Jump to content

Aθορυβη ψυξη για cpu-vga

agis

Recommended Posts

Kαταρχην η στοκ ψυκτρα για να εχει γρηγορη λειτουργια -δηλαδη πολλες στροφες- πρεπει να εχεις ενεργοποιησει τα προγραμματακια της μητρικης για αυτοματη ενεργειακη αποταμιευση τυπου cool&quiet, σωστα?

Θορυβο δεν θα ελεγα ότι βγαζει λογω γρηγορης λειτουργιας, εννοειται λογω γρηγορης λειτουργιας βεβαια αλλα περισσοτερο βγαζει λογω κακης ποιοτητας αν/ρα(προφανως βαλανε τον χειροτερο και ισως ετσι εξηγειται η χαμηλη τιμη του superb αυτου επεξστη).

Με την ευκαιρια να ρωτησω κατι που διαβασα σε review για την scythe mugen 2 (που λεω τελικα να αγορασω αντι της Τhermalright HR-01) : ο ανεμ/ρας της, λεει, αυτορυθμiζεται από 0-1300 rpm! Δηλαδη εχει δικο της μηχανισμο αυτορυθμισης? Εχει αισθητηρα? Και μπορει από μόνη της όταν το κρινει απαραιτητο να πιασει 0 στροφες, δηλ. να παυτεί? Αν ειναι ετσι τοτε προκειται για το ιδανικο συστημα ψυξης-ονειρο…

Ερωτηση: Ποια είναι δροσεροτερη χωρις αν/ρα, η mugen 2 ή η ΗΡ-01 ?

Συνεχιζω τωρα:

Είναι πολλα, λες, τα watt και δεν γινεται παθητικη ψυξη. Δηλ. η παθητικη γινεται μόνο σε παλιοτερους επξστες, πχ. Sempron 5ετιας που χαλαγανε 60W?

Ουτε το χειμωνα γινεται? Αν μια γομαροψυκτρα δεν μπορει ουτε το χειμωνα να συντηρησει έναν μη ενεργοβορο επεξστη με αψογη θερμικη συμπεριφορα, όπως είναι ο 720, τοτε γιατι να δωσουμε 50-100 να τη παρουμε?

Μόνο για το κατεβαστηρι κανει?

Οι θερμ/σιες που εχω με τον 720 και την στοκ ψυκτρα του είναι πολύ καλες και δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Σε idle είναι 27-30τοσο, ενώ αν παιξω ένα 3-D game παει καπου 45-50.

Πολύ καλές θερμοκρασίες στην stock...:inlove:

Για την mugen, ακόμα δεν καταλαβαίνεις. Οι ψύκτρες δεν δουλεύουν από μόνες τους. Θέλουν αέρα να περνάει ανάμεσα από τα fins, και να μεταφέρει ενέργεια από την CPU σου στο περιβάλλλον.

Αν

1> Δεν θέλεις case fans

2> Δεν βάλεις fan στην ψύκτρα

Τότε απλά δεν έχεις ψύξη. Δε πας να βάλεις και 3 τέτοιες, χειμώνα ή καλοκαίρι.

Χωρίς ανεμιστήρα, θα έκλινα περισσότερο στην HR-01+

To case είναι ένα chieftec. Θες τον ακριβη τυπο? Τον ξερω αλλα αυτή τη στιγμη δεν τον εχω προχειρο. Εχω ψαξει στο νετ αλλα δεν τον βρηκα καπου. Είναι καλο παντως, το μόνο εξαρτημα που εχω από το 2005 χωρις να εχω αλλαξει στο βασικο μου συστημα και το πλατος είναι 20cm(ισα-ισα δηλ. οσο το κτηνος Orochi, αρα δεν μου χωραειL )

Θελω να σου πω ότι το χειμωνα, όχι μόνο εκανα ανετα τη δουλεια μου με ενεργοβοτερο επεξστη και ανευ case fans, αλλα και ειχα κατεβασει τις στροφες του cpu και του vga fans με ποτεσιομετρα… Για το psu fan τα ειπαμε, ειναι αθορυβο.

Οσο για lcd panel, εχω ηδη και εκτος απ αυτό μπορω να ρυθμιzω τις στροφες με διαφορους τροπους, οπως πρεπει να εχεις ηδη καταλαβει. Σου ζητησα κατι διαφορετικο: Ένα ποτεσιομετρο που να ξεκιναει από 0 στροφες ή εναν διακοπτη που να μπορει με ένα κλικ να παυει εντελως τον αν/ρα;)

Τo fan panel που σου έδωσα μπορεί να κλείνει τους ανεμιστήρες, είτε χειροκίνητα, είτε βάσει θερμοκρασιών που δέχεται από θερμόμετρα.

Ο λόγος για τον οποίο έκανες τον χειμώνα δουλειά όπως λές, ήταν γιατί 1> ήταν χειμώνας οπότε είχες ambient χαμηλή και 2> γιατί είχες ενεργητική ψύξη και στα 2 περιφερειακά που την χρειάζονται.

Ναι υπαρχουν, αλλα με περισσοτερα Watts. Το συστημα μου καταναλωνει περ.220Woποτε δεν χρειαζομουν κατι μεγαλυτερο. Εκανα την καλυτερη επιλογη γιατι στη συγκεκριμενη ερευνα, στη κατηγορια psu<600W, μόνο αυτό και αλλα δυο ολοκληρωσαν επιτυχως όλα τα tests του εργαστηριου(τα αλλα δυο ηταν περισσοτερων W και πιο θορυβωδη).

Ο θορυβος είναι υποκειμενικος κι εγω χρειαστηκε να κανω το mod, καποιος άλλος μπορει να εμενε ικανοπoιημενος και με το stock fan.

Όχι υπάρχουν, και με μικρότερα watts. από εντελώς fanless κομμάτια, μέχρι και άλλα με 80+ bronze και 11 πραγματικά dB θόρυβο. Είπαμε, όλα γίνονται. Δεν βρίσκω τον λόγο να το συζητάμε έτσι και αλλιώς, το τροφοδοτικό σου σου κάνει....^^
Επ!! Εδώ μου τα γυριζεις!

Moυ ειπες 2-3 φορες ότι η Arctic Cooling Accelero S2 μπορει να εργαστει χωρις αν/ρα στον 4670 (στο checkmate και το e-shop εξαντληθηκε, btw). Τωρα μου λες ότι χρειαζομαι και case fans?

Όταν λες «CPU tower heatsink» εννοεις τη ψυκτρα του επεξστη? Το “exhast” τι σημαινει? (κοιταξα στο λεξικο αλλα δεν υπηρχεJ). Αν αυτό εννοεις παντως, ok, ειπαμε οτι τουλαχιστον τωρα το καλοκαιρι cpu fan θα υπαρχει. Με cpu fan μπορει να λειτουργησει το ΑrcticS2?

Oι μνημες (2Χ2GB 800) και το chipset εχουν ψυκτρες. Τι είναι τα vrms?

Φίλε μου Άγη, εδώ και τόσα ποστ προσπαθώ να σου εξηγήσω ακριβώς τα ίδια πράγματα. Δεν σου γυρίζω τπτ. Για να μην ξανακάνω quote τα ποστ μου, σου το ξαναγράφω. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ FANLESS ΨΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. Άρα, θέλεις είτε ενεργητική ψύξη χωρίς case fans, είτε παθητική με case fans. Παθητική ψύξη χωρίς case fans, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και δεν είπα πουθενά πως γίνεται.

Ψύκτρες σαν την accelero λόγω κατασκευής εκμεταλεύονται το airflow που υπάρχει μέσα στο κουτί για να ψύξουν την κάρτα γραφικών. Στην περίπτωση μάλιστα που το airflow από το κουτί δεν επαρκεί, τότε έχει δικό του module για να προσφέρει ενεργητική ψύξη...αν δεν έχεις καθόλου airflow (ή μόνο από το τροφοδοτικό ψηλά), τι να κάνει η ψύκτρα? Να κοιτάει τον εαυτό της?

VRMs είναι αριστερά από το socket τα chipακια που βλέπεις. Αυτά, ζεσταίνουν πολύ, γιαυτό σε ακριβότερες ψύκτρες έχουν πάντα ψήκτρες πάνω.

Στο γράφω από τα πρώτα μου ποστ. Δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Το θέμα μας είναι να έχεις πιο αθόρυβο και κρυο σύστημα από αυτό που έχεις τώρα.

Ναι, θα χρειαστείς case fans σε αυτή την περίπτωση, και θα αφαιρέσουμε την ενεργητική ψύξη στα εξαρτήματά σου. Έτσι θα μειωθεί ο θόρυβος, και μάλιστα πολύ, ενώ θα δημιουργήσεις αρκετό airflow εσωτερικά ώστε να την παλέψουν οι heatsinks. Θέλουμε ακριβώς το μοντέλο του κουτιού, για να δούμε τι μπαίνει και που.

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Φιλε μου,

πρωτ απ ολα να σου πω κατι σημαντικο που εμαθα:

Οι αν/ρες πρεπει να ειναι 4pin ωστε να συνδεονται στο 4pin cpu_fan port της μητρικης και να γινεται η PWM λειτουργια. Η χρηση ανταπτορα 3 σε 4 pin δεν προσφερει. Αρα, ολα τα ανεμιστηρακια που μου προτεινες στο 1ο σου post, συμπεριλαμβανομενου και του SCYTHE S-FLEX S-FDB, ειναι ακαταλληλα για χρηση με cpu ψυκτρα. Το stock της mugen 2 κανει γιατι ειναι 4-pin(Μόνο που η mugen2 αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει πουθενα:().

Για την mugen, ακόμα δεν καταλαβαίνεις. Οι ψύκτρες δεν δουλεύουν από μόνες τους. Θέλουν αέρα να περνάει ανάμεσα από τα fins, και να μεταφέρει ενέργεια από την CPU σου στο περιβάλλλον.

To ξερω βεβαια οτι οι ψυκτρες δεν δουλευουν απο μονες τους. Αλλα ομως τωρα τελευταια εχουμε κατακλυστει απο γομαροψυκτες που δηλωνουν και fanless... κι εγω προσπαθω να καταλαβω τι παιζεται.

Τo fan panel που σου έδωσα μπορεί να κλείνει τους ανεμιστήρες, είτε χειροκίνητα, είτε βάσει θερμοκρασιών που δέχεται από θερμόμετρα.

Σοβαρα? μπορει να κλεισει εναν αν/ρα εντελως? Μου κανει τοτε αλλα... 40 δεν ειναι πολλα? Μονοί διακοπτες on/off δεν πωλουνται?

Ο λόγος για τον οποίο έκανες τον χειμώνα δουλειά όπως λές, ήταν γιατί 1> ήταν χειμώνας οπότε είχες ambient χαμηλή και 2> γιατί είχες ενεργητική ψύξη και στα 2 περιφερειακά που την χρειάζονται.

E, συμφωνουμε τοτε, λεμε το ιδιο πραγμα. Ομως επεμενες οτι θελω και case fans. Δεν ειχα case fans(και οι στροφες cpu/vga fan, θυμιζω, ρυθμισμενες στανταρ σε χαμηλες στροφες).

Όχι υπάρχουν, και με μικρότερα watts. από εντελώς fanless κομμάτια, μέχρι και άλλα με 80+ bronze και 11 πραγματικά dB θόρυβο. Είπαμε, όλα γίνονται. Δεν βρίσκω τον λόγο να το συζητάμε έτσι και αλλιώς, το τροφοδοτικό σου σου κάνει....^^

Eγω σου ειπα τι ελεγε το περιοδικο(PC World), εξετασαν πολλα psu και συγκριναν τις μετρησεις. Τωρα καποιο αλλο περιοδικο μπορει να βγαλει αλλες μετρησεις... φυσικα:-)

Fanless δεν εξετασαν αλλα ουτε κι εγω τα εψαξα γιατι ειναι πολυ ακριβα και ολιγων W.

Φίλε μου Άγη, εδώ και τόσα ποστ προσπαθώ να σου εξηγήσω ακριβώς τα ίδια πράγματα. Δεν σου γυρίζω τπτ. Για να μην ξανακάνω quote τα ποστ μου, σου το ξαναγράφω. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ FANLESS ΨΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. Άρα, θέλεις είτε ενεργητική ψύξη χωρίς case fans, είτε παθητική με case fans. Παθητική ψύξη χωρίς case fans, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και δεν είπα πουθενά πως γίνεται.

Eιπες καθαρα οτι δεν χρειαζεται αν/ρα. Ισως αφησες να εννοηθει οτι θελει παραλληλα και case fans και να μην το προσεξα, ok, μπορει να φταιω εγω σ αυτο.

Ναι, θα χρειαστείς case fans σε αυτή την περίπτωση, και θα αφαιρέσουμε την ενεργητική ψύξη στα εξαρτήματά σου. Έτσι θα μειωθεί ο θόρυβος, και μάλιστα πολύ, ενώ θα δημιουργήσεις αρκετό airflow εσωτερικά ώστε να την παλέψουν οι heatsinks. Θέλουμε ακριβώς το μοντέλο του κουτιού, για να δούμε τι μπαίνει και που.

Δηλ. μου λες οτι θα βαλω case fans και θα αφαιρεσω τους αν/ρες cpu & vga... Καλο ακουγεται τελικα:-)

Απ οτι ξερω η σωστη διαταξη ειναι ενα fan κατω απο τους δισκους να φυσαει προς τα μεσα και ενα fan απο πισω(στη ραχη) να φυσαει προς τα εξω. Ουτως επιτυγχανεται ρευμα αερα, σωστα?

Οσο για το case ειναι ενα Chieftec με στοιχεια(διαβαζω απ την αποδειξη): FULL ATX LBX-03B-B-SL-OP BLACK ... και οπως ειπα, εψαξα στο νετ χωρις να το βρω.

Φιλε μου,

πρωτ απ ολα να σου πω κατι σημαντικο που εμαθα:

Οι αν/ρες πρεπει να ειναι 4pin ωστε να συνδεονται στο 4pin cpu_fan port της μητρικης και να γινεται η PWM λειτουργια. Η χρηση ανταπτορα 3 σε 4 pin δεν προσφερει. Αρα, ολα τα ανεμιστηρακια που μου προτεινες στο 1ο σου post, συμπεριλαμβανομενου και του SCYTHE S-FLEX S-FDB, ειναι ακαταλληλα για χρηση με cpu ψυκτρα. Το stock της mugen 2 κανει γιατι ειναι 4-pin(Μόνο που η mugen2 αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει πουθενα:().

Η θέση του cpu fan δέχεται μια χαρά τρίπινο βύσμα. Δεν χρειάζεσαι pwm fan σε αυτή την θέση, για την ακρίβεια είναι λάθος να βάλεις pwm fan εκεί αν σε ενδιαφέρει ο χαμηλός θόρυβος (για πολλούς λόγους, δεν είναι του παρόντος). Ή έχεις τον ανεμιστήρα στα 12v οπότε κοιτάς αυτός να είναι αθόρυβος, είτε δεν τον ενώνεις σε μητρική αλλά σε fan controller (οπότε παίζεις εσύ με την ταχυτητά του).

To ξερω βεβαια οτι οι ψυκτρες δεν δουλευουν απο μονες τους. Αλλα ομως τωρα τελευταια εχουμε κατακλυστει απο γομαροψυκτες που δηλωνουν και fanless... κι εγω προσπαθω να καταλαβω τι παιζεται

Και σου εξήγησα ακριβώς τι παίζεται.

Σοβαρα? μπορει να κλεισει εναν αν/ρα εντελως? Μου κανει τοτε αλλα... 40 δεν ειναι πολλα? Μονοί διακοπτες on/off δεν πωλουνται?

Φτηνό ποτενσιόμετρο για ανεμιστήρες. Μπορείς να φτιάξεις και ένα διακόπτη αποκοπής αν θέλεις, δεν είναι δύσκολη μόντα. Αν όμως πας σε fanless ψήκτρες, δεν τον χρειάζεσαι μιας και ΠΟΤΕ δεν θα κλείνουν οι case fans. Απαγορεύεται δια ροπάλου, όπως σου έχω αναλύσει ήδη.

Eιπες καθαρα οτι δεν χρειαζεται αν/ρα. Ισως αφησες να εννοηθει οτι θελει παραλληλα και case fans και να μην το προσεξα, ok, μπορει να φταιω εγω σ αυτο.

Εννοείται πως παράλληλα χρησιμοποιείς case fans. Το αντίθετο είναι εκτός λογικής είπαμε.

To κουτί σου είναι (ή μοιάζει) με αυτό?...

Η θέση του cpu fan δέχεται μια χαρά τρίπινο βύσμα. Δεν χρειάζεσαι pwm fan σε αυτή την θέση, για την ακρίβεια είναι λάθος να βάλεις pwm fan εκεί αν σε ενδιαφέρει ο χαμηλός θόρυβος (για πολλούς λόγους, δεν είναι του παρόντος). Ή έχεις τον ανεμιστήρα στα 12v οπότε κοιτάς αυτός να είναι αθόρυβος, είτε δεν τον ενώνεις σε μητρική αλλά σε fan controller (οπότε παίζεις εσύ με την ταχυτητά του).

Φυσικα και η θεση του cpu_fan δεχεται μια χαρα τριπινο βυσμα. Όταν όμως είναι 4πινη πρεπει να βαλεις αν/ρα με 4 pins ώστε να εκμεταλλευτεις το PWM και τα σχετικα προγραμματακια της μητρικης για αυτοματη ενεργειακη αποταμιευση. Εάν απλα βαλεις ένα 3πινο τοτε αυτος θα γυριζει στανταρ βρεξει-χιονισει… Μπορω βεβαια να το ρυθμισω με αλλους τροπους, όπως εκανα μεχρι τωρα, ή με ποτεσιομετρο οπως ειπες, αλλα γιατι να μην γινεται αυτοματα η δουλεια?

Από το forum της Scythe μου το ειπανε ότι πρεπει να είναι 4pin oπωσδηποτε και ότι το adapter 3σε4 δεν κανει(όπως νομιζα εγω).

Τωρα εσυ μου λες ότι το pwm είναι λαθος και δεν χρειαζεται… «για πολλους λογους που δεν ειναι του παροντος»! Αν ειναι δυνατον, τωρα είναι του παροντος, τοσες μερες μιλαμε και δεν αναφερεσαι στο πιο σημαντικο? Αν υπαρχει καποιος λογος που πρεπει να παμε κοντρα στη λογικη και να αποφυγουμε το pwm, καλο είναι να τον αναφερεις (δεν πιστευω να το ειπες απλως για να μην φανεις ανακολουθος:-)

Φτηνό ποτενσιόμετρο για ανεμιστήρες. Μπορείς να φτιάξεις και ένα διακόπτη αποκοπής αν θέλεις, δεν είναι δύσκολη μόντα.

Γμτ…:upside: σου εχω πει πολλες φορες ότι χρησιμοποιω ποτεσιομετρα κι εσυ μου προτεινεις να παρω ποτεσιομετρο…

σε δικαιολογω γιατι μαλλον μιλας και με αλλους και δεν μπορεις να θυμασαι τι εχει γραψει ο καθενας.

Mιλησα για κατι ιδιαιτερο: ένα ποτεσιομετρο που να ξεκιναει από 0 στροφες.

Πως φτιαχνεται ο διακοπτης? Στο εμποριο δεν κυκλοφορουν?

To κουτί σου είναι (ή μοιάζει) με αυτό?...

Nαι, ετσι ακριβως ειναι στη προσοψη και στο πλαϊ, αλλα σε μαυρο χρωμα. Στο πισω μερος υπαρχει μια διαφορά, εχει ένα στρογγυλο τρυπητό για fan, όχι δυο. Στη δεξια πλέυρα(αυτη που δεν φαινευαι στα images) υπαρχουν θεσεις για 3 90ρηδες.

Φυσικα και η θεση του cpu_fan δεχεται μια χαρα τριπινο βυσμα. Όταν όμως είναι 4πινη πρεπει να βαλεις αν/ρα με 4 pins ώστε να εκμεταλλευτεις το PWM και τα σχετικα προγραμματακια της μητρικης για αυτοματη ενεργειακη αποταμιευση. Εάν απλα βαλεις ένα 3πινο τοτε αυτος θα γυριζει στανταρ βρεξει-χιονισει… Μπορω βεβαια να το ρυθμισω με αλλους τροπους, όπως εκανα μεχρι τωρα, ή με ποτεσιομετρο οπως ειπες, αλλα γιατι να μην γινεται αυτοματα η δουλεια?

Από το forum της Scythe μου το ειπανε ότι πρεπει να είναι 4pin oπωσδηποτε και ότι το adapter 3σε4 δεν κανει(όπως νομιζα εγω).

Τωρα εσυ μου λες ότι το pwm είναι λαθος και δεν χρειαζεται… «για πολλους λογους που δεν ειναι του παροντος»! Αν ειναι δυνατον, τωρα είναι του παροντος, τοσες μερες μιλαμε και δεν αναφερεσαι στο πιο σημαντικο? Αν υπαρχει καποιος λογος που πρεπει να παμε κοντρα στη λογικη και να αποφυγουμε το pwm, καλο είναι να τον αναφερεις (δεν πιστευω να το ειπες απλως για να μην φανεις ανακολουθος:-)

Ok. Με δύο λόγια.

1> Σου είναι άχρηστο. Στις στροφές που θα τρέχει ο fan, θα είναι αθόρυβος. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για pwm control.

2> Λόγω κατασκευής, οι pwm fans είναι πιο θορυβώδεις. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, ρίξε μια ματιά εδώ. Για αρχή.

3> Πουθενά δεν σου έγραψα πως χρειάζεσαι pwm fan. Από το πρώτο κιόλας ποστ σου έχω προτείνει τους πιο αθόρυβους fans στην αγορά. Κανένας δεν είναι pwm. Και ούτε θα έπρεπε να είναι. pwm + silent computing = nono.

4> Στο forum τις scythe σου λένε ********. Και δεν χρειάζεσαι adaπτορα φυσικά, ο τρίπινος μπαίνει μια χαρά πάνω στο CPU fan header.

5> Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ λόγο να βάλεις την μητρική, ή κάποιο software να ελέγχει τον ανεμιστήρα σου βάσει θερμοκρασίας. Αυτό που θέλεις είναι ο ανεμιστήρας να κρυώνει την ψύκτρα, και να βγάζει τον σκασμό. Ένα pwm σύστημα λόγω του χαμηλού airflow που θα έχεις έτσι και αλλιώς μέσα στο σύστημα, θα ανεβάζει αυτόματα τις στροφές επειδή ο επεξεργαστής σου θα είναι πιο hot συχνά (και θα είναι πιο hot γιατί θέλεις αθόρυβο σύστημα).

6> Τι αυτόματη ενεργειακή αποταμίευση βρε...ζήτω το marketing...XD...αυτό που κάνουν "τα συστήματα" της μητρικής σου είναι να βλέπουν τα tj max της CPU και να αυξομειώνουν τις στροφές ώστε να βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο η θερμοκρασία του. Αυτό που σημαίνει "αυτόματη ενεργειακή αποταμίευση" σε αυτή την περίπτωση, είναι το πιο καταστροφικό για σένα. Γιατί αυτή η λειτουργία προϋποθέτει ραγδαία επιτάχυνση των στροφών του ανεμιστήρα σου, για να κάνει έργο που δεν χρειάζεσαι.

Γμτ…:upside: σου εχω πει πολλες φορες ότι χρησιμοποιω ποτεσιομετρα κι εσυ μου προτεινεις να παρω ποτεσιομετρο…

σε δικαιολογω γιατι μαλλον μιλας και με αλλους και δεν μπορεις να θυμασαι τι εχει γραψει ο καθενας.

Mιλησα για κατι ιδιαιτερο: ένα ποτεσιομετρο που να ξεκιναει από 0 στροφες.

Πως φτιαχνεται ο διακοπτης? Στο εμποριο δεν κυκλοφορουν?

Σου έδωσα panel για να ελέγχεις κεντρικά τους ανεμιστήρες σου, αλλά κάνει 40euro. Το ποτενσιόμετρό που σου έδωσα ρίχνει τα volt στα 5, εκεί που είναι αδύνατον να ακούγεται ένας σοβαρός ανεμιστήρας. Διακόπτες στο εμπόριο δεν ξέρω πως μπορείς να βρείς, έχω δει panel με διακόπτες. Αλλά είπαμε, δεν τους χρειάζεσαι.
Nαι, ετσι ακριβως ειναι στη προσοψη και στο πλαϊ, αλλα σε μαυρο χρωμα. Στο πισω μερος υπαρχει μια διαφορά, εχει ένα στρογγυλο τρυπητό για fan, όχι δυο. Στη δεξια πλέυρα(αυτη που δεν φαινευαι στα images) υπαρχουν θεσεις για 3 90ρηδες.
Κατάλαβα. Είναι από τα δύσκολα κουτιά στο θέμα θόρυβος, μιας και είναι μεγάλο, και δεν δέχεται σοβαρούς ανεμιστήρες για μείωση του θορύβου (δλδ 120αρηδες, εκτός και αν παίρνει τέτοιο στην exhaust θέση). Είχα ένα αντίστοιχο της chieftec παλιότερα. (*το δικό μου συντόνιζε κιόλας, δυστυχώς...Τ_Τ)

Οκ, λοιπόν, κοίτα τι προτείνω, για να ολοκληρώνουμε σιγά σιγά...

1> Βάλε πάνω στην CPU σου αυτή την ψύκτρα, με αυτό τον fan. Τον συνδέεις στην μητρική, στην θέση του CPU fan (θα δεις πως σου δείχνει το βύσμα τα 3 από τα 4 pin όπου μπαίνει το τριπινό του. Μην τον συνδέσεις πουθενά, ούτε ποτενσιόμετρο ούτε τπτ.

2> Στην κάρτα γραφικών βάλε αυτήν ή αυτήν την ψύκτρα. Άφησε την κάρτα σου fanless. Προσοχή στην εγκατάσταση, μπορεί να χρειαστεί λίγο σπρώξιμο η δεύτερη.

3> Υποθέτω πως οι 90αρηδες εισάγουν πάνω στο διαμέρισμα των σκληρών. Αν ναι, κέντραρε αυτόν τον ανεμιστήρα στην θέση που έχεις τον veloci. Σύνδεσέ τον μέ ένα από τα ποτενσιόμετρα που έχεις, ώστε να ρίξεις τις στροφές του στο επίπεδο που σε βολεύει.

4> Στην θέση exhaust, δες τι μέγεθος ανεμιστήρα χωράει. Αν παίρνει 120 άρη, τότε βάλε αυτόν, και σύνδεσέ τον με ένα ποτενσιόμετρο ώστε να ρίξεις τις στροφές του εκεί που θέλεις. Μην τις ρίξεις πολύ, αυτός είναι ο ανεμιστήρας που θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος του συστήματός σου. Είναι efficiently silent στις 700 στροφές περίπου. Σε περίπτωση τώρα που δεν μπαίνει 120αρης, αγόρασε και προσάρμοσε στην εξαγωγή σου αυτό.

5> Για τους ανεμιστήρες καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις grommets σιλικόνης, για να μην έχεις πρόβλημα με τριξίματα ή ταλαντώσεις. Ο φτηνός τρόπος είναι να βρεις λαστιχένιες ροδελίτσες (έχουν σε μαγαζιά DIY, χρωματοπωλεία ή υδραυλικών) και να τις παρεμβάλεις ανάμεσα στην βίδα και στον fan. Ο ακριβός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο.

Αυτά από εμένα, καλές αγορές.

Πρωτα απ ολα να σου πω οτι την πηρα ηδη την Mugen 2. Αν και ελεγαν οτι δεν ειναι διαθεσιμη εγω την ξετρυπωσα!

1> Σου είναι άχρηστο. Στις στροφές που θα τρέχει ο fan, θα είναι αθόρυβος. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για pwm control.

2> Λόγω κατασκευής, οι pwm fans είναι πιο θορυβώδεις. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, ρίξε μια ματιά εδώ. Για αρχή.

3> Πουθενά δεν σου έγραψα πως χρειάζεσαι pwm fan. Από το πρώτο κιόλας ποστ σου έχω προτείνει τους πιο αθόρυβους fans στην αγορά. Κανένας δεν είναι pwm. Και ούτε θα έπρεπε να είναι. pwm + silent computing = nono.

4> Στο forum τις scythe σου λένε ********. Και δεν χρειάζεσαι adaπτορα φυσικά, ο τρίπινος μπαίνει μια χαρά πάνω στο CPU fan header.

5> Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ λόγο να βάλεις την μητρική, ή κάποιο software να ελέγχει τον ανεμιστήρα σου βάσει θερμοκρασίας. Αυτό που θέλεις είναι ο ανεμιστήρας να κρυώνει την ψύκτρα, και να βγάζει τον σκασμό. Ένα pwm σύστημα λόγω του χαμηλού airflow που θα έχεις έτσι και αλλιώς μέσα στο σύστημα, θα ανεβάζει αυτόματα τις στροφές επειδή ο επεξεργαστής σου θα είναι πιο hot συχνά (και θα είναι πιο hot γιατί θέλεις αθόρυβο σύστημα).

6> Τι αυτόματη ενεργειακή αποταμίευση βρε...ζήτω το marketing...XD...αυτό που κάνουν "τα συστήματα" της μητρικής σου είναι να βλέπουν τα tj max της CPU και να αυξομειώνουν τις στροφές ώστε να βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο η θερμοκρασία του. Αυτό που σημαίνει "αυτόματη ενεργειακή αποταμίευση" σε αυτή την περίπτωση, είναι το πιο καταστροφικό για σένα. Γιατί αυτή η λειτουργία προϋποθέτει ραγδαία επιτάχυνση των στροφών του ανεμιστήρα σου, για να κάνει έργο που δεν χρειάζεσαι.

Ολοι οι αν/ρες που το εχουν το PWM το προβαλλουν ως πλεονεκτημα, εσυ πας να το εμφανισεις ως μειονεκτημα?

1> Δε νομιζω οτι ειναι ετσι. Αν τρεχει σε πολυ λιγες στροφες(για να ειναι αθορυβος) τοτε δεν θα κανει τη δουλεια του, δηλ. δεν θα ψυχει σε στιγμες μεγαλου φορτου και η cpu θα πιασει 100οC....

2> Eλπιζω αυτος της Mugen2 να μην ειναι, εαν ομως ειναι θα τον αντικαταστησω.

3> Μα δεν ειπα ποτέ οτι μου εγραψες καπου πως χρειαζομαι pwm.

Ολοι οι αν/ρες που μου προτεινες ειναι ανευ pwm(τριπινοι) συνεπως δεν εχουν ευελιξια και τρεχουν το ιδιο βρεξει-χιονισει... Με αλλα λογια μου ειναι ακαταλληλοι.

4> Δε νομιζω οτι λενε *****, λενε απλα αυτο που λενε ολοι.

Το ειπαμε οτι ο τριπινος μπαινει μια χαρά πάνω στο CPU fan header(εχεις μια περιεργη μανια να επαναλαμβανεις συνεχως πραγματα που εχουν χιλιοειπωθει:giveup:)

5&6> Ποιο marketing παιδι μου? χρονια χρησιμοποιω το cool & quiet, ειναι πολυ χρησιμο και βεβαια καθολου καταστροφικο. Δεν γινεται "ραγδαία επιτάχυνση των στροφών του ανεμιστήρα μου, για να κάνει έργο που δεν χρειάζομαι", το αντιθετο γινεται. Τωρα που σου γραφω εχω rpm=2700 και cpu=28οC. Εαν τρεξω το GRID θα παει rpm=4000+ και cpu=50οC. Φανταζεσαι να μην ανεβαιναν τα rpm? Πόσο θα πηγαινε η cpu? 80οC?:whistle2:

Επισης σημειωσε οτι το voltage ειναι στο 1.1V αντι για το default 1.4... γιατι να εχω μονιμα 1.4 οταν δε κανω τιποτα?

Σου έδωσα panel για να ελέγχεις κεντρικά τους ανεμιστήρες σου, αλλά κάνει 40euro. Το ποτενσιόμετρό που σου έδωσα ρίχνει τα volt στα 5, εκεί που είναι αδύνατον να ακούγεται ένας σοβαρός ανεμιστήρας. Διακόπτες στο εμπόριο δεν ξέρω πως μπορείς να βρείς, έχω δει panel με διακόπτες. Αλλά είπαμε, δεν τους χρειάζεσαι.

Εχω και panel και ποτεσιομετρα. Οσο για διακοπτες, βρηκα στο Πλαισιο εναν αν/ρα με διακοπτη on/off.

Στην κάρτα γραφικών βάλε αυτήν ή αυτήν την ψύκτρα. Άφησε την κάρτα σου fanless. Προσοχή στην εγκατάσταση, μπορεί να χρειαστεί λίγο σπρώξιμο η δεύτερη.

Ο μεν ενας(s2) δεν διατιθεται, ο δε αλλος(s1) ειπες οτι μου ειναι μεγαλος.

Να παρω την s1 αφου με βεβαιωνεις οτι μου κανει, και για τα case fans που μου προτεινες θα τα βαλω εφοσον δω οτι χρειαζονται(εξακολουθω να ελπιζω οτι δεν θα χρειαστουν:jump:)

Ολοι οι αν/ρες που το εχουν το PWM το προβαλλουν ως πλεονεκτημα, εσυ πας να το εμφανισεις ως μειονεκτημα?

1> Δε νομιζω οτι ειναι ετσι. Αν τρεχει σε πολυ λιγες στροφες(για να ειναι αθορυβος) τοτε δεν θα κανει τη δουλεια του, δηλ. δεν θα ψυχει σε στιγμες μεγαλου φορτου και η cpu θα πιασει 100οC....

2> Eλπιζω αυτος της Mugen2 να μην ειναι, εαν ομως ειναι θα τον αντικαταστησω.

3> Μα δεν ειπα ποτέ οτι μου εγραψες καπου πως χρειαζομαι pwm.

Ολοι οι αν/ρες που μου προτεινες ειναι ανευ pwm(τριπινοι) συνεπως δεν εχουν ευελιξια και τρεχουν το ιδιο βρεξει-χιονισει... Με αλλα λογια μου ειναι ακαταλληλοι.

4> Δε νομιζω οτι λενε *****, λενε απλα αυτο που λενε ολοι.

Το ειπαμε οτι ο τριπινος μπαινει μια χαρά πάνω στο CPU fan header(εχεις μια περιεργη μανια να επαναλαμβανεις συνεχως πραγματα που εχουν χιλιοειπωθει:giveup:)

5&6> Ποιο marketing παιδι μου? χρονια χρησιμοποιω το cool & quiet, ειναι πολυ χρησιμο και βεβαια καθολου καταστροφικο. Δεν γινεται "ραγδαία επιτάχυνση των στροφών του ανεμιστήρα μου, για να κάνει έργο που δεν χρειάζομαι", το αντιθετο γινεται. Τωρα που σου γραφω εχω rpm=2700 και cpu=28οC. Εαν τρεξω το GRID θα παει rpm=4000+ και cpu=50οC. Φανταζεσαι να μην ανεβαιναν τα rpm? Πόσο θα πηγαινε η cpu? 80οC?:whistle2:

Επισης σημειωσε οτι το voltage ειναι στο 1.1V αντι για το default 1.4... γιατι να εχω μονιμα 1.4 οταν δε κανω τιποτα?

Πάρε ότι θέλεις man, σου εξήγησα όμως ακριβώς τι παίζει με το θέμα (έχοντας τεστάρει 80+ fas ~ μαζί με αυτόν της mugen ~ a pattern emerges). Μια σημείωση μόνο, το voltage του επεξεργαστή σου δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ή όχι pwm ανεμιστήρα. Οπότε σε περίπτωση που δεν έχεις, δεν υπάρχει και λόγος να είσαι στα 1.4v μόνιμα όπως λες. Το μόνο σίγουρο, είναι πως η δική μου mugen2 (s-flex@500rpm)θα είναι πιο αθόρυβη από την δική σου με τον stock fan της και QnQ ενεργοποιημένο...αλλά αφού "δεν σου κάνει" τρίπινος, κάτι θα βρεις σίγουρα...^^

Ο μεν ενας(s2) δεν διατιθεται, ο δε αλλος(s1) ειπες οτι μου ειναι μεγαλος.

Να παρω την s1 αφου με βεβαιωνεις οτι μου κανει, και για τα case fans που μου προτεινες θα τα βαλω εφοσον δω οτι χρειαζονται(εξακολουθω να ελπιζω οτι δεν θα χρειαστουν:jump:)

Ναι, κάνει, αν και όπως σου έχω γράψει ήδη ίσως θέλει λίγο σπρώξιμο στην εγκατάσταση. Ένα-δύο παιδιά αναφέρουν πως υπάρχει μια περίπτωση να θέλουν κάποια fins στράβωμα για να πατήσει καλά, εξαρτάται και από το μοντέλο της κάρτας που έχεις. Να ένα παράδειγμα s1 v2 σε 4670:

systemks1.jpg

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις σε αυτό το θέμα. Το σίγουρο είναι πως η s2 είναι απόλυτα συμβατή, και πως έχουμε δει πολλές 4670 με την s1 v2. Από εκει και πέρα, στον λαιμό μου δεν σε παίρνω (όπως έχω γράψει είναι και ακατάλληλη ως overkill η ψήκτρα για την συγκεκριμένη κάρτα). Στην θέση σου θα παράγγελνα την s2 από checkmate. Έχω συνεργαστεί μαζί τους πολλές φορές στο παρελθόν, είναι πολύ καλοί επαγγελματίες.

Τέλος με case fans, κάνε ότι θέλεις man. Μια ιδέα σου έδωσα για το που να κινηθείς, ψάξε περισσότερο, ρώτα και άλλους, καλές αγορές.

άλλη ερώτηση...

έχω έναν 5050e και το φαν του είναι για κλωτσιές και σκέφτομαι να αλλάξω το setup σε παθητική ψύξη. έχω καταλήξει σε μια ninja-mini χωρίς φαν και 2χ nanoxia-1250 στο κουτί... το θέμα είναι αν αλλάξω σε χ3 720 θα έχω θέμα με θερμοκρασίες? επίσης υπάρχει άλλη ψύκτρα τέτοιου μεγέθους αντί της μινι ώστε να χωράει σε μελλοντική μετακόμιση σε μικρότερο κουτί?

απο gpu μόνο passive low-middle end λύσεις ακολουθώ οπότε δεν με στεναχωρεί και από δίσκους θα έχω 2 το πολύ 3

Φιλε Dante80, κατσε να βαλω τα υλικα και θα σου πω εντυπωσειςJ

Μeanwhile,

- για το voltage, ο λογος ηταν για το cool&quiet που θεωρεις καταστροφικο. Ριχνει αυτοματα το ρευμα οταν εισαι idle

- Μπορει μεν ο δικος σου fan στη mugen2 να είναι αθορυβος στανταρ αλλα τι γινεται σε full load? (ξερω, βοηθανε τα case fans! Οποτε, γιαυτο λεω, κατσε να δω τι θα γινει σε μενα χωρις case fans:-))

- Την s2 βεβαια θα επαιρνα κι εγω απ το checkmate αλλα, όπως ειπαμε χιλιαδες φορες, αυτή τη στιγμη δεν διατιθεται. Ξερεις καπου αλλου να υπαρχει?

- Πιανει πολυ χωρο από πανω/κατω η s1/s2? Εχω και μια soundcard pci-e x1. Oι θυρες pci-e x1 βρισκονται μια κατω απ τη vga και μια πανω απ τη vga. Αυτή τη στιγμη, με τη μαμιμισια 4670 δεν χωραει από κατω. Εάν βαλω την s1/s2 θα χωρεσει λeς απo πανω ή από κατω?

άλλη ερώτηση...

έχω έναν 5050e και το φαν του είναι για κλωτσιές και σκέφτομαι να αλλάξω το setup σε παθητική ψύξη. έχω καταλήξει σε μια ninja-mini χωρίς φαν και 2χ nanoxia-1250 στο κουτί... το θέμα είναι αν αλλάξω σε χ3 720 θα έχω θέμα με θερμοκρασίες? επίσης υπάρχει άλλη ψύκτρα τέτοιου μεγέθους αντί της μινι ώστε να χωράει σε μελλοντική μετακόμιση σε μικρότερο κουτί?

απο gpu μόνο passive low-middle end λύσεις ακολουθώ οπότε δεν με στεναχωρεί και από δίσκους θα έχω 2 το πολύ 3

Ο 5050e δεν καίει ιδιαίτερα, οπότε σε συνδυασμό με case fans μπορείς να πας σε μια fanless λύση όπως αυτή που ανέφερες. Αν η ψύξη/θόρυβος είναι το βασικό σου θέμα, και δεν χρειάζεσαι ξεκλείδωτο CPU για oc, τότε πήγαινε για έναν από τους παρακάτω energy efficient επεξεργαστές...(οι τιμές θα πέσουν σύντομα).

AMD Phenom II X3 705e (sAM3, 2,5GHz)

AMD Phenom II X4 905E ( AM3, 2,5GHz)

Για άλλη ψύκτρα, η mini έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε low airflow περιβάλλοντα. Αν θέλεις να την κρατήσεις fanless, τότε είναι η καλύτερη επιλογή για κοντές ψήκτρες.

- για το voltage, ο λογος ηταν για το cool&quiet που θεωρεις καταστροφικο. Ριχνει αυτοματα το ρευμα οταν εισαι idle

- Μπορει μεν ο δικος σου fan στη mugen2 να είναι αθορυβος στανταρ αλλα τι γινεται σε full load? (ξερω, βοηθανε τα case fans! Οποτε, γιαυτο λεω, κατσε να δω τι θα γινει σε μενα χωρις case fans:-))

- Την s2 βεβαια θα επαιρνα κι εγω απ το checkmate αλλα, όπως ειπαμε χιλιαδες φορες, αυτή τη στιγμη δεν διατιθεται. Ξερεις καπου αλλου να υπαρχει?

- Πιανει πολυ χωρο από πανω/κατω η s1/s2? Εχω και μια soundcard pci-e x1. Oι θυρες pci-e x1 βρισκονται μια κατω απ τη vga και μια πανω απ τη vga. Αυτή τη στιγμη, με τη μαμιμισια 4670 δεν χωραει από κατω. Εάν βαλω την s1/s2 θα χωρεσει λeς απo πανω ή από κατω?

- Φίλε Αγη, δεν έχω θέμα με το cool'n'quiet όσον αφορά την λειτουργία του (μάλλον, έχω, αλλά στους phenom II έλυσε τα περισσότερα του προβλήματα). Εκεί που έχω, είναι στην ανάγκη χρησιμοποίησης θορυβώδους pwm κυκλώματος, με τον έλεγχο των rpm μακριά από μένα.

- Σε full load (encoding, gaming κτλ) απλά ανεβάζω τις στροφές στις 800, αν θέλω. Και με 500 πάντως μια χαρά κρατάει ο επεξεργαστής (overclocked E8400).

- http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=9321&cat=7.

- Η ψήκτρα πιάνει 1 θέση κάτω από την κάρτα γραφικών μετατρέποντας την κάρτα σε 2 slot. Το βλέπεις και στην εικόνα. Λόγω όμως τρόπου λειτουργίας, καλό θα είναι να έχεις ΚΑΙ την παρακάτω θύρα άδεια, ώστε να υπάρχει χώρος για να περάσει ο αέρας. Οπότε, αν γίνεται τότε θα είναι καλό να μεταφέρεις την κάρτα ήχου πάνω από την 4670.

Μan, πριν απο λιγο εγκατεστησα τη Mugen 2 και οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αριστες. Για να επικεντρωσω στο θορυβο της, αποσυνδεσα το gpu fan. Εδω και 2 ωρες με ανοιχτο το κουτι ο 120ρης της γυριζει στα 1000 rpm και ακουγεται ελαχιστα!:jump1:

Εχω 1.1V και 18-21οC.

Oποτε μενει τωρα η gpu. Στον ιδιο χρονο, χωρις το fan της, ακουγοντας μουσικη και βλεποντας ταινiες, δεν ξεπερασε τους 52οC. Εαν το βγαλω τελειως το fan η ψυκτρα, εστω και μουσαντενια οπως ειπες, θα αποδιδει καλυτερα?

Λεω τωρα να βαλω 2 fanάκια στο case να δω τι θα γινει. Δε ξερω τη διαμετρο τους αλλα το ενα ειναι απο την Arctic Cooling NV Silencer που ειχα αγοραει παλιοτερα και την βλεπεις εδω, στο ιδιο παντα link, πανω απο την s2. To αλλο το εχω παρει απο ενα psu Τagan. Ειπαμε οτι η σωστη τοποθετηση για δημιουργια ρευματος αερα ειναι ενας στη ραχη(πισω) να φυσαει(βγαζει) τον ζεστο αερα εξω, και αλλος ενας στη θεση των σκληρων να φυσαει προς τα μεσα? Oι 3 θεσεις για 90ρηδες στην δεξια πλευρα που ελεγα, μηπως δεν κανουνε γιατι δεν φυσανε τον αερα προς τον αν/ρα της ραχης?

Βtw, στη ραχη που ρωταγες, δεχεται 120ρη.

Ευχαριστω για το link της s2, στο skroutz το βρηκες ε? Ειχα κοιταξει κι εγω στο skroutz και βρηκα ενα μόνο αποτελεσμα(αυτο) αλλα νομιζα οτι ηταν της checkmate:red:

Kανει λεει 13+6 μεταφορικα...

Στα υπολοιπα τωρα,

1. Φίλε Αγη, δεν έχω θέμα με το cool'n'quiet όσον αφορά την λειτουργία του (μάλλον, έχω, αλλά στους phenom II έλυσε τα περισσότερα του προβλήματα). Εκεί που έχω, είναι στην ανάγκη χρησιμοποίησης θορυβώδους pwm κυκλώματος, με τον έλεγχο των rpm μακριά από μένα.

2. Σε full load (encoding, gaming κτλ) απλά ανεβάζω τις στροφές στις 800, αν θέλω. Και με 500 πάντως μια χαρά κρατάει ο επεξεργαστής (overclocked E8400).

3. Η ψήκτρα πιάνει 1 θέση κάτω από την κάρτα γραφικών μετατρέποντας την κάρτα σε 2 slot. Το βλέπεις και στην εικόνα. Λόγω όμως τρόπου λειτουργίας, καλό θα είναι να έχεις ΚΑΙ την παρακάτω θύρα άδεια, ώστε να υπάρχει χώρος για να περάσει ο αέρας. Οπότε, αν γίνεται τότε θα είναι καλό να μεταφέρεις την κάρτα ήχου πάνω από την 4670

1. Δεν εχω καταλάβει τι προβλημα εχεις με το pwm. Και γιατι το αποκαλεις "θορυβωδες"?

2. Κι αν το ξεχασεις? Γιατι να μην γινεται αυτοματα η δουλεια αυτη?

Πρεπει ναχεις το νου σου και να παρακολουθεις απ το panel συνεχως... γιατι αν το ξεχασεις θα το καταλαβεις μετα απο λιγο απο τη μυρωδια καμμενου:upside:

Σκεψου να παιζεις ενα game, να το κανεις pause και να πας μεχρι το περιπτερο για τσιγαρα. Μετα θα δεις απο μακρυα ενα καπνο να ανεβαινει, λεει, και οι γειτονες θα εχουν τηλεφωνησει ηδη στη Πυροσβεστικη:upside:

3. Οk, απο πανω την εχω και τωρα, οπως ειπα(αναγκαστικά).

Ωστε θα πιασει χωρο για 2 καρτες απο κατω.

Άιντε, μεγειές...^^

Μan, πριν απο λιγο εγκατεστησα τη Mugen 2 και οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αριστες. Για να επικεντρωσω στο θορυβο της, αποσυνδεσα το gpu fan. Εδω και 2 ωρες με ανοιχτο το κουτι ο 120ρης της γυριζει στα 1000 rpm και ακουγεται ελαχιστα!:jump1:

Εχω 1.1V και 18-21οC.

Yep, είναι πολύ καλή. Αν πάντως δεν σου φαίνεται δυνατή η mugen @1000rpm, τότε δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα με τον θόρυβο, οπότε ακόμα καλύτερα!...^^

Oποτε μενει τωρα η gpu. Στον ιδιο χρονο, χωρις το fan της, ακουγοντας μουσικη και βλεποντας ταινiες, δεν ξεπερασε τους 52οC. Εαν το βγαλω τελειως το fan η ψυκτρα, εστω και μουσαντενια οπως ειπες, θα αποδιδει καλυτερα?

Δεν θα το πρότεινα. Μπορείς να δοκιμάσεις φυσικά, πάντα μέσω του πειραματισμού μαθαίνει κάποιος.

Λεω τωρα να βαλω 2 fanάκια στο case να δω τι θα γινει. Δε ξερω τη διαμετρο τους αλλα το ενα ειναι απο την Arctic Cooling NV Silencer που ειχα αγοραει παλιοτερα και την βλεπεις εδω, στο ιδιο παντα link, πανω απο την s2. To αλλο το εχω παρει απο ενα psu Τagan. Ειπαμε οτι η σωστη τοποθετηση για δημιουργια ρευματος αερα ειναι ενας στη ραχη(πισω) να φυσαει(βγαζει) τον ζεστο αερα εξω, και αλλος ενας στη θεση των σκληρων να φυσαει προς τα μεσα? Oι 3 θεσεις για 90ρηδες στην δεξια πλευρα που ελεγα, μηπως δεν κανουνε γιατι δεν φυσανε τον αερα προς τον αν/ρα της ραχης?

Βtw, στη ραχη που ρωταγες, δεχεται 120ρη.

Θα είναι καλό να έχεις ένα ανεμιστήρα στον veloci έτσι και αλλιώς, για λόγους ασφαλείας. Το γεγονός πως δεν στέλνει αέρα ανεμπόδιστα στο υπόλοιπο κουτί ισχύει, αλλά από το ολότελα είναι καλύτερα, μιας και πάλι θα έχεις αρνητικό pressure.

Για ανεμιστήρες, ο μεν της nv δεν νομίζω πως κάνει για case fan, και ο άλλος είναι ανεμιστήρας τροφοδοτικού, δλδ πολύ δυνατός ανεμιστήρας (που μπορεί να πέσει βέβαια με ποτενσιόμετρο). Σου έχω προτείνει τι να κάνεις (ένα 92αρη στον σκληρό και ένα 120αρη στην ράχη), από εκεί και πέρα βουρ. Οι ανεμιστήρες που σου έχω επιλέξει είναι ιδανικοί για το κουτί σου και για το cooling setup σου. Δλδ είναι personalised η επιλογή για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Ευχαριστω για το link της s2, στο skroutz το βρηκες ε? Ειχα κοιταξει κι εγω στο skroutz και βρηκα ενα μόνο αποτελεσμα(αυτο) αλλα νομιζα οτι ηταν της checkmate:red:

Kανει λεει 13+6 μεταφορικα...

Αφού το βρήκες, πάρτο.

1. Δεν εχω καταλάβει τι προβλημα εχεις με το pwm. Και γιατι το αποκαλεις "θορυβωδες"?

2. Κι αν το ξεχασεις? Γιατι να μην γινεται αυτοματα η δουλεια αυτη?

Πρεπει ναχεις το νου σου και να παρακολουθεις απ το panel συνεχως... γιατι αν το ξεχασεις θα το καταλαβεις μετα απο λιγο απο τη μυρωδια καμμενου:upside:

Σκεψου να παιζεις ενα game, να το κανεις pause και να πας μεχρι το περιπτερο για τσιγαρα. Μετα θα δεις απο μακρυα ενα καπνο να ανεβαινει, λεει, και οι γειτονες θα εχουν τηλεφωνησει ηδη στη Πυροσβεστικη:upside:

3. Οk, απο πανω την εχω και τωρα, οπως ειπα(αναγκαστικά).

Ωστε θα πιασει χωρο για 2 καρτες απο κατω.

1> Γιατί είναι πιο θορυβώδεις από μια λύση κομμένη και ραμμένη για το σύστημα σου. Πάντα.

2> Χεχε...οι CPU δεν λειτουργούν έτσι man. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, το delta σου όπως και το tj max να είναι 5-10 βαθμούς μεγαλύτερο. Για κάποιον που τον ενδιαφέρει ο θόρυβος, αυτό δεν είναι τπτ. Εξάλλου, 80%+ της λειτουργίας του υπολογιστή το περνάμε σε idle λειτουργία (ειδικά όταν αυτός δουλεύει περισσότερο σαν κατεβαστήρι το βράδι). Προτιμώ να είμαι πιο αθόρυβος εκεί, και πιο ζεστός όταν θα παίξω ένα game (και ξεχάσω να γυρίσω ένα knob που βρίσκεται πάνω στο face panel του case)...

3> Yep. Τυπικά πιάνει μια παραπάνω, αλλά καλό είναι να αφήσεις και την επόμενη για λόγους ψύξης. Στην περίπτωσή σου, είσαι κομπλέ.

Χεχε...no man, την photo την πήρα από το silentpcr, για να δείξω παράδειγμα 4670+αccelero. Εγώ έχω αυτό (αν και έχει αλλάξει αρκετά τώρα).\

Αccelero S1 v2 είχα παλιά σε 2 4850. Καταπληκτική ψήκτρα!...:happy:

Man...

παμε πρωτα στις απαραιτητες διευκρινησεις/διορθωσεις και μετα στα νεα ζητουμενα.

Yep, είναι πολύ καλή. Αν πάντως δεν σου φαίνεται δυνατή η mugen @1000rpm, τότε δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα με τον θόρυβο, οπότε ακόμα καλύτερα!...^^

Αν δεν εχω εγω που ξερεις την ευαισθησια μου, τοτε προφανως δεν θα χει και κανεις αλλος.

Χτες οπως ειπα ειχα ανοιχτο τo κουτι, τωρα που το εκλεισα θα ειναι ακομα καλύτερα. Το λιγοτερο σε rpm που εχω δει ως τωρα ειναι 1030, αυτο φαινεται ειναι το κατω οριο. Απ τη στιγμη ομως που εχω 20οC θα ηθελα ακομα λιγοτερο rpm.

Δεν θα το πρότεινα. Μπορείς να δοκιμάσεις φυσικά, πάντα μέσω του πειραματισμού μαθαίνει κάποιος.

To ξερω οτι δεν θα μου το προτεινες, ουτε κι εγω το προτεινω γιατι αν ειναι 50οC idle τοτε οταν παιξεις game θα παει 90οC. Το ερωτημα ηταν: μια ψυκτρα αποδιδει καλυτερα(απαγει καλυτερα την θερμ/σια) οταν δεν εχει πανω της αν/ρα?

Θα είναι καλό να έχεις ένα ανεμιστήρα στον veloci έτσι και αλλιώς, για λόγους ασφαλείας. Το γεγονός πως δεν στέλνει αέρα ανεμπόδιστα στο υπόλοιπο κουτί ισχύει, αλλά από το ολότελα είναι καλύτερα, μιας και πάλι θα έχεις αρνητικό pressure.

Για ανεμιστήρες, ο μεν της nv δεν νομίζω πως κάνει για case fan, και ο άλλος είναι ανεμιστήρας τροφοδοτικού, δλδ πολύ δυνατός ανεμιστήρας (που μπορεί να πέσει βέβαια με ποτενσιόμετρο). Σου έχω προτείνει τι να κάνεις (ένα 92αρη στον σκληρό και ένα 120αρη στην ράχη), από εκεί και πέρα βουρ. Οι ανεμιστήρες που σου έχω επιλέξει είναι ιδανικοί για το κουτί σου και για το cooling setup σου. Δλδ είναι personalised η επιλογή για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Κοιταξε, ο veloci δεν χρειαζεται καθολου ψυξη. Εχει απο μόνος του ενσωματομενη ψυκτρα. Δεν παει πανω απο 35οC.

Οποτε δεν θα βαλω εκει τον case fan που τον εχεις εσυ στο δικο σου συστημα, αλλα εκει που ειναι στο αλλο image (o πορτοκαλί αν/ρας), σωστα? (το στερεωμα ειναι κι αυτο ενα ζητημα, με logo?...)

Τα δυο αν/ρακια που σου ειπα τα εβαλα προς το παρον μόνο για να δω τι γινεται, και αποτελεσμα δεν υπηρξε(παλι 50οC παει η καρτα). Ασφαλως θα βαλω αυτα που μου προτεινες, κατσε πρωτα ομως να τη παρω την S2.

Σημειωνω οτι το αν/κι του tagan ειναι ενα μικρο με γαλαζιο led και γυριζει αργα. Το συγκεκριμενο tagan μοντελο

ειχε δυο τετοια πλευρικα, ενα που φυσαγε προς τα μεσα και ενα που φυσαγε προς τα εξω.

1> Γιατί είναι πιο θορυβώδεις από μια λύση κομμένη και ραμμένη για το σύστημα σου. Πάντα.

2> Χεχε...οι CPU δεν λειτουργούν έτσι man. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, το delta σου όπως και το tj max να είναι 5-10 βαθμούς μεγαλύτερο. Για κάποιον που τον ενδιαφέρει ο θόρυβος, αυτό δεν είναι τπτ. Εξάλλου, 80%+ της λειτουργίας του υπολογιστή το περνάμε σε idle λειτουργία (ειδικά όταν αυτός δουλεύει περισσότερο σαν κατεβαστήρι το βράδι). Προτιμώ να είμαι πιο αθόρυβος εκεί, και πιο ζεστός όταν θα παίξω ένα game (και ξεχάσω να γυρίσω ένα knob που βρίσκεται πάνω στο face panel του case)...

1> Mαλιστα, δηλ. λες οτι με το pwm εχω min rpm1030, oποτε αφου δεν παει παρακατω ειναι πιο θορυβωδες... ναι αλλα τουλαχιστον η αυξομειωση γινεται αυτοματα. Εξαλλου αν υπαρχει αλλος 120ρης(με 4 pins παντα) πιο αθορυβος, μπορω να τον αντικαταστησω.

2> Μan... γνωριζω πως λειτουργουν οι υπολογιστες τοσα χρονια και εχω καψει καμποσα εξαρτηματα:upside:

Υπαρχουν τα συστηματα ασφαλειας που μπορει να σε προστατευσουν με καποιο αυτοματο shut down οταν γινει υπερθερμανση, αλλα ρισκαρεις να αφησεις το συστημα σου χωρις αν/ρες να παιζει το GRID και να βγεις εξω για καφε?...

Το περι "delta σου όπως και το tj max να είναι 5-10 βαθμούς μεγαλύτερο" δεν το καταλαβα, κανε μια μεταφραση:-)

Επειδη ακριβως το μεγαλυτερο χρονο τον περναμε idle(σκεψου πχ. ποσες ωρες εχω ξοδεψει αυτη την εβδομαδα για να γραφω σε αυτο εδω το thread) γιαυτο ψαχνω λυσεις και διακοπτες για πληρη σιγαση. Οταν εισαι idle στη περιπτωση μου, μόνο το psu fan ειναι απαραιτητο, κανενα αλλο.

Για κατεβαστηρι καλυτερα ειναι να χρησιμοποιειται ενα ξεχωριστο pc χαμηλου ενεργειακου profil(εχω ηδη περιγραψει το δικο μου).

Παμε στις ερωτησεις τωρα man,

- Πηγαινοντας να βαλω τα 2 case fans, παρατηρω οτι η τεραστια mugen 2 ειναι μπροστα ακριβως απ τον αν/ρα της ραχης και του κλεινει ολο το χωρο! πως θα γινει ρευμα αφου φραζει τη ροη του αερα?

- oι θεσεις των sata ειναι δεξια απ την pci-e υποδοχη, oπως βλεπεις στο image, οποτε τουλαχιστον οι θεσεις sata1, sata2 δεν θα χρησιμοποιηθουν αν βαλω την Accelero s1/s2... Yπαρχει προβλημα και με τις αλλες sata θεσεις?

Θα μπορω να συνδεσω το σκληρο και το dvd στις θεσεις sata3, sata4?

http://img192.imageshack.us/img192/7503/m4n78se.jpg

Τελος, βλεπω στο image οτι το κουτι σου ειναι ενα Lian Li? Το πηρα προσφατα για ενα φιλο, 99 εκανε, ειναι ολο αλουμινιο λεει, και το psu κατω... Καλο ειναι? Νομιζω οτι ειναι λιγο υπερβολικο για ενα συστημα με μονο ενα σκληρο και ενα dvd(τα υπολοιπα: amd 7750x2, ram 2x2GB)

Το ερωτημα ηταν: μια ψυκτρα αποδιδει καλυτερα(απαγει καλυτερα την θερμ/σια) οταν δεν εχει πανω της αν/ρα?

Αν ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει, τότε θεωρείται εμπόδιο για το airflow. Οπότε, χωρίς αυτόν μια ψήκτρα δουλεύει καλύτερα. Τουλάχιστον θεωρητικά, στην πράξη δεν νομίζω να είναι μετρήσιμες οι διαφορές.

- Πηγαινοντας να βαλω τα 2 case fans, παρατηρω οτι η τεραστια mugen 2 ειναι μπροστα ακριβως απ τον αν/ρα της ραχης και του κλεινει ολο το χωρο! πως θα γινει ρευμα αφου φραζει τη ροη του αερα?
Ίσα ίσα που όσο πιο κοντά είναι τόσο το καλύτερο. Πολλοί μάλιστα φτιάχνουν ducts ώστε να συνδέεται άμεσα ο exhaust fan με την ψήκτρα. Μην φοβάσαι τον ανεμιστήρα εκεί, αν χωράει τότε βοηθάει.
- oι θεσεις των sata ειναι δεξια απ την pci-e υποδοχη, oπως βλεπεις στο image, οποτε τουλαχιστον οι θεσεις sata1, sata2 δεν θα χρησιμοποιηθουν αν βαλω την Accelero s1/s2... Yπαρχει προβλημα και με τις αλλες sata θεσεις?

Θα μπορω να συνδεσω το σκληρο και το dvd στις θεσεις sata3, sata4?

Όλες οι θύρες σου θα είναι προσβάσιμες. Υπάρχει κενό 2 πόντων+ ανάμεσα σε ψήκτρα και μητρική.

thx για την απάντηση... τον 5050e τον έχω ήδη απλά η ψύκτρα κάνει φασαρία όταν ανεβάζει στροφές.... όχι ότι ένας 705e θα με χάλαγε αλλά από φθινόπωρο βλέπουμε.... το ζητούμενο ήταν βασικά κάποια εναλλακτική της Ninja Mini, την βρίσκω ακριβή στα ~30 όταν το μεγάλο αδερφάκι κάνει ~35 :/

thx για την απάντηση... τον 5050e τον έχω ήδη απλά η ψύκτρα κάνει φασαρία όταν ανεβάζει στροφές.... όχι ότι ένας 705e θα με χάλαγε αλλά από φθινόπωρο βλέπουμε.... το ζητούμενο ήταν βασικά κάποια εναλλακτική της Ninja Mini, την βρίσκω ακριβή στα ~30 όταν το μεγάλο αδερφάκι κάνει ~35 :/

αν θέλεις ήσυχη τότε η φτηνότερη που μπορείς να πάρεις είναι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807971

Την έχω δοκιμάσει πολλές φορές ;)

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2397&page=4

Αν ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει, τότε θεωρείται εμπόδιο για το airflow. Οπότε, χωρίς αυτόν μια ψήκτρα δουλεύει καλύτερα. Τουλάχιστον θεωρητικά, στην πράξη δεν νομίζω να είναι μετρήσιμες οι διαφορές.

Ίσα ίσα που όσο πιο κοντά είναι τόσο το καλύτερο. Πολλοί μάλιστα φτιάχνουν ducts ώστε να συνδέεται άμεσα ο exhaust fan με την ψήκτρα. Μην φοβάσαι τον ανεμιστήρα εκεί, αν χωράει τότε βοηθάει.

Όλες οι θύρες σου θα είναι προσβάσιμες. Υπάρχει κενό 2 πόντων+ ανάμεσα σε ψήκτρα και μητρική.

Man, υποθετω οτι οσες ερωτησεις μου δεν απαντας, ειναι ειτε γιατι συμφωνεις, ειτε γιατι δεν τις θεωρεις σημαντικες.

Αυτο με το duct δεν το καταλαβα γιατι το κανουν. Εαν κλεισουν το χωρο απο το cpu fan ως το exhaust fan, τοτε δεν θα υπαρχει επικοινωνια με το fan των σκληρων, οποτε δεν θα υπαρχει ρευμα αερα, σωστα?

Παντως εγω βλεπω οτι η Μugen 2 μπορει και χωρις τον αν/ρα της, ακομα και τωρα που ειναι καλοκαιρι!

Θα τον αφησω ομως για την ωρα, γιατι αν βγει δεν ειναι ευκολο να ξαναμπει, ειναι στενα ο χωρος, ειναι και οι μνημες απο κατω τσιμα-τσιμα...

Οσο για την vga τωρα, εισαι απολυτα σιγουρος οτι αν μπει η Accelero δεν θα εχουν προβλημα οι διπλανες sata υποδοχες? Τα φισακια μόνο ειναι πανω απο 2cm.

Στο μεταξυ εκανα το εξης, ξεκολησα τον θορυβωδη αν/ρα της 4670 (εντυπωσιακη η ψυκτρα της Asus ΕΑΗ4670, btw) και εβαλα πανω το αν/κι του Tagan που σου ελεγα. Ρευμα και ελεγχος 3 ταχυτητων απο το panel μου. Και φαινεται ok η κατασταση, full load απ οτι ειδα <65οC... οποτε οπως φαινεται δεν θα χρειαστω case fans. To μόνο προβλημα οτι στερεωσα το fanάκι με... σπαγγο, δεν κινδυνευει να πεσει αλλα δεν ειναι σφικτα στερεωμενο, εχεις καμμια ιδεα πως να το κολησω?(με logo δε γινεται γιατι η επιφανεια της ψυκτρας ειναι ραβδωτη):crazy_pilot:

EDIT Mαν, ξεχασα να σε ρωτησω για το Aux, τι ειναι αυτο? To Εverest δεν το εμφανιζει στη κεντρικη του μπαρα, ενω το SpeedFan το εμφανιζει ως cpu temp. Χτες χωρις το psu fan μου εδειχνε 57oC. Πόσο ειναι το οριο του?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.