Jump to content

Aθορυβη ψυξη για cpu-vga

agis

Recommended Posts

Τι κουτί, επεξεργαστή, GPU έχεις? Πόσους σκληρούς? Ποιο τροφοδοτικό? Επίσης, όταν λες ρουφάει από την Ninja, εννοείς τον exhaust fan, ή απλά θα τον βάλεις σε θέση pull στην ψήκτρα?

Psu 1 tr2 tt,gpu 4350 passive cooling,1 caviar black 640 που γενικά είναι κρύος,tt matrix,όχι σαν Pull στην ψύκτρα αλλά σαν exhaust fan.

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply
Eαν τον συνδεσω στα 5V θα πηγαιει πιο αργα, συνεπως λογικα θα κανει λιγοτερο θορυβο.

Τωρα πως ξερεις οτι ειναι eff.silent στις 600rpm? (oτι κι αν σημαινει το eff.silent).

H αποτελεσματικοτητα σε ψυξη δεν με πολυαπασχολει αφου σιγουρα ενας intake 14ρης θα την κανει και με το παραπανω τη δουλεια του. Ο θορυβος ειναι που κυριως με απασχολει.

Efficiently silent είναι ένας ανεμιστήρας ο οποίος δεν ακούγεται (ο ίδιος ή ο αέρας που κινεί) περίπου σε απόσταση ενός μέτρου και γωνία 45μοιρών από τον παρατηρητή.

Αν τον βάλεις στα 5v τότε καλύτερα να μην τον βάλεις καθόλου, γιατί είναι εντελώς αναποτελεσματικός κάτω των 600στροφών σε θέση intake-intermediate που θέλεις εσύ. Αυτό λέμε τόση ώρα. Ξέχνα τον, δεν κάνει λέμε λόγω θέσης. Αν είχες κανονικό intake στο case σου που να έμπαινε πάνω ο 140αρης, ενδεχομένως να άξιζε τον κόπο (αν και πάλι θα είχες πρόβλημα, για εντελώς διαφορετικό λόγο: το κουτί σου δεν είναι σχεδιασμένο για εξισωμένο ή θετικό pressure). Και όχι, δεν μπορώ να σου εξηγήσω τα παραπάνω χωρίς να γράφω σελίδες..

Το setup του φιλου που του προτεινες το nexus ηταν ενας επεξστης Ιntel υποδεεστερος του δικου μου, καρτα γραφικων και μνημες ολοιδια... Δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα δηλαδη. Και αυτος κι εγω θελουμε το ιδιο πραγμα, την αθορυβη λειτουργια.
Όχι. Υπάρχει διαφορά. Στο δικό σου σύστημα προτείνω ανεμιστήρες κάτω των 1000στροφών, γιατί όπως έχεις πει έχεις το κουτί δίπλα στο κεφάλι σου. Μεταξύ αθόρυβης λειτουργίας και αποτελεσματικής ψύξης υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις, που αλλάζουν ανάλογα με τους περιορισμούς του κάθε setup όπως του κάθε χρήστη.
Δε χρειαζεται να μου το ξαναγραψεις και με bold. Εγω ο ιδιος ειχα ζητησει τη διευκρινηση.

Aπο κει και περα, πως ειναι δυνατον να γνωριζεις πως δουλευει το καθε κουτι, τους διαφορετικους περιορισμους και τις δυνατοτητες του? Yπαρχουν χιλιαδες κουτια.

Πιο σωστα θα ηταν να πεις οτι το Lian Li ειναι διαφορετικο γιατι εχει το τροφοδοτικο κατω.

Αλλα ειναι αυτος λογος για να λες οτι δεν μου κανει ο 140ρης?

Αγη, δεν θα διυλίζουμε τον κώνωπα εδώ πέρα. Στο προηγούμενό σου ποστ μου έγραφες πως όλα τα κουτιά είναι ίδια, τώρα μου γράφεις πως γίνεται να καταλαβαίνω τις διαφορές λειτουργίας από κουτί σε κουτί αφού είναι τόσο πολλά και διαφορετικά. Η απάντηση είναι πως ασχολούμαι χρόνια με το θέμα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό (πειραματικό επίπεδο). Ο 14αρης δεν σου κάνει λέμε στην θέση, για πολλούς λόγους. Δεν μπορώ να σου τους αναλύσω κανονικά, θέλω δύο σελίδες. Συνοπτικά:

1> Έχει high obstruction ενώ λόγω κουτιού δεν βοηθάει ούτε σαν pull των HDD αλλά ούτε σαν τροφοδότης των CPU GPU

2> Έχει αυξημένο θόρυβο σε σχέση με ένα 120αρη εκεί

3> Αν μειώσεις τον θόρυβο σε αυτή την θέση ρίχνοντας τις στροφές τότε γίνεται εντελώς αναποτελεσματικός.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί επιμένεις για πράγματα που από την αρχή σου λέω πως δεν κάνουν. Λες να θέλω το κακό σου, ή να σου την πω? Έχω 25 ποστ στο θέμα καθαρά για να σε βοηθήσω man...και δεν γίνεται να κάθομαι να σου τα εξηγώ όλα αυτά, ειδικά την στιγμή που δεν έχεις επαφή με το θέμα...Τ_Τ

Δεν ξερω εαν εχεις καταλαβει για ποιο πραγμα μιλαω, μετα απο 2 φορες που το περιεγραψα, σιγουρα ομως δεν απαντησες.

Οι δεξιες βιδες του cage δεν μπορουν να βιδωθουν με κατσαβιδι, σωστα? Πως λοιπον θα μπουν σωστα στη θεση τους?

Υπαρχει τροπος να ξεδιθωθει ολο το κομματι των cages? Γιατι μόνο ετσι θα εμπαινε ο σκληρος σωστα στη θεση του.

Τι να απαντήσω? Σου έγραψα, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Δεν ξέρω τι παίζει με το παιδί (δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς πως δεν μπαίνουν οι δεξιές βίδες), και δεν ξέρω αν βγαίνει όλο το HDD cage χωρίς rivet gun και dremel. Μιλάς για αυτό το cage?
Τελικα δε μου ειπες τι εστι slipstream (μαρκα μεν, αλλα με ποια χαρακτηριστικα).
Είναι ανεμιστήρας με κορυφαίο static pressure/cfm/dB ratio, ιδανικός για θέσεις που έχεις high obstruction (pull, intake, heatsink, rad etc). Στην έκδοση των 500rpm, είναι εντελώς αθόρυβος, παραμένοντας αποτελεσματικός λόγω περιορισμένου κώνου εξαγωγής.

Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσουμε, γιατί δεν έχω άλλο χρόνο για αυτό το thread. Ορίστε και πάλι τι σου προτείνω:

1> Βάλε πίσω τον s-flex, είναι καλή περίπτωση, Αρκετά καλύτερη από τον lian li που έχεις τώρα.

1α> Αν (και μόνο αν) ο s-flex δεν έχει διαθεσιμότητα όταν πας για αγορά, βάλε τον SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX ή τον Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW) Εννοείται πως ΔΕΝ θα τους συνδέσεις με κανένα 5v και άλλες βλακείες. Τον θέλουμε δυνατό τον fan εκεί, αυτός κάνει όλη την δουλειά. Αν μπορείς though να τους ρίξεις περίπου στα 10v για να πέσουν στις 800rpm του s-flex, go for it.

2> Δες τις θερμοκρασίες. Σε περίπτωση που νιώθεις οκ μείνε εκεί.

2α> Σε περίπτωση που βλέπεις αυξημένα τα πράγματα, βάλε τον 500αρη slipstream στα πλάγια του HDD cage σου, ώστε να ρίχνει αέρα στο ύψος της κάρτας γραφικών περίπου (ίσως και λίγο πιο πάνω).

3> Αφού βλέπεις τον δίσκο να μην ανεβαίνει πάνω από 40, μην βάλεις ανεμιστήρα να τον χτυπάει. Ειδικά αν προχωρήσεις στο 2α.

Psu 1 tr2 tt,gpu 4350 passive cooling,1 caviar black 640 που γενικά είναι κρύος,tt matrix,όχι σαν Pull στην ψύκτρα αλλά σαν exhaust fan.
PSU: SCYTHE SFF21E S-FLEX ή Noctua NF-P12

INT: SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX

EXHAUST: NANOXIA FX12-1250 ή Nexus D12SL-12 BW

Θέλεις τουλάχιστον 1000αρη ανεμιστήρα που δουλεύει σωστά σε undervolting και δεν έχει πρόβλημα σε οριζόντια τοποθέτηση. Οπότε πας απευθείας σε FDB fan (μιας και είναι ανώτεροι από τους ball bearing που είναι επίσης κατάλληλοι για την θέση). Για πιο φθηνό λοιπόν με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα σου έλεγα αυτόν, αλλά ατύχησες.

Μπορείς να τον βρεις και εδώ πάντως αν επιμένεις.

http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134010624

http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134010624

Εννοείται βέβαια πως οι s-flex και noctua είναι πιο κατάλληλοι για την θέση. Απλά ρίχνεις το κόστος έτσι.

Μan, πρωτα απ ολα να σου πω οτι ο σκληρος οντως ακουγεται σαν ανεμιστηρακι...

Τον εβγαλα απ το case και τον ακουμπησα προσωρινα στο τραπεζομαντηλο. Οποτε δεν ειναι κραδασμοι.

Μετα τον αποσυνδεσα και αυτη τη φορα δεν ακουγονταν τιποτα απ ολο το συστημα(το psu ειναι ταφος).

Οποτε αναρωτιεμαι αν ετσι ακουγονται οι Velociraptors... Μαλλον η λυση μου ειναι ενας ssd αλλα ειναι ακομα πανακριβοι.

Αν είχες κανονικό intake στο case σου που να έμπαινε πάνω ο 140αρης, ενδεχομένως να άξιζε τον κόπο

Oταν λες "κανονικό intake" εννοεις θεση σχεδιασμενη στο κουτι? Aυτο ακουγεται κουφο, τι σημασια εχει να υπαρχει θεση ή να τον βαλω εγω?

το κουτί σου δεν είναι σχεδιασμένο για εξισωμένο ή θετικό pressure

Και ποια κουτια ειναι σχεδιασμενα για εξισωμενο θετικο pressure? Τα Lian Li?...

Bασικα, δεν με ενδιαφερουν αυτοι οι οροι. Με ενδιαφερει να κανω τη δουλεια μου.

Όχι. Υπάρχει διαφορά. Στο δικό σου σύστημα προτείνω ανεμιστήρες κάτω των 1000στροφών, γιατί όπως έχεις πει έχεις το κουτί δίπλα στο κεφάλι σου. Μεταξύ αθόρυβης λειτουργίας και αποτελεσματικής ψύξης υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις, που αλλάζουν ανάλογα με τους περιορισμούς του κάθε setup όπως του κάθε χρήστη.

Δηλαδη το κριτηριο διαχωρισμου των setups στη προκειμενη περιπτωση ειναι το... κεφαλι μου? :-)

Tι να κανω ομως που στο κεφαλι μου ακριβως ειναι ο σκληρος που ακουγεται σαν αν/κι?

Αγη, δεν θα διυλίζουμε τον κώνωπα εδώ πέρα. Στο προηγούμενό σου ποστ μου έγραφες πως όλα τα κουτιά είναι ίδια, τώρα μου γράφεις πως γίνεται να καταλαβαίνω τις διαφορές λειτουργίας από κουτί σε κουτί αφού είναι τόσο πολλά και διαφορετικά.

Καλα ρε man, εγω δεν αισθανομαι οτι διυλιζουμε τον κωνωπα... μόνο το air cooling του pc:jump1:

Eε, προφανως ολα τα κουτια ειναι ιδια, εκτος απ τα Lian Li που εχουν το τροφ/κο απο κατω. Τι αλλες διαφορες μπορουν να εχουν τα κουτια μεταξυ τους? τα υλικα κατασκευης?

Ο 14αρης δεν σου κάνει λέμε στην θέση, για πολλούς λόγους. Δεν μπορώ να σου τους αναλύσω κανονικά, θέλω δύο σελίδες. Συνοπτικά:

1> Έχει high obstruction ενώ λόγω κουτιού δεν βοηθάει ούτε σαν pull των HDD αλλά ούτε σαν τροφοδότης των CPU GPU

2> Έχει αυξημένο θόρυβο σε σχέση με ένα 120αρη εκεί

3> Αν μειώσεις τον θόρυβο σε αυτή την θέση ρίχνοντας τις στροφές τότε γίνεται εντελώς αναποτελεσματικός.

Kαλα, εγω δεν καιγομαι για τον 140ρη, ειδικα εφοσον δεν εχω δοκιμασει ακομα αυτους που μου προτεινες, αλλα

1> Οπως ειπες κι εσυ παρακατω, δεν παιζει pull για HDD.

2>Aστειευεσαι ετσι... Ο ιδιος ειπες οτι εχει ελαχιστο θορυβο και τον χρησιμοποιεις. Εξαλλου γυριζει και πολυ αργα

3> Σιγουρα? Μα ειναι 140ρης!

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί επιμένεις για πράγματα που από την αρχή σου λέω πως δεν κάνουν. Λες να θέλω το κακό σου, ή να σου την πω? Έχω 25 ποστ στο θέμα καθαρά για να σε βοηθήσω man...και δεν γίνεται να κάθομαι να σου τα εξηγώ όλα αυτά, ειδικά την στιγμή που δεν έχεις επαφή με το θέμα...Τ_Τ

Μan, μη με κουφαινεις τωρα... Μετα απο τοσα μυνηματα που εχω γραψει εσυ θεωρεις οτι "δεν εχω επαφη με το θεμα"?!:eek: Σκεψου και να μην ηξερα τιποτα, θα μου ελεγες να παω να αυτοκτονησω!

Ξερω οτι θες να βοηθησεις και επιμενω κασποιες φορες απλα για ξεκαθαρισμα και πληρη διαλευκανση.

Τι να απαντήσω? Σου έγραψα, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Δεν ξέρω τι παίζει με το παιδί (δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς πως δεν μπαίνουν οι δεξιές βίδες), και δεν ξέρω αν βγαίνει όλο το HDD cage χωρίς rivet gun και dremel. Μιλάς για αυτό το cage?

Oχι!

Ετσι εξηγειται γιατι δεν με πιανεις. Μιλαμε φαινεται για διαφορετικο μοντελο. Αυτο που σου λεω εγω εχει δυο δεξιες βιδες, που οπως καταλαβαινεις κι απ το image σου ακομα, δεν μπορουν να βιδωθουν απ τη δεξια πλευρα.

Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσουμε, γιατί δεν έχω άλλο χρόνο για αυτό το thread...

Eνταξει man, μην αιθανεσαι δεσμευμενος οσο αφορα το χρονο σου.

Και ευχαριστω για οσον μου διεθεσες ως τωρα. Νομιζω οτι ειχαμε μια εποικοδομητικη και ενδιαφερουσα συζητηση:-)

(1)Efficiently silent είναι ένας ανεμιστήρας ο οποίος δεν ακούγεται (ο ίδιος ή ο αέρας που κινεί) περίπου σε απόσταση ενός μέτρου και γωνία 45μοιρών από τον παρατηρητή.

(2)(o slipstream)είναι ανεμιστήρας με κορυφαίο static pressure/cfm/dB ratio, ιδανικός για θέσεις που έχεις high obstruction (pull, intake, heatsink, rad etc). Στην έκδοση των 500rpm, είναι εντελώς αθόρυβος, παραμένοντας αποτελεσματικός λόγω περιορισμένου κώνου εξαγωγής.

(3)...Σε περίπτωση που βλέπεις αυξημένα τα πράγματα, βάλε τον 500αρη slipstream στα πλάγια του HDD cage

(1) Σοβαρα υπαρχουν τετοιοι που δεν ακουγονται στο 1 μετρο?! Ανεξαρτητως στροφων? Τι περιμενουμε τοτε? Προτεινε μου εναν τετοο να τον βαλω αμεσως.

(2) Απ οτι καταλαβα ειναι το αντιθετο των pwm? Δηλ. ειναι για σταθερες στροφες, τριπινοι?

(3) Ποιον 500ρη?

Βάλε πίσω τον s-flex, είναι καλή περίπτωση, Αρκετά καλύτερη από τον lian li που έχεις τώρα.

Ποιον, αυτον που εξαντληθηκε? Παει αυτος... Το πολυ-πολυ να τον φερουν σε 50 μηνες:-)

To fan του Lian Li oπως ειπα ειναι θορυβωδες (1400rpm) και το εχω βγαλει προ πολλου.

Eε, προφανως ολα τα κουτια ειναι ιδια, εκτος απ τα Lian Li που εχουν το τροφ/κο απο κατω. Τι αλλες διαφορες μπορουν να εχουν τα κουτια μεταξυ τους? τα υλικα κατασκευης?

Τα πάντα. Υλικά κατασκευής, μεγέθη, θέσεις για ανεμιστήρες, οπές εξαερισμού, σύστημα έδρασης κινουμένων μερών (τροφοδοτικό, σκληροί κτλ)...και πάει λέγοντας. Η θέση του τροφοδοτικού δεν είναι παρά μία μόνο από τις παραμέτρους...
Οποτε αναρωτιεμαι αν ετσι ακουγονται οι Velociraptors... Μαλλον η λυση μου ειναι ενας ssd αλλα ειναι ακομα πανακριβοι.
Οι veloci συνήθως είναι αρκετά αθόρυβοι. Αν όμως έχεις ρίξει πολύ το επίπεδο θορύβου σε ένα setup, ο σκληρός γίνεται συνήθως πιο αντιληπτός, ακριβώς επειδή δεν τον άκουγες πρωτύτερα. Τώρα για λύση...ssd ή υπομονή.
Oταν λες "κανονικό intake" εννοεις θεση σχεδιασμενη στο κουτι? Aυτο ακουγεται κουφο, τι σημασια εχει να υπαρχει θεση ή να τον βαλω εγω?
Έχει τεράστια σημασία. Είναι σαν να θέλεις να βάλεις 5η ρόδα στην corolla του θείου σου. Αν δεν υπάρχει θέση για αυτήν, μάλλον δεν θα στρίβει καλύτερα το αμάξι όταν την βάλεις. Το παράδειγμά είναι off, αλλά you get the point.
Bασικα, δεν με ενδιαφερουν αυτοι οι οροι. Με ενδιαφερει να κανω τη δουλεια μου.
Ακριβώς σε αυτό εστιάζουμε.
Δηλαδη το κριτηριο διαχωρισμου των setups στη προκειμενη περιπτωση ειναι το... κεφαλι μου? :-)
Σαφώς. Αν είχες το κουτί κάτω από το γραφείο σου, τώρα θα είχαμε εντελώς διαφορετικό setup.

Tι να κανω ομως που στο κεφαλι μου ακριβως ειναι ο σκληρος που ακουγεται σαν αν/κι?
SSD ή υπομονή. Επίσης, αν δεν βαριέσαι ξεκίνα να διαβάζεις εδώ...

HDD vibration & noise reducing methods - ranked

HDD Elastic Suspension... Show your pics!

2>Aστειευεσαι ετσι... Ο ιδιος ειπες οτι εχει ελαχιστο θορυβο και τον χρησιμοποιεις. Εξαλλου γυριζει και πολυ αργα
Άγη, για ακόμα μια φορά. Το γεγονός πως τον χρησιμοποιώ εγώ και είναι αθόρυβος στην θέση και την αποστολή που τον έχω δεν σημαίνει τπτ. Το θέμα είναι αν θα είναι αθόρυβος στην θέση και αποστολή που τον θέλεις εσύ. Και η απάντηση είναι ΟΧΙ. Διαφορετικοί ανεμιστήρες συμπεριφέρονται διαφορετικά σε διαφορετικούς ρόλους και διαφορετικούς συνδυασμούς σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Όπως σου γράφω, για την θέση που σκέφτεσαι θα κάνει περισσότερο θόρυβο από ένα 120αρη, και για να γίνει αθόρυβος θα είναι πιο αναποτελεσματικός από 120αρη.
3> Σιγουρα? Μα ειναι 140ρης!
V

V

V

Αν μειώσεις τον θόρυβο σε αυτή την θέση ρίχνοντας τις στροφές τότε γίνεται εντελώς αναποτελεσματικός.
Ετσι εξηγειται γιατι δεν με πιανεις. Μιλαμε φαινεται για διαφορετικο μοντελο. Αυτο που σου λεω εγω εχει δυο δεξιες βιδες, που οπως καταλαβαινεις κι απ το image σου ακομα, δεν μπορουν να βιδωθουν απ τη δεξια πλευρα.
Οκ, απλά δεν ξέρω τότε τι πρόβλημα έχει. πάλεψέ το, κάτι θα γίνεται...
(1) Σοβαρα υπαρχουν τετοιοι που δεν ακουγονται στο 1 μετρο?! Ανεξαρτητως στροφων? Τι περιμενουμε τοτε? Προτεινε μου εναν τετοο να τον βαλω αμεσως.
Τ_Τ....φυσικά και όχι ανεξαρτήτως στροφών. Ο θόρυβος που βγάζει ένας ανεμιστήρας αυξάνει με τον αριθμό των στροφών. Οι ανεμιστήρες που σου έχω ήδη προτείνει είναι efficiently silent στις θέσεις που σου δίνω.

(2) Απ οτι καταλαβα ειναι το αντιθετο των pwm? Δηλ. ειναι για σταθερες στροφες, τριπινοι?
Όλοι οι ανεμιστήρες που σου έχω προτείνει είναι τρίπινοι. pwm δεν χρησιμοποιώ, βγάζουν παραπάνω θόρυβο στις ίδιες στροφές και δεν κρατάει τις στροφές σταθερές όπως θέλω..(όπως σου έχω αναλύσει ήδη)
(3) Ποιον 500ρη?
Αυτόν. Εννοούσα στην θέση του πορτοκαλί ανεμιστήρα, όχι στα πλάγια παρντόν.
Ποιον, αυτον που εξαντληθηκε? Παει αυτος... Το πολυ-πολυ να τον φερουν σε 50 μηνες:-)
V

V

V

1α> Αν (και μόνο αν) ο s-flex δεν έχει διαθεσιμότητα όταν πας για αγορά, βάλε τον SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX ή τον Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW) Εννοείται πως ΔΕΝ θα τους συνδέσεις με κανένα 5v και άλλες βλακείες. Τον θέλουμε δυνατό τον fan εκεί, αυτός κάνει όλη την δουλειά. Αν μπορείς though να τους ρίξεις περίπου στα 10v για να πέσουν στις 800rpm του s-flex, go for it.
Μan, μη με κουφαινεις τωρα... Μετα απο τοσα μυνηματα που εχω γραψει εσυ θεωρεις οτι "δεν εχω επαφη με το θεμα"?!:eek: Σκεψου και να μην ηξερα τιποτα, θα μου ελεγες να παω να αυτοκτονησω!

Ξερω οτι θες να βοηθησεις και επιμενω κασποιες φορες απλα για ξεκαθαρισμα και πληρη διαλευκανση.

Φυσικά και δεν έχεις καμία επαφή με το θέμα, αυτό φαίνεται από τις ερωτήσεις σου όπως και τα συμπεράσματα που φτάνεις μετά σχεδόν σε κάθε ποστ. Δεν είναι κάτι κακό, ούτε ένα θέμα το οποίο ντε και καλά πρέπει να παίζεις στα δάχτυλα. Μάλλον μαζοχιστής θα πρέπει να είναι κάποιος (καλή ώρα εγώ) για να ασχολείται χρόνια με ανεμιστήρες, decibel και λοιπά τσουμπλέκια. Οπότε no worries. Το θέμα είναι να κάνεις την δουλειά σου man... :)

Nα ξεκινησω πρωτα απ την αυτονοητη διορθωση, είναι μεγαλή αρλουμπα να λες ότι… «δεν εχω (καμμια κιολας) επαφη με το θεμα» μετα όλα αυτά τα posts και τις αναλυσεις που εχω κανει.

Καποιος ασχετος δεν θα μπορουσε να κανει τις ερωτησεις που εκανα εγω.

Μετα από κάθε post «δεν φτανω σε συμπερασματα» αλλα όπως σου εξηγησα πριν, απλα κανω διερευνηση με νεες ερωτησεις ώστε να καλύψω πληρως κάθε πτυχη. Εάν εφτανα σε οριστικα συμπερασματα θα σταματαγα εκει και δεν θα διερευνουσα παρακατω.

Το να κατορθωνει καποιος να εχει ένα συστημα χωρις κανενα αν/ρα (εστω και σε idle) μόνο ασχετο δεν τον λες, αντιθετα, τον λες «πολύ ψαγμενο». Τωρα βεβαια εάν δεν εχει και τις ιδιαιτερες γνωσεις σου στους ανεμ/ρες, απλα δεν τον λες «εξειδικευμενο ανεμιστηρολογο»…:)

Εάν καποιον σαν εμενα που ασχολουμαι συστηματικα όπως βλέπεις, τον χαρακτηριζεις οτι «δεν εχει καμμια επαφη», τοτε ποιος εχει επαφη? Η Μαρια η Πενταγιωτισσα? :rolleyes: ή ο κολητος μου που δεν ξερει καν τι είναι ψυκτρα?

Βγαζεις αστοχα και ρηχα συμπερασματα και δεν θα επρεπε, ειδικα όταν τοσες φορες εχεις «συλληφθει» να καταλαβαινεις αλλα νταλλων απ αυτά που λεω ή να ξεχνας συνεχως τι εχω γραψει. Με αυτή τη λογικη θα επρεπε να σε βγαλω κι εγω ασχετο?

Μην αφηνεις την αντιπαθεια να θολωνει τη κριση σου και μην υποτιμας τον συνομιλητη σου, ουτε να θεωρεις ότι ειναι ασχετος επειδη κανει ερωτησεις!

Στο παρον thread πιστευω ότι συνεισφεραμε σχεδον το ιδιο.

Αυτά, και φιλικα παντα:)

Παμε τωρα στις απαραιτητες νεες διευκρινησεις:

Τα πάντα. Υλικά κατασκευής, μεγέθη, θέσεις για ανεμιστήρες, οπές εξαερισμού, σύστημα έδρασης κινουμένων μερών (τροφοδοτικό, σκληροί κτλ)...και πάει λέγοντας.

Nαι, αλλα εσυ δεν μπορεις να τα ξερεις απ εξω εάν δεν δεις το κουτι.

Οι veloci συνήθως είναι αρκετά αθόρυβοι. Αν όμως έχεις ρίξει πολύ το επίπεδο θορύβου σε ένα setup, ο σκληρός γίνεται συνήθως πιο αντιληπτός, ακριβώς επειδή δεν τον άκουγες πρωτύτερα.

Όπως ειπα και στον φιλο Junior-21-, ο Velociraptor είναι ελαχιστα λιγοτερο θορυβωδης σε σχεση με τον παλιο sata που ειχα πριν. Oταν γυριζει ακουγεται κανονικοτατα αλλα σε άλλη χροια. Tα περι αθορυβου ειναι μυθος τελικα και αυτο δεν στο λεει καποιος ανιδεος όπως παλι θα υποθετεις(:laughing:) αλλα καποιος που τον εχει διπλα στ'αυτι του εδώ και βδομαδες. Ουτε και σαν αποδοση λεει πολλα ο velicoraptor, αναφερω επιπροσθετα για να συμπληρωσεις τις γνωσεις σου:-)

Aρχικα ειχες πει ότι είναι κραδασμοι (αν και το ειχα αποκλεισει).

Το θεμα είναι ότι δεν περιμενα οτι ενας δισκος θα βουιζε περισσοτερο από ένα τροφοδοτικο!!

Έχει τεράστια σημασία. Είναι σαν να θέλεις να βάλεις 5η ρόδα στην corolla του θείου σου. Αν δεν υπάρχει θέση για αυτήν, μάλλον δεν θα στρίβει καλύτερα το αμάξι όταν την βάλεις. Το παράδειγμά είναι off, αλλά you get the point.

Δεν μπορω να σε καταλαβω εδώ περα.. με ποια λογικη εχει σημασια το αν υπαρχει θεση καπου για αν/ρα ή τον βαλουμε εμεις? Όλα τα cases εχουν το ιδιο διαμερισμα, ένα κουτι παραλληλογραμμο είναι κι εμεις του δημιουργουμε ένα ρευμα αερα. To παραδειγμα με την corolla δεν εχει απολυτως καμμια σχεση.

Εσυ δεν μου ειπες προηγουμενως να βρω τροπο να τοποθετησω τον intake αν/ρα στη θεση που είναι ο πορτοκαλής στο image?

Ακριβώς σε αυτό εστιάζουμε.

Aφου σ' αυτό εστιαζουμε τι τους θες τους περιεργους ορους και την θεωρια?

Σαφώς. Αν είχες το κουτί κάτω από το γραφείο σου, τώρα θα είχαμε εντελώς διαφορετικό setup.

Aυτο δε λεγεται setup… λεγεται τοποθετηση case στο χωρο σου, αλλα ενταξει, το λες με τη γενικη εννοια.

Αν, φιλε μου, μπορουσα να εχω το κουτι κατω απ το γραφειο δεν θα το συζηταγαμε τωρα.

Το γεγονός πως τον χρησιμοποιώ εγώ και είναι αθόρυβος στην θέση και την αποστολή που τον έχω δεν σημαίνει τπτ. Το θέμα είναι αν θα είναι αθόρυβος στην θέση και αποστολή που τον θέλεις εσύ. Και η απάντηση είναι ΟΧΙ. Διαφορετικοί ανεμιστήρες συμπεριφέρονται διαφορετικά σε διαφορετικούς ρόλους και διαφορετικούς συνδυασμούς σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Όπως σου γράφω, για την θέση που σκέφτεσαι θα κάνει περισσότερο θόρυβο από ένα 120αρη, και για να γίνει αθόρυβος θα είναι πιο αναποτελεσματικός από 120αρη.

Εάν ενας αν/ρας είναι αθορυβος σε σενα θα είναι και σε μενα και σε ολους. Δεν αλλαζει ο θορυβος του. Τωρα εσυ υποννοεις ότι επειδη στο κουτι σου εχεις κατω το τροφ/κο παραγει λιγοτερο θορυβο? Πολύ αμφιβαλλω, ειδικα εφοσον δεν ειναι pwm, δηλ. δεν μεταβαλλεται αναλογα με την ατμοσφαιρα… γυριζει παντα στανταρ.

Eιπαμε, δε χρειαζεται να επαναλαμβανεις και να κανεις bold, εχω διαβασει 2-3 φορες τα posts σου ηδη.

Δεν γινεται ο 14ρης να κανει περισσοτερο θορυβο από εναν 12ρη, εφοσον εχουν την ιδια ποιοτητα. Οσο πιο μικρος ο αν/ρας τοσο μεγαλυτερο θορυβο κανει και γυριζει περισσοτερο… ειναι γνωστο αυτό(ακομα και σε ανιδεους:-))Από κει και περα για ιδιο ρολο τον εχουμε κι οι δυο μας, και για ιδιο συνδυασμο(αυτο το περιβαλλον είναι που αλλαζει και μας κανει ολη τη ζημια:)).

Nα ξεκινησω πρωτα απ την αυτονοητη διορθωση, είναι μεγαλή αρλουμπα να λες ότι… «δεν εχω (καμμια κιολας) επαφη με το θεμα» μετα όλα αυτά τα posts και τις αναλυσεις που εχω κανει.

Καποιος ασχετος δεν θα μπορουσε να κανει τις ερωτησεις που εκανα εγω.

Μετα από κάθε post «δεν φτανω σε συμπερασματα» αλλα όπως σου εξηγησα πριν, απλα κανω διερευνηση με νεες ερωτησεις ώστε να καλύψω πληρως κάθε πτυχη. Εάν εφτανα σε οριστικα συμπερασματα θα σταματαγα εκει και δεν θα διερευνουσα παρακατω.

Το να κατορθωνει καποιος να εχει ένα συστημα χωρις κανενα αν/ρα (εστω και σε idle) μόνο ασχετο δεν τον λες, αντιθετα, τον λες «πολύ ψαγμενο». Τωρα βεβαια εάν δεν εχει και τις ιδιαιτερες γνωσεις σου στους ανεμ/ρες, απλα δεν τον λες «εξειδικευμενο ανεμιστηρολογο»…:)

Εάν καποιον σαν εμενα που ασχολουμαι συστηματικα όπως βλέπεις, τον χαρακτηριζεις οτι «δεν εχει καμμια επαφη», τοτε ποιος εχει επαφη? Η Μαρια η Πενταγιωτισσα? :rolleyes: ή ο κολητος μου που δεν ξερει καν τι είναι ψυκτρα?

Βγαζεις αστοχα και ρηχα συμπερασματα και δεν θα επρεπε, ειδικα όταν τοσες φορες εχεις «συλληφθει» να καταλαβαινεις αλλα νταλλων απ αυτά που λεω ή να ξεχνας συνεχως τι εχω γραψει. Με αυτή τη λογικη θα επρεπε να σε βγαλω κι εγω ασχετο?

Μην αφηνεις την αντιπαθεια να θολωνει τη κριση σου και μην υποτιμας τον συνομιλητη σου, ουτε να θεωρεις ότι ειναι ασχετος επειδη κανει ερωτησεις!

Στο παρον thread πιστευω ότι συνεισφεραμε σχεδον το ιδιο.

Αυτά, και φιλικα παντα:)

Σου επαναλαμβάνω πως δεν γνωρίζεις πολλά για το ζήτημα και αυτό φαίνεται από τα πόστ σου. Δεν βγάζω κάποιο ρηχό συμπέρασμα, και φυσικά δεν σε αντιπαθώ. Να σε βοηθήσω θέλω man, από την αρχή. Προσπάθησε να το καταλάβεις αυτό και θα δεις πως αυτό που σου είπα αφενός δεν θα έπρεπε να σε πειράξει, και αφετέρου δεν στο είπα με κακία ή βιαστικά. Αν δεν το δέχεσαι οκ, και πάλι δεν αλλάζει τπτ (αν και είναι κακό να είσαι ισχυρογνώμων για πράγματα που δεν ξέρεις). Το θέμα είναι να κάνεις την δουλειά σου man, οπότε βουρ στις ερωτήσεις σου.
Nαι, αλλα εσυ δεν μπορεις να τα ξερεις απ εξω εάν δεν δεις το κουτι.
'Εχω "δει" και στήσει πάρα πολλά κουτιά ώστε να γνωρίζω τις διαφορές μεταξύ τους. Γνωρίζοντας το μοντέλο κάποιου είναι αρκετό για να γνωρίζω τι είναι καλύτερο για αυτό. Αν δεν γνωρίζω το μοντέλο, κοιτάω τις ανάγκες ψύξης. Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις τριβή με το θέμα είναι πολύ πιο εύκολο από ότι ακούγεται.
Aρχικα ειχες πει ότι είναι κραδασμοι (αν και το ειχα αποκλεισει).
Φυσικά, μιας και το 90% του "κακού" ήχου στην λειτουργία ενός σκληρού δίσκου έρχεται από περιπτώσεις κραδασμών και ταλαντώσεων. Το υπόλοιπο 10% είναι απλά ο ήχος λειτουργίας, ο οποίος και γίνεται αντιληπτός μόνο όταν ένα σύστημα είναι αρκετά αθόρυβο, ή ο σκληρός έχει πρόβλημα. Έχω δουλέψει veloci, και τους βρίσκω πιο αθόρυβους από τους παλιούς sata, αν και ομολογουμένως η τελευταία γενιά είναι πιο ήσυχη.

Άκουσε λίγο αυτά τα recordings, και πές μου αν ο σκληρός σου ακούγεται έτσι, ώστε να δούμε αν είναι ζήτημα έδρασης, αντικειμενικού ήχου ή προβλήματος.

http://www.silentpcreview.com/files/sounds/hddnoise/wd3000-bare-1m.mp3http://www.silentpcreview.com/files/sounds/hddnoise/wd3000-frame-1m.mp3

Δεν μπορω να σε καταλαβω εδώ περα.. με ποια λογικη εχει σημασια το αν υπαρχει θεση καπου για αν/ρα ή τον βαλουμε εμεις? Όλα τα cases εχουν το ιδιο διαμερισμα, ένα κουτι παραλληλογραμμο είναι κι εμεις του δημιουργουμε ένα ρευμα αερα. To παραδειγμα με την corolla δεν εχει απολυτως καμμια σχεση.

Εσυ δεν μου ειπες προηγουμενως να βρω τροπο να τοποθετησω τον intake αν/ρα στη θεση που είναι ο πορτοκαλής στο image?

Προσπαθώ να στο εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται. Ένας 12αρης στις 500 στροφές κάνει για την περίπτωσή σου, ένας 140αρης σε οσεσδήποτε στροφές δεν κάνει για την θέση. Τους λόγους στους έχω ξαναγράψει. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις, δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με το ψύχεται ένα κουτί, όπως και το τι ακριβώς επηρεάζει την αποτελεσματικότητα και τον ήχο ενός ανεμιστήρα. Μπορώ να σου αναλύσω, αλλά θέλει πολύ χωρό και είναι και εντελώς δευτερεύον. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, ξεκίνα σε αυτά τα 2 tutorials, βοηθάνε πολύ.

http://www.silentpcreview.com/section9.html

http://icrontic.com/articles/pc_airflow_heat_cooling_guide

http://www.silentpcreview.com/section12.html

Aφου σ' αυτό εστιαζουμε τι τους θες τους περιεργους ορους και την θεωρια?
Όταν προσπαθώ να σου εξηγήσω κάτι που δεν γνωρίζεις με τους σωστούς όρους και θεωρία μου ρωτάς τις διπλάσιες ερωτήσεις ή δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Όταν δεν το κάνω, αλλά δίνω ένα "μπακαλίστικο" παράδειγμα για το τι συμβαίνει, μου λες πως δεν το δέχεσαι (ενώ δεν γνωρίζεις την θεωρία, την ορολογία, ή την πραγματικότητα για το τι συμβαίνει). Σου επαναλαμβάνω πως γράφω για να σε βοηθήσω, και σου δίνω τις συμβουλές μου για ένα θέμα καθαρά δικού σου συμφέροντος. Αν νομίζεις πως σου λέω αρλούμπες, ή πως αυτό που προτείνω είναι λάθος τότε καλώς, προχώρει ακάθεκτος (έτσι και αλλιώς το θέμα είναι να κάνεις την δουλειά σου).
Εάν ενας αν/ρας είναι αθορυβος σε σενα θα είναι και σε μενα και σε ολους. Δεν αλλαζει ο θορυβος του.
Οχι, αλλάζει. Αυτό λέμε τόση ώρα.
Τωρα εσυ υποννοεις ότι επειδη στο κουτι σου εχεις κατω το τροφ/κο παραγει λιγοτερο θορυβο? Πολύ αμφιβαλλω, ειδικα εφοσον δεν ειναι pwm, δηλ. δεν μεταβαλλεται αναλογα με την ατμοσφαιρα… γυριζει παντα στανταρ.
Όχι, κατάλαβες λάθος. Και το τροφοδοτικό μου δεν είναι pwm, αλλά αλλάζει αυτόματα την ταχύτητά του ανάλογα με το load και την θερμοκρασία του (δίπινο+mosfet+thermsistor).
Eιπαμε, δε χρειαζεται να επαναλαμβανεις και να κανεις bold, εχω διαβασει 2-3 φορες τα posts σου ηδη.
Και μετά επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Γιαυτό σου τα βάζω σε bold.
Δεν γινεται ο 14ρης να κανει περισσοτερο θορυβο από εναν 12ρη, εφοσον εχουν την ιδια ποιοτητα. Οσο πιο μικρος ο αν/ρας τοσο μεγαλυτερο θορυβο κανει και γυριζει περισσοτερο… ειναι γνωστο αυτό(ακομα και σε ανιδεους:-))Από κει και περα για ιδιο ρολο τον εχουμε κι οι δυο μας, και για ιδιο συνδυασμο(αυτο το περιβαλλον είναι που αλλαζει και μας κανει ολη τη ζημια:)).
Όχι κάνεις λάθος. Ένας μικρότερος ανεμιστήρας χρειάζεται περισσότερες στροφές για να παράξει ίσο airflow με ένα μεγαλύτερο, ή παράγει λιγότερο airflow στις ίδιες στροφές. Επίσης, ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας παράγει μεγαλύτερο θόρυβο από κάποιον μικρότερο στις ίδιες στροφές. Ένα από τα χαρακτηριστικά που αλλάζει τον θόρυβο ενός ανεμιστήρα είναι η ταχύτητα περιστροφής του. Αλλά δεν είναι το μόνο, και δεν είναι καν εκεί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι πως ο ανεμιστήρας που έχω εγώ δεν κάνει για σένα καθώς δεν αποδίδει στην θέση και στην αποστολή στο δικό σου κουτί τόσο καλά όσο ο 500αρης slipstream που σου αναφέρω. Αυτό συμβαίνει για αρκετούς λόγους, κάποιους από τους οποίους σου έχω αναφέρει ήδη. Ο κυριότερος, είναι πως για να είναι αθόρυβος θα πρέπει να ρίξεις τις στροφές σε σημείο που καταρρέει ο κώνος ροής (λόγω μεγαλύτερου μεγέθους), ενώ επιπρόσθετα λόγω κακής θέσης αυξάνονται οι στροβιλισμοί περισσότερο σε σχέση με ένα 120αρη, και το αποτέλεσμα είναι λιγότερος αέρας εκεί που τον θέλουμε (δλδ στην κάρτα γραφικών). Αν δεν το καταλαβαίνεις, καλώς. Αν δεν το πιστεύεις, καλώς. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, 10 φορές στο είπα...Τ_Τ

Σου επαναλαμβάνω πως δεν γνωρίζεις πολλά για το ζήτημα και αυτό φαίνεται από τα πόστ σου. Δεν βγάζω κάποιο ρηχό συμπέρασμα, και φυσικά δεν σε αντιπαθώ. Να σε βοηθήσω θέλω man, από την αρχή. Προσπάθησε να το καταλάβεις αυτό και θα δεις πως αυτό που σου είπα αφενός δεν θα έπρεπε να σε πειράξει, και αφετέρου δεν στο είπα με κακία ή βιαστικά. Αν δεν το δέχεσαι οκ, και πάλι δεν αλλάζει τπτ (αν και είναι κακό να είσαι ισχυρογνώμων για πράγματα που δεν ξέρεις). Το θέμα είναι να κάνεις την δουλειά σου man, οπότε βουρ στις ερωτήσεις σου.

To ξερω οτι προσπαθεις να βοηθησεις αλλα το να λες ασχετο καποιον που ασχολειται συστηματικα με το θεμα ειναι τουλαχιστον αστειο. Δηλ. εαν δεν ασχολιομουν πως θα με ελεγες?

Δεν με πειραξε προσωπικα, εχω διαβασει πολλα παλαβά στο ιντερνετ, με πειραζει το οτι δεν εχεις ορθη κριση. Οταν σκεφτεσαι τοσο ρηχα αδικεις τον εαυτο σου. Βεβαια εσυ ειχες βγαλει ασχετους και τους ανθρωπους της scythe...

Aς ειμαστε σοβαροι λοιπον.

(αν και εγω οταν σκεφτομαι οτι "δεν εχω -καμμια μαλιστα- σχεση" ξεραινομαι στα γελια:jester: οπως το ιδιο φανταζομαι κι αυτοι που μας διαβαζουν)

'Εχω "δει" και στήσει πάρα πολλά κουτιά ώστε να γνωρίζω τις διαφορές μεταξύ τους. Γνωρίζοντας το μοντέλο κάποιου είναι αρκετό για να γνωρίζω τι είναι καλύτερο για αυτό. Αν δεν γνωρίζω το μοντέλο, κοιτάω τις ανάγκες ψύξης. Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις τριβή με το θέμα είναι πολύ πιο εύκολο από ότι ακούγεται.

Kι ομως στο δικο μου setup εκανες πολλα λαθη και εμεινες εκπληκτος με τις χαμηλες θερμ/σιες που δεν περιμενες οτι θα ειχα. Αν δεν δεις απο κοντα ενα κουτι και δεν ελεγξεις για καποιο χρονο τη κατασταση του δεν μπορεις να εχεις σωστη εικονα.

Εξαλλου εγω κι εχω μεγαλη τριβη με το θεμα κι ομως με εβγαλες ασχετο.

Φυσικά, μιας και το 90% του "κακού" ήχου στην λειτουργία ενός σκληρού δίσκου έρχεται από περιπτώσεις κραδασμών και ταλαντώσεων. Το υπόλοιπο 10% είναι απλά ο ήχος λειτουργίας, ο οποίος και γίνεται αντιληπτός μόνο όταν ένα σύστημα είναι αρκετά αθόρυβο, ή ο σκληρός έχει πρόβλημα. Έχω δουλέψει veloci, και τους βρίσκω πιο αθόρυβους από τους παλιούς sata, αν και ομολογουμένως η τελευταία γενιά είναι πιο ήσυχη.

Toτε προφανως δεν εχουμε την ιδια ευαισθησια στο αυτι. Η δικη μου εμπειρια ειναι και η πιο ακριβης αφου οπως πολλες φορες ειπα, ο velociraptor βρισκεται διπλα ακριβως απ τ'αυτι μου!

είναι απλά ο ήχος λειτουργίας, ο οποίος και γίνεται αντιληπτός μόνο όταν ένα σύστημα είναι αρκετά αθόρυβο

Aυτο δε λεω τοση ωρα? "Eντελως αθορυβο" ειναι αφου υπαρχει μόνο το fan του psu το οποιο εχω φροντισει να ειναι "ταφος" -αν και ασχετος οπως ειπες με καμμια απολυτως σχεση:-)

Τα ηχητικα δεν ειναι ευκρινη και δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα, παντως ισχυει αυτο που ειπα, οτι ακουγεται σαν ενας ησυχος αν/ρας. Δεν μιλαμε για καποιον δυνατο θορυβο. Ενω απ τα ηχητικα δεν μπορεις να αντιληφθεις την ενταση.

Τωρα να υπαρχει τεχνικο προβλημα δε νομιζω μιας και ειναι καινουργιος.

Προσπαθώ να στο εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται. Ένας 12αρης στις 500 στροφές κάνει για την περίπτωσή σου, ένας 140αρης σε οσεσδήποτε στροφές δεν κάνει για την θέση. Τους λόγους στους έχω ξαναγράψει. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις, δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με το ψύχεται ένα κουτί, όπως και το τι ακριβώς επηρεάζει την αποτελεσματικότητα και τον ήχο ενός ανεμιστήρα. Μπορώ να σου αναλύσω, αλλά θέλει πολύ χωρό και είναι και εντελώς δευτερεύον.

Κοιταξε, ειναι σιγουρο οτι ενας αν/ρας 14ρης προσφερει καλυτερη ψυξη απο εναν 12ρη.

Δεν χρειαζεται και πολυ μυαλο ή εμπειρια για να το καταλάβει καποιος αυτο. Και περισσοτερο απ τη ψυξη με ενδιαφερει ο θορυβος. Το συστημα μου δεν παραγει πολυ θερμοτητα ουτε κανω o/c.

Όταν προσπαθώ να σου εξηγήσω κάτι που δεν γνωρίζεις με τους σωστούς όρους και θεωρία μου ρωτάς τις διπλάσιες ερωτήσεις ή δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Όταν δεν το κάνω, αλλά δίνω ένα "μπακαλίστικο" παράδειγμα για το τι συμβαίνει, μου λες πως δεν το δέχεσαι (ενώ δεν γνωρίζεις την θεωρία, την ορολογία, ή την πραγματικότητα για το τι συμβαίνει). Σου επαναλαμβάνω πως γράφω για να σε βοηθήσω, και σου δίνω τις συμβουλές μου για ένα θέμα καθαρά δικού σου συμφέροντος. Αν νομίζεις πως σου λέω αρλούμπες, ή πως αυτό που προτείνω είναι λάθος τότε καλώς, προχώρει ακάθεκτος (έτσι και αλλιώς το θέμα είναι να κάνεις την δουλειά σου).

Το να αναφερεις περιττο info δεν βοηθαει ιδιαιτερα. Καλυτερα να εστιασεις μόνο σε αυτα που σε ρωταω.

Σε ρωτησα 3-4 φορες πχ. τι εστι slipstream αλλα δεν εχεις απαντησει. Kαι αλλα που δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη.

Γενικα απ αυτα που γραφεις σ'αυτη τη παραγραφο φαινεται οτι δεν εχεις αντιληφθει και πολλα απ τη φιλοσοφια του εως τωρα διαλογου μας.

Οχι, αλλάζει. Αυτό λέμε τόση ώρα.

Τωρα δουλευομαστε? Πως θα αλλαξει ο θορυβος εαν δεν μεταβληθουν οι στροφες?

Εκτος κι αν το καθε κουτι εχει τη δικη του ακουστικη (και το Ηρωδειο εχει μια ξεχωριστη ακουστικη:))

αλλα δε νομιζω οτι μιλας για ακουστικη.

Όχι, κατάλαβες λάθος. Και το τροφοδοτικό μου δεν είναι pwm, αλλά αλλάζει αυτόματα την ταχύτητά του ανάλογα με το load και την θερμοκρασία του (δίπινο+mosfet+thermsistor).

Eιπα ποτέ οτι το τροφοδοτικο σου ειναι pwm?

Eνω δεν εχεις καταλαβει τι λεω, με κατηγορεις οτι εγω δεν εχω καταλαβει! Στον 14ρη μπροστινο αν/ρα του Lian Li αναφερομουν διοτι γιαυτον μιλουσαμε.

Όχι κάνεις λάθος. Ένας μικρότερος ανεμιστήρας χρειάζεται περισσότερες στροφές για να παράξει ίσο airflow με ένα μεγαλύτερο, ή παράγει λιγότερο airflow στις ίδιες στροφές.....

Aντε παλι... μα δεν ειπα κατι διαφορετικο. Σαφως και ο μικροτερος αν/ρας θελει περισσοτερες στροφες γιατι εχει μικροτερη διαμετρο. Και περισσοτερες στροφες σημαινει περισσοτερο θορυβο.

ΕDIT Προσεξα οτι στον φιλο Οmerta προτεινεις για intake τον ιδιο αν/ρα(SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX) που προτεινεις σε μενα για exhaust! Ειναι σωστο κατι τετοιο?

agis λαμβανεις οτι παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο το bearing,το σχημα/νουμερο/μεγεθος πτερυγιων μεσα στην εξισωση CFM/θορυβο,ε?

ρε παιδες δειτε λιγο πιο χαλαρα-ανετα τα μεγαλυτερα σεντονια στο φορουμ- εδω δεν ειμαστε για να αντιπαραθετουμε τις γνωσεις μας με σκοπο pwning,αλλα για ανταλλαγη αποψεων .

Agis στο θεμα ανεμιστηρων -επειδη τυγχανει να ειμαι καιρο εδω- δεν το χει εξαντλησει αλλος οσο ο Dante80.

Οσο για το slipstream issue (σειρα ανεμιστηρων της Scythe) θα μπορουσες να το ειχες "λυσει" με ενα googling 0,24 δευτερολεπτων.

ρε παιδες δειτε λιγο πιο χαλαρα-ανετα τα μεγαλυτερα σεντονια στο φορουμ- εδω δεν ειμαστε για να αντιπαραθετουμε τις γνωσεις μας με σκοπο pwning,αλλα για ανταλλαγη αποψεων.

Συμφωνω απολυτα Μικρουτσικε και αυτο ακριβως κανω (ανταλλαγη αποψεων) αλλα το να σου λενε με σκαιοτητα οτι εισαι εντελως ασχετος σε ενα θεμα που προδηλως εχεις ασχοληθει εκτεταμενα ε, ειναι εξωφρενικο.

ΕDIT Προσεξα οτι στον φιλο Οmerta προτεινεις για intake τον ιδιο αν/ρα(SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX) που προτεινεις σε μενα για exhaust! Ειναι σωστο κατι τετοιο?
Φυσικά.
Σε ρωτησα 3-4 φορες πχ. τι εστι slipstream αλλα δεν εχεις απαντησει.
Μετά μου λες για bold.

(2)(o slipstream)είναι ανεμιστήρας με κορυφαίο static pressure/cfm/dB ratio, ιδανικός για θέσεις που έχεις high obstruction (pull, intake, heatsink, rad etc). Στην έκδοση των 500rpm, είναι εντελώς αθόρυβος, παραμένοντας αποτελεσματικός λόγω περιορισμένου κώνου εξαγωγής.

(αν και εγω οταν σκεφτομαι οτι "δεν εχω -καμμια μαλιστα- σχεση" ξεραινομαι στα γελια:jester: οπως το ιδιο φανταζομαι κι αυτοι που μας διαβαζουν)

Συμφωνω απολυτα Μικρουτσικε και αυτο ακριβως κανω (ανταλλαγη αποψεων) αλλα το να σου λενε με σκαιοτητα οτι εισαι εντελως ασχετος σε ενα θεμα που προδηλως εχεις ασχοληθει εκτεταμενα ε, ειναι εξωφρενικο.

Σκαιότητα? Εξωφρενικό? Μετά από 30 ποστ? Εγώ φταίω που γράφω για να σε βοηθήσω μαν, και έχω απαντήσει σε 34545 ερωτήσεις εκτός θέματος. Καλώς, κάνε ότι θέλεις. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο, τουλ. προσπάθησα όσο μπορούσα. :bye:

Διάβασα με αρκετή προσοχή ολόκληρο το μακροσκελές αλλά άκρως ενδιαφέρον αυτό θρεντ και αποφάσισα να το επιλέξω ως πρώτο μου ποστ (ή ίσως ένα από τα πρώτα μου, μιας και είμαι εγγεγραμμένος εδώ και χρόνια αλλά με πηραν μπάλα οι υποχρεώσεις και χάθηκα)...

Λοιπόν, ο Dante ανέφερε πάρα πολλά και χρήσιμα στοιχεία, με υπέρ-αναλύσεις χολλυγουντιανών διαστάσεων και προδιαγραφών! Αν μη τι άλλο, respect!

Από την άλλη, αγαπητέ agis, η υπερπληθώρα πληροφοριών και τεχνικών στοιχείων μάλλον σε "έπνιξε", οπότε κάπου χάθηκε και το νόημα: δεν υπάρχει κανένας λόγος για τόσο ψείρισμα, σε τελική ανάλυση ιδανικός/τέλειος ανεμιστήρας δεν υπάρχει (ή ίσως είναι αυτός που μπορούμε να αποκτήσουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας απλά και όμορφα!).

For the record, ο πλέον "αθόρυβος" ανεμιστήρας (με κάποια λογικά αποθέματα ισχύος) είναι ο Scythe SY1225SL12L 800rpm, με τιμές θορύβου κάτω από 20dB μέχρι το 75% των στροφών, ενώ στο 100% δε φτάνει καν τα 27dB. Ο χαρακτήρας του "θορύβου" του είναι πάρα πολύ ελαφρύ "κροτάλισμα".

Όποιος θέλει να το πάει λίγο πιο μακριά και να αποκτήσει έναν ανεμιστήρα με συνολικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και αποθέματα ισχύος για κάθε χρήση, πάει στον Be Quiet BQT T125LF, με 1500rpm και ανεπαίσθητο θρόισμα. Η τιμή του ίσως θεωρηθεί υπερβολική στα 20€ (στη Γερμανία), αλλά όταν τον "ακούσει" κάποιος ξέρει που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά...

Δεν είμαι μηχανολόγος, ούτε δημοσιογράφος ειδικού τύπου, αλλά μπορείτε να με εμπιστευτείται...

Σκαιότητα? Εξωφρενικό? Μετά από 30 ποστ? Εγώ φταίω που γράφω για να σε βοηθήσω μαν, και έχω απαντήσει σε 34545 ερωτήσεις εκτός θέματος. Καλώς, κάνε ότι θέλεις. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο, τουλ. προσπάθησα όσο μπορούσα. :bye:

E βεβαια και ειναι εξωφρενικο να επιμενεις στις ιδιες γελοιοτητες (δεν εχω, λεει, καμμια σχεση:rolleyes:)

Εγω σε ευχαριστησα για τη βοηθεια, εσυ ζητησες συγνωμη για τις γελοιοτητες?...:whistle2:

ΥΓ. Oσο για τους slipstream, ειπαμε να αποφευγουμε τους ορους και τη θεωρια.

Πως θα ξεχωρισω εναν slipstream για να τον αγορασω? απ τα 500rpm?

Aλλα ψαχνοντας δεν εχω βρει κατω απο 800rpm.

Όποιος θέλει να το πάει λίγο πιο μακριά και να αποκτήσει έναν ανεμιστήρα με συνολικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και αποθέματα ισχύος για κάθε χρήση, πάει στον Be Quiet BQT T125LF, με 1500rpm και ανεπαίσθητο θρόισμα. Η τιμή του ίσως θεωρηθεί υπερβολική στα 20€ (στη Γερμανία), αλλά όταν τον "ακούσει" κάποιος ξέρει που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά...

Και που θα τον βρουμε?...

Διάβασα με αρκετή προσοχή ολόκληρο το μακροσκελές αλλά άκρως ενδιαφέρον αυτό θρεντ και αποφάσισα να το επιλέξω ως πρώτο μου ποστ (ή ίσως ένα από τα πρώτα μου, μιας και είμαι εγγεγραμμένος εδώ και χρόνια αλλά με πηραν μπάλα οι υποχρεώσεις και χάθηκα)...

Λοιπόν, ο Dante ανέφερε πάρα πολλά και χρήσιμα στοιχεία, με υπέρ-αναλύσεις χολλυγουντιανών διαστάσεων και προδιαγραφών! Αν μη τι άλλο, respect!

Από την άλλη, αγαπητέ agis, η υπερπληθώρα πληροφοριών και τεχνικών στοιχείων μάλλον σε "έπνιξε", οπότε κάπου χάθηκε και το νόημα: δεν υπάρχει κανένας λόγος για τόσο ψείρισμα, σε τελική ανάλυση ιδανικός/τέλειος ανεμιστήρας δεν υπάρχει (ή ίσως είναι αυτός που μπορούμε να αποκτήσουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας απλά και όμορφα!).

For the record, ο πλέον "αθόρυβος" ανεμιστήρας (με κάποια λογικά αποθέματα ισχύος) είναι ο Scythe SY1225SL12L 800rpm, με τιμές θορύβου κάτω από 20dB μέχρι το 75% των στροφών, ενώ στο 100% δε φτάνει καν τα 27dB. Ο χαρακτήρας του "θορύβου" του είναι πάρα πολύ ελαφρύ "κροτάλισμα".

Δεν είμαι μηχανολόγος, ούτε δημοσιογράφος ειδικού τύπου, αλλά μπορείτε να με εμπιστευτείται...

Γεια σου φίλε Ερνέστο. Πράγματι ο 800αρης s-flex είναι πολύ καλός ανεμιστήρας, έχοντας ταυτόχρονα ίσως την καλύτερη ποιότητα στην αγορά λόγω του sony FDB bearing του. Tον Be Quiet που αναφέρεις δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα, αν και τα χαρακτηριστικά του φαίνονται ταμαμ...μια επίσης ενδιαφέρουσα λύση για κάποιον που ψάχνει περισσότερο airflow, είναι η σειρά gentle typhoon της scythe. Ακόμα και το γρήγορο 1850rpm μοντέλο διατηρεί πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ήχου...;)

ΥΓ. Oσο για τους slipstream, ειπαμε να αποφευγουμε τους ορους και τη θεωρια.

Πως θα ξεχωρισω εναν slipstream για να τον αγορασω? απ τα 500rpm?

Aλλα ψαχνοντας δεν εχω βρει κατω απο 800rpm.

Άγη σου έχω ήδη λινκάρει πλειστάκις τον slipstream που χρειάζεσαι για την θέση που χρειάζεσαι. Δεν υπάρχει κάτι να τον ξεχωρίσεις, το όνομα του μοντέλου είναι (SY1225SL12SL).

http://www.alternate.de/html/product/Gehaeuse_Luefter/Scythe/Slip_Stream_SY1225SL12L/239057/?tn=HARDWARE&l1=Geh%C3%A4use&l2=L%C3%BCfter

Όσον αφορά τον ΒQT, η εταιρία έχει να επιλέξει να διακινεί τα προϊόντα της μέσω δικού της δικτύου με επιλεγμένα σημεία πώλησης και δυστυχώς μόνο στη Γερμανία...

http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/index.php?StoryID=132

Μπορείς να έρθεις σε επαφή με κάποιον από όλους αυτούς και ο Θεός βοηθός!

Πάντως, όλα τα προϊόντα της εταιρίας και ειδικά τα τροφοδοτικά είναι πολύ elite κατάσταση και αξίζουν την ταλαιπωρία.

............και επειδή ίσως κάποιος δε θέλει να μπει σε όλη αυτή την ταλαιπωρία, ιδού και μία εξίσου καλή αλλά λιγότερο "εξωτική" εναλλακτική:

http://www.gamersware.de/product_info.php/info/p13520_Enermax-Everest-UCEV12---120mm-Blue-LED.html

Μην παρασυρθείς από τα φώτα και τα εφφέ, είναι μια χαρά μηχανάκι: στις 1000 στροφές έχει ακριβώς 25 ντιμπί και στρώχνει 78 τετραγωνικά την ώρα.

Τα σάιτ είναι ενδεικτικά, ο καθένας αγοράζει από όπου μπορεί και γουστάρει...

Αυτό που ήθελα να πω και στο προηγούμενο ποστ και ξέχασα: ή ησυχία θα έχεις κάποιος ή επαρκή ψύξη. Και τα δύο μαζί πολύ δύσκολο εώς ακατόρθωτο (αν μιλάμε για ΠΟΛΥ ήσυχα pc). ΕΝΑΣ συμβιβασμός πρέπει να γίνει!... Για όποιον επιθυμεί λύσεις με μηδενικά ντεσιμπέλ, υπάρχουν και ολοκληρωμένες λύσεις με cusrom-fit θερμαγωγούς και παθητική ψύξη ολόκληρου του case, αλλά μετά μιλάμε για για κάποια χιλιάρικα κόστος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.