όντως αξίζουν, και η επαφή αυτή δεν κοστολογείται. Αυτό έχω κάνει προσωπικά με το θέμα της φωτογραφίας (ότι παίρνω από Ελλάδα), και αν και μπορεί να βρίσκω κάποια πράγματα λίγο φθηνότερα αλλού τα παίρνω από το συγκεκριμένο μαγαζί, γιατί τα παιδιά είναι αστέρια.Έχω και την λόξα να θέλω να βοηθάω τα μικρά μαγαζιά αν δω πως είναι σοβαροί επαγγελματίες, και όχι κουτοπόνηροι, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι άλλο να έχεις μια προσωπική επαφή.Αυτό δεν σημαίνει πως πάντα δεν κάνω έρευνα αγοράς πριν πάρω κάτι, γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου.Πάντως από την στιγμή που το skroutz καλύπτει από καρφίτσες, σε σερβιέτες, σε τρακτέρ, σε τόμους νομικής, και φριτέζες, γενικά ένα απλό search πριν πάρουμε κάτι δεν παίρνει πάνω από 2 λεπτά και μπορεί να σώσει πολλά λεφτά.
JaguarOne Ιούνιος 4, 2009 #20 Ιούνιος 4, 2009 Και όμως, εχει καταντήσει αυτοσκοπός για πολλούς....i beg to differ, δεν έχει "καταντήσει". Είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας.Εγώ δεν παίρνω ούτε fan των 5 euro αν δεν το έχω ψάξει αλλά αυτό δεν έγινε τώρα, πάντα έτσι ήμουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.