Jump to content

Ποιο κουτι για silent συνθεση?

goku_dbz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αποφασισα λοιπον να πεταξω το παλιο μου κουτι (αμαρκε απο το πλαισιο 4+ χρονων! :hang2:)!

και να παρω ενα αλλο υποχρεωτικα σχεδιασμενο για silent συνθεση και να ερχεται κομπλε με ανεμηστηρες κτλ...Δινω μεχρι 120 ευρω (μπορει και λιγο παραπανω αν κρινω οτι τα αξιζει)...

Προτασεις-εμπειριες?

edit: Η πιο κατω συνθεση της υπογραφης μπαινει σε mini P180?

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Ναι, μπαίνει.

Για silent rig, μια καλή περίπτωση είναι το κλασσικό Lian Li PC-7FB Black, με 2 ανεμιστήρες ρυθμισμένους για αθόρυβη λειτουργία και το τροφοδοτικό κάτω.

Επίσης καλή περίπτωση είναι και το AKASA AK-BKCSE-02 MIRAGE 62 ALL BLACK, με πολλούς χώρους και επίσης 2 αθόρυβος ανεμιστήρες.

Τέλος, αν είσαι σε tight budget, ρίξε και μια ματιά στο COOLERMASTER RC-500-KKN1-GP SILEO 500 BLACK που είναι φτιαγμένο για αθόρυβη λειτουργία, όπως και το πιο τσιμπημένο (και προσεγμένο) NZXT HUSH CLASSIC SERIES BLACK

Μακριά από κουτιά με perforated panels (δλδ διάτρητα), μακριά από κουτιά με πολλούς ανεμιστήρες.

Ναι, μπαίνει.

Για silent rig, μια καλή περίπτωση είναι το κλασσικό Lian Li PC-7FB Black, με 2 ανεμιστήρες ρυθμισμένους για αθόρυβη λειτουργία και το τροφοδοτικό κάτω.

Επίσης καλή περίπτωση είναι και το AKASA AK-BKCSE-02 MIRAGE 62 ALL BLACK, με πολλούς χώρους και επίσης 2 αθόρυβος ανεμιστήρες.

Τέλος, αν είσαι σε tight budget, ρίξε και μια ματιά στο COOLERMASTER RC-500-KKN1-GP SILEO 500 BLACK που είναι φτιαγμένο για αθόρυβη λειτουργία, όπως και το πιο τσιμπημένο (και προσεγμένο) NZXT HUSH CLASSIC SERIES BLACK

Μακριά από κουτιά με perforated panels (δλδ διάτρητα), μακριά από κουτιά με πολλούς ανεμιστήρες.

κατ'αρχας μου αρεσε πολυ το lian-li!!! αποκλειω το ακασα για λογους γουστου...το coolermaster το χω δει και το αφησα ως επιλογη χαμηλου budget!

ερωτηση: τελικα το π180 μινι κανει ή δεν κανει για την συνθεση μου? (επειδη μου αρεσει πολυ εμφανισιακα αλλα τα 150 ευρω του 182 ειναι λιγο τσιμπημενα)

...........

ερωτηση: τελικα το π180 μινι κανει ή δεν κανει για την συνθεση μου?.....

To mini P180 περνει μονο mATX m/b.....

απλα επειδη ο dante80 πιο πανω μου ειπε πως κανει...το χω ψαξει και μονο με μερικα mods, τα οποια δεν ειμαι διατεθιμενος να κανω, μπαινει

Δεν κάνει, νόμιζα πως απαντούσα για το απλό 180...:tomato:

Το lian-li το έχω, και μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι ένα αρκετά αθόρυβο mid tower.

αμα οικονομικα μπορεις τσιμπα ενα antec P182. egv exv 2+xronia ton megalo toy aderfo to 180 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. αμα δε βαλεις και αλλους ανεμηστιρες πιο ησιχους δε θακους τπτ...

η ψυχτρα ομως μπαινει στο lianli? νομιζω πως οχι..........

Γιατί να μην μπαίνει?...εδώ έχω άλλο γομάρι μέσα...with room to spare...:magic:

DSCN0259.jpg

Η TRUE 120 χωράει άνετα, το κουτί έχει 210mm βάθος...^^

και γω γιατι εκανα τη βλακεια και δεν την πηρα;;:dots:

ελπιζω να μου κανουν αλλαγη αυτη που εχω αφου ειμαι εντος 7ημερου....

και γω γιατι εκανα τη βλακεια και δεν την πηρα;;:dots:

ελπιζω να μου κανουν αλλαγη αυτη που εχω αφου ειμαι εντος 7ημερου....

χεχε...:p

παιδες σας ευχαριστω ολους! παραγγειλα σημερα το lian-li τελικα απο πλαισιο:T:

κατεληξα σε αυτο επειδη μου φανηκε αρκετα καλη κατασκευη, προσεγμενο, λιτο και εχει καλα reviews σχετικα με επιπεδα θορυβου!

• 2 weeks later...

Πρέπει να πω πως η lian li κάτασκευάζει καλά και ποιοτικά κουτιά και το συγκεκριμένο είναι απίστευτο.Είναι αρκετά αθόρυβο όμως και οι θήκες για τους hdd είναι βολικές και αποδίδουν?

Γιατί να μην μπαίνει?...εδώ έχω άλλο γομάρι μέσα...with room to spare...:magic:

DSCN0259.jpg

Η TRUE 120 χωράει άνετα, το κουτί έχει 210mm βάθος...^^

Πολύ ωραίο το κουτάκι.. (το έχω βάλει και εγώ σε φίλο)

Να προτείνω να βάλεις τον δίσκο τέρμα κάτω, και να βγάλεις τις υπόλοιπες αχρησιμοποίητες θήκες?

Θα έχεις καλύτερο airflow..

Επίσης όσοι έχετε αυτό το κουτί μπορείτε άνετα να βάλετε με μία μικρή παντετούλα (πχ ταινία διπλής όψης κάτω και πλαι) έναν αθόρυβο 12άρη στις κάτω αχρησιμοποίητες θέσεις 5.25".. τώρα που καλοκαίριασε βοηθάει πολύ

Πρέπει να πω πως η lian li κάτασκευάζει καλά και ποιοτικά κουτιά και το συγκεκριμένο είναι απίστευτο.Είναι αρκετά αθόρυβο όμως και οι θήκες για τους hdd είναι βολικές και αποδίδουν?

Είναι, μιας και οι θέσεις για τον πίσω fan έχουν λαστιχάκια για decoupling του ανεμιστήρα, και τα cages για τους σκληρούς πατάνε πάνω σε λαστιχένιες "ρόδες". Επίσης, οι ανεμιστήρες του είναι ρυθμισμένοι για αθόρυβη λειτουργία. Σαν οπαδός του silent front, το μόνο πράγμα που θα ήθελα παραπάνω θα ήταν λαστιχάκια και στις θέσεις για τις βίδες του 14άρη μπροστά (αν και ταλάντωση δεν κάνει), και άνοιγμα στον πάτο του κουτιού με φίλτρο για τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού (ώστε να το βγάλεις εντελώς εκτός εξίσωσης)..

Και ένα rant που δεν έχει να κάνει με τον θόρυβο, το κουτί χρειάζεται dremelάκι για να περάσεις σωστά από πίσω την βοηθητική τροφοδοσία της μητρικής (και ίσως άλλη μια τρύπα για το 24πινο).

Πολύ ωραίο το κουτάκι.. (το έχω βάλει και εγώ σε φίλο)

Να προτείνω να βάλεις τον δίσκο τέρμα κάτω, και να βγάλεις τις υπόλοιπες αχρησιμοποίητες θήκες?

Θα έχεις καλύτερο airflow..

Η φωτοφραφία είναι παλιά, το cage δεν υπάρχει καν τώρα...όσον αφορά το airflow, στην πάνω θέση ο σκληρός είχε τις καλύτερες temp σε μένα...:happy:

Για τις κάτω 5 1/4 θέσεις, έχω αγοράσει αυτό. Βάζεις και ένα 120αρη πάνω, και δείχνει πολύ καλύτερα το κουτί. Στην περίπτωσή μου, έχει πάρει πάνω ένα yate loon 12αρη led, με ρυθμιστή στροφών και airflow straightener για να στέλνει απευθείας αέρα στην mugen. Κατευχαριστημένος μέχρι τώρα...^^

Επίσης όσοι έχετε αυτό το κουτί μπορείτε άνετα να βάλετε με μία μικρή παντετούλα (πχ ταινία διπλής όψης κάτω και πλαι) έναν αθόρυβο 12άρη στις κάτω αχρησιμοποίητες θέσεις 5.25".. τώρα που καλοκαίριασε βοηθάει πολύ

Kαι απο που θα ρουφαει αερα αφου μπροστα δεν εχει τρυπες; παντως ο 120αρης χωραει ακριβως εκει που λες...το δοκιμαζα προχτες...

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα αυτό το κουτάκι θα ήθελα να ρωτήσω πως τα πάει με την σκόνη.

Όπως είδα στο site της Lian Li έχει κάποιο φιλτράκι μπροστά στον ανεμιστήρα.

Η σκόνη περνάει μέσα στο κουτί;

Το φιλτράκι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό, Και το γεγονός πως το κουτί δεν είναι perforated μπροστά βοηθάει ακόμα περισσότερο. Λίγη σκόνη θα έχεις εσωτερικά μετά από καιρό (είναι αδύνατον να την αποφύγεις), αλλά αυτή θα έχει την υφή πολύ ψιλής πούδρας (λόγω αποτελεσματικότητας του filter), η οποία και αφαιρείται πανεύκολα με ένα φύσημα στους 2-3 μήνες. Νο γλίτσα, no μάκα σε μένα, at least μέχρι τώρα...

Kαι απο που θα ρουφαει αερα αφου μπροστα δεν εχει τρυπες; παντως ο 120αρης χωραει ακριβως εκει που λες...το δοκιμαζα προχτες...
Υπάρχουν τέσσερις λύσεις για να έχεις fan εκεί χωρίς πρόβλημα με σκόνη κτλ:

1> Παίρνεις ένα HDD cage της lili που σου δίνει 3 θέσεις για σκληρούς, 12αρη αθόρυβο και αφαιρούμενο φίλτρο (βγαίνει πανεύκολα, απλά έχε το ακριβώς από πάνω slot άδειο)

2> Παίρνεις ένα fan bracket της lili που σου δίνει θέση για 12άρη της αρεσκείας σου και αφαιρούμενο φίλτρο. Αυτό έκανα εγώ, αφενός γιατί ήθελα ανεμπόδιστο airflow και αφετέρου γιατί μου άρεσε πολύ περισσότερο το pattern στην πρόσοψή (χωρίς σήματα κτλ κτλ).

3> Αγοράζεις 3 5 1/4 bezels με ενσωματωμένα αφαιρούμε φίλτρα και πετάς το fan από πίσω τους με ταινία.

4> Αγοράζεις και βιδώνεις αυτό στον fan, και μετά προσαρμόζεις τον fan πίσω από τα stock bezels. Μην φοβάσαι για το airflow τόσο πολύ, ο ανεμιστήρας θα πάρει αέρα από τις μικρά διάκενα που υπάρχουν ανάμεσα στα bezels. Βέβαια, η απόδοση θα είναι μειωμένη, και ο θόρυβος μάλλον αυξημένος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.