Jump to content

Ποιο κουτί Full ATX για 6+ HDD ?

Magnum

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω κουτί Full ATX το οποίο να παίρνει τουλάχιστον 6 HDD (όσους έχω τώρα) σε θέσεις 3.5'' και να μπορεί να πάρει ακόμη περισσότερους είτε σε μορφή Cage ή με Adaptor από 5.25'' σε 3.5'' (Max 14 HDD =[8 RAID Ctrl + 6 M/B])

Ακόμη να είναι "άνετο" γι' αυτό και το Full ATX ώστε να μπορεί να πάρει κατάλληλο PSU για να μπορεί να τροφοδοτήσει τους δίσκους και να χωράει χωρίς στρίμωγμα τα αντίστοιχα καλώδια SATA από τον RAID Contrler & την μητρική.

Επειδή όπως καταλάβατε πρόκειται να έχει χρήση κυρίως File Server (Linux Server) να έχει καλή ψύξη κυρίως για τους HDD μιας και η VGA είναι μια 7600GT Passive και για την CPU υπάρχει μια Xigmatek HDT-S1284-Big Scoprion και επειδή θα είναι αρκετές ώρες σε λειτουργία να υπάρχει απαραίτητα φίλτρο στα αντίστοιχα Fan για την σκόνη ώστε να μην γεμίζει το κουτί.

Επιθυμητό είναι να είναι όσο το δυνατόν ποιο αθόρυβο αν και θα έχει τόσους δίσκους μέσα...

Τιμή : 200€ (Max 250€)

Έχω κοιτάξει τα παρακάτω :

Lian Li Full Tower Chassis PC-V2010B http://www.skroutz.gr/s/59323/Lian-Li-Full-Tower-Chassis-PC-V2010B.html

Antec Twelve Hundred http://www.skroutz.gr/s/59301/Antec-Twelve-Hundred.html

Zalman Tower Cases GS1000 http://www.skroutz.gr/s/59333/Zalman-Tower-Cases-GS1000.html

CoolerMaster Cosmos S (RC-1100) http://www.skroutz.gr/s/58883/CoolerMaster-Cosmos-S-RC-1100.html

Thermaltake Armor+ (VH6000SWA) http://www.skroutz.gr/s/58630/Thermaltake-Armor%252B-VH6000SWA.html

NZXT Whisper Classic Series http://www.skroutz.gr/s/60519/NZXT-Whisper-Classic-Series.html

Θα ήθελα παρακαλώ τις γνώμες σας ή κάποια άλλη πρόταση...

Ευχαριστώ

Magnum, ρίξε μια ματιά και σε αυτά...^^

CoolerMaster ATCS 840 ~

~ ATCS 840

Silverstone Fortress FT01 ~

~ SFT01

(και τα 2 παίρνουν 3X5.25to4X3.5 cages)...^^

Τώρα αν θέλεις να καείς εντελώς (μια φορά παίρνουμε case), υπάρχει και το τέρας του loch ness, με 16 κιλά αλουμίνιο 2mm++ :flag:

NZXT KHAOS BLACK ~

~ Reviews

Προτείνω Thermaltake ή Coolermaster και τα 2 είναι εξαιρετικά κουτιά.

Βέβαια υπαρχουν κι άλλα μοντέλα αλλά είναι θέμα γούστου. Αν θέλεις ρήξε και μία ματιά στο Xaser VI.

θα σου ελεγα να κοιταξεις μια λυση την οποια θα κανω συντομα εγω...

ενωση 2 midi κουτιων (με την βοηθεια του Κοπριτη) και πιο οικονομικη λυση κ πιο πολλους δισκους θα μπορεις να βαλεις κ πιο πολυ χωρο... σκεψου το ;)

Επίσης το παλιό stacker παίρνει πολλούς σκληρούς (μέχρι κ 12 με επιπλέον cages) κ είναι φθηνότερο αλλά είναι πιο παλιό κ ίσως δύσκολο να το βρεις.

Τα ΝΖΧΤ βγάλτα καλύτερα από τι λίστα σου.

Όλο φρού φρού και αρώματα και από ποιότητα @@...

Ένα κουτί file server ΔΕΝ το θέλεις για την ομορφιά του αλλά για την πρακτικότητα του (πολλές θέσεις), την καθαρή λειτουργία του (φίλτρα) και την ησυχία (12ρια φαν)...

Μην μπλέξεις με αλουμίνια αν δεν θέλεις να εκτοστευτεί το κόστος, καλά μεην αλλά του πανακρίβου.

Κοίτα για λύσεις Antec, Coolermaster, Heroichi, Chieftec που να πληρούν τα παραπάνω.

Επίσης προτίμησε κουτί με έτοιμες τις θέσεις για δίσκους που θέλεις για να μην ανέβει υπερβλικά το κόστος με τα έξτρα...

Από τα Reviews που διάβασα έχω μια προτίμηση στο Lian Li V2010B που έχει όλα όσα θέλω, είναι και τεράστιο + ότι έχει και ροδάκια για εύκολη μετακίνηση!

Θα προσπαθήσω να τα δω και από κοντά πριν πάρω την τελική μου απόφαση...

Από τα Reviews που διάβασα έχω μια προτίμηση στο Lian Li V2010B που έχει όλα όσα θέλω, είναι και τεράστιο + ότι έχει και ροδάκια για εύκολη μετακίνηση!

Θα προσπαθήσω να τα δω και από κοντά πριν πάρω την τελική μου απόφαση...

do it.

υπερ-ευχαριστημενος κατοχος.:)

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρω εύκολα τα Lian Li πλέον εδώ στην Ελλάδα....

Το V2010B μόνο το πλαίσιο το έχει, με άγνωστη ημερομηνία παραλαβής!

Θα κάνω και μία βόλτα στην Στουρνάρα μήπως τα έχει κανένας...

Υπάρχουν adaptors που καταλαμβάνουν 3 θέσεις 5.25 και σου προσφέρουν 3 έως 5 θέσεις (ανάλογα με το μοντέλο) για δίσκους 3.5

Κάνουν για όλα τα κουτιά. Δυστυχώς όμως κάνουν 100+ ευρώ.

Κουτί tower με 6 θέσεις 3.5 χωρίς μετατροπέα θα βρείς αλλά δύσκολα

Τελικά κατέληξα στο Lian Li V2010B το οποίο βρήκα τελευταίο κομμάτι στο Πλαίσιο στην Στουρνάρα και το πήρα !! :jump1:

Μπορώ να πω ότι είναι φανταστικό κουτί, τεράστιο και σχετικά ήσυχο μιας και έχει μόνο 2 Fan...

Μου έδειξαν και το Lian Li PC A70 που παίρνει 10 HDD αλλά τα 6 Fan με φόβισαν ότι θα κάνει σαν αεροπλάνο μέσα στο δωμάτιο (γνωρίζω τον θόρυβο από το Xaser III που είχε και αυτό 7 Fan...:nada: )

Στο κουτί έβαλα άνετα τους 7 HDD που έχω (παίρνει μέχρι 8) και με τα Cage που βρήκα στο site του Πλαισίου μπορώ να του βάλω μέχρι 14 HDD !!! :woot:

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρω εύκολα τα Lian Li πλέον εδώ στην Ελλάδα....

Το V2010B μόνο το πλαίσιο το έχει, με άγνωστη ημερομηνία παραλαβής!

Θα κάνω και μία βόλτα στην Στουρνάρα μήπως τα έχει κανένας...

απο full cases με προδιαγραφες για μπολικους δισκους (5,25 Bays included)

επισης κορυφαια ειναι και το V2210 εαν το θες σε πιο μονολιθικο και ηχομονωμενο

v2110b_01.jpg

η και στα 7010 & 7110

a7110_01.jpg

a7010b_01.jpg

καθως βεβαια το ATCS 840 που πρωταθηκε προηγουμενως

σαν ενα απο τα πλεον αγαπημενα και ευκολα στο στησιμο κουτια

ιδιαιτερα φιλικο για wc setup (top mount για triple rad , out of the box)

atcs840.jpg

840topmountrad.jpg

Τελικά κατέληξα στο Lian Li V2010B το οποίο βρήκα τελευταίο κομμάτι στο Πλαίσιο στην Στουρνάρα και το πήρα !! :jump1:

Μπορώ να πω ότι είναι φανταστικό κουτί, τεράστιο και σχετικά ήσυχο μιας και έχει μόνο 2 Fan...

Μου έδειξαν και το Lian Li PC A70 που παίρνει 10 HDD αλλά τα 6 Fan με φόβισαν ότι θα κάνει σαν αεροπλάνο μέσα στο δωμάτιο (γνωρίζω τον θόρυβο από το Xaser III που είχε και αυτό 7 Fan...:nada: )

Στο κουτί έβαλα άνετα τους 7 HDD που έχω (παίρνει μέχρι 8) και με τα Cage που βρήκα στο site του Πλαισίου μπορώ να του βάλω μέχρι 14 HDD !!! :woot:

καλοριζικο φιλε!

αυτα παθαινεις οταν σηκωνεις στο τηλεφωνο στο μεσο μιας απαντησης

και την ολοκληρωνεις μια ωρα μετα....

καλοριζικο φιλε!

αυτα παθαινεις οταν σηκωνεις στο τηλεφωνο στο μεσο μιας απαντησης

και την ολοκληρωνεις μια ωρα μετα....

Σε ευχαριστώ....

( Είχα προτίμηση σε κουτιά που να μην έχουν μπροστά πορτάκι... Μιας και την έχω πατήσει με το παλιό Xaser III που την έχω συνέχεια ανοιχτή !)

Δεν ξέρω γιατί, αλλά πλέον δεν βρίσκεις τα κουτιά Lian Li σε κάποιο κατάστημα εκτός από το Πλαίσιο & το HAC Shop που φέρνουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα. :hmm:

Δυστυχώς...και είναι κρίμα, μερικά case της είναι καταπληκτικά, και με περιέργως καλό value/cost. Παλιότερα είχαμε δει στο πλαίσιο μεγάλο κομμάτι της σειράς της lili...Τ_Τ

Δυστυχώς...και είναι κρίμα, μερικά case της είναι καταπληκτικά, και με περιέργως καλό value/cost. Παλιότερα είχαμε δει στο πλαίσιο μεγάλο κομμάτι της σειράς της lili...Τ_Τ

Ρε γιωργαρα απο το να δωσεις 150 για λαμαρινες ,δινεις 200 και κατι ψιλα και παιρνεις αλουμινιο.

Ολοι ξερουμε τα προτερηματα του ,δεν χρειαζεται να τ αναφερω καν.

Η πιπιλα οτι ειναι πολυ ακριβα - σε εποχες που σκαμε 100αρες για πληκτρολογια και ακουστικα- αρχιζει να πικριζει.

To HAC shop σταμάτησε να φέρνει LianLi ????

Όπως είπα και παραπάνω φέρνει κάποια συγκεκριμένα μοντέλα...

Από φίλο μου έμαθα ότι παλιότερα τα έφερνε η Infoquest και γι' αυτό τα είχαν περισσότεροι, αλλά πλέον τα έχει σταματήσει και δεν τα έχει πλέον ούτε σαν κωδικό....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.