Jump to content

καθαριστικο για monitor

jimakoZzz

Recommended Posts

Καλησπερα σας!

θα ηθελα να μου προτεινετε ενα καθαριστικο για την οθονη του υπολογιστη μου!(αυστηρη προυποθεση να ειναι απο plaisio το προιον)

υπαρχουν καθολου επιπτωσεις στον οθονη?(Π.χ να χαλασει)

Γιατι απο το Πλαισιο δεν κατάλαβα. Έχεις λεφτά για ξόδεμα

Πας στα JUMBO και παίρνεις το ίδιο στο 1/3 της τιμή και έχει και στεγνα και υγρά πανάκια και υγρά σε μπουκαλάκι και από όλα τα καλά

Και εγω παντως απ οτι ξερω δεν ειναι να βαζεις αζαξ ή αλλου ειδους χημικα στην οθονη.. Με ενα μαλακο πανακι που να μην αφηνει χνουδια καθαριζουν μια χαρα οι δακτυλιες.. Τωρα αν εχει πολυ μπιχλα πανω, μπορεις να βρεξεις ελαφρως το πανακι..

ένα καλό πανάκι γυαλιών και λίγο νεράκι, απεσταγμένο κατά προτίμηση, είναι ό,τι καλύτερο... (απεσταγμένο για να μην έχει άλατα, μας κάνει και το νερό του κλιματιστικού - η οθόνη δεν παθαίνει κάτι από τα ενδεχόμενα μικρόβια που έχει)

Ναι απεσταγμενο νερο να μην αφηνει αλατα οταν στεγνωνει, παρε χαρτι κουζινας, το βρεχεις , σκουπιζεις την οθονη απαλα να αφησεις νερο πανω σε ολη την επιφανεια της, μετα με στεγνο χαρτι κουζινας, την καθαριζεις-στεγνωνεις, κοιτας απο διαφορες γωνιες μην εμεινε τιποτα, επαναλαμβανεις..

βασικοί κανόνες....

α)ποτέ δεν αφήνουμε την οθόνη να γίνει χάλι αλλά την καθαρίζουμε τακτικά.....ωστέ τις περισσότερες φορές ένα απλό ξεσκόνισμα να αρκεί.

β)ξεκινάμε με ξεσκόνισμα για να φύγουν τα μεγάλα σωματίδια και να μη χαράξουν την επιφάνεια της οθόνης (ιδιαίτερα αν είναι glossy) κατά το ξεβρώμισμα με άλλες τεχνικές πέραν του ξεσκονίσματος

γ)αν το ξεσκόνισμα δεν είναι αρκετό και η βρωμιά είναι λίγη....τότε πανάκι με μικροϊνες και είτε απιονισμένο νερό είτε καθαρό οινόπνευμα φαρμακευτικό 95βαθμών.ΠΟΤΕ φωτιστικό οινόπνευμα (το χρωματισμένο)

δ)ποτέ οινόπνευμα ή άλλα υγρά κατευθείαν πάνω στην οθόνη......ΠΑΝΤΑ νοτίζουμε το πανί με τις μικροίνες στη 1 πλευρά και σκουπίζουμε/στεγνώνουμε από την ανάποδη καθαρή.

ε) πάντα απαλές κινήσεις κατά μήκος και ποτέ στριφογυριστές και ακανόνιστες.

(ίσως ακούγονται λίγο παράξενα αλλά τα αντιμετωπίζω καθημερινά λόγω δουλειάς με τις οθόνες των laptop........οι matte είναι περισσότερο ζόρι από τις glossy)

:ph34r:

βασικοί κανόνες....

(ίσως ακούγονται λίγο παράξενα αλλά τα αντιμετωπίζω καθημερινά λόγω δουλειάς με τις οθόνες των laptop........οι matte είναι περισσότερο ζόρι από τις glossy)

:ph34r:

ψυχωσικά νομίζω είναι η κατάλληλη λέξη:p

Όπως και να τον χαρακτηρίσουμε όμως τον τρόπο, αυτό που μετράει είναι να είναι ο σωστός:T:

Χρήσιμες συμβουλές πάντως, για όλους εμάς τους....ψυχωσικούς!

btw, κι' εγω με πανάκι γυαλιών και νερό την καθαρίζω.

Αν έχεις να διώξεις κανένα 10άρικο που δεν σου αρέσει,πάρε.:p

Παντως και εγώ με άζαξ καθάριζα μια Philips 170s που είχα,και 4 χρόνια κοντά δεν είδα κάτι,ίσα ίσα που έλαμπε,το ίδιο και στο λάπτοπ μέχρι που την πότισα και πήρε δρόμο.

Και την Samsung που έχω τώρα,όταν την πρωτοπήρα με άζαξ την είχα καθαρίσει 1-2 φορές στην αρχή και δεν έγινε τίποτα,τώρα βέβαια εδώ και πάνω από μισό χρόνο δεν την καθαρίζω βαριέμαι ένα φου κάνω να φύγει η σκόνη γιατί Brightness και Contrast στο 0 είναι δεν φαίνεται καμιά βρομιά... Αυτό είναι άλλο θέμα βέβαια...

Συμβουλή μου είναι:Άζαξ,και σκούπισμα με μαντίλι γυαλιών.

Ό,τι υγρό κι αν χρησιμοποιείτε, ποτέ δεν ψεκάζουμε κατευθείαν πάνω στην οθόνη, αλλά πρώτα στο πανάκι και μετά με κάθετες κινήσεις (όχι στριφογυριστές) περνάμε όλη την επιφάνεια της οθόνης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.