goku_dbz Ιούνιος 21, 2009 Author #21 Ιούνιος 21, 2009 παιδες κατ'αρχας να αναφερω πως το lian-li τα σπαει...πανευτυχης κατοχος!!! και αθορυβο και εργονομικο και με χωρους (σε συγκριση παντα με το προηγουμενο μου) επαναφερω ομως το θεμα μιας και ψαχνω παλι για silent κουτι αλλα με πιο μικρο budget! ειναι για τον συγκατοικο μου και με τιποτα δεν δινει τα 100 ευρω για το lian-li! του προτεινα το sileo 500 και συμφωνει με την τιμη αλλα ειπα να ρωτησω πριν την αγορα...υπαρχει κατι καλυτερο/εναλλακτικο στην ιδια τιμη παντα (~60 ευρω)? edit: απλα για να φευγει το ερωτημα απο την μεση...πηραμε το sileo 500! αρκετα καλο και το ιδιο αθορυβο (υποκειμενικα παντα) με το lian li μου!
Omerta1416003372 Ιούλιος 9, 2009 #22 Ιούλιος 9, 2009 Θα ήθελα να ρωτήσω το πάνω μέρος του lian li είναι με βίδες? Ευχαριστώ προκαταβολικά
Dante80 Ιούλιος 10, 2009 #23 Ιούλιος 10, 2009 Θα ήθελα να ρωτήσω το πάνω μέρος του lian li είναι με βίδες? Ευχαριστώ προκαταβολικά Ναι, συγκρατείται με 4 βίδες και βγαίνει σε 1 λεπτό tops. Βασικά, όπως και τα περισσότερα lili, το PC-7FB λύνεται down to the metal μέσα σε 2-3 λεπτά...
goku_dbz Ιούλιος 10, 2009 Author #24 Ιούλιος 10, 2009 μια απορια επειδη δεν θελω να καψω το psu σε δοκιμες.... τωρα εχω το psu να κοιταει πανω και ετσι να περνει αερα απο το εσωτερικο του κουτιου! αν το βαλω να κοιταει προς τα κατω θα επαρκει ο αερας που θα τραβαει ή θα πρεπει σε αυτη την περιπτωση να κανω καμια μοντα(να κοψω δηλαδη μια τρυπα στον πατο)?υγ: ο λογος που το σκεφτομαι ειναι για να απομονωσω τελειως το psu απο το υπολοιπο συστημα! θα κανει διαφορα ή θα μπω σε αδικο κοπο?
Omerta1416003372 Ιούλιος 10, 2009 #25 Ιούλιος 10, 2009 Ναι, συγκρατείται με 4 βίδες και βγαίνει σε 1 λεπτό tops. Βασικά, όπως και τα περισσότερα lili, το PC-7FB λύνεται down to the metal μέσα σε 2-3 λεπτά... Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Ε όχι και όλα.Μου το προτείνεις άφοβα?Επειδή σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερο να επιλέξω κάτι μεγαλύτερο κυρίως chieftec ή άλλο full.Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με το πρόβλημα σου με το psu goku...
goku_dbz Ιούλιος 10, 2009 Author #26 Ιούλιος 10, 2009 δεν πειραζει! θα περιμενω τον dante80:woot:btw το lian li μπορει να μην ειναι full αλλα ειναι απο τα πιο full mid-atx που περασαν απο τα χερια μου(και ας μην ειναι και πολλα)...ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το κουτακι! πολλους χωρους και παρα πολυ ομορφο imo:victory:επισης τωρα το εχει προσφορα το πλαισιο στα 75 euros!
Omerta1416003372 Ιούλιος 10, 2009 #27 Ιούλιος 10, 2009 δεν πειραζει! θα περιμενω τον dante80:woot:btw το lian li μπορει να μην ειναι full αλλα ειναι απο τα πιο full mid-atx που περασαν απο τα χερια μου(και ας μην ειναι και πολλα)...ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το κουτακι! πολλους χωρους και παρα πολυ ομορφο imo:victory:επισης τωρα το εχει προσφορα το πλαισιο στα 75 euros!I know.Και γ***ώ ψήνομαι άγρια να το πάρω αλλά δεν ξέρω για τους χώρους και επειδή είναι κουτί και όπως να έχει μια φόρα παίρνεις το σκέφτομαι να μην το πάρω και να πάρω κανά με μεγαλύερους και λίγο καλύερο όπως το cosmos
goku_dbz Ιούλιος 10, 2009 Author #28 Ιούλιος 10, 2009 κοιτα αν χρειαζεσαι χωρους θα συμφωνησω...υπαρχουν κουτια(πιο ακριβα βεβαια) που βαζεις μεσα και την πεθερα σου!αναλογως και την χρηση! αν θα βαλεις 4πλα ψυγεια, 10 hdd κτλ τοτε εννοειται πως θα πας σε φοριαμο!για τους περισσοτερους ομως με αεροψυξη που θελουν ενα καλο, ευρυχωρο κουτι το συστεινω ανεπιφυλακτα!υγ: φορϊαμός (μπορει και φορειαμος)=στρατιωτικη ορολογια για το προσωπικο σου ντουλαπι!
Dante80 Ιούλιος 10, 2009 #29 Ιούλιος 10, 2009 Omerta, το πόσο μεγάλο κουτί χρειάζεσαι αποτελεί συνάρτηση του τι θα βάλεις μέσα. Αν τώρα ζητάς ένα ποιοτικό midtower case στημένο για ησυχία, το lili είναι καλή περίπτωση (όπως είναι και το sileo της CM, ή το κλασικό P180 της antec). Αν θέλεις κάτι μεγαλύτερο, απλά αλλάζεις κατηγορία (definitely not chieftec though, τα περισσότερα της δεν είναι στημένα για silent computing). Το Cosmos 1000 (όχι το S) είναι μια καλή περίπτωση αν θέλεις μεγάλο και silent case. goku_dbz, το κουτί είναι στημένο ώστε να δουλεύει το τροφοδοτικό either way. Την στιγμή που δεν υπάρχει τρύπα κάτω, δεν μπορείς να βγάλεις το airflow off the loop, και σε περίπτωση που έχεις κάρτα γραφικών που πετάει αέρα εντός case, σε συμφέρει να έχεις το fan πάνω. Αν το βάλεις κάτω, ο χώρος που υπάρχει ανάμεσα στα λάστιχα του PSU mount και του πάτου αρκεί για να αναπνέει, αν και θα έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες τροφοδοτικού έτσι. Αν σε παίρνει, το να φτιάξεις τρύπα στον πάτο είναι η καλύτερη δουλειά, αλλά θα πρέπει να κάνεις μόντα για να έχει οπωσδήποτε φίλτρο για σκόνη, ΕΙΔΙΚΑ αν έχεις το κουτί στο πάτωμα.
goku_dbz Ιούλιος 10, 2009 Author #30 Ιούλιος 10, 2009 καταλαβα, ετσι οπως το λες ειμαι καλυτερα οπως το εχω μιας και η καρτα γραφικων πεταει ολο το ζεστο αερα μεσα στο κουτι + το κουτι ειναι στο πατωμα! και ποιος εχει τωρα χρονο για μοντες?(ισως αργοτερα)!ευχαριστω!υγ: ετσι for the record: εχω δει μειωση στις θερμοκρασιες (σε load) του επεξεργαστη 3-4 βαθμους απο την αλλαγη κουτιου (ολα τα αλλα ιδια-ισως λιγο καλυτερο cable management) αν και η καρτα γραφικων δεν καταλαβε τιποτα(γιατι???)!
Omerta1416003372 Ιούλιος 10, 2009 #31 Ιούλιος 10, 2009 Πήγα στο πλαίσιο για να το δω.Καλά έμεινα έκθαμπος και από την ποιότητα του,βέβαια είδα το 60αρι γιατί το 7 δεν το είχαν αλλά και από την εξυπηρέτηση,θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι.Όταν λες down to the metal το hdd case,mobo tray είναι removable?Α και τα ποδαράκια είναι από πλαστικό ή μεταλλικά?
Antonisjk Ιούλιος 10, 2009 #32 Ιούλιος 10, 2009 Καμια πληροφορία για αυτό "LIAN LI PC-8B Aluminium Midi Case Black" έχουμε;
Dante80 Ιούλιος 10, 2009 #33 Ιούλιος 10, 2009 υγ: ετσι for the record: εχω δει μειωση στις θερμοκρασιες (σε load) του επεξεργαστη 3-4 βαθμους απο την αλλαγη κουτιου (ολα τα αλλα ιδια-ισως λιγο καλυτερο cable management) αν και η καρτα γραφικων δεν καταλαβε τιποτα(γιατι???)! Γιατί το case δεν έχει active airflow για την κάρτα γραφικών. Βασίζεται εν μέρει στον κρύο αέρα που βάζει ο 140αρης μπροστά, σε συνδυασμό με το pressure τροφοδοτικού και πίσω exhaust. Για να ψύξεις σοβαρά κάρτες γραφικών χρειάζεσαι πλαϊνό ανεμιστήρα να πετάει αέρα πάνω τους. Αλλά αυτό σχεδόν διπλασιάζει τον φαινομενικό θόρυβο του συστήματος, και αυτό το rig είναι στημένο για να μειώνει τον θόρυβο. Η lian li δίνει λύση στο πρόβλημα χωρίς να αυξάνει τον θόρυβο, και είναι τα BS-03 και BS-06 pci cooling kits. Αν δεις το κουτί σου, δεξιά από τα PCI brackets έχει ένα ventilated χώρο, με 4 τρύπες για βίδες. Εκεί εφαρμόζουν αυτά, και μπορούν να δουλέψουν είτε σαν intake fans πετώντας κρύο αέρα ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ στην κάρτα γραφικών σου, είτε σαν exhaust (αν έχεις κάρτα που δεν πετάει όξω τον αέρα), τσιμπώντας όλο τον ζεστό αέρα που αποβάλλει η κάρτα και βγάζοντας τον εκτός εξίσωσης. Το κακό είναι πως δεν έρχονται Ελλάδα...ακόμα...Τ_Τ Πήγα στο πλαίσιο για να το δω.Καλά έμεινα έκθαμπος και από την ποιότητα του,βέβαια είδα το 60αρι γιατί το 7 δεν το είχαν αλλά και από την εξυπηρέτηση,θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι.Όταν λες down to the metal το hdd case,mobo tray είναι removable?Α και τα ποδαράκια είναι από πλαστικό ή μεταλλικά? Η μόνη τους διαφορά είναι στο σχέδιο του faceplate στις γρίλιες του 140αρη. Κατά τα άλλα, ότι είδες στο 60αρι ισχύει και για το 7αρι ακριβώς. Τα ποδαράκια είναι από πλαστικό/λάστιχο. Το cage βγαίνει, και η mobo δεν είναι removable, αλλά δεν χρειάζεται. Αφενός γιατί βγαίνει η οροφή οπότε παίζεις μπάλα άνετα, αφετέρου επειδή έχει ήδη τρύπα για backplate που είναι και ο βασικός λόγος για να θέλει κάποιος mobo tray. Καμια πληροφορία για αυτό "LIAN LI PC-8B Aluminium Midi Case Black" έχουμε; Αποτελεί εξέλιξη των παλιών PC-7 και PC-60 revisions, με τα οποία είναι σχεδόν πανομοιότυπο εσωτερικά. Δεν προσφέρει κάτι παραπάνω όσον αφορά το silent front, και η lian li έχει πλέον νεώτερα λειτουργικά μοντέλα στην αγορά. Επίσης δεν έρχεται Ελλάδα. Το καλύτερο imo lili για silent καταστάσεις σε midi case, δεν είναι άλλο από το νέο PC-B10. Decoupling παντού, θετικό pressure, πόρτα μπροστά και acoustic foam σε πλαϊνά και front. Επίσης πολύ καλή λύση για silent μικρό lili, είναι το πανέμορφο (αν και λίγο παλαιότερο) PC-B25.
Omerta1416003372 Ιούλιος 10, 2009 #34 Ιούλιος 10, 2009 Τώρα έχω ένα παλιό tt matrix και σκέφτομαι ή να ασχοληθώ με εκείνο ή να αγοράσω για το σύστημα μου το 7fw τώρα που το έβαλε προσφορά το πλαισιο.Πιστεύετε ότι αξίζει ή να περιμένω μιας και δεν το έχω άμμεση ανάγκη για κανα full tower μήπως και έρθει το b71 lian li που μου άρεσε ή κάνα cosmos που ανάφερα παραπάνω να μαζέψω λεφτά.Η χρήση θα είναι συγκεκριμένη χωρίς πολούς σκληρούς και με 2 5.25" συσκευές.
Dante80 Ιούλιος 10, 2009 #35 Ιούλιος 10, 2009 Well, η αγορά κουτιού είναι συνάρτηση τριών παραγόντων. Χρημάτων, αναγκών και υποκειμενικού γούστου. To matrix που έχεις είναι τίμιο κουτάκι πάντως, και από αυτά που γράφεις φαίνεται πως δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο κουτί... Από την άλλη, έχει και μια 25αρου έκπτωση ο Ταϊβανέζος τώρα...
Omerta1416003372 Ιούλιος 10, 2009 #36 Ιούλιος 10, 2009 Well, η αγορά κουτιού είναι συνάρτηση τριών παραγόντων. Χρημάτων, αναγκών και υποκειμενικού γούστου. To matrix που έχεις είναι τίμιο κουτάκι πάντως, και από αυτά που γράφεις φαίνεται πως δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο κουτί...Από την άλλη, έχει και μια 25αρου έκπτωση ο Ταϊβανέζος τώρα... Σίγουρα είναι τίμιο κουτάκι και κάνει πολύ καλή δουλειά αν και υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που το καθιστούν δυσπρόσιτο και δεν ζητάω υπερβολικά πράγματα λαμβάνοντας υπόψην και την τιμή του αλλά κάποιες ατέλεις θα μπορούσαν να είχαν διορθωθεί από το εργοστάσιο.Το f7w είναι full alluminum και έχει πολλά πλεονεκτήματα κάτι καλύτερο στην τιμή αυτή πιστεύω δεν υπάρχει διορθώστε με αν κάνω λάθος και dante δεν μου απάντησες άμα συγκεντώσω παραπάνω λεφτά πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερο να στραφώ αλλού όπως τα μοντέλα που ανάφερα ή κάτι σαν του lian li b10 ή να την τσιμπήσω την προσφορά αυτή από το πλαίσιο?Πάντως μπράβο στο πλαίσιο keep on.Ούτως ή άλλως σπάνια αλλάζεις το case ντάξει υπερβολές όπως soldam θα τις απέφευγα:happy2:
Dante80 Ιούλιος 10, 2009 #37 Ιούλιος 10, 2009 και dante δεν μου απάντησες άμα συγκεντώσω παραπάνω λεφτά πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερο να στραφώ αλλού όπως τα μοντέλα που ανάφερα ή να την τσιμπήσω την προσφορά αυτή από το πλαίσιο?Πάντως μπράβο στο πλαίσιο keep on:happy2:Βασικά man, είναι υποκειμενικό δικό σου ζήτημα, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Βάσει αναγκών που έχεις, και value/cost, τσίμπα το 7αρι και μην το σκέφτεσαι παραπάνω. Αν δεν βιάζεσαι, και θες οπωσδήποτε μεγάλο κουτί, μάζεψε λεφτά και ρίξε μια ματιά σε κάποια σαν αυτά: AKASA OMEGA CASE BLACKSilverstone Fortress SST-FT01B-W CaseSILVERSTONE SST-RV01B-W RAVEN BLACK WINDOWCoolerMaster RC-840 Black Case (RC-840-KKN1-GP)CoolerMaster Cosmos RC-1000 Case (RC-1000-KSN1-GP)ή περίμενε ακόμα περισσότερο για κάτι πιο τσουχτερό, σαν τα παρακάτω:NZXT KHAOS BLACKObsidian Series 800DSilverstone Temjin SST-TJ10B BlackLian Li PC-V2010B Black Case (C99.V2010.B0)CoolerMaster Cosmos S - Black Case (RC-1100-KKN1-GP)
Ghostrip Ιούλιος 10, 2009 #39 Ιούλιος 10, 2009 Μια ακόμα καλή επιλογη με αρκετο χώρο το CM-690 της cooler master. στημένο σε πολλά pc στο γραφειο μου με ultra-120 και corsair τροφοδοτικά είναι σχεδόν ο ορισμός του αθόρυβου.
Antonisjk Ιούλιος 11, 2009 #40 Ιούλιος 11, 2009 Επειδή δεν έχω την ευχαίρια να δώσω πάνω από 110-120 ευρώ, πιστεύετε ότι με αυτό: http://www.eshopcy.com.cy/show_per.phtml?id=PER.806668θα είμαι εντάξει;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.