Jump to content

Nephiλiμ

Recommended Posts

• Replies 982
  • Created
  • Last Reply
Το crysis ήταν ίσως το πρώτο game της γενιάς του που στα maximum settings είχε ένα υποτυπώδες έστω global illumination, ambient occlusion, το μεγαλύτερο draw distance και πολύ λεπτομερή εφέ(π.χ. οι υδρατμοί στους καταρράκτες).

Υδρατμούς στους καταρράκτες είχε και το Serious Sam που έτρεχε με χίλια και σε 1 GHz.

Το θέμα είναι ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε τα ασύγκριτα. Προφανώς και κάθε νεό game με τέτοιο budget κατασκευής θα έχει καλύτερα γραφικά από τα παλαιότερα. Πώς να έχει το παλαιότερο όταν οι κάρτες της εποχής δεν είχαν τόση μνήμη και τόση ισχύ. Προφανώς και όταν έχεις παίξει τα άντερά σου σε fps είσαι σε κάποιο βαθμό κορεσμένος και δε σου κάνει κλικ εύκολα το α β χαρακτηριστικό.

Για μένα το κριτίριο είναι η αίσθηση που αποκομίζω από το παιχνίδι, πόσο ένιωσα ότι ήμουν μέσα στο παιχνίδι και πόσο ήθελα να το ξαναπαίξω (άσχετα αν δεν το έκανα λόγω χρόνου, ή το έκανα αποσπασματικά). Βάσει αυτών θεωρώ καλύτερο το Crysis από κάποιο CoD που επαιξα (που πολυ ωραία ο GrountGR χαρακτήρισε "gameplay on-rails" - και που σου επιτρέπει να "γυαλίσεις" περισσότερο τα γραφικά, συμπληρώνω εγώ) ενώ και τα δύο είναι για μένα υποδεέστερα ως εμπειρία από το πρώτο STALKER για παράδειγμα. Δεν υποτιμώ τα άλλα δύο, απλά αν έπρεπε να πάρω ένα από τα 3 μαζί μου, θα έπαιρνα το STALKER. Τα γραφικά δεν είναι κριτίριο. Ούτε καν τα bugs ή το αδύναμο AI (ως κάποιο λογικό βαθμό εννοείται). Η συνολική εμπειρία είναι το κριτίριο και εγώ η απάντηση είναι πάντα υποκειμενική.

Για μένα το κριτίριο είναι η αίσθηση που αποκομίζω από το παιχνίδι, πόσο ένιωσα ότι ήμουν μέσα στο παιχνίδι και πόσο ήθελα να το ξαναπαίξω (άσχετα αν δεν το έκανα λόγω χρόνου, ή το έκανα αποσπασματικά). Βάσει αυτών θεωρώ καλύτερο το Crysis από κάποιο CoD που επαιξα (που πολυ ωραία ο GrountGR χαρακτήρισε "gameplay on-rails" - και που σου επιτρέπει να "γυαλίσεις" περισσότερο τα γραφικά, συμπληρώνω εγώ) ενώ και τα δύο είναι για μένα υποδεέστερα ως εμπειρία από το πρώτο STALKER για παράδειγμα. Δεν υποτιμώ τα άλλα δύο, απλά αν έπρεπε να πάρω ένα από τα 3 μαζί μου, θα έπαιρνα το STALKER. Τα γραφικά δεν είναι κριτίριο. Ούτε καν τα bugs ή το αδύναμο AI (ως κάποιο λογικό βαθμό εννοείται). Η συνολική εμπειρία είναι το κριτίριο και εγώ η απάντηση είναι πάντα υποκειμενική.

Δυστηχως για πολλους εδω μεσα κριτηριο ειναι τα benches :tomato: και οχι ολα αυτα που (ορθως) περιεγραψες

Υδρατμούς στους καταρράκτες είχε και το Serious Sam που έτρεχε με χίλια και σε 1 GHz.

Το θέμα είναι ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε τα ασύγκριτα. Προφανώς και κάθε νεό game με τέτοιο budget κατασκευής θα έχει καλύτερα γραφικά από τα παλαιότερα. Πώς να έχει το παλαιότερο όταν οι κάρτες της εποχής δεν είχαν τόση μνήμη και τόση ισχύ. Προφανώς και όταν έχεις παίξει τα άντερά σου σε fps είσαι σε κάποιο βαθμό κορεσμένος και δε σου κάνει κλικ εύκολα το α β χαρακτηριστικό.

Αυτό ακριβώς που λες friend, η συνολική εμπειρία ειναι το κριτήριο και για τον καθένα είναι διαφορετική.

Αυτό που αποκομίζεις εσύ απο STALKER εγώ το αποκομίζω απο το crysis μιας και το έχω τερματίσει πάνω απο 4-5 φορές. Το να βγαίνει όμως ένας απο τους δυο μας να προσπαθεί να αλλάξει την γνώμη του άλλου ή να μηδενίζει τον ένα ή τον άλλο τίτλο επειδή δεν του αρέσει είναι μιζέρια.

Το να βγαίνει όμως ένας απο τους δυο μας να προσπαθεί να αλλάξει την γνώμη του άλλου ή να μηδενίζει τον ένα ή τον άλλο τίτλο επειδή δεν του αρέσει είναι μιζέρια.

Όπως θα πρόσεξες ήμουν προσεκτικός σε αυτά που είπα. :smoke:

Crysis = Γραφικάρες από τον καιρό του FarCry και όχι παιχνιδάρα.

Αυτό φτιάχνουν, αυτό προμοτάρουν, αυτό λένε και οι ίδιοι. Γιατί να υποστηρίξεις κάτι διαφορετικό;

Εμενα παντως με ικανοποιησε και το gameplay...για μενα το πρωτο ειναι απο τα καλυτερα που εχω παιξει.τωρα για αλλους μπορει να μην ισχυει αυτο,σεβαστο αλλα δεν χρειαζεται να το βγαζουν μουφα το παιχνιδι...

ΥΓ.πρωτη φορα στο medium το ειχα παιξει παρολα αυτα το ειχα τερματισει 3 φορες ετσι.

Δεν είναι μούφα, αλλά το γεγονός ότι δεν είναι on rail και ότι έχει customization δεν το κάνει παιχνιδάρα. :)

Ένα μέτριο, έως καλό παιχνίδι με γραφικάρες είναι. Ρεαλιστικά.

Αποψη σου και σεβαστη.οπως θεοποιειτε το stalker η το fallout τα οποια τα εχω παιξει και τα δυο και δεν μου αρεσαν καθολου και βγηκαν στο 20λεπτο,το ιδιο μπορω να κανω και εγω για το crysis εφοσον με ενθουσιασε :)

ο καθενας εχει την αποψη του οπως εχουν πει ηδη και οι παραπανω...

τα γραφικά μαζί με τα καλά στοιχεία gameplay που έχει και με την συγκεκριμένη διάρκεια το κάνει ένα game που ευχαριστιέσαι να παίζεις ( προσωπικά το "τερμάτισα" πολλές φορές) αλλα όχι παιχνιδάρα δεν το λέω . Του halflife δεν του αγγίζει ούτε το νυχάκι απο τα πόδια και ναι ακόμα και το Timeshift το θεωρώ πολύ ανώτερο.

Παντως να λεμε την αληθεια.Τα γραφικα του Crysis ηταν καλυτερα απο το Far Cry 2!!

Οπως και η αισθηση του gameplay!Το Far Cry 2 ειχε κατ'εμε αθλιο χειρισμο.Το 1 ηταν καλυτερο.Ουτε που το φτασα και στην μεση ,μετα εφαγε uninstall!!!

Αποψη σου και σεβαστη.οπως θεοποιειτε το stalker η το fallout τα οποια τα εχω παιξει και τα δυο και δεν μου αρεσαν καθολου και βγηκαν στο 20λεπτο,το ιδιο μπορω να κανω και εγω για το crysis εφοσον με ενθουσιασε :)

ο καθενας εχει την αποψη του οπως εχουν πει ηδη και οι παραπανω...

Το crysis και ακομα περισσοτερο το crysis 2 ειναι παιχνιδια που προσπαθουν να σε κερδισουν απτο πρωτο λεπτο με τα γραφικα τους και την δραση τους που θυμιζει fast food( θελω να περασω καλα και θελω να περασω καλα ΤΩΡΑ ) , για το fallout δεν ξερω για να βγαλω αποψη αλλα το stalker αμα δεν εχεις κανει ουτε μια βολτα μεσα σε εργαστηριο τοτε πολυ απλα δεν εχεις δει ΤΠΤ απτο παιχνιδι για να το κρινεις σωστα , επισης το shadow of chernobyl δεν παλευεται χωρις modding, τα clear sky kai CoP σε vanilla μορφη μου φανηκαν μια χαρα, το SoC ομως θελει λιγο ψαξιμο, πολλα bugs διορθωνονται μονο με mods ενω αλλοι γουσταρουν ρεαλιστικο μοντελο βαλιστικης οπως στο Lurk αλλοι πιο arcade οπως στο oblivion lost και αλλοι πιο κοντινο στο original αλλα οχι και σε σημειο να τραβας τα μαλλια σου επειδη εχει random αποκλιση το makarov σε αποσταση 10 μετρων απτο κεφαλι του αντιπαλου.

Δεν εχει καν νοημα να συγκρινουμε stalker με crysis στο gameplay, στα γραφικα απτην αλλη αμα δεις μονταρισμενο SoC ( με το πακετο stalker complete ) ή εστω vanilla clear sky σε dx10 με ολα τα καλουδια αναμενα θα δεις οτι υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες, το οτι εχει το crysis καλα γραφικα ( και παλι αυτα που βλεπαμε στην GDC το 2006 δεν προκειται να μας τα δειξουν ουτε στο crysis 2 χωρις να πεσει πρωτα μονταρισμα απτον τελικο χρηστη ) δεν σημαινει πως ολα τα αλλα παιχνιδια της αγορας ειναι console port με FoV στον πατο θολα textures και φωτοσκιασεις της πλακας.

εγω στο stalker παραεκανα βολτες και μετα το βαρεθηκα και το εκανα unistall.Αν χρειαζεται να φτασει ενα παιχνιδι στην μεση για να σε κερδισει ...κλαφτα. 100 stalker να βγουνε δεν προκειται να παιξω κανενα, αντιθετα το crysis 2 θα το παιξω οπωσδηποτε επειδη μου αρεσε το 1 ασχετα με το αν δεν το θεωρω το καλυτερο fps ολων των εποχων.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.....

Το απο πανω

και να προσθεσω οτι γουστα ειναι αυτα.μενα μου αρεσει το πιο arcade και οχι να παλευω μιση ωρα να βρω οπλο της προκοπης.αυτο το fast food που λες για σενα ειναι στα αρνητικα αλλα για μενα στα θετικα γιατι με βαζει κατευθειαν στο κλιμα του παιχνιδιου.

ιδιο σχεδον με το stalker ηταν και το μετρο 2033 που ναι μεν επαιξα αρκετα αλλα δεν το τερματισα γιατι το βαρεθηκα και ας ειχε και φοβερα γραφικα

ιδιο σχεδον με το stalker ηταν και το μετρο 2033

Διαφωνώ,το metro 2033 ήταν καθαρός on-rails τίτλος,τύπου Cod4.

Το μόνο κοινό που είχε με τα stalker ήταν η θεματολογία ίσως.

Δεν ξέρω μέχρι που το είχες φτάσει αλλά ξαναδοκίμασε το κάποια στιγμή είχε ωραίο story και αρκετή δράση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.