Dante80 Ιούνιος 7, 2009 #41 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2009 Αυτο με το duct δεν το καταλαβα γιατι το κανουν. Εαν κλεισουν το χωρο απο το cpu fan ως το exhaust fan, τοτε δεν θα υπαρχει επικοινωνια με το fan των σκληρων, οποτε δεν θα υπαρχει ρευμα αερα, σωστα?Ίσα ίσα που δημιουργεί ρεύμα αέρα που περνάει υποχρεωτικά μέσα από την ψήκτρα για να βγει από τον exhaust fan του κουτιού. Οσο για την vga τωρα, εισαι απολυτα σιγουρος οτι αν μπει η Accelero δεν θα εχουν προβλημα οι διπλανες sata υποδοχες? Τα φισακια μόνο ειναι πανω απο 2cm.Ναι, δεν θα έχουν. Στην περίπτωση δε που τελικά έχεις θέμα με την 3η και 4η υποδοχή, απλά η αγορά sata με βύσμα 90μοιρών λύνει το πρόβλημα. Σε μένα πάντως που πέφτουν επίσης σε αυτό το σημείο τα sata, πρόβλημα δεν έχω.Στο μεταξυ εκανα το εξης, ξεκολησα τον θορυβωδη αν/ρα της 4670 (εντυπωσιακη η ψυκτρα της Asus ΕΑΗ4670, btw) και εβαλα πανω το αν/κι του Tagan που σου ελεγα. Ρευμα και ελεγχος 3 ταχυτητων απο το panel μου. Και φαινεται ok η κατασταση, full load απ οτι ειδα <65οC... οποτε οπως φαινεται δεν θα χρειαστω case fans. To μόνο προβλημα οτι στερεωσα το fanάκι με... σπαγγο, δεν κινδυνευει να πεσει αλλα δεν ειναι σφικτα στερεωμενο, εχεις καμμια ιδεα πως να το κολησω?(με logo δε γινεται γιατι η επιφανεια της ψυκτρας ειναι ραβδωτη):crazy_pilot:Μπορείς να χρησιμοποιήσεις cable ties ή λάστιχο κυκλικό. υποθέτω δλδ...EDIT Mαν, ξεχασα να σε ρωτησω για το Aux, τι ειναι αυτο? To Εverest δεν το εμφανιζει στη κεντρικη του μπαρα, ενω το SpeedFan το εμφανιζει ως cpu temp. Χτες χωρις το psu fan μου εδειχνε 57oC. Πόσο ειναι το οριο του?http://www.lavalys.com/forum/index.php?showtopic=964. Προσωπικά, δεν έχω ιδέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agis Ιούνιος 13, 2009 Author #42 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Γεια σου και παλι φιλε μου Dante80! :-) Μολις πηρα και εγκατεστησα την Accelero S1 αν και overkill για την 4670 οπως ειπες, τελικα μπηκε μια χαρα, αφου πρωτα με παιδεψε 2-3 ωρες:-) Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αριστες! Μετα απο μιση ωρα idle, με μόνο το μTorrent να τρεχει και το αιρ-κοντισιον του δωματιου κλειστο, το Everest μου εδειξε αυτη την εικονα, χωρις fan πουθενα 37 η μητρικη, 35 οι 3 πυρηνες του 720(γιατι ο μεσαιος εχει αλλη αποχρωση?)1, 42 η καρτα(2 πυρηνες εχει η καρτα?)2, 39 ο σκληρος και 1.1V o core(cool&quiet enabled). Οσο αφορα την Accelero, oι θεσεις των sata δισκων ειχες δικιο, δεν επηρεαζονται καθολου. Υπηρχαν 8 ψυκτρες για μνημες, τις βαζω και πανω και κατω? 4Χ2 (πανω και κατω) εχει η 4670. Επισης ηθελα να σε ρωτησω για το Voltage Regulator heatsink που αναφερεται στο manual, αν καταλαβα ειναι εκεινη η ραβδωτη ψυκτρα? Eλπιζω να μην μπαινει στην 4670 γιατι δεν τη εβαλα, τη προσεξα μετα:/ 3 Δεν μπορω να δω πλεον τις θερμ/σιες απο το lcd πανελ μου αφου κατα την τοποθετηση της mugen2 και της accelero δεν εβαλα τους αισθητηρες ουτε και βλεπω να υπαρχει χωρος να τους βαλω... ξερεις καποιον τροπο για να μπορω να βλεπω τις θερ/σιες cpu/vga στην οθονη? 4 Μετα απο ενα antivirus scan η θερμ/σια του cpu πηγε 50οC. Επισης δοκιμασα να παιξω το GRID, oχι πανω απο ενα λεπτο και βγαινοντας αμεσως εξω ειδα οτι ειχε παει 52οC. Σιγουρα θα ηταν περισσοτερο πριν βγω, γιατι τα 10'' που χρειαζεσαι απ τα menu για να σε βγαλουν στα Win, η θερμ/σια πεφτει αμεσως κατα 5-6 βαθμους. Και σιγουρα θα ανεβει περισσοτερο μετα απο 1-2 ωρες παιχνιδιου. Eν τω μεταξυ απ το κουτι μου και παλι ακουγεται καποιος θορυβος. Νομιζα πως ηταν το τροφ/κο αλλα με εναν προσεκτικοτερο ελεγχο καταλαβα οτι ο θορυβος ειναι απ τον σκληρο! Δε μιλαω για τον κλασικο ηχο που κανει καθως περιστρεφεται, ουτε για κραδασμους με το case. Ακουγεται σαν ανεμιστηρακι... Πως το κανονιζω αυτο? :/ 5 Οσο αφορα τωρα τα case fans για δημιουργια ρευματος, αν θυμασαι μου ειχες προτεινει για exhaust το SCYTHE S-FLEX S-FDB και για blow-in το SHARKOON 92MM με τα περιεργα πτερυγια Οπως ελεγα, υπαρχουν τρεις 90ρες θεσεις στα πλαγια αλλα δεν υπαρχει λογος να τον βαλω εκει γιατι ο σκληρος βρισκεται απο μονος του σε ψυκτρα και δεν αναπτυσει θερμ/σιες. Εξαλλου για να δημιουργηθει ρευμα αερα πρεπει να βρισκεται παραλληλα με τον exhaust, δηλ. εκει που ειναι ο πορτοκαλι αν/ρας στο image που ειχες βαλει, σωστα? Σε αυτη τη θεση και ο επεξστης γινεται δροσεροτερος οπως μου ειχες πει και οπως κι εγω προσεξα, αφου φυσαει πανω στη mugen2. Mε βαση αυτα τα δεδομενα λοιπον, μηπως υπαρχει να μου προτεινεις καποιο αλλο fan, ή και παλι να παρω αυτον τον sharkoon με τα περιεργα πτερυγια? :-) 6 Για να σε διευκολυνω αριθμησα τις ερωτησεις και με κοκκινο :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 13, 2009 #43 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Γεια σου Άγη, βουρ στις ερωτήσεις σου...1. Δεν παίζει ρόλο. Νομίζω πως μπορείς να ρυθμίσεις από το everest τι χρώματα θέλεις και που. Δεν θυμάμαι πώς. 2. Μπορεί να σου δίνει μια τιμή για τον πυρήνα και μια για τα vrms (Voltage regulator module). Μην σε απασχολεί, οι θερμοκρασίες είναι ταμαμ..ο σκληρός είναι λίγο πάνω, αλλά καλοκαίρι έχουμε, και δεν έχει και ψύξη. no big deal. 3. Είναι για άλλη κάρτα το ψηκτράκι, μην φοβάσαι.4. Nope, τουλ όχι κατι χωρίς software σαν το everest ή το hwmonitor.5. Σε πρώτη φάση, σφίγγεις περισσότερο τις βίδες. Επίσης, δες αν αλλάζει η χροιά του ήχου όταν ακουμπάς με το χέρι τον σκληρό (οπότε είναι ταλάντωση). Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό, θα βρεις 4 ροδέλιτσες λαστιχένιες (πουλάνε σε χρωματοπωλεία κτλ), και θα βιδώσεις τον σκληρό με αυτές ανάμεσα σε βίδα και κουτί. Απομονώνεις τους κραδασμούς έτσι. Υπάρχουν και πιο εξεζητημένες λύσεις, αλλά ανεβαίνει το κόστος, ενώ δεν συντρέχει και λόγος αν κάνεις την δουλειά σου με τα παραπάνω...6. Αν μπορείς να προσαρμόσεις με πατέντα ένα 120αρη σε αυτή την θέση που είναι ο πορτοκαλι στην εικόνα (αντί για 90αρη στον σκληρό) , θα ήσουν αρχηγός. Πήγαινε για αυτόν. SCYTHE SY1225SL12SL SLIP STREAM 120MM CASE FAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
agis Ιούνιος 13, 2009 Author #44 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Λοιπον... :-)2. Πολλοι ειναι 39 βαθμοι για τον σκληρο? Αυτοι παντως ηταν χωρις ρευμα αερα. Εδω και 2 ωρες που εχω βαλει δοκιμαστικα 2 αν/ρες για ρευμα αερα ειναι στους 30(τα υπολοιπα ειναι 32-21-21-21-34-34). Το κακο ειναι οτι κανουν θορυβο αλλα ελπιζω οτι με τα αν/κια που μου προτεινες να ειμαι ok.4. Eννοεις "οχι κατι χωρις hardware"... To everest και το hwmonitor τα εχω αλλα πως μπορουν να μου απεικονιζουν τα αποτελέσματα τους σε οθονη, οπως εκανε το lcd panel μου?5. Xμμ, βιδες δεν εχει, ειναι κατι συρομενες θηκες στις οποιες σφηνωνει. Και δεν μιλαμε για ταλαντωση ή κραδασμους... λες να ειναι η ιδεα μου και ο ηχος να ειναι απο το psu? Θα βγαλω και θα κρατησω το δισκο εξω απο το case να δουμε τι θα γινει.6. Ο πορτοκαλί πως προσαρμοστηκε στην εικονα?Βασικα, 90ρης ή 120ρης υπαρχει ενας απλος και ευκολος τροπος να προσαρμοστει... κόλα logo:woot:Να τον παρω τον αν/ρα που προτεινεις, εν τω μεταξυ βλεπω οτι αυτος δεν εχει περιεργα πτερυγια οπως ο sharkoon. Δε μου λες, ειναι ιδιαιτεροι οι αν/ρες που μπαινουν στις θεσεις exhaust/blow-in ή μπορεις να βαλεις οποιονδηποτε? Θελω να πω, θα μπορουσα να βαλω τον S-FLEX S-FDB σε θεση blow-in και τον SY1225SL12SL σε θεση exhaust? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 14, 2009 #45 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2009 2. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλά ο σκληρός σου, πολλοί βλέπουν χειρότερες θερμοκρασίες. Είναι μια χαρά για την εποχή, και για το γεγονός πως δεν είχες ψύξη μέσα. 4. Όχι, δεν ξέρω. Και δεν νομίζω να γίνεται.5. Η καλύτερη μέθοδος είναι να ψάξεις να βρεις από που είναι ο θόρυβος, μάλλον βραδάκι που πέφτει ο και το ambient noise του δωματίου. Θόρυβοι ταλαντώσεων φεύγουν απλά πιάνοντας το περιφερειακό που κάνει την ταλάντωση. Δεν χρειάζεται να τον βγάλεις από το κουτί. Απλά ξεκίνα να χουφτώνεις (lol), όπως και να στήνεις αυτί κοντά στα κινούμενα μέρη. 6. Στην εικόνα νομίζω πως είχε default θέση το κουτί για 120αρη. Αν θέλεις να τον προσαρμόσεις, μπορείς νομίζω, είτε με λάστιχα είτε με λίγη σιλικόνη, είτε με βίδωμα (αν υπάρχει καμιά ξώφαλτση τρύπα). Για τους ανεμιστήρες. Διαφορετικοί ανεμιστήρες συμπεριφέρονται διαφορετικά σε διαφορετικούς ρόλους και διαφορετικούς συνδυασμούς σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Υπάρχουν ανεμιστήρες που έχουν περιορισμούς χρήσης, άλλοι που σχεδιάζονται για να δουλεύουν καλύτερα σε συγκεκριμένη θέση-αποστολή, άλλοι που η απόδοσή τους εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες, κτλ κτλ. Είναι πολύ μεγάλο θέμα, και όχι του παρόντος για να αναλύσουμε. Αν σε ενδιαφέρει εγκυκλοπαιδικά, ένα ωραίο άρθρο για να ξεκινήσεις είναι το αντίστοιχο στο spcr. Στο θέμα μας τώρα, όχι. Στην περίπτωση σου η αντιστροφή των ανεμιστήρων είναι λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agis Ιούνιος 15, 2009 Author #46 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2009 Φιλε Δανδη,πηρα απο ενα φιλο που εχει Lian Li case (σαν το δικο σου) τον exhaust fan και τον εβαλα στο δικο μου case. Απ οτι βλεπω ειναι αρκετα ησυχος, ενω εχω καλη θερμ/σια ακομα κι αν τον αφησω μόνο του(δηλ. να μην βαλω blow-in fan στη θεση των σκληρων που λεγαμε). Πως σου φαινεται η ιδεα?Ο SCYTHE S-FLEX S-FDB που μου προτεινες ειναι πιο ησυχος απ αυτον του Lian Li? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 16, 2009 #47 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2009 Well ναι, μιας και είναι πιο ποιοτικός αλλά και τρέχει με 200rpm λιγότερα. Έχω αντικαταστήσει τον lian li στο κουτί μου με αυτόν ακριβώς... Αν σε βολεύει όμως, δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτείς παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
agis Ιούνιος 16, 2009 Author #48 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2009 Σιγα τωρα για μερικα ευρω, σου διεφυγε ομως κατι να μου απαντησεις: μπορει να γινει δουλεια μόνο με αυτον, στην exhaust θεση?Οταν λες οτι τρεχει με χψ rpm, εννοεις εαν συνδεθει στη μητρικη? Εμενα η μητρικη δεν εχει θεσεις για fans(μόνο cpu_fan), οποτε θα τον συνδεσω σε καλωδιο 5V/12V που εχω. Πόσα rpm βγαζει στα 5V?Στο μεταξυ τον Lian Li fan τον συνδεσα στo cpu_fan. Eχει 3 μόνο ποδαρακια αρα δεν μετραει το pwm. Τα rpm του βλεπω οτι ειναι 1400... πολλα ε?Εαν βαλω τον SCYTHE S-FLEX S-FDB στην ιδια θεση, πόσα rpm θα εχω? τα ιδια?Τελος να σε ρωτησω τι ειναι το slipstream. Αν και αναφερθηκε δεν μου το εχεις εξηγησει ακομα:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 16, 2009 #49 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2009 Σιγα τωρα για μερικα ευρω, σου διεφυγε ομως κατι να μου απαντησεις: μπορει να γινει δουλεια μόνο με αυτον, στην exhaust θεση?Αυτό θα το δεις εσύ man. Αφού την έχεις ήδη έτσι την λύση, απλά κάνε 2-3 τεστάκια. Αν σου κρατάει το σύστημα κρύο και κομπλέ, μην βάλεις intake. Οταν λες οτι τρεχει με χψ rpm, εννοεις εαν συνδεθει στη μητρικη? Εμενα η μητρικη δεν εχει θεσεις για fans(μόνο cpu_fan), οποτε θα τον συνδεσω σε καλωδιο 5V/12V που εχω. Πόσα rpm βγαζει στα 5V?Δεν ξέρω καν αν ξεκινάει στα 5v ο συγκεκριμένος lian li. Με το που πήρα το κουτί, έφυγε σκουπίδια...O s-flex αν μπεί δεν κάνει να τρέξει στα 5v, μιας και είναι αθόρυβος στα 12v έτσι και αλλιώς...θα πέσουν τόσο πολύ οι στροφές που δεν αξίζει να τον έχεις μεσα...Στο μεταξυ τον Lian Li fan τον συνδεσα στo cpu_fan. Eχει 3 μόνο ποδαρακια αρα δεν μετραει το pwm. Τα rpm του βλεπω οτι ειναι 1400... πολλα ε?To πολλά ή όχι, εσύ θα το πεις man (φαίνεται πως έχεις τον 1400αρη από lian li). Πως σου ακούγεται? Για μένα υποκειμενικά, ένας ανεμιστήρας στις 1400rpm ακούγεται πολύ (ανεξαρτήτως μάρκας). Εαν βαλω τον SCYTHE S-FLEX S-FDB στην ιδια θεση, πόσα rpm θα εχω? τα ιδια?Όχι, σχεδόν τα μισά (800). Είναι διαφορετικός ανεμιστήρας. Τελος να σε ρωτησω τι ειναι το slipstream. Αν και αναφερθηκε δεν μου το εχεις εξηγησει ακομα:-) Δεν υπάρχει κάτι να σου εξηγήσω, είναι η ονομασία του μοντέλου. Είναι σαν να με ρωτάς τι σημαίνει το AVENSIS για την Toyota..XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
agis Ιούνιος 16, 2009 Author #50 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2009 Ok, και ποια ειναι τα χαρακτηρισρτικα αυτου του μοντελου? Τι το κανει να ξεχωριζει απο τα αλλα?Οι 1400 στροφες του Lian Li fan(12ρης) ειναι πολυ ενοχλητικες, ακουγεται αρκετα.Οι θερμ/σιες παντως ειναι καλες(ανευ intake):35-22-22-22-38-38-34 μετα απο 3 ωρες idle(μόνο το μTorrent δουλευε)Οταν λοιπον μιλαμε για στροφες γενικα εννοουμε τα 12V? Τοσα παρεχουν τα fan_ports των μητρικων?Τον μπροστινο ασπρo 14ρη του Lian Li τι τον εκανες, τον ξυλωσες κι αυτον? Πρεπει να ειναι πιο ησυχος κι απ οτι ειδα γυριζει αργα.Η πλακα ποια ειναι τωρα, ο SCYTHE S-FLEX S-FDB δεν διατιθεται πλεον, αυτοι που μας διαβαζουν φαινεται οτι τον τσακισαν xDΕDIT Και κατι αλλο για το Lian Li, απ οτι ειδα οι θεσεις για τους σκληρους ειναι περιεργες. Ανοιγοντας το κουτι του φιλου ειδα οτι η θηκη με το σκληρο δεν ηταν στη θεση της... Οι δυο δεξια βιδες με τις τσιμουχες δεν μπορουν να μπουν στη θεση τους παρα μόνο με ζορισμα, σωστα? Δεν ξεβιδωνει απο δεξια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 17, 2009 #51 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Ok, και ποια ειναι τα χαρακτηρισρτικα αυτου του μοντελου? Τι το κανει να ξεχωριζει απο τα αλλα?? Για τον s-flex λες? Είναι FDB fan με 800rpm @12v και καλά χαρακτηριστικά σε static pressure, χροιά ήχου και undervolting. To σε τι ξεχωρίζει από τα άλλα είναι μεγάλη κουβέντα, αυτό που χρειάζεται απλά να ξέρεις είναι πως είναι πολύ ταιριαστός στην θέση και χρήση που τον προορίζεις εσύ προσωπικά. Επίσης, είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς 120αρηδες παγκοσμίως. Οταν λοιπον μιλαμε για στροφες γενικα εννοουμε τα 12V? Τοσα παρεχουν τα fan_ports των μητρικων?Ναι. Τα standard volts που δίνουν τόσο τα pin headers των μητρικών, όσο και τα molex του τροφοδοτικού είναι 12. Τον μπροστινο ασπρo 14ρη του Lian Li τι τον εκανες, τον ξυλωσες κι αυτον? Πρεπει να ειναι πιο ησυχος κι απ οτι ειδα γυριζει αργα.Όχι, τον έχω ρυθμίσει να τρέχει στις 600rpm. Απλά δεν ακούγεται έτσι (ούτε σε 20εκ απόσταση), ενώ βοηθά αρκετά στην ψύξη του συστήματος. Η πλακα ποια ειναι τωρα, ο SCYTHE S-FLEX S-FDB δεν διατιθεται πλεον, αυτοι που μας διαβαζουν φαινεται οτι τον τσακισαν xDNah, πάντα έτσι είναι σε διαθεσιμότητα. Φέρνουν λίγα κομμάτια και κάνουν φτερά. Για αντικαταστάτη αν πας, δες αυτόν. Είναι επίσης καλός για την θέση (μην με ρωτήσεις γιατί, δεν θα κάτσουμε να αναλύουμε fans...την δουλειά σου θέλεις να κάνεις man)...SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX 120MM SILENT CASE FAN ΕDIT Και κατι αλλο για το Lian Li, απ οτι ειδα οι θεσεις για τους σκληρους ειναι περιεργες. Ανοιγοντας το κουτι του φιλου ειδα οτι η θηκη με το σκληρο δεν ηταν στη θεση της... Οι δυο δεξια βιδες με τις τσιμουχες δεν μπορουν να μπουν στη θεση τους παρα μόνο με ζορισμα, σωστα? Δεν ξεβιδωνει απο δεξια?Οι θέσεις για τους σκληρούς είναι καταπληκτικές, για 2 λόγους. 1> Το cage που μπαίνει στον κάθε σκληρό είναι από αλουμίνιο, και βοηθά στην ψύξη του2> Οι σκληροί είναι decoupled από το κουτί, ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα ταλαντώσεων ή άλλων ήχων. Αυτό το πετυχαίνουν με τις τσιμούχες που αναφέρεις, που ορθώς είναι αρκούντως σφιχτές. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γράφεις για ξεβίδωμα δεξιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
agis Ιούνιος 17, 2009 Author #52 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 ? Για τον s-flex λες?................... Oχι ρε μεγαλε, για τον Slipstream μιλουσα:-) Όχι, τον έχω ρυθμίσει να τρέχει στις 600rpm. Απλά δεν ακούγεται έτσι (ούτε σε 20εκ απόσταση), ενώ βοηθά αρκετά στην ψύξη του συστήματος. Δηλαδη μου τον συστηνεις να τον παρω κι εγω να τον βαλω στο συστημα μου(στη θεση του πορτoκαλί αν/ρα που λεγαμε)? Tα 600rpm τα κανει με 5V? Nah, πάντα έτσι είναι σε διαθεσιμότητα. Φέρνουν λίγα κομμάτια και κάνουν φτερά. Για αντικαταστάτη αν πας, δες αυτόν……. Ok, για την exhaust θεση μιλαμε παντα ε? Στο μεταξυ σε αλλο forum ειδα οτι προτεινες και τον Nexus Real Silent (στο ιδιο σημειο προτεινεις και τις Adata 2x2GB μνημες, αυτες εχω κι εγω και τις ειχα πριν ενα μηνα στα 46Ε, μετα 2 μερες επεσαν στα 41Ε και τωρα βλεπω οτι πηγαν... 57Ε) Οι θέσεις για τους σκληρούς είναι καταπληκτικές, για 2 λόγους. 1> Το cage που μπαίνει στον κάθε σκληρό είναι από αλουμίνιο, και βοηθά στην ψύξη του 2> Οι σκληροί είναι decoupled από το κουτί, ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα ταλαντώσεων ή άλλων ήχων. Αυτό το πετυχαίνουν με τις τσιμούχες που αναφέρεις, που ορθώς είναι αρκούντως σφιχτές. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γράφεις για ξεβίδωμα δεξιά... To βλεπω ότι οι θηκες είναι καλες, το ερωτημα μου εχει να κανει με το ΚΟΥΜΠΩΜΑ των θηκων στο case. Υπαρχουν 2 βιδες αριστερα και 2 δεξια με τις τσιμουχες τους, σωστα? Το προβλημα είναι με τις δεξιες βιδες. Απ τη στιγμη που δεν ξεβιδωνονται οι θηκες, υπαρχει προβλημα στο να μπουν οι δεξιες βιδες στη θεση τους. Μόνο με ζορι… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 17, 2009 #53 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Δηλαδη μου τον συστηνεις να τον παρω κι εγω να τον βαλω στο συστημα μου(στη θεση του πορτoκαλί αν/ρα που λεγαμε)? Tα 600rpm τα κανει με 5V? Όχι, θέλει παραπάνω. Και δεν στον προτείνω, μιας και δεν κάνει για το κουτί και setup σου. Ok, για την exhaust θεση μιλαμε παντα ε?YepΣτο μεταξυ σε αλλο forum ειδα οτι προτεινες και τον Nexus Real SilentΦυσικά και τον προτείνω, είναι πολύ καλός για αρκετές περιπτώσεις (προτείνω και αρκετούς άλλους fans, ανάλογα με το setup του καθενός. Για κάθε πρόβλημα, υπάρχει και ένα fan). Αλλά ο nexus δεν κάνει για το δικό σου πρόβλημα. To βλεπω ότι οι θηκες είναι καλες, το ερωτημα μου εχει να κανει με το ΚΟΥΜΠΩΜΑ των θηκων στο case. Υπαρχουν 2 βιδες αριστερα και 2 δεξια με τις τσιμουχες τους, σωστα? Το προβλημα είναι με τις δεξιες βιδες. Απ τη στιγμη που δεν ξεβιδωνονται οι θηκες, υπαρχει προβλημα στο να μπουν οι δεξιες βιδες στη θεση τους. Μόνο με ζορι…Πρόβλημα με το κούμπωμα δεν έχω κανένα, οι ροδέλες γλιστράνε πάνω στα rails του HDD cage μια χαρά (όπως προβλέπεται δλδ). Μου φαίνεται περίεργο να έχει ο φίλος πρόβλημα, μιας και όλο το cage στην τελική βγαίνει εκτός κουτιού, και μπορεί να μοντάρει τους σκληρούς εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agis Ιούνιος 17, 2009 Author #54 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Όχι, θέλει παραπάνω.Δηλαδη με 12V εχεις 600rpm, oποτε αν εγω το συνδεσω με 5V θα εχω ακομα χαμηλοτερη ταχυτητα, οποτε λιγοτερο θορυβο!Και δεν στον προτείνω, μιας και δεν κάνει για το κουτί και setup σου. Δηλ. αναλογα με το κουτι πανε και τα fans?! Πως δηλαδη? ολα τα κουτια ιδια ειναι.Οταν λες setup τι εννοεις? Οτι πχ. σε ενα ενεργοβορο συστημα θα βαλεις εναν ισχυροτερο? Πρόβλημα με το κούμπωμα δεν έχω κανένα, οι ροδέλες γλιστράνε πάνω στα rails του HDD cage μια χαρά (όπως προβλέπεται δλδ). Μου φαίνεται περίεργο να έχει ο φίλος πρόβλημα, μιας και όλο το cage στην τελική βγαίνει εκτός κουτιού, και μπορεί να μοντάρει τους σκληρούς εκεί.A, εσενα οι βιδες μπαινουν κανονικα στις τρυπες? Του φιλου μου μπαινουν(οι δεξιες) μόνο αν τις σπρωξεις... Και οπως ειπα, τη θηκη με το σκληρο την ειχαν αφησει ετσι, να κρεμεται... δεν ηταν στη θεση της. Την εβαλα εγω στο φιλο μου.Οταν λες "cage" εννοεις τη θηκη που μπαινει ο σκληρος, σωστα? Εγω τωρα μιλαω για τη θηκη που μπαινει στο case, για την περιπτωση που δεν το καταλαβες. Aπ τη στιγμη που δεν μπορεις να βιδωσεις/ξεβιδωσεις τις δεξιες βιδες του cage(γιατι δεν υπαρχει πρoσβαση), το μόνο που σoυ μενει ειναι να το σπρωξεις και να το ζορισεις μεχρι να μπουν οι βιδες και οι τσιμουχες στις θεσεις τους. Εκτος κι αν ολα τα cages μπορουν να ξεβιδωθουν ολοκληρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 17, 2009 #55 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Δηλαδη με 12V εχεις 600rpm, oποτε αν εγω το συνδεσω με 5V θα εχω ακομα χαμηλοτερη ταχυτητα, οποτε λιγοτερο θορυβο!Τα έχω περίπου στα 8v. Αν τον συνδέσεις στα 5V, θα έχεις τον ίδιο περίπου θόρυβο, μιας και είναι efficiently silent στις 600rpm. Από εκεί και κάτω, απλά χάνει σε αποτελεσματικότητα.Οταν λες setup τι εννοεις? Οτι πχ. σε ενα ενεργοβορο συστημα θα βαλεις εναν ισχυροτερο?Setup είναι το συνολικό στήσιμο του PC (στην προκειμένη περίπτωση) όσον αφορά την ψύξη του. Περιλαμβάνει τις ανάγκες (δλδ το τι χρειάζεται ψύξη) και τις λύσεις (δλδ το τι ψύχει). Δηλ. αναλογα με το κουτι πανε και τα fans?! Πως δηλαδη? ολα τα κουτια ιδια ειναι.Στο ξαναγράφω. Διαφορετικοί ανεμιστήρες συμπεριφέρονται διαφορετικά σε διαφορετικούς ρόλους και διαφορετικούς συνδυασμούς σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Υπάρχουν ανεμιστήρες που έχουν περιορισμούς χρήσης, άλλοι που σχεδιάζονται για να δουλεύουν καλύτερα σε συγκεκριμένη θέση-αποστολή, άλλοι που η απόδοσή τους εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες, κτλ κτλ. Το τι κουτί έχεις είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που προσδιορίζουν το ποιοί ανεμιστήρες είναι κατάλληλοι, και που. Το κάθε κουτί είναι σχεδιασμένο για να δουλεύει με διαφορετικούς fans, με διαφορετικό airflow και με διαφορετικούς περιορισμούς και δυνατότητες. Ο 140αρης, δεν σου κάνει για intermediate fan. A, εσενα οι βιδες μπαινουν κανονικα στις τρυπες? Του φιλου μου μπαινουν(οι δεξιες) μόνο αν τις σπρωξεις... Και οπως ειπα, τη θηκη με το σκληρο την ειχαν αφησει ετσι, να κρεμεται... δεν ηταν στη θεση της. Την εβαλα εγω στο φιλο μου.Οταν λες "cage" εννοεις τη θηκη που μπαινει ο σκληρος, σωστα? Εγω τωρα μιλαω για τη θηκη που μπαινει στο case, για την περιπτωση που δεν το καταλαβες. Aπ τη στιγμη που δεν μπορεις να βιδωσεις/ξεβιδωσεις τις δεξιες βιδες του cage(γιατι δεν υπαρχει πρoσβαση), το μόνο που σoυ μενει ειναι να το σπρωξεις και να το ζορισεις μεχρι να μπουν οι βιδες και οι τσιμουχες στις θεσεις τους. Εκτος κι αν ολα τα cages μπορουν να ξεβιδωθουν ολοκληρα.Αν μπαίνουν τελικά στην θέση τους, τελειώνει εκεί το θέμα (δεν αλλάζει και σκληρούς κάθε μέρα). Αν όχι, έχει ελαττωματικό HDD cage (ή βίδες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omerta1416003372 Ιούνιος 17, 2009 #56 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για αθόρυβους ανεμιστήρες οι nexus από το plaisio πληρούν τα χαρακτηριστικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 17, 2009 #57 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Εξαρτάται για τι τους θέλεις. Είναι αρκετά αθόρυβοι στα 12v, και ο ήχος τους είναι επίσης πολύ "γλυκός" (lol). Αλλά δεν κάνουν να τους βάλεις οριζόντια, ή σε ψύκτρα πάνω. Επίσης, δεν είναι τόσο καλοί σε intake (δλδ pull) όταν έχεις μεγάλο obstruction μπροστά (mesh+filter+door κτλ κτλ). Αν ψάχνεις για φθηνό all around fan, ο FDB AC12025 είναι καλή περίπτωση, αλλά μόλις χθες βγήκε εκτός διαθεσιμότητας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omerta1416003372 Ιούνιος 17, 2009 #58 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Εξαρτάται για τι τους θέλεις. Είναι αρκετά αθόρυβοι στα 12v, και ο ήχος τους είναι επίσης πολύ "γλυκός" (lol). Αλλά δεν κάνουν να τους βάλεις οριζόντια, ή σε ψύκτρα πάνω. Επίσης, δεν είναι τόσο καλοί σε intake (δλδ pull) όταν έχεις μεγάλο obstruction μπροστά (mesh+filter+door κτλ κτλ).Αν ψάχνεις για φθηνό all around fan, ο FDB AC12025 είναι καλή περίπτωση, αλλά μόλις χθες βγήκε εκτός διαθεσιμότητας.... Βασικά ενδιαφέρομαι για αθόρυβους ανεμιστήρες 1 για τροφοδοτικό,1για intake από μπροστά και έναν για να ρουφάει από την ninja τον ζεστό αέρα και να τον βγάζει έξω.Θα ήθελα αν μπορείς dante να μου προτείνεις και φθηνούς και ακριβούς.Thx προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούνιος 17, 2009 #59 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Βασικά ενδιαφέρομαι για αθόρυβους ανεμιστήρες 1 για τροφοδοτικό,1για intake από μπροστά και έναν για να ρουφάει από την ninja τον ζεστό αέρα και να τον βγάζει έξω.Θα ήθελα αν μπορείς dante να μου προτείνεις και φθηνούς και ακριβούς.Thx προκαταβολικάΤι κουτί, επεξεργαστή, GPU έχεις? Πόσους σκληρούς? Ποιο τροφοδοτικό? Επίσης, όταν λες ρουφάει από την Ninja, εννοείς τον exhaust fan, ή απλά θα τον βάλεις σε θέση pull στην ψήκτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
agis Ιούνιος 17, 2009 Author #60 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Τα έχω περίπου στα 8v. Αν τον συνδέσεις στα 5V, θα έχεις τον ίδιο περίπου θόρυβο, μιας και είναι efficiently silent στις 600rpm. Από εκεί και κάτω, απλά χάνει σε αποτελεσματικότητα.Eαν τον συνδεσω στα 5V θα πηγαιει πιο αργα, συνεπως λογικα θα κανει λιγοτερο θορυβο. Τωρα πως ξερεις οτι ειναι eff.silent στις 600rpm? (oτι κι αν σημαινει το eff.silent).H αποτελεσματικοτητα σε ψυξη δεν με πολυαπασχολει αφου σιγουρα ενας intake 14ρης θα την κανει και με το παραπανω τη δουλεια του. Ο θορυβος ειναι που κυριως με απασχολει.Setup είναι το συνολικό στήσιμο του PC (στην προκειμένη περίπτωση) όσον αφορά την ψύξη του. Περιλαμβάνει τις ανάγκες (δλδ το τι χρειάζεται ψύξη) και τις λύσεις (δλδ το τι ψύχει).Το setup του φιλου που του προτεινες το nexus ηταν ενας επεξστης Ιntel υποδεεστερος του δικου μου, καρτα γραφικων και μνημες ολοιδια... Δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα δηλαδη. Και αυτος κι εγω θελουμε το ιδιο πραγμα, την αθορυβη λειτουργια.Στο ξαναγράφω. Διαφορετικοί ανεμιστήρες συμπεριφέρονται διαφορετικά σε διαφορετικούς ρόλους και διαφορετικούς συνδυασμούς σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Υπάρχουν ανεμιστήρες που έχουν περιορισμούς χρήσης, άλλοι που σχεδιάζονται για να δουλεύουν καλύτερα σε συγκεκριμένη θέση-αποστολή, άλλοι που η απόδοσή τους εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες, κτλ κτλ. Το τι κουτί έχεις είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που προσδιορίζουν το ποιοί ανεμιστήρες είναι κατάλληλοι, και που. Το κάθε κουτί είναι σχεδιασμένο για να δουλεύει με διαφορετικούς fans, με διαφορετικό airflow και με διαφορετικούς περιορισμούς και δυνατότητες. Ο 140αρης, δεν σου κάνει για intermediate fan. Δε χρειαζεται να μου το ξαναγραψεις και με bold. Εγω ο ιδιος ειχα ζητησει τη διευκρινηση.Aπο κει και περα, πως ειναι δυνατον να γνωριζεις πως δουλευει το καθε κουτι, τους διαφορετικους περιορισμους και τις δυνατοτητες του? Yπαρχουν χιλιαδες κουτια.Πιο σωστα θα ηταν να πεις οτι το Lian Li ειναι διαφορετικο γιατι εχει το τροφοδοτικο κατω.Αλλα ειναι αυτος λογος για να λες οτι δεν μου κανει ο 140ρης? Αν μπαίνουν τελικά στην θέση τους, τελειώνει εκεί το θέμα (δεν αλλάζει και σκληρούς κάθε μέρα). Αν όχι, έχει ελαττωματικό HDD cage (ή βίδες).Δεν ξερω εαν εχεις καταλαβει για ποιο πραγμα μιλαω, μετα απο 2 φορες που το περιεγραψα, σιγουρα ομως δεν απαντησες.Οι δεξιες βιδες του cage δεν μπορουν να βιδωθουν με κατσαβιδι, σωστα? Πως λοιπον θα μπουν σωστα στη θεση τους?Υπαρχει τροπος να ξεδιθωθει ολο το κομματι των cages? Γιατι μόνο ετσι θα εμπαινε ο σκληρος σωστα στη θεση του. Τελικα δε μου ειπες τι εστι slipstream (μαρκα μεν, αλλα με ποια χαρακτηριστικα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.