Petrossortep Σεπτέμβριος 26, 2009 #21 Σεπτέμβριος 26, 2009 Ξανά ανοίγω το θέμα, γιατί και εγώ ψάχνομαι για 23-24αρα...Αρχικά, είμαι με μια παλιά 19άρα NEC και μια 20άρα Samsung που την δουλεύω και σαν ΤV. Θέλω να πάω σε κάτι wide για το main monitor, τώρα είμαι με την 19αρα, και μιας και πάω σε νέα οθόνη, λέω να πάρω μια 23-24άρα. Αρχικά, θα ήθελα να είναι 1920χ1200 αντί για 1080, αλλά δεν ξέρω αν υπαρχει ουσιαστική διαφορά. Από παιχνίδια δεν παίζω, μόνο Live For Speed, οπότε η 8800gt μου θα την παλέψει μια χαρά. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα μοντέλα των LG και Samsung, που έχουν κάτι stylιστικα πλαίσια γύρο γύρο...Μου αρέσουν οι απλές και καθαρές οθόνες... Οπότε κοιτάω τις ακόλουθες: Dell S2409w@€209 (Πάντα αγαπούσα τις dell...) LG W2361V-PF 23''@€177 (Μου αρέσει και σαν εμφάνιση, αλλά και είναι και η ποιο φτηνή) SAMSUNG SYNCMASTER P2350 23'@€219,5 (23άρα, e-shop, ακριβή) SAMSUNG SYNCMASTER 2494HS@€197 (Φαίνεται πολύ άσχημη στην φωτό...) Samsung SM-2333SW 23''@€213 (Ταιριάζει οπτικά με την 20άρα TV, αλλά στα 219 υπάρχει η από κάτω και είναι και 1920χ1200) Samsung SM2433BW 24''@€219 (Την έχει φίλος, η εικόνα της δεν με τρέλανε, αλλά δεν είναι ότι και δεν μου άρεσε...) LG W2442PA-BF 24''@€204 (Αυστηρό look και 24αρα, πολύ κοντά στο budget) Δεν είμαι κάνας ειδικός στις οθόνες, και διαφορά δεν θα καταλάβω αν δεν τις δω δίπλα δίπλα...γιαυτό και ρωτάω... Το budget είναι μικρό ~€200 γιατί είναι η οθόνη του σπιτιού και δεν είμαι και πολλές ώρες εκεί... Τι προτείνετε? Εγώ πήρα πρόσφατα την τελευταία. Να και το review της http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-lg-w2442pa.html Σημειωτέον ότι σε αυτό το σάιτ good=very good. Παρουσιάζει ελαφρό banding στην κλίμακα του γκρίζου παρά το γεγονός ότι περνάει με επιτυχία το τεστ γκρίζων αποχρώσεων ugra test, τη στιγμή που άλλες φθηνές οθόνες δεν μπορούν. Έχει επίσης πολύ καλό κοντράστ(γύρω στο 1000:1), αλλά μέτρια χρωματική πιστότητα. Προσωπική Εκτίμηση: Έχει άψογο response time για ταινίες και παιχνίδια με ομαλή ροή εικόνας. Στις ταινίες τα πρόσωπα φαίνονται αρκετά ρεαλιστικά και η εικόνα κυμάινεται σε πολύ καλά επίπεδα χωρίς να είναι τίποτα το τρομερό. Στα παιχνίδια όπου η χρωματική πιστότητα έχει μικρότερη σημασία το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Εκτός αυτού η χρήση του επεξεργαστή εικόνας f-engine είναι ιδανική σε αυτήν την περίπτωση, καθώς βελτιώνει σημαντικά το contrast και τα χρώματα. Το f-engine θα εκτιμηθεί δεόντως από fps players γιατί βοηθά στον εντοπισμό εχθρών που κρύβονται στο σκοτάδι, αυξάνοντας την φωτεινότητα των μέτρια σκοτεινών σημείων της πίστας. Χαρακτηριστικά, το wolfenstein με f-engine φαίνεται σαν να τρέχει σε unreal engine 3. Ανάλογα ισχύουν και για το nfs shift. Βέβαια το ελαφρύ κάψιμο των χρωμάτων που προκαλεί το καθιστά ακατάλληλο για web surfing και φωτογραφίες. Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους αλγόριθμους υποκειμενικής βελτίωσης της εικόνας. Τέλος, να μην ξεχνάμε και την εργονομία της οθόνης που είναι eizo στυλ με την οθόνη να περιστρέφεται ακόμα και πάνω στην βάση της. Σαν τελικό συμπέρασμα, η 2442 είναι μια άριστα στοχευμένη οθόνη που θα ικανοποιήσει απόλυτα σε Multimedia χρήση. Είναι επίσης πολύ καλή και σοφή βραχυχρόνια επένδυση, αν αναλογιστούμε ότι σε λίγο καιρό θα κατακλύσουν την αγορά οθόνες LED και λίγο αργότερα OLED βάζοντας οριστικά την ταφόπλακα στο "πτώμα" που λέγεται TFT(είτε με TN είτε με S-pva panels).
mech5107 Σεπτέμβριος 26, 2009 #22 Σεπτέμβριος 26, 2009 Την LG λέω και εγώ...πέρασα από το Πλαίσιο εδώ Πάτρα, την είχε για demo, βασικά δεν μπορεσα να βγάλω απόψη, μιας και ήταν πάνω σε hub και έπαιζε με κάμποσες άλλες μαζί. Δίπλα της ήταν η 23άρα LG...μικρή διαφορά, αλλά και αυτή στο hub...Για να καταλάβεις, έδειχνε ποιο θολά από την samsung την 24άρα 1920x1200 με vga συνδεση...Με χάλασε όμως αρκετά στην 24αρα LG η βάση της, μιας και η οθόνη κουνιέται αρκετά...και η δικιά σου έτσι είναι?
ΝTG Σεπτέμβριος 26, 2009 #23 Σεπτέμβριος 26, 2009 mech ..θα σε χαλασω απο ολες τις αποψεις ..αλλα γιατι δεν σκεφτεσαι την dell 2209waπου ειναι best overall μοντελακι?(e-ips panel ,ομορφη σχεδιαση ,εγγυηση dell καποια απο τα θετικα)Οκ..δεν εχει τιποτα απο αυτα που ζητησες ( : p )..αλλα το να κατεβεις μια αναλυση δε νομιζω να λεει κατι για παιχνιδια..(περα απο ενα -χονδρικα- +20% σε επιδοσεις που ουτε και αυτο χρειαζεσαι βεβαια).Με ταινιες δεν εχεις prob.., το μεγεθος δεν ειναι σημαντικα μικροτερο...(ξεφευγουν καπως οι 24αρες βεβαια)..
ΝTG Σεπτέμβριος 26, 2009 #25 Σεπτέμβριος 26, 2009 ειπα οτι θα σε χαλασω απο ολες τις αποψεις... (απεκρυψα αυτη τη λεπτομερεια πριν) ξεχασα να βαλω και ενα review link πιο πριν...το βαζω τωρα εδω για να μην τρεχετε δεξια και αριστερα βραδιατικα..
FREY REACTOR Σεπτέμβριος 26, 2009 #26 Σεπτέμβριος 26, 2009 Σ'αυτα τα λεφτα δυστυχως πρεπει να επιλεξεις αναμεσα σε αθλια ΤΝ και σε τρισαθλια ΤΝ πανελ....Κι εγω θα προτεινα ν'ανεβεις λιγο στο budget και να δεις την Dell 2209WA,αν δε σε ενοχλει η αναλυσηhttp://accessories.euro.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=gr&l=el&s=pad&cs=RC1078530&sku=198688&pmha=6
leros2004 Σεπτέμβριος 26, 2009 #27 Σεπτέμβριος 26, 2009 Μάζεψε λίγα παραπάνω € και πάρε οθόνη της προκοπής (χωρίς Tn panel).Δεν είναι και ακριβές http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?products_id=331
Petrossortep Σεπτέμβριος 27, 2009 #28 Σεπτέμβριος 27, 2009 Την LG λέω και εγώ...πέρασα από το Πλαίσιο εδώ Πάτρα, την είχε για demo, βασικά δεν μπορεσα να βγάλω απόψη, μιας και ήταν πάνω σε hub και έπαιζε με κάμποσες άλλες μαζί. Δίπλα της ήταν η 23άρα LG...μικρή διαφορά, αλλά και αυτή στο hub...Για να καταλάβεις, έδειχνε ποιο θολά από την samsung την 24άρα 1920x1200 με vga συνδεση...Με χάλασε όμως αρκετά στην 24αρα LG η βάση της, μιας και η οθόνη κουνιέται αρκετά...και η δικιά σου έτσι είναι?Κατ'αρχήν ξέχασε αυτό που είδες στο κατάστημα. Οι ρυθμίσεις είναι τελείως άκυρες. Την θυμάμαι και εγώ στο Πλαίσιο που το λευκό φαινόταν σαν κίτρινο.Όσο για την βάση τώρα, ακριβώς από κάτω της υπάρχει μηχανισμός με ροδάκια και έτσι μπορείς να την περιστρέψεις αριστερά-δεξιά χωρίς να την σηκώσεις. Δεν ξέρω βέβαια αν εννοείς αυτό, ή την υπερβολική ευκολία με την οποία κινείται η οθόνη. Πρόβλημα χαλαρότητας απ'ότι έχω δει μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Πάντως η οθόνη μου εμφανίζει αρκετά μεγαλύτερη αντίσταση στις μετακινήσεις της από αυτήν που είδα στο Πλαίσιο.Άλλα θετικά:1. hdmi, dvi, d-sub . Άρα συνδέεται και με blu-ray.2.Το κρίσιμο ερώτημα για μια οθόνη είναι το εξής. Μπορεί να αποδώσει με φυσικότητα τα πρόσωπα των ανθρώπων; Για την lg με σιγουριά μπορώ να πω πως μπορεί.Μιας και τα παιδιά πιο πάνω μίλησαν για στροφή στις ποιοτικότερες( και αρκετά ακριβότερες) dell ας πω και γω την γνώμη μου.Η τεχνολογία TFT είναι μια θνησιγενής τεχνολογία. Γεμάτη ελαττώματα από τότε που βγήκε και διαρκώς βελτιούμενη εξαιτίας τους. Δυστυχώς ακόμα και οι πλέον ακριβές tft(s-pva) εμφανίζουν σε πολλές περιπτώσεις colour banding έστω και σε μικρό βαθμό, το χρωματικό τους εύρος συχνά δεν καλύπτει πλήρως το sRGB(πόσω μάλλον αυτό που βλέπουν τα μάτια μας) ενώ οι χρόνοι απόκρισής τους απλά "τρώγονται". Εκτός αυτού απαιτούν δυσανάλογα υψηλό τίμημα ακόμα και για την πιο απειροελάχιστη βελτίωση που προσφέρουν. Τέλος, την ποιότητά τους θα την εκτιμήσει και φυσικά θα την πληρώσει κάποιος επαγγελματίας της εικόνας με πολύ μεγάλες απαιτήσεις αναφορικά με την χρωματική πιστότητα. Κάποιος που θέλει ποιότητα εδώ και τώρα.Συνεπώς έχουμε το εξής ερώτημα: 400€ τώρα για ΕΙΖΟ/DELL, τους βασιλιάδες των "ανάπηρων" ή 200€ τώρα για LG/SAMSUNG και άλλα 200€ σε τρία χρόνια για μια αληθινή οθόνη OLED(είναι προγραμματισμένο να βγούνε);Υ.Γ: To prad έχει και review της dell. Μόνο στο κοντράστ και το χρωματικό εύρος της βάζει απλά good. Γενικά την θεωρεί πολύ καλή(με εξαίρεση το gaming). Αν την βρεις κοντά στα 300€(που λέει αυτός) πιστεύω ότι αξίζει.
mech5107 Σεπτέμβριος 27, 2009 #29 Σεπτέμβριος 27, 2009 Όπα-Όπα...Αρχικά...είπα είμαι εντελώς noob στις οθόνες...Δεν νομίζω να καταλάβω διαφορά...απλά είπα να αλλάξω σε κάτι μεγαλύτερο και wide.Επίσης, δεν είναι οθόνη για δουλεία...λίγες ώρες χρήσης θα έχει...μιας και είναι για το σπίτι και συνήθως είμαι "όλη" μέρα στην δουλεία.Επίσης δεν έχω ούτε blu-ray, ούτε xbox, ούτε ps3, και στην ουσία η οθόνη θα παίζει μόνο στο PC.
Petrossortep Σεπτέμβριος 27, 2009 #30 Σεπτέμβριος 27, 2009 Θες μια οθόνη φθηνή, αλλά όχι φθηνιάρικη, όσο το δυνατόν περισσότερων ιντσών, με αξιοπρεπέστατη εικόνα(πάντα για τα στάνταρντ του μέσου χρήστη) για λίγες ώρες τυπικής χρήσης.Η lg που την έχω και την ξέρω καλά σε καλύπτει. Ίσως να βρεις και καμιά καλή samsung σε αυτά τα λεφτά βέβαια. Πάντως οι EIZO και DELL για τις απαιτήσεις σου είναι too much. Αν όμως έβρισκες την dell που είπαμε στα 300€ ή και πιο κάτω δεν θα ήταν άσχημα.
blkik Σεπτέμβριος 27, 2009 #31 Σεπτέμβριος 27, 2009 Και γω αν και έιμαι κατά των ΤΝ νομίζω στην περίπτωση σου η Lg που λες είναι μια πολύ καλή λύση
mech5107 Σεπτέμβριος 27, 2009 #32 Σεπτέμβριος 27, 2009 Θες μια οθόνη φθηνή, αλλά όχι φθηνιάρικη, όσο το δυνατόν περισσότερων ιντσών, με αξιοπρεπέστατη εικόνα(πάντα για τα στάνταρντ του μέσου χρήστη) για λίγες ώρες τυπικής χρήσης.Η lg που την έχω και την ξέρω καλά σε καλύπτει. Ίσως να βρεις και καμιά καλή samsung σε αυτά τα λεφτά βέβαια. Πάντως οι EIZO και DELL για τις απαιτήσεις σου είναι too much. Αν όμως έβρισκες την dell που είπαμε στα 300€ ή και πιο κάτω δεν θα ήταν άσχημα.Ακριβώς αυτό...βασικά χτες θα την είχα πάρει, αλλά είχε μόνο το demo...
Petrossortep Σεπτέμβριος 27, 2009 #33 Σεπτέμβριος 27, 2009 Εγώ είμαι κατά των TFT γενικότερα και περιμένω πως και πως τις OLed ή κάτι αντίστοιχο.Πάντως η lg αν εξαιρέσεις τις μέτριες γωνίες θέασεις που για pc users δεν νομίζω ότι αποτελούν πρόβλημα έχει πολύ φυσικά και ζωντανά χρώματα στις φωτογραφίες.Καμία σχέση με την tft των 650€ που είχα πρώτα με 30ms response time και κοντράστ 500:1.Αφού ακόμα και η τεχνολογία των tft καλπάζει ποιός ο λόγος να πας σε Eizo/dell των 350 και πλέον ευρώ.Ακριβώς αυτό...βασικά χτες θα την είχα πάρει, αλλά είχε μόνο το demo...Ωραία. Έχεις και την ευκαιρία να δεις και για καμιά άλλη.
mech5107 Σεπτέμβριος 27, 2009 #34 Σεπτέμβριος 27, 2009 Βασικά όλες παίζανε από το ίδιο PC με hub και δεν έδειχνε καμία σωστά...όλες ήταν 100% σε φωτεινότητα, contrast και τα σχετικά...λίγο που έφερα την LG στο 50-60% σε όλα, έδειξε αρκετά καλά...για τα μάτια μου.
Petrossortep Σεπτέμβριος 27, 2009 #35 Σεπτέμβριος 27, 2009 Θέλει τη ρύθμιση sRGB. Δηλαδή 70 contrast σταθερό(που είναι και το ιδανικό) και φωτεινότητα ανάλογα με τον χώρο που είσαι. Ο κορεσμός των Red ,green, blue ρυθμίζεται αυτόματα(σε sRGB mode).
Blinky Σεπτέμβριος 27, 2009 #36 Σεπτέμβριος 27, 2009 παντως η dell που προαναφερθηκε, με τη λιρα σημερα στο 1.09 , ερχεται μολις με 263 ευρω απο Αγγλια (μεσα τα μεταφορικα!). Και αφου θα συνδεσεις μονο PC δε βλεπω και τοσο μειονεκτημα το 1680χ1050 και το 16:10. Καλα σε ποιοτητα καμια επαφη με την LG....και απο εγγυηση αφου θα σε καλυψει η εδω αντιπροσωπια, εγω δε θα το σκεφτομουνα καν στη θεση σου....
CROESUS Σεπτέμβριος 28, 2009 #37 Σεπτέμβριος 28, 2009 Είμαι κάτοχος μιας EIZO 1911 με ΤΝΤ panel και θεωρώ ότι είναι αρκετά καλύτερη από άλλα TNT, που έχω δει κυρίως της LG. Θα σου πρότεινα ως μια πολύ καλή λυση και ιδιαίτερα οικονομική την παρακάτω στις 22"http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1199196&DIAGONIAL_SIZE=22+inches&category=69978102&catalog=23&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE2701845D8B9B5BFC259A21D6758FF1837E67B367B9A51EE343912E7135248829FA53A9C96D16D7E3A5040FB983E241322FC1F4199E5EE4A7E570906006508957E1073EC3197933F97EB08ED96DF61E4088A9D1868884FB47FB551F15EC0F4374189758823AB626A9E7B5C49E50489CC28E2B421B26989795
FREY REACTOR Σεπτέμβριος 28, 2009 #38 Σεπτέμβριος 28, 2009 Μιας και τα παιδιά πιο πάνω μίλησαν για στροφή στις ποιοτικότερες( και αρκετά ακριβότερες) dell ας πω και γω την γνώμη μου.Η τεχνολογία TFT είναι μια θνησιγενής τεχνολογία. Γεμάτη ελαττώματα από τότε που βγήκε και διαρκώς βελτιούμενη εξαιτίας τους. Δυστυχώς ακόμα και οι πλέον ακριβές tft(s-pva) εμφανίζουν σε πολλές περιπτώσεις colour banding έστω και σε μικρό βαθμό, το χρωματικό τους εύρος συχνά δεν καλύπτει πλήρως το sRGB(πόσω μάλλον αυτό που βλέπουν τα μάτια μας) ενώ οι χρόνοι απόκρισής τους απλά "τρώγονται". Εκτός αυτού απαιτούν δυσανάλογα υψηλό τίμημα ακόμα και για την πιο απειροελάχιστη βελτίωση που προσφέρουν. Τέλος, την ποιότητά τους θα την εκτιμήσει και φυσικά θα την πληρώσει κάποιος επαγγελματίας της εικόνας με πολύ μεγάλες απαιτήσεις αναφορικά με την χρωματική πιστότητα. Κάποιος που θέλει ποιότητα εδώ και τώρα.Συνεπώς έχουμε το εξής ερώτημα: 400€ τώρα για ΕΙΖΟ/DELL, τους βασιλιάδες των "ανάπηρων" ή 200€ τώρα για LG/SAMSUNG και άλλα 200€ σε τρία χρόνια για μια αληθινή οθόνη OLED(είναι προγραμματισμένο να βγούνε);Υ.Γ: To prad έχει και review της dell. Μόνο στο κοντράστ και το χρωματικό εύρος της βάζει απλά good. Γενικά την θεωρεί πολύ καλή(με εξαίρεση το gaming). Αν την βρεις κοντά στα 300€(που λέει αυτός) πιστεύω ότι αξίζει.Κανεις δεν ειπε οτι ενα VA ή IPS λυση ειναι η ιδανικη λυση απλως το δευτερο αποτελει σημερα τον ιδανικο συμβιβασμο.Κατ'αρχας η διαφορα στην ποιοτητα ειναι οφθαλμοφανης(no pun intended) Επισης αν καλιμπραριστει σωστα(οι dell καλιμπραρονται εργοστασιακα συνηθως ) το χρωματικο ευρος και πιστοτητα απεχουν παρασαγγας απο το καλυτερο TN.Εξαλλου δεν χρειαζεται να εισαι επαγγελματιας γραφιστας για να απαιτεις μια αξιοπρεπη εικονα.Και μονο που δε θα χεις να κανεις με τα ξεθωριασμενα χρωματα μιας ταινιας οταν θα τη βλεπεις υπο κλιση,καθισμενος σε χαμηλοτερο επιπεδο ειναι πολυ μεγαλη υποθεση.Χρονους αποκρισης,μοντελα οπως η 2209WA ή U2410 προσφερουν πλεον ανταγωνιστικους με ΤΝ πανελ.Αλλιως υπαρχουν και οι CRT.Τα μονα μειονεκτημα που βρισκω εγω ειναι η αποδοση του μαυρου(γενικα),το SDE,εφοσον θα χρησιμοποιηθουν σαν monitor κοντινης αποστασης,και η τιμη αν και ~300 ευρω θα εδινες πριν 3 χρονια για 17αρα 4:3. Τελος οι OLED που αναφερεις εως οτου βελτιστοποιηθει η διαδικασια παραγωγης και περιοριστει το κοστος σε λογικα επιπεδα παραμενουν ονειρο θερινης νυκτος.Ουτε που θελω να φανταζομαι ποσες 100δες ευρω θα κοστιζει μια 22αρα OLED σε 3 χρονια
Petrossortep Σεπτέμβριος 29, 2009 #39 Σεπτέμβριος 29, 2009 Για το καλιμπράρισμα που λες σε παραπέμπω στο prad σε όλα τα reviews φθηνών tft panels για να δεις ότι πολλές πέφτουν πολύ πιο κάτω από το deltaE deviation 3 στην χρωματική απόδοση, επιτυγχάνωντας πολύ καλές επιδόσεις.Όσο για τις γωνίες θέασεις, η lg π.χ λόγω εργονόμίας δεν έχει πρόβλημα, εκτός και αν κάθεσαι στα 30εκ που θα βλέπεις τα πάνω και τα κάτω αλλ'αντ'άλλων.Τέλος, αναφορικά με την ποιότητα της εικόνας(dell με lg ας πούμε) έχεις απόλυτο δίκιο. Γιατί να σκάσω όμως τόσα λεφτά σε μια τεχνολογία που βελτιώνεται από εξάμηνο σε εξάμηνο. Aυτές τις dell μπορεί να τις χτυπάς 200 σε λίγο καιρό(τις 24άρες εννοώ) και να΄είναι και καλύτερες.Δεν είναι όπως με τις crt που ήταν σοβαρή τεχνολογία και έβλεπες εκπληκτική εικόνα ακόμα και από τα παλιά μοντέλα. Σκέψου μόνο πόσο λαμπίτες που ποστάρουν ποταμούς φωτοφραφιών με τις νέες τους dell και eizo, λες και τις αγόρασαν για εμάς, δήλωναν άκρως ικανοποιημένοι με ακριβές tft του 2005 που δεν φτάνουν ούτε τις σύγχρονες tft του 200ευρου.
Dorian Σεπτέμβριος 29, 2009 #40 Σεπτέμβριος 29, 2009 Samsung SM2433BW 24''@€219(Την έχει φίλος, η εικόνα της δεν με τρέλανε, αλλά δεν είναι ότι και δεν μου άρεσε...)Aν διάλεγα τώρα αυτή κυρίως για το 1920Χ1200. Αυτές με 1080 24άρες μου φαίνονται πολύ μακρόστενες, σχεδόν πιο κοντές από την 22αρα που έχω, ίσως βέβαια να είναι και θέμα προοπτικης. Ακόμα είναι η πιο οικονομική με 1200 έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά που πρέπει, χωρίς βέβαια κάτι ιδιαίτερο dvi, hdcp, 5ms κλπ. Αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση για την κατηγορία της.Ένα ενδιαφέρον λινκ για διαστάσεις οθονών :http://tvcalculator.com/index.html?ff389b243335bc44df552bec499a93ef Η 24αρα 1080 είναι σχεδόν για χιλιοστά στο ίδιο ύψος με μία τυπική 22αρα και γενικά δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά να έχει διαφορά. Η 24άρα 1200 είναι ~1 ιντσα=~2,5 εκατοστά υψηλότερη. Αυτή τη διαφορά για να την ξαναβρείς +1 ιντσα ύψος πρέπει να πάς σε 26άρα με 16:10 πάλι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.