lazarosleon Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Εχω παρει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906686 αυτο, ειμαι ικανοποιημενος, απλα ελεγα μηπως και βαλω πιο γρηγορο επεξεργαστη και πιο γρηγορες μνημες. Καμια ιδεα με το τι μπορει να γινει?ο επεξεργαστης ειναι κολημενος πακετο με μητρικη αραγε η βγαινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HOTAS Ιούνιος 4, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Δυστυχώς στα laptop ο επεξεργαστής είναι ενσωματωμένος πάνω στη μητρική, οπότε και δεν αναβαθμίζεται. Μόνο στα laptop ελλήνων συναρμολογητών (turbo-x,innovator κλπ) μπορείς να αλλάξεις και επεξεργαστή. Όταν λες πιο γρήγορες μνήμες τί έχεις υπ' όψιν; Τί μνήμες φοράει τώρα; Δε νομίζω πάντως να δεις καμιά τρελή διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούνιος 4, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Δυστυχώς στα laptop ο επεξεργαστής είναι ενσωματωμένος πάνω στη μητρική, οπότε και δεν αναβαθμίζεται. Μόνο στα laptop ελλήνων συναρμολογητών (turbo-x,innovator κλπ) μπορείς να αλλάξεις και επεξεργαστή. Όταν λες πιο γρήγορες μνήμες τί έχεις υπ' όψιν; Τί μνήμες φοράει τώρα; Δε νομίζω πάντως να δεις καμιά τρελή διαφορά... ποιος το λέει αυτό? μπορείς άνετα να αναβαθμίσεις επεξεργαστή και μνήμες και καμιά φορά και κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Ιούνιος 4, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Φοραει ddr3/800 απο μνημες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Ιούνιος 4, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Μνήμες μην αλλάξεις,θα ξοδευείς και δεν λέει είναι ήδη γρήγορες.Οι επεξεργαστές εκτός από τους Atom,via nano και τέτοια,είναι πάνω σε socket,βγάζεις τον 4200 και βάζεις όποιον θες με την προυπόθεση να τον υποστηρίζει η μητρική.Και οι κάρτες γραφικών αλλάζουν όπως λέει ο φράγμα,τουλάχιστον τις περισσότερες φορές και όσο δεν είναι onboard.Στέλνεις ένα mail σε αυτούς στο http://www.mxm-upgrade.com/,λες τι υποδοχή έχει το laptop και σου λένε τι κάνει κτλ,πουλάνε και κάρτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Ιούνιος 4, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Eγώ στη θέση σου δεν θα άλλαζα τπτ...αρκετά γρήγορος επεξεργαστής για laptop και ddr3 μνήμες...Αύξηση συχνότητας επεξεργαστή συνεπάγεται και αύξηση της θερμοκρασίας, όσο για τη μνήμη νομίζω ότι φοράει τη μέγιστη (από άποψη συχνότητας αλλά και Gb)!Άρα αυτό που έχεις να κάνεις για να δέις κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές στις επιδόσεις είναι ένας καλό καθαρισμός από άρχηστα αρχεία, κάνε μια ανασυγκρότηση και απεγκατέστησε εφαρμογές που ίσως επιβαρύνουν το σύστημα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
epivitor Ιούνιος 4, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Μπορεις να αλλαξεις τη cpu αλλα πρεπει πρωτα να ελεγξεις αν η mobo σου και το bios του laptop ειναι συμβατα μ' αυτην που σκεφτεσαι (ρωτα καλυτερα στο forum της acer για περισσοτερες πληροφοριες).Oσο για τις μνημες δε μπορεις να κανεις κατι περισσοτερο.Τελος μια καλη αναβαθμιση ειναι να βαλεις σκληρο δισκο στις 7200 στροφες και φυσικα να βαλεις xp αφου πρωτα βρεις τους καταλληλους drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούνιος 4, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 για μένα πάντως το λαπτοπάκι θα ειναι μια χαρά αν αντί να σκάσει κανα 150άρι σε επεξεργαστή δώσε κανα 200ευρω για intel mlc ssd π.χ. X25M 80GBαν τα 80γίγα είναι αρκετά θα είναι η νύχτα με τη μέρα στο laptop Link to comment Share on other sites More sharing options...
epivitor Ιούνιος 4, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 για μένα πάντως το λαπτοπάκι θα ειναι μια χαρά αν αντί να σκάσει κανα 150άρι σε επεξεργαστή δώσε κανα 200ευρω για intel mlc ssd π.χ. X25M 80GBαν τα 80γίγα είναι αρκετά θα είναι η νύχτα με τη μέρα στο laptopEννοειται πως αν μπορει να δωσει τοσα χρηματα τοτε ο ssd ειναι μια πολυ καλη αναβαθμιση.Επισης με την αλλαγη της cpu χανεται η εγγυηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούνιος 4, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 σοβαρα για χρηση laptop τα specs ειναι πολυ καλα ηδη.ο "αλλος αερας" θα ερθει μονο με SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Ιούνιος 4, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Ναι ε???Μπορω να βαλω SSD??? Τοτε γιατι οι να μην τους πω μου ειπανε πως δεν παιρνει λογω καταναλωσης ρευματος????? :O:O:O:O:O Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούνιος 4, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Oι SSD ισα ισα που καταναλωνουν λιγοτερη ενεργεια ΑΚΑ μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούνιος 4, 2009 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 πες τους όπως θες μια χαρά παίρνει ssd και γνώμη μου είναι οτι δεν θα μετανιώσεις ούτε ευρώ αν βάλεις έναν.:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Ιούνιος 4, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Για προτεινετε μου καποιον καλο, αξιοπιστο και γρηγορο πραγματικα. Και ναι εχω ηδη XP , δεν ακουσα τις #@!#!@ της Acer που μου ελεγε καλυτερα να μεινω στα ΣΒΥΣΤΑ επειδη το μηχανημα ειναι πιο δοκιμασμενο. ''Τοτε , της απαντω, δεν θα ειχε βγαλει η ιδια η Acer drivers για ΧΡ....αλλα βλεπετε μας καταλαβαινουν εμας τους ερημους με τα ΣΒΥΣΤΑ τι τραβαμε'' Μιλια δεν εβγαλε. :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούνιος 4, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 πόσα χρήματα θες να διαθέσεις?ποιες είναι οι ανάγκες σου σε χωρητικότητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Ιούνιος 4, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 πόσα χρήματα θες να διαθέσεις?ποιες είναι οι ανάγκες σου σε χωρητικότητα?Εδω με σφαζεις. Πανω απο 100 Ευρω σιγουρα αλλα θελω και ενα βασικο μηχανημα να δουλευει σωστα, πχ τα 100 γιγα τα θελα. Μια ματια εριξα και ειδα αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320647 :-O:-O Αληθεια λενε τα Read / Write νουμερα ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούνιος 4, 2009 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 εδώ είσαι....ότι ποιοτικότερο σε αυτά τα χρήματα και με αυτή τη χωρητικότητα.δεν θα τον μετανιώσεις στιγμήhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1288407 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Ιούνιος 4, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Ξεκιναω απο 100 Ε εως 150. Για χωρητικοτητα, λεω τα βασικα, καπου στα 64 γιγα πρεπει να ειμαι καλυμενος. Βλεπω τον εξωτερικο να παιρνει φωτια. Ωχ 250!!!!!!!! Οχι και τοσο για δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούνιος 4, 2009 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 εδωσες 100€ για ψυχτρακια για την M2F ρε συ δεν θα το μετανοιωσεις αυτη τη φορα.-ισως σε 4 χρονια οταν θα πεσει στα χερια σου η αποδειξη- Link to comment Share on other sites More sharing options...
HOTAS Ιούνιος 4, 2009 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Καλά πως είχα την εντύπωση ότι στα laptop δεν μπορείς να αλλάξεις cpu γιατί είναι ένα με τη μητρική; Mea culpa guys... Αυτό ισχύει και για τους Pentium M; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.