Jump to content

Laptop + PC

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα...

Έχω ένα πρόβλημα...

Πρίν 1,5 χρόνο πήρα ενα Sony VAIO το οποίο μόλις έληξε η εγγύηση

όλως τυχαίως δεν άναβε η οθόνη....:whistle2:

Το θέμα είναι οτι τώρα το Laptop από εκεί που λειτουργούσε

χωρίς οθόνη τώρα δεν ανάβει καν...

τώρα σκέφτομαι αν είναι εφικτό να πάρω τον σκληρό από το Laptop

και να τον βάλω στο Desktop μου...

γίνετε???

όχι τίποτε άλλο... να μη χάσω τα αρχεία μου...

Ξέρει κανένας τίποτα???:help1:

Φυσικά γίνεται και δεδομένου ότι έχει SATA δίσκο είναι πολύ εύκολο. Αν θέλεις, βγάλε μια φωτό από το κάτω μέρος του laptop να σε βοηθήσουμε βήμα βήμα. Πάντως ψήσου να το πας για service, μήπως και φτιάχνεται..

Το Πρόβλημα ξέρεις που είναι???

οτι 1ον το laptop είναι ενος ξαδερφου μου...

2ον οτι το laptop το έχει κρατήσει η Sony

3ον του ζητάνε 260Ε μόνο και μόνο για το πήγαινε - έλα Στο Βέλγιο

γιατί είναι εκτός εγγύησης + όσα θα κρίνει η Sony στο Βέλγιο για την Επισκευή....

Όσο Για Photo Δεν μπορώ να έχω άμεσα...

Αλλα Μόλις καταφέρω θα σας δώσω πράγμα να μου πείτε τι παίζει...

Α, το πρόβλημα με την οθόνη είναι ένα κλασσικό πρόβλημα των SONY VAIO...

Γενικά μακριά από SONY....

Αν googlάρετε την λέξη ''Sony VAIO Screen Problem"

θα καταλάβετε γιατί λέω μακριά από Sony....

Εγώ Του Πρότεινα Να Πάει Μια Βόλτα Από Τα Multirama να τσεκάρει κανένα πακετάκι για Desktop με λίγα ευρουλάκια και θα είναι Comple...

Να Πάρει Και Το Δισκάκι Του Από Το VAIO Να Το ρίξει επάνω και αν δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί σαν κεντρικό δίσκο να τον έχει έστω για τα αρχεία του..

είναι κρίμα να τα χάσει...

Το θέμα είναι:

θα μπορεί να κάνει boot από τον δίσκο του laptop που φοράει Vista????

Λοιπόν,

α) παίρνετε το laptop από τη Sony

β) μην ξαναπάρετε τίποτε από τη Sony αν δε φέρει service στην Ελλάδα. Πρέπει κάποτε να βάλουν μυαλό.

γ) βάλε μια φωτό να σου πούμε που είναι ο δίσκος (μπορείς να το κάνεις και μόνος σου με λίγο trial and error, δεν είναι κάτι πολύπλοκο)

δ) αν είναι SATA ο δίσκος (που το ελπίζω, μπαίνει σε οποιοδήποτε σύγχρονο pc). Τώρα για Desktop ή για Laptop, ότι σας βολεύει, τα αρχεία πάντως σώζονται, βάζεις το δίσκο κανονικά όπως βάζεις και έναν κλασσικό στις SATA υποδοχές για ρεύμα και data. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κεντρικός, backup, alt OS, ότι θέλει. Στο 95% των περιπτώσεων ωστόσο, ΔΕ θα κάνει boot (ειδικά από Vista :nono:). Είτε θα βάλει πρώτα λογισμικό στο PC και θα πάρει τα αρχεία που χρειάζεται (με ένα scanning θα τα βρει όλα) είτε θα φορτώσει ένα live cd (ubuntu π.χ.) και θα βάλει τα αρχεία σε άλλο δίσκο, ή ό,τι άλλο θέλει να κάνει.

Για αυτό που λες με το screen problem, είχε πέσει στα χέρια μου ένα laptop της HP που ως μοντέλο είχε faulty GPU και παρότι νόμιζα ότι ήταν άχρηστο, χρειαζόταν ένα κολπάκι για να επανέλθει. Οπότε μην το γενικεύεις, είναι πολλά που συμβαίνουν. Απλά έπεσε στην περίπτωση. Ας το πάει σε κάποιον ανεξάρτητο τεχνικό να του πει τι έχει και πόσα θέλει να το φτιάξει (αν φτιάχνεται). Μπορεί να καθαρίσει με 100-200€

Ο Τεχνικός της Sony στην Ελλάδα είπε οτι μίλησε με Βέλγιο και του είπαν για πρόβλημα στη motherboard... Κοινώς η ιστορία θα φτάσει γύρω στο χιλιάρικο... :sick:Οπότε λογικά θα προχωρήση στην αγορά Desktop και πολύ απλά θα βάλει τον σκληρό του Laptop στο Desktop... Μόλις έχω photos απο το laptop θα σας στείλω για να με βοηθήσετε να βγάλω τον σκληρό... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.