Jump to content

5.1 surround (MINIMUM) requirements

SLN

Recommended Posts

Ξερει κανα παλλουκαρι, ποσα ηχεια απαιτουνται για να χαρω το 5.1 φορμα?

Συγκεκριμενα σκεφτομαι να βαλω σε πρωτη φαση 4 ηχεια (μονιτορ) οπου παω σε quadrophonic. Τα games δεν με νοιαζουνε καθως ειτε το υποστηριζουνε ειτε οχι και ειναι θεμα επιλογης @ menu ή καρτα ηχου.

Οι ταινιες ομως? Σε αυτη την φαση, (4.0) υπαρχει περιπτωση να ακουω ταινια οπου θα σκανε μπαμ-μπουμ απο τα πισω ηχεια ή θα παιζουν απλα σαν "στερεο"?

Στην περιπτωση "στερεο", τι χρειαζεται να προσθεσω ακομα στα 4 ηχεια για να εχω λειτουργικο 5.1? Ενα κεντρικο, ωστε να παω σε 5.0 και να το δηλωσω, σαν (pseudo) 5.1? Προφανως προβλημα με τα μπασα δεν θα εχω...

Το να παρω sub και να παω σε 4.1 εχει το ρισκο οτι στο κεντρικο πανε ολοι οι διαλογοι και αμα το χασω αυτο...

O Shaman-ακος λεει οτι παιζουνε διαφορα προγραμματακια "emulation" κεντρικου ηχειου κλπ κλπ

Λογω πολυ υψηλοτερου κοστους και της ετσι κι αλλιως, υπερ του δεοντος, επαρκεστατης εντασεως, θελω να γλιτωσω αν γινεται την αγορα sub.

Εγώ στο σαλόνι είχα για λίγο καιρό 4.0. Έπαιζαν μια χαρά, και εκρήξεις άκουγα και τα πάντα όλα :p. Και με το PS3 έπαιζε ο ήχος κανονικά. Μετά από λίγο καιρό, μου ήρθε και το κεντρικό και το σύστημα έγινε 5.0. Τώρα συνολικά έχω αρκετά καλύτερο ήχο. Sub δεν έχω και δεν ξέρω κατά πόσο απαραίτητο έγινε.

Η διαφορά είναι ότι εγώ έχω ήχο από ενισχυτή, PS3 και WD TV, ενώ εσύ αν κατάλαβα καλά θες ήχο από PC. Εκεί δεν ξέρω τι παίζει.

Ναι φανταζομαι οτι η διαφορα ενισχυτη δεν με πειραζει. active ηχεια. Τα υπολοιπα του ενισχυτη θεωρω οτι τα κανει η Xfi.

Δηλαδη εσυ ας πουμε με 4.0 συστημα, αν γινοταν κατι πισω απο τον πρωταγωνιστη, την ακουγες ΜΟΝΟ απο τα πισω ηχεια... Αυτο ειναι το ζητουμενο...

5.1 μπορείς να στέλνεις και 1 ηχείο να έχεις, δε σε εμποδίζει κάποιος... Απλά στο 5.1 πρόγραμμα με τα 4 ηχεία θα χάνεις (εκτός από το sub που εκεί μπορούμε να τα βολέψουμε) και την πληροφορία του κεντρικού που είναι πολύ σημαντική.

Γι'αυτό σε λέω ότι θα πρέπει να το κάνεις simulate με τη βοήθεια των L-R.

Το δύσκολο είναι να πάρεις τα ηχεία, δηλαδή να αντιμετωπίσεις τα καβούρια που έχεις στην τσέπη. Αν καταφέρεις αυτό, τα άλλα είναι παιχνιδάκι. :hehe:

In other words, πάρε τα ηχεία και θα τα βρούμε...

Πολυαγαπημενε μου φιλε. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

Στα 4 ηχεια, λογικα, δεν τιθεται θεμα να τα δηλωσω 5.1. quad θα πανε.

Το ζητημα δεν ειναι τα καβουρια...Αμα ηταν θεμα καβουριων θα επαιρνα ενα Ζ5500 και θα τελειωναμε... οπως προτεινε ο συμπαθης καβουρομαμοσαυρος Φαρμας

Το ζητημα ειναι μην δωκω 300ευρω για 2 ηχεια και δεν εχουμε βασικες λειτουργιες surround :p

Δεν εχω καταληξει ακομα ρε για μεγεθος γιαυτο δεν ειπα περισσοτερα.

Γενικα και χωρις να νιωθω τιποτα μαλλον κινουμαι σε κατηγορια active nearfield monitor, μεταξυ Tascam/Prodipe/ESI.

Ουσιαστικα αμα δουλευει σωστα το το quad... θα παρω μαλλον 8ρια...και αρκετα αργοτερα κατι αλλο, ενω αμα δεν δουλευει σωστα, θα παρω 4ρια/5αρια και την διαφορα σε 5ο ηχειο ή sub...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.