FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2009 Εφτιαξα μια νεα συνθεση αποτελουμενη απο τα παρακατωcpu: e8500 C0 on thermalright ultra 120mb: asus p5kram: 2x2GB Corsair 800MHzvga: ecs 8800GT passive coolinghdd: WD 500GBpsu: enermax 425WOS: windows 7 64bitΔεν εχει πειραχτει τπτ απο αποψης overclock.Ορισμενες φορες μου πετουσε μπλε οθονες και εκλεινε. Αποφασισα λοιπον να του τρεξω καποια stress tests να δω τι φταιει. Θερμοκρασιες σε idle 45-49 (θα σφηξω την ψυχτρα καλυτερα αυριο).test1:Τρεχω το orthos για μια ωρα στο stress cpu with gromacs core χωρις κανενα προβλημα με μεγιστη θερμοκρασια 56 βαθμους.test2:Τρεχω το orthos στο Blend-stress cpu and ram και πεταει error.http://img530.imageshack.us/img530/2013/orthoserror1.jpgtest3:Τρεχω το orthos σε Small FFTs - stress CPU και το orthos τερματιζει τη λειτουργια του.test4:Tρεχω το orthos σε Lange, in-place FFTs-stress some RAM και πεταει error.http://img360.imageshack.us/img360/9008/orthoserror2.jpgΕπειδη βαση των παραπανω αποτελεσματων υποπτευομαι τις μνημες, ετρεξα και ενα memtest μια φορα και δεν εβγαλε λαθος. Μηπως θελει παραπανω φορες;test5:Τρεχω το Intel Burn Test σε stress level standar και βγάζει error.http://img268.imageshack.us/img268/8308/burn1.jpgη θερμοκρασια δεν ξεπερασε τους 61 βαθμουςtest6:Τρεχω το Intel Burn Test σε stress level standar και βγάζει error.http://img522.imageshack.us/img522/2028/burn2.jpgη θερμοκρασια στα ιδια επιπεδα.Επειδη τις προηγούμενες φορες μου πεταγε μπλε οθονη STOP: 0x00000124 οταν εκανα το Intel Burn Test στο maximum, πηγα και εκανα disable το C1E Enhanced Halt State απο το bios συμφωνα με μια πηγη στο νετ χωρις να ξερω καν τι κανει. Αυτο ομως δεν ειναι λυση. Τι αλλο να κανω για να βρω το προβλημα; Προς το παρον δεν μου εχει πεταξει μπλε οθονη με την αλλαγη που εκανα, αλλα βαση των τεστ το συστημα δεν ειναι σταθερο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιούνιος 3, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Δοκίμασες να δώσεις λίγη τάση στις μνήμες σου, όπως σου είχα πει και στο άλλο topic ;Παίζε με αυξήσεις των 0,1V μέχρι να φτάσεις τα 2,1 και βλέπουμε. Μετά από κάθε αύξηση ξανατρέχε τα test's. Ίσως να θέλει ενα κλίκ επάνω και η τάση του northbridge, αλλά αυτό θα το δούμε σε δεύτερη φάση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 3, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Επειδη το ειχα ψαξει αυτο και δεν το εβρισκα, μιας και ειμαι ασχετος στο θεμα overclock και πειραγματος τασεων, μπορεις να μου πεις πως το κανουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιούνιος 3, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Ρίξε μια ματιά στο linkhttp://forums.hexus.net/hexus-hardware/110267-c2d-overclocking-guide-beginners-p5k-add.htmlDRAM Voltage είναι η ρύθμιση που σε ενδιαφέρει. Δεν εχω δουλέψει τη μητρική, αλλά μάλλον στο auto θα δίνει 1,8V, που μπορεί να είναι λίγα. Αν κοιτάξεις τα κουτάκια από τις μνήμες σου λογικά θα δείς και ποια είναι η ονομαστική τάση λειτουργίας τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 3, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Oκ το βρηκα.... οι μνημες ειναι αυτέςhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?product=935557&Manufacturer=Corsair&category=69977727&catalog=20να παω κατευθειαν στα 2.1? να πειραξω και τους χρονισμους;βασικα θα κατσω να διαβασω αυτο που μου εδωσες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 3, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 To πηγα σιγα σιγα στο 2.1 αλλα τζιφος. Δοκιμασα και manual timmings 4-4-4-12 και auto 5-5-5-18, αλλα παλι τα ιδια!:X: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmegaritis Ιούνιος 3, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Ξανατοποθετησε την ψυκτρα.Σιγουρα δεν παταει καλα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 3, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Λετε να παιζει ρολο που εχω βαλει τα στικακια τις μνημες στις θεσεις 1κ3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιούνιος 3, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Δεν έχει σχέση...αυτό είναι για dual channel.Εκτός αν έπεσες στην περίπτωση κάποιο slot να έχει πρόβλημα.Για αρχή βάλε καλά την ψήκτρα και μετά βάλε ένα-ένα τα dimm της μνήμηςκαι τρέξε τα τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 3, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2009 Tην ψυχτρα μολις την εσφηξα καλα! Οι θερμοκρασιες επεσαν 3-4 βαθμους προς το παρον... Μηπως θελει και περισσοτερη παστα? εβαλα 2-3 σταγονες στον κωλο της ψυχτρας και τις απλωσα.... Ποιος ειναι ο σωστος τροπος για την παστα;edit:τελικα 1-2 βαθμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούνιος 4, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2009 Στο test που έκανες στις μνήμες αν κατάλαβα καλά, σου έβγαλε error. Δοκίμασε μία μία τις μνήμες όπως έγραψε και ένας φίλος παραπάνω να τις κάνεις test και να δεις αν είναι η μία ή και οι δύο με πρόβλημα. Ξεκίνησε από εκεί πρώτα. Επίσης, επειδή το σύστημα το έστησες τώρα, δες αν έχεις την τελευταία έκδοση του bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 18, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2009 Ρε παιδια πηγα ολοκληρο το πισι στο Πλαισιο να του κανουν ελεγχο και μου λενε οτι δεν βρηκαν καποιο προβλημα. Οτι τα δικα τους τα τεστ τα περναει. Τους ειπα και ετρεξαν το orthros και το prime95 και μου ειπαν οτι οντως ειδαν το προβλημα που βγαζει, αλλα τα δικα τους τα περναει.Τωρα τους ειπα να τα ελεγξουν ενα-ενα επεξεργαστη, μητρικη, μνημες κλπ σε δικο τους συστημα μηπως βρουνε τι φταιει.Δεν βλεπω αλλο τροπο να γινει ελεγχος.Δηλαδη λεω,να βαλουν αλλο επεξεργαστη. Αν τρεχει κομπλε τοτε φταιει ο επεξεργαστης μου, αν οχι, οχι ο επεξεργαστης.Το ιδιο με μνημες. Αλλες μνημες πανω να δουνε.Το ιδιο με καρτα γραφικων.Το ιδιο με μητρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούνιος 18, 2009 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2009 Αλλιώς είναι τα free προγράμματα και αλλιώς τα επαγγελματικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 18, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2009 Μα κανενα free προγραμμα να μην ολοκληρωνει τη διαδικασια; orthos και prime μετα απο 2-3" βγαζουν hardware failure. Το intel burn test μετα απο 1"...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagchrist Ιούνιος 18, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2009 η vga τι θερμοκρασιες βγαζει? ειναι και passive Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούνιος 18, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2009 Η καλύτερη δοκιμή είναι με αυτό που λες παραπάνω. Δοκιμή με άλλη μνήμη, επεξεργαστή, τροφοδοτικό, δοκιμή έξω από το κουτί. Όλα ένα ένα κάθε φορά τα βγάζεις και βάζει άλλο και βασικά έξω από το κουτί. Θέλει όμως ο τεχνικός να έχει μεράκι και να μην είναι της αρπαχτής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 18, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2009 η vga τι θερμοκρασιες βγαζει? ειναι και passive59-60 συμφωνα με το core temp Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 18, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2009 Moλις με ενημερωσαν απο το Πλαισιο οτι τα stress tests επρεπε να τα τρεξω as administrator και δεν ηταν προβλημα hardware!!! Eτσι ετρεξαν λεει διχως προβλημα. Θα το τεσταρω αυριο το πρωι που θα παω να τον παρω πισω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 19, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Ολα κομπλε τελικα! Run as administrator και ολα δουλευουν ρολόι. Θερμοκρασιες μεχρι 65 βαθμους ο επεξεργαστης σε full load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Ιούνιος 19, 2009 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Πόσο πήγε το check up του ασθενή?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.