Jump to content

Πρόβλημα με Samsung 2693HM

alpo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν δύο μέρες αγόρασα αυτή την οθόνη και τη σύνδεσα στον υπολογιστή μου με το DVI καλώδιο που περιείχε η συσκευασία. Μέχρι εδώ όλα δούλευαν καλά. Επειδή βέβαια παρέχει και σύνδεση HDMI είπα να εκμεταλλευτώ κι αυτό το χαρακτηριστικό για καλύτερη ποιότητα εικόνας. Αγόρασα λοιπόν ένα καλώδιο HDMI και σύνδεσα την οθόνη με την κάρτα γραφικών Saphhire 4870 1Gb μέσω ενός αντάπτορα DVI σε HDMI που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Στη ρύθμιση της οθόνης για πηγή έχω επιλέξει αυτόματη ανίχνευση ώστε κάθε φορά να βρίσκει το καλύτερο σήμα. Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ συνδέεται κανονικά και ξεκινάει ο υπολογιστής κάνει boot κανονικά, μπορώ να μπαίνω στο BIOS, όταν όμως ξεκινάνε τα windows Vista δείχνει μέχρι εκεί που φορτώνει η μπάρα και μετά διακόπτεται το σήμα και πλέον δεν παίρνει από το HDMI. Αν αλλάξω την πηγή σε DVI δουλεύει κανονικά.

Δοκίμασα από τις ρυθμίσεις να αλλάξω το source από αυτόματο σε χειροκίνητο. Τίποτα. Δοκίμασα το καλώδιο με άλλη συσκευή (ένα DVD Receiver με HDMI έξοδο) και δούλευε κανονικά. Δοκίμασα να αλλάξω την επαφή από την κάρτα γραφικών και σύνδεσα τη δεύτερη . Τίποτα.

Έψαξα και βρήκα το κρυφό μενού της οθόνης.

- Ρυθμίζεις την αντίθεση « contrast » και τη φωτεινότητα « brightness » στο 0

- Πατάς το κουμπί « Menu »

- Πατάς το κουμπί « Source » για 5 δευτερόλεπτα

- Εμφανίζεται το κρυφό μενού ή αλλιώς ''Service Function''

Αλλά και πάλι δεν μπόρεσα να βρω κάτι χρήσιμο εκεί. Μήπως έχει να κάνει με κάποια ρύθμιση των Vista?

Όποιος μπορεί παρακαλώ ας βοηθήσει.....thanks!

btw ασχετα με το πρόβλημα σου, μαλλον επεσες σε marketingιστικο κολπο...

Το hdmi δεν πρόκειται να σου προσφέρει τίποτα παραπάνω σε ποιότητα εικόνας γιατι πολυ απλα HDMI=DVI+ ήχος :flower:

Δεν εχω ιδεα για να σου απαντήσω, περίμενε λιγο , ολο και καποιος θα γνωρίζει :)

Εν το μεταξύ μπορεις να κανεις ενα search με τον ορο: hdmi πρόβλημα, όλο και κατι θα βρεις ;)

ειχα διαβασει στο νετ οτι η προσβαση στο secret menu ισοδυναμει με ταυτοχρονη ληξη της εγγυησης για την samsung

Ναι, ίσως. Αλλά πώς μπορούν να το διαπιστώσουν αυτό? Μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που έκανα εγώ? Υπάρχει και κρυφό μενού για το κρυφό μενού? Δε νομίζω.

Ακριβός αυτό που είπα και ποιο πάνω. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει αν έχεις μπει στο κρυφό μενού ή όχι, εκτός αν έχεις αλλάξει κάποιες παραμέτρους. Όπως ακριβός με το OC. Αν επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις δε φαίνεται από πουθενά.

Δεν καταλαβα ακριβως, εχεις συνδεδεμενα ταυτοχρονα και dvi και hdmi απο το ιδιο pc στο ιδιο monitor;

Δεν καταλαβα ακριβως, εχεις συνδεδεμενα ταυτοχρονα και dvi και hdmi απο το ιδιο pc στο ιδιο monitor;

Και τα δύο μαζί, και ένα ένα ξεχωριστά....δεν αλλάζει τίποτα. Με το HDMI όταν ξεκινάνε τα Vista δεν δείχνει τίποτα, φτάνει μέχρι το loading. Μετα βγάζει μήνυμα Check Signal Cable. Έχω ρυθμίσει την ανάλυση σε 1920x1200 60Hz που είναι και η εγγενής ανάλυση της οθόνης. Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι σε κάποια ρύθμιση των Windows? Λογικά δεν είναι plug and play?

Και τα δύο μαζί, και ένα ένα ξεχωριστά....δεν αλλάζει τίποτα. Με το HDMI όταν ξεκινάνε τα Vista δεν δείχνει τίποτα, φτάνει μέχρι το loading. Μετα βγάζει μήνυμα Check Signal Cable. Έχω ρυθμίσει την ανάλυση σε 1920x1200 60Hz που είναι και η εγγενής ανάλυση της οθόνης. Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι σε κάποια ρύθμιση των Windows? Λογικά δεν είναι plug and play?

Τι να σου πω, κι εγω εχω οθονη με hdmi ( lg 245wp ) και χρησιμοποιω dvi to hdmi cable του ενος ευρω, τετοιο προβλημα δεν εχω, σε XP, Vista, Linux και MacOSX που εχω δοκιμασει... θα δοκιμαζα την οθονη με αλλο dvi to hdmi cable, κατοπιν σε καποιο αλλο pc, και αν δεν διορθωνοταν, θα την πηγαινα για service ( αν ειναι, που μαλλον ειναι, ακομα μεσα στην εγγυηση )..

Η είσοδος HDMI της οθόνης δουλεύει. Τη δοκίμασα με ένα DVD Receiver όπου έπαιξα ένα DVD και μάλιστα μαζί με μεταφορά ήχου. Άρα μάλλον δε φταίει το καλώδιο και ούτε η είσοδος της οθόνης. Όσο για τον υπολογιστή.....τι να πω? Φαίνονται από την υπογραφή μου τα χαρακτηριστικά του. Λογικά θα έπρεπε να παίζει. Απλά δεν έχω να συνδέσω άλλο υπολογιστή, γιατί στους άλλους δύο που έχω σπίτι οι κάρτες γραφικών τους δεν έχουν έξοδο HDMI. Σκέφτομαι μήπως υπάρχει πιθανότητα σε αυτή την οθόνη το HDMI να προορίζεται για συσκευές διαφορετικές από PC, π.χ. DVD player ή PS3 ή XBOX 360.

Έχει συνδέσει κάποιος τη Samsung 2693ΗΜ σε υπολογιστή με τη θύρα HDMI?

Η είσοδος HDMI της οθόνης δουλεύει. Τη δοκίμασα με ένα DVD Receiver όπου έπαιξα ένα DVD και μάλιστα μαζί με μεταφορά ήχου. Άρα μάλλον δε φταίει το καλώδιο και ούτε η είσοδος της οθόνης. Όσο για τον υπολογιστή.....τι να πω? Φαίνονται από την υπογραφή μου τα χαρακτηριστικά του. Λογικά θα έπρεπε να παίζει. Απλά δεν έχω να συνδέσω άλλο υπολογιστή, γιατί στους άλλους δύο που έχω σπίτι οι κάρτες γραφικών τους δεν έχουν έξοδο HDMI. Σκέφτομαι μήπως υπάρχει πιθανότητα σε αυτή την οθόνη το HDMI να προορίζεται για συσκευές διαφορετικές από PC, π.χ. DVD player ή PS3 ή XBOX 360.

Έχει συνδέσει κάποιος τη Samsung 2693ΗΜ σε υπολογιστή με τη θύρα HDMI?

Δοκιμασες με τον dvi to hdmi adapter στην dvi εξοδο οπου ειχες συνδεδεμενο το dvi cable; Γιατι απο τις δυο dvi υποδοχες, μια ειναι primary, η αλλη secondary.. και οχι, δεν εχει διαφορα το hdmi για pc, dvd, η οτιδηποτε αλλο.. επισης αγορασε ενα dvi to hdmi cable, εγω το πηρα ενα ευρω απο τον Φανο ( στη Σολωμου, παραλληλη της Στουρναρα ).

Επισης να προσθεσω οτι μαλλον απλα εχεις μπλεξει με το dual view... οταν δηλαδη ειχες συνδεδεμενες απο τη μια dvi της καρτας γραφικων στην dvi του μονιτορ, και απο την αλλη dvi της καρτας γραφικων μεσω του dvi to hdmi adapter στην hdmi του μονιτορ, ταυτοχρονα, ενεργοποιησες το dual view της καρτας γραφικων ( απεικονιση σε δυο μονιτορ ) .. οποτε οταν ξεκινουν να φορτωνουν τα vista και χρησιμοποιεις την hdmi συνδεσμολογια σου δειχνει σημα μονο μεχρι την μπαρα κατα το loading, μετα γυρνα στην αλλη υποδοχη.. τι να κανεις; ελεγξε ειτε στα settings display των vista ειτε στο control panel της καρτας γραφικων, να μην ειναι ενεργοποιημενο το dual view, να υπαρχει μονον μια οθονη active και να μην ειναι τσεκαρισμενο το Extend my windows desktop, μετα χωρις να πειραξεις κατι αλλο συνεδεσε τon dvi to hdmi adapter στην αλλη υποδοχη dvi της καρτας γραφικων.. αν και αυτο δεν δουλεψει, οταν μπουταρουν τα vista, πατησε F8 και ενεργοποιησε vga boot, και σεταρισε το display απο την αρχη, χρησιμοποιωντας μονον την hdmi συνδεσμολογια. Επ

Τελικά μάλλον είναι από αυτά τα προβλήματα που δε λύνονται. Δοκίμασα ότι μπορούσα να φανταστώ χτες και τελικά το μόνο που κατάφερα είναι να σπάσω τα νεύρα μου. Απεγκατέστησα τους drivers της ΑΤΙ και έκανα καινούργια εγκατάσταση με νεώτερη έκδοση. Όταν έβγαλα τους παλιότερους έδειχνε να δουλεύει αλλά με χάλια ανάλυση. Δεν μπορούσε να ρυθμιστεί με την εγγενής ανάλυση της οθόνης, δηλαδή 1980x1200 αλλά δούλευε το HDMI. Μάλλον έχει να κάνει με τον ΑΤΙ Catalyst, κάτι γίνεται και το μπλοκάρει το κόλπο... Κάποια στιγμή, μετά από πολλούς πειραματισμούς έφτασα σε σημείο να μην δείχνει τίποτα μετά το post screen, ούτε DVI, ούτε HDMI, ούτε Analog και αναγκάστηκα να μπω σε ασφαλή λειτουργία και να κάνω επαναφορά συστήματος. Ούτε απεγκατάσταση του driver δεν μπορούσα να κάνω. Καλύτερα να αφήσω τη σύνδεση με το DVI τελικά. Τουλάχιστον έτσι θα έχω καλύτερη ψυχική υγεία.

Ευχαριστώ πάντως όλους για τη βοήθεια...

Ο αντάπτορας που έχεις είναι DVI-I ή DVI-D?

Αααα...σε αυτό με πιάνεις αδιάβαστο!!! Ποια είναι η διαφορά τους? Έχει σημασία? Βασικά έχω αυτό που έχει η κάρτα γραφικών (Sapphire ΑΤΙ 4870 1Gb). Μάλλον είναι DVI-D (digital only) σύμφωνα και με αυτή την εικόνα που βρήκα.

post-11881-1416073999,6956_thumb.jpg

Έχω κι εγώ την 2693 και στο λέω γιατί με DVI-I (Dual Link) μου έκανε το ίδιο πράγμα.

Όταν έβαλα DVI-I (Single Link) όλα ΟΚ. Δές μήπως παίζει και σε εσένα το ίδιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.