Jump to content

Fan Controller Επιλογή.

therock

Recommended Posts

Χαίρετε, θέλω να εγκαταστήσω 4 s-flex στο κουτί και 2 panaflo στην true black.

Σε διαφορα forum ολοι αναφερονται σε sunbeam rhoebus σαν το αδιαφιλονικητο φαβορι με 20w ανα καναλι, αλλα δεν μ'αρεσει καθολου η αμφανιση του ρε γμτ. Απο πανελακια μ'αρεσουν τα παρακατω, και για καποιο λογο δεν μπορω να ξεκολησω απο την zalman που εχει ενδειξη καταναλωσης ενεργειας.

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=BB-000-ZA&groupid=701&catid=57&subcat=189

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=BB-007-SY&groupid=701&catid=57&subcat=189

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=BB-001-ZA&groupid=701&catid=57&subcat=189

Επισης μ'αρεσει και μια NZXT που ποιανει 2 θεσεις 5.25.

Ειμαι αναμεσα στην Zalman MCF-2 και την NZXT απλως δεν ξερω κατα ποσο θα σηκωνουν και τα 6 ανεμιστηρακια μου. Αναμφισβητητα το καθε πanaflo θα το εχω σε δικο του καναλι, αλλα μπορω τα s-flex (1900rpm) να το εχω σαν ζευγαρι ανα καναλι? 2 το ενα και 2 στο αλλο?

Παντως αν η ΝΖΧΤ είχε ενδειξη Watt εκει που λεει την ωρα και ενα μοχλακι για τα RPM θα την επαιρνα καρφωτη.

Τι λετε?

Έχεις λινκάρει 2 zalman και ένα scythe...no nzxt there. edit: τώρα κατάλαβα ποιο λες, παρντόν...

Κατά σύμπτωση, μόλις χθες μου ήρθε από το performance pcs ένα πακετάκι, για τα 2 rig.

Αυτό μπήκε στο lian li, και αυτό στο armor JR. Ώς τώρα είμαι ευχαριστημένος με αμφότερα, αλλά βέβαια δεν έχω και φοβερές ανάγκες σε αυτόν τον τομέα...οπότε δεν ξέρω αν σου κάνουν...

Yep, αυτό έλεγα. :yes4:

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με αμφότερα σε ρεύματα. Βουρ για το ποιό σου αρέσει περισσότερο (προσωπικά θα κοίταγα ZM-MFC1, δεν θέλω οθόνες, χρώματα κτλ).

Πηρα και εγω τηνZalman σημερα τοπρωι. Ακομα δεν τηνεχω εγκαταστησει επιτχως για να εκφερω αποψη, αλλα ευτυχως το interface της ειναι τοσο καλο οσο το περιμενω.

Παρεπιπτωντος, τα temperature sensors που τα εφαρμοζεις? Δεν εναι σαφεις οι οηγιες σε αυτο το θεμα, και ειναι η πρωτη φορα που εγκαθιστω fan controller.

Αγόρασα χθές την Zalman ZM-MFC1 plus, πολύ ευχαριστημένος και με το cosmos S ταιριάζει γάντι.

Και εμένα δέν μου αρέσουν τα πολλά φρου φρου, για αυτό πήγα σε αυτή.

+ τίμια λεφτά , και όχι 55 όπως το nzxt που όπως και να το κάνουμε είναι υπερβολικά.

Παρεπιπτωντος, τα temperature sensors που τα εφαρμοζεις? Δεν εναι σαφεις οι οηγιες σε αυτο το θεμα, και ειναι η πρωτη φορα που εγκαθιστω fan controller.

Εκεί που θέλεις εσύ man. Για παράδειγμα, σε ένα σκληρό, στο exhaust του PSU, στις μνήμες, στον exhaust ανεμιστήρα πίσω, στο backplate της κάρτας γραφικών κτλ κτλ. Παίζεις μπάλα όπου θέλεις (αν και είναι δύσκολο το cable management)...

Ειχα παρει την Zalman ZM-MFC1 που ειναι οντως απλη αλλα μου επεσε τελικα υπερβολικη με τους εξι ροοστατες που ηθελε ο καθενας να τον γυρνας ξεχωριστα και ετσι την εδωσα πισω.

Πηρα το παρακατω που ακομη δεν εχω βαλει http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1187740 και ελπιζω καποια στιγμη να τοποθετησω.

Εκεί που θέλεις εσύ man. Για παράδειγμα, σε ένα σκληρό, στο exhaust του PSU, στις μνήμες, στον exhaust ανεμιστήρα πίσω, στο backplate της κάρτας γραφικών κτλ κτλ. Παίζεις μπάλα όπου θέλεις (αν και είναι δύσκολο το cable management)...

Στο HDD το βαζοθυν και αλλοι αλλα δεν μπορω να καταλαβω τον λογο. Υπαρχει πραγματικα κινδυνος να ανεβασει ασυνηθιστες θερμοκρασιες ενας δισκος?

Στην CPU πως ακριβως το βαζω? Εκει ειναι το πιο ουσιαστικο μερος.

Επισης διαβασα και πως μερικοι αφηνουν εναν να αιωρειται αναμεσα στο κουτι για να μετρανε θερμοκρασια ambient εντος της θηκης.

Αυτο με τον κικεωνα καλωδιων θα συμφωνησω. Περα απο την συφχηση το που συνδεω τι, περισσοτερο με προβληματιζει που κρεμονται καλωδια αριστερα και δεξια. Με αυτο τι γινεται?

Ολα μαζι και απο οτι καταλαβα περνεις και ενδειξη για τις στροφες τους και δεν την χανεις οπως πχ με τα περισσοτερα του ειδους.Φυσικα δεν το εχω βαλει οπως ειπα απλα φαινεται απλο-φθηνο και βολικο με την πρωτη ματια.

Μα γιατί να τους ρυθμίζεις όλους μαζί.

Τα fans της cpu θα γυρνάνε με τις ίδιες στροφές με του κουτιού.

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα χωριστά. Προτιμώ μία πιά κρύα cpu παρά ένα ελάχιστα πιο κρύο κουτί.

πιο κρυο κουτι=πιο κρυα cpu.

Ναί αλλά μιλάμε για μικρή διαφορά. Σε ένα κουτί για να πετύχεις αρκετά πιο χαμηλή θερμοκρασία πρέπει να δουλεύουν όλα στο full ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Εγώ έχω 5 στο κουτί στις χαμηλότερες στροφές και 2 Noctua στην cpu στις full.

Άν είχα 7 fans σε full στροφές θα απογειωνόταν το αεροπλάνο.

Ειχα παρει την Zalman ZM-MFC1 που ειναι οντως απλη αλλα μου επεσε τελικα υπερβολικη με τους εξι ροοστατες που ηθελε ο καθενας να τον γυρνας ξεχωριστα και ετσι την εδωσα πισω.

Πηρα το παρακατω που ακομη δεν εχω βαλει http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1187740 και ελπιζω καποια στιγμη να τοποθετησω.

Τελικά τον εγκατέστησες?Επειδή ενδιαφέρομαι για την αγορά του και θα ήθελα να σε ρωτήσω για την απόδοσή του.

Τον εγκατεστησα και ειναι μια χαρα απλα δεν ξερω πως να σημαζεψω τα πολλα καλωδια.

Αν δεν ειναι εμποδιο για εσενα τοτε θα το συνιστουσα ανεπιφυλακτα διοτι με ενα διακοπτη ρυθμιζεις τα παντα και κανεις εντελως αθορυβο το συστημα.

Επισης περνεις και ενδειξεις για στροφες κανονικα.

Κοιταξε να μελετησεις που θα το βαλεις για να μπορεις να το ρυθμιζεις εξωτερικα και οχι να ανοιγεις καθε τρεις και λιγο το κουτι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.