Jump to content

Aθορυβη ψυξη για cpu-vga

agis

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply
Εαν βαλεις δυο τερατωδεις ψυκτρες σε cpu και vga οπως εκανα εγω, τοτε θα σου αρκουν 2 ησυχα αν/ρακια:-)

τερατωδης ειναι και η Scythe Orochi (βασικα ειναι ο Γκοτζιλας των Ψυκτρων-αν και εχει βγαλει και αλλες ψησταριες η εταιρια παλαιοτερα-) αλλα αποδιδει πολυ χειροτερα απο μια Ψυκτρα με το 1/4-1/5 του μεγεθους της.

ΑΚΑ δεν παιζει ρολο το μεγεθος (στις ψυκτρες παντα μιλωντας:p)

Εσυ που εχεις οβερκλοκαρει στα 4GHz, ποσο εχεις με την True black 120? Kαι πόσα case fans? Χαμος θα γινεται ε:-)

Και μια νεα ερωτηση για τον Dante80.

Αν εβαζα εναν slipstream στο τροφ/κο του κατεβαστηριου μου(385W) αντικαθιστωντας τον δικο του?

Εσυ που εχεις οβερκλοκαρει στα 4GHz, ποσο εχεις με την True black 120? Kαι πόσα case fans? Χαμος θα γινεται ε:-)

40+ (αναλογα με τη θερμοκρασια δωματιου)

Case fans εχω ενα 14αρη intake (μαμισιο του lian),ενα exhaust (μαμισιο του Lian),εναν intake με "μοντα" γιατι στο πανω διαμερισμα δεν εχει fans-μαμισιος ΚΑΙ αυτος,και ενα slipstream στην Black.

Οι δισκοι ακουγονται οχι οι ανεμιστηρες;)

Εγω με εναν προχειρo 120ρη exhaust στα 650rpm εχω 22oC... και δεν υπαρχει κανενα αλλο fan.

Προσφατα εξετασα ενα καινουργιο Lian Li ενος φιλου. Ο μαμισιος exhaust κανει μεγαλη φασαρια.

Ποιό μοντελο εχεις?

Οταν λες οτι ακουγονται οι δισκοι, εννοεις ακομα κι οταν δε γυριζουν?

Γιατι εμενα ο velociraptor ακουγεται και οταν δε γυριζει(φυσικα μιλαμε για ανεπαισθητο θορυβο, τον ακουω διοτι δεν υπαρχει τιποτα αλλο να ακουσω:-))

Δε μου λες τωρα... με το να πας στα 4GHz τι ακριβως κερδιζεις? Tρεχουν πιο γρηγορα οι εφαρμογες? Ανεβαινουν τα fraps?

Πόσο εχεις ανεβασει το ρευμα?

Εγω με εναν προχειρo 120ρη exhaust στα 650rpm εχω 22oC... και δεν υπαρχει κανενα αλλο fan.

Προσφατα εξετασα ενα καινουργιο Lian Li ενος φιλου. Ο μαμισιος exhaust κανει μεγαλη φασαρια.

Ποιό μοντελο εχεις?

Οταν λες οτι ακουγονται οι δισκοι, εννοεις ακομα κι οταν δε γυριζουν?

Γιατι εμενα ο velociraptor ακουγεται και οταν δε γυριζει(φυσικα μιλαμε για ανεπαισθητο θορυβο, τον ακουω διοτι δεν υπαρχει τιποτα αλλο να ακουσω:-))

Δε μου λες τωρα... με το να πας στα 4GHz τι ακριβως κερδιζεις? Tρεχουν πιο γρηγορα οι εφαρμογες? Ανεβαινουν τα fraps?

Πόσο εχεις ανεβασει το ρευμα?

22 στο core?και στο σπιτι μεσα τι θερμοκρασια εχεις?

απο everest το βλεπεις?

πρεπει να βλεπεις TEMPS/πυρηνα κανονικα οχι το CPU temp.

2010B το Lian,και εχει ενσωματομενο fan controller.

Το χω στο Medium-για καλοκαιρι-

Οι δισκοι ποτε δεν κλεινουν-ΑΚΑ spin off-

τα 4ghz προσφερουν πολλα πραγματα,απο αποκριση συστηματος μεχρι καλυτερα min FPS.

Ρευμα το καρφωσα στην τυχη γιατι δεν ειχα χρονο να ασχοληθω βρισκοντας το χαμηλοτερο που μπορει να τρεξει απροβληματιστα.

Τις θερμ/σιες τις εχουμε ηδη συζητησει με το Dante, διαβασε ολο το thread και θα δεις οτι εχω βαλει και image απ το Everest.

Φυσικα μιλαμε για idle και με το cool&quiet enabled. H θερμ/σια του σπιτιου δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο αλλα δεν μπορω να κατσω στη ζεστη. Σημειωσε οτι αυτη τη στιγμη εχω 22 με μουσικη να παιζει και το μTorrent να κατεβαζει. Η καρτα εχει 35 και ο δισκος 33.

(οταν αμφιβαλλεις αρχιζεις να μου θυμιζεις το Dante που ελεγε οτι δεν εχω καμμια επαφη με το θεμα:woot:)

Ο φιλος μου εχει το Lian Li PC-7FB και αυτο εχει δυο μαμισιους αν/ρες, τον μπροστινο 140ρη και εναν exhaust 120ρη.

Δεν καταλαβα τι ειπες για τους δισκους. Οταν κλεινεις το συστημα, αυτοι δεν σταματανε?

Για μπορει καποιος να απολαυσει αυτα που προσφερουν τα 4GHz πρεπει να τα αξιοποιει. Εγω δεν βρισκω το λογο να οβερκλοκαρω αν και Black Box o 720 μου.

Τις θερμ/σιες τις εχουμε ηδη συζητησει με το Dante, διαβασε ολο το thread και θα δεις οτι εχω βαλει και image απ το Everest.

Φυσικα μιλαμε για idle και με το cool&quiet enabled. H θερμ/σια του σπιτιου δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο αλλα δεν μπορω να κατσω στη ζεστη. Σημειωσε οτι αυτη τη στιγμη εχω 22 με μουσικη να παιζει και το μTorrent να κατεβαζει. Η καρτα εχει 35 και ο δισκος 33.

(οταν αμφιβαλλεις αρχιζεις να μου θυμιζεις το Dante που ελεγε οτι δεν εχω καμμια επαφη με το θεμα:woot:)

Ο φιλος μου εχει το Lian Li PC-7FB και αυτο εχει δυο μαμισιους αν/ρες, τον μπροστινο 140ρη και εναν exhaust 120ρη.

Δεν καταλαβα τι ειπες για τους δισκους. Οταν κλεινεις το συστημα, αυτοι δεν σταματανε?

Για μπορει καποιος να απολαυσει αυτα που προσφερουν τα 4GHz πρεπει να τα αξιοποιει. Εγω δεν βρισκω το λογο να οβερκλοκαρω αν και Black Box o 720 μου.

οχι απλως ρωταω αν στο σπιτι σου εχεις θερμοκρασια κατω των 22 βαθμων.Οι αλλες δυο ειναι "νορμαλ"

Οταν κλεινω το συστημα σαφως και κλεινουν.Το Spinn off ειναι να "απενεργοποιουνται" οταν δεν τους δουλευεις για καποια ωρα.

Ο καθενας κανει καποιες χρησεις,σαφως για να εμπαινα νετ και για μουσικη εκανε και ο Fx-60 που ειχα πριν..

Για μουσικη και για νετ δε χρειαζεσαι FX-60, σου κανει κι ενας Pentium3.

Αυτο που ρωτησα ειναι τι χρηση κανεις για να χρειαζεσαι 4GHz.

Στο σπιτι μου (στο δωματιο μου πιο σωστα) εχω περισσοτερους απο 22οC, αλλα μη νομιζεις οτι οσο εχει καποιος στο δωματιο του εχει και στο pc του...

Τι κερδιζεις με το spin off? οικονομια στο ρευμα?

Εχω εχω μόνο εναν σκληρο στο βασικο μου συστημα. Μετα απο χρονια πολλαπλων υποσυστηματων κατεληξα στην απλοτητα και τη λιτοτητα ως πιο πρακτικη λυση;)

Για μουσικη και για νετ δε χρειαζεσαι FX-60, σου κανει κι ενας Pentium3.

Αυτο που ρωτησα ειναι τι χρηση κανεις για να χρειαζεσαι 4GHz.

Στο σπιτι μου (στο δωματιο μου πιο σωστα) εχω περισσοτερους απο 22οC, αλλα μη νομιζεις οτι οσο εχει καποιος στο δωματιο του εχει και στο pc του...

Τι κερδιζεις με το spin off? οικονομια στο ρευμα?

Εχω εχω μόνο εναν σκληρο στο βασικο μου συστημα. Μετα απο χρονια πολλαπλων υποσυστηματων κατεληξα στην απλοτητα και τη λιτοτητα ως πιο πρακτικη λυση;)

Gaming,Encoding,photoshop etc

οποτε ναι τα χρειαζομαι.

Αν εχεις περισσοτερους απο 22 τοτε δεν υπαρχει περιπτωση με συμβατικες μεθοδους ψυξης (αερα ή νερο) να εχεις κατω απο θερμοκρασια περιβαλλοντος.Αλλιως παραβαινεις κανονες Φυσικης:eek:

Spin off =οικονομια στο ρευμα οπως σωστα ειπες (και μεγαλυτερο χρονο ζωης)

Εγω αντιθετως εχω 6 και παμε για 7ο.

Gaming,Encoding,photoshop τα κανεις και με τον default χρονισμο του Q9550.

Δεν καταλαβαινω, τι "παραβιαζω τους νομους της Φυσικης? Υπονοοεις οτι λέω ψεμματα?

Ασε τους νομους της Φυσικης, σκεψου οτι αν σε εναν θερμικως αψογο επεξστη οπως ο 720, του βαλεις μια Mugen2 και υποστηριζομενη απο ενα case fan, τοτε ναι, πιθανοτατα κι εσυ θα εχεις 22οC idle:flower:

Μηπως θα επρεπε τους 6 δισκους να τους μοιρασεις σε περισσοτερα απο ενα pc ωστε να μην παραφορτωνεις αυτο που εχεις?

Ασε τους νομους της Φυσικης, σκεψου οτι αν σε εναν θερμικως αψογο επεξστη οπως ο 720, του βαλεις μια Mugen2 και υποστηριζομενη απο ενα case fan, τοτε ναι, πιθανοτατα κι εσυ θα εχεις 22οC idle:flower:
Όχι, είναι εντελώς αδύνατον. Και φυσικά, δεν λες ψέμματα, δεν έχεις κανένα λόγο για να πεις. 2 πράγματα συμβαίνουν. Ή δεν αναφέρεσαι στα 3 διαφορετικά core temps του επεξεργαστή σου αλλά στην απλή CPU ένδειξη του everest (η οποία δεν παίζει κανένα ρόλο για την θερμοκρασία του επεξεργαστή, μόνο τα core temps δίνουν σοβαρές μετρήσεις, και ο κόσμος πάντα σε αυτά αναφέρεται), ή ο υπολογιστής/mobo σου έχει χαλασμένο σένσορα. Είναι αδύνατον, ακόμα και με downclocked τον 720 και ψυγείο από φορτηγό scania να πιάσεις ambient ή sub ambient temp στα cores.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ισχύει το πρώτο, οπότε δεν διαφωνείτε με τον Nephilim...;)

Όχι, είναι εντελώς αδύνατον. Και φυσικά, δεν λες ψέμματα, δεν έχεις κανένα λόγο για να πεις. 2 πράγματα συμβαίνουν. Ή δεν αναφέρεσαι στα 3 διαφορετικά core temps του επεξεργαστή σου αλλά στην απλή CPU ένδειξη του everest (η οποία δεν παίζει κανένα ρόλο για την θερμοκρασία του επεξεργαστή, μόνο τα core temps δίνουν σοβαρές μετρήσεις, και ο κόσμος πάντα σε αυτά αναφέρεται), ή ο υπολογιστής/mobo σου έχει χαλασμένο σένσορα. Είναι αδύνατον, ακόμα και με downclocked τον 720 και ψυγείο από φορτηγό scania να πιάσεις ambient ή sub ambient temp στα cores.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ισχύει το πρώτο, οπότε δεν διαφωνείτε με τον Nephilim...;)

Φιλε Dante, το εχεις παραξυλωσει:dots:

Πριν ελεγες ότι δεν εχω καμμια σχεση με το θεμα, τωρα αμφισβητεις τα στοιχεια που δινω, όπως καταγραφονται απ τη καθημερινη μου ενασχοληση.

Το image του Everest που εχω βαλει στο post #42 γιατι δεν το αμφισβητησες?(σε αυτό ειχα 35 χωρις casefan, τωρα που εβαλα ένα 120ρη exhaust fanγιατι σου φαινεται παραλογο να πεσει 13 βαθμους?)

Θα σε παρακαλεσω να σταματησεις αυτό το βιολι. Μην προσπαθεις να βγαλεις λαθος κατι που που δεν ταιριαζει με αυτο που νομιζεις. Καταλαβαινω οτι καταρρεουν οι θεωριες σου αλλα δε φταιω εγω γιαυτο.

Όλα οσα εχω γραψει είναι αληθινα και ισχυουν. Oποτε, αφορισμοι του τυπου «είναι εντελως αδυνατον» και μαλιστα με bold, παρακαλω να λειψουν. Όταν αμφισβητεις συνεχως τον συνομιλητη σου και το παιζεις «αυθεντια» που ξερει τα παντα κι απο αποσταση, σημαινει οτι δεν τον σεβεσαι, αρα οι αρχες του διαλογου πανε περιπατο.

Για δες κι αυτο το image, λες οντως τελικα να χαλασανε οι σενσορες των -καινουργιων- εξαρτηματων μου? :whistle2:

......

Και αν τελειωσαμε και με αυτες τις διευκρινησεις, να περασουμε σε ποιο ουσιαστικα θεματα. Ιδου μια ερωτηση:

Ο slipstream στα 800rpm, θα ειναι πιο ησυχος απο τον scythe της mugen2 που εχω τωρα στα 650rpm?

Καλά το κατάλαβα, εχεις χαλασμένους σένσορες (ή κάτι άλλο συμβαίνει με λάνθασμένο Tj max από τα προγράμματα). Είναι αδύνατον λέμε να έχεις αυτές τις θερμοκρασίες. Μην το συνεχίζεις πλζ, δεν γράφω για να σου την πω.

Ο slipstream στα 800rpm, θα ειναι πιο ησυχος απο τον scythe της mugen2 που εχω τωρα στα 650rpm?

Όχι, αν τον έχεις στις 650. Ο ανεμιστήρας της mugen2 είναι ένας τροποποιημένος slipstream, με απλή πρόσθεση pwm μοτέρ.

Ο επιμενων ελλη-νικα, που λενε ε?...:haha:

Καλα κρασα..:no:

(Με οποιοδηποτε προγραμμα κι αν δοκιμασω εχω αυτες τις θερμ/σιες. Εχετε πολλα να μαθετε ακομα...)

Άγη συνεχίζεις να είσαι προσβλητικός χωρίς λόγο. Πόσο είναι η θερμοκρασία δωματίου σου σε παρακαλώ?

'Εχεις χαλασμένους σένσορες (ή κάτι άλλο συμβαίνει με λάνθασμένο Tj max από τα προγράμματα). Είναι αδύνατον λέμε να έχεις αυτές τις θερμοκρασίες. Μην το συνεχίζεις πλζ, δεν γράφω για να σου την πω.

ρε συ μπορει το παλικαρι να χει το pc στη βεραντα του σπιτιου του στο Beaver Creek της Alaska

αμεσως εσυ να του βγαλεις προβλημα :hehe:

Άγη συνεχίζεις να είσαι προσβλητικός χωρίς λόγο. Πόσο είναι η θερμοκρασία δωματίου σου σε παρακαλώ?

Tι πραγμα?!! εγω ειμαι προσβλητικος ή εσυ?

Θα μας τρελανεις...:upside:

Σου το απεδειξα οτι εισαι λαθος αλλα συνεχιζεις το βιολι σου... μονο και μονο για να μη θιγει ο εγωισμος σου ε?:woot:

Αρκετα με τα καραγκιοζιλικια. Δε μπορει να γινει διαλογος οταν δε σεβεσαι τον συνομιλητη σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.