Jump to content

Aθορυβη ψυξη για cpu-vga

agis

Recommended Posts

Χαιρετω.

Εχω Phenom II 720 (AM3) & Ati Radeon 4670.

To συστημα ψυξης του 720 ειναι για κλαμματα και τωρα με την αλλαγη της θερμ/σιας υπαρχει προβλημα, επισης και με τη καρτα γραφικων. Κυριως με ενδιαφερει ο θορυβος. Δεν θα οβερκλοκαρω.

Επειδη θελω κατι <20dB σκεφτηκα μια απο τις Noctua εδω αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν κανουν στη μητρικη μου.

Επισης σκεφτηκα το κτηνος Οrochi καθοτι μου ειπανε απ το επισημο site τους οτι μου ταιριαζει. Αλλα εχω διαβασει αρνητικα reviews, την εχει κανεις?

Ακομα σκεφτομαι την Scythe Katana 3. Οταν λεει οτι ο θορυβος ειναι μεταξυ 7.2-31.07dB εννοει οτι εχει ποτεσιομετρο? Γιατι κατι τετοιο δε φαινεται στα specs της. Το PWM τι ειναι?

Αν εχετε καποια αλλη προταση ευχαριστως να σας ακουσω.

Για τη καρτα γραφικων υπαρχει κατι καλο?

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Για τον επεξεργαστη μια οικονομικη λυση και πολυ καλη..

Για την καρτουλα υπαρχει ενα θεμα..γιατι δεν βρισκω αν ταιριαζει στην καρτα σου...η scythe musashi

Αλλα η καρτα πιανει μεγαλες θερμοκρασιες ? κανει θορυβο ?? :fun:

Tην εχω εξετασει ηδη τη scythe ninja2 αλλα μου φαινεται υποδεεστερη αυτων που αναφερω. H scythe katana 3 πχ. φαινεται καλυτερη της.

Δε μου λες, AM2=AM2+=AM3 ? Αν ναι, τοτε συνηθως το ΑΜ3 δεν το αναφερουν.

Εν τω μεταξυ, πρεπει να υπαρχει 4-pin για τη συνεργασια με τα προγραμματακια της μητρικης ή θα εχει δικη της αυξομοιωση? Αυτο ειναι το pwm?

Βασικα με ενδιαφερει ο μηδενικος θορυβος οταν υπαρχει idle, υπαρχουν διακοπτες για πληρη σταματημα ή ποτεσιομετρα που να αρχιζουν απο τις 0 στροφες?(αφου οι παθητικες ψυκτρες δεν προσφερονται τετοια εποχη). Το χρημα δεν με απασχολει αν ειναι να ανακουφιστει το αυτι μου:)

Για τη καρτα γραφικων, εχει απο μονη της ενα μεγαλο συστημα ψυξης που υποσχεται εως -15οC, οπως βλεπεις εδω. Tωρα, η ψυκτρα που που μου εδειξες εχει δυο ανεμιστηρες αρα δεν τη συζηταμε.

Θερμ/σιες μου πιανει τωρα εως 70οC αλλα ειναι ο θορυβος που θελω να εξαλειψω.

Αλλο τι φαινομαι και αλλο τι ειμαι..;)

Τωρα εφοσον δεν σε ενδιαφερουν τα χρηματα περνεις μια απο τις παρακατω επιλογες..

Noctua NH-U12P

Με αθορυβο ανεμιστηρα και αρκετα δυνατο αποσο λενε τα παιδια απο εδω μεσα :upside:

Xigmatek Thors Hammer το μονο που χρειαζεται ειναι ενας αθορυβος ανεμιστηρας

Thermalright True Black 120 το μονο που χρειαζεται ειναι ενας αθορυβος ανεμιστηρας

Μια απο αυτες θα επερνα και εγω.. Thors Hammer Vs True Black υπαρχει review εδω στο λαμπη..ψαξτο λιγο ;)

Τωρα το AM2 το AM2+ και το AM3 αν δεν κανω καποιο τραγικο λαθος περνουν τις ιδιες ψυκτρες,δηλαδη εχουν τις ιδιες υποδοχες και μαλλον γιαυτο δεν τα αναφερουν!

Παω στην μερια της καρτας

Με το rivatuner δεν κατεβαινουν οι στροφες απο το ανεμιστηρακι ?? :flower:

Το εχεις ψαξει ?

Για την καρτα σου δεν βρηκα τιποτα τετοια ωρα απο Ελλαδα :flag:

Που να ταιριαζει σιγουρα για την 4670 :(

Εαν καποιο αλλο παιδι απο εδω εχει αλλαξει την ψυκτρα ας σου πει..

Οσον αφορα τα 2 ανεμιστηρακια της musashi νομιζω ειναι αθορυβα:flag:

Εδω εγω εχω αθορυβο pc με 6*120αριδες :happy:

Στην 4670 θα βάλεις πάνω μια accelero s2 και θα την αφήσεις fanless. Δεν χρειάζεται ανεμιστήρα..μπορείς να βάλεις και την s1 v2, αλλά είναι overkill για την κάρτα.

Για τον επεξεργαστή, οι προτάσεις του Pro είναι μια χαρά. Να προσθέσω και την mugen 2 στην εξίσωση, είναι καλή για silent συστήματα λόγω κατασκευής (σε αντίθεση με ψύκτρες επιδόσεων όπως η TRUE που είναι χειρότερες σε απόδοση με αυτά τα cfm). Επίσης, ρίξε και ματιά στον βασιλιά του silent computing, την HR-01+. Μόλις την έφερε και το πλαίσιο...

Για ανεμιστήρα στην ψύκτρα, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω...με σειρά προτεραιότητας σε $/ sound performance. Τους έχω δοκιμάσει όλους (εκτός του καινούριου kama flex, που είναι ένας s-flex με λίγο διαφορετικό FDB).

ARCTIC COOLING AF12025L 120MM

Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW)

SHARKOON SILENT EAGLE 1000RPM 120MM

SCYTHE SY1225SL12L SLIP STREAM 120MM CASE FAN

SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX 120MM SILENT CASE FAN

SCYTHE S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN <--best of all σε ποιότητα για silent καταστάσεις.

Μακριά από noctua P12, ενδεχομένως είναι πολύ θορυβώδης για σένα. Ειδικά την στιγμή που δεν κλοκάρεις. Αν σκέφτεσαι να κλοκάρεις τότε ο noctua είναι μονόδρομος, έχει με διαφορά το καλύτερο cfm/noise στην αγορά για αθόρυβους ανεμιστήρες.

Eυχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας:)

Τωρα εφοσον δεν σε ενδιαφερουν τα χρηματα περνεις μια απο τις παρακατω επιλογες..

Noctua NH-U12P

Με αθορυβο ανεμιστηρα και αρκετα δυνατο αποσο λενε τα παιδια απο εδω μεσα :upside:

Xigmatek Thors Hammer το μονο που χρειαζεται ειναι ενας αθορυβος ανεμιστηρας

Thermalright True Black 120 το μονο που χρειαζεται ειναι ενας αθορυβος ανεμιστηρας

Μια απο αυτες θα επερνα και εγω.. Thors Hammer Vs True Black υπαρχει review εδω στο λαμπη..ψαξτο λιγο ;)

Τωρα το AM2 το AM2+ και το AM3 αν δεν κανω καποιο τραγικο λαθος περνουν τις ιδιες ψυκτρες,δηλαδη εχουν τις ιδιες υποδοχες και μαλλον γιαυτο δεν τα αναφερουν!

Παω στην μερια της καρτας

Με το rivatuner δεν κατεβαινουν οι στροφες απο το ανεμιστηρακι ?? :flower:

Το εχεις ψαξει ?

Για την καρτα σου δεν βρηκα τιποτα τετοια ωρα απο Ελλαδα :flag:

Που να ταιριαζει σιγουρα για την 4670 :(

Εαν καποιο αλλο παιδι απο εδω εχει αλλαξει την ψυκτρα ας σου πει..

Οσον αφορα τα 2 ανεμιστηρακια της musashi νομιζω ειναι αθορυβα:flag:

Εδω εγω εχω αθορυβο pc με 6*120αριδες :happy:

Τη Noctua την εγραψα κι εγω αλλα μαλλον δε κανει για τη μητρικη μου γιατι δεν ειναι μεσα στις διαθεσιμες, οπως λεει εδω

Τις αλλες δυο τις εχω υποψη μου αλλα δεν εχουν ανεμ/ρα, και φοβαμα οτι τωρα το καλοκαιρι ειναι απαραιτητος.

Επισης, δεν αναφερουν οτι υποστηριζουν ΑΜ3.

Το riva tuner το εχω δοκιμασει, οπως και πολλα αλλα. Δεν τις κατεβαζει πολυ τις στροφες, με ποτεσιομετρο μπορω να τις κατεβασω περισσοτερο αλλα τοτε θα ανεβασει πολυ θερμ/σια οταν παιξεις 3D:)

Εχεις 6(!) ανεμιστηρες και μαλιστα 12αρηδες και δηλωνεις αθορυβος?! Σιγουρα ομως θα ακους ενα φφφςςςςςΧ6:)

Στην 4670 θα βάλεις πάνω μια accelero s2 και θα την αφήσεις fanless. Δεν χρειάζεται ανεμιστήρα..μπορείς να βάλεις και την s1 v2, αλλά είναι overkill για την κάρτα.

Για τον επεξεργαστή, οι προτάσεις του Pro είναι μια χαρά. Να προσθέσω και την mugen 2 στην εξίσωση, είναι καλή για silent συστήματα λόγω κατασκευής (σε αντίθεση με ψύκτρες επιδόσεων όπως η TRUE που είναι χειρότερες σε απόδοση με αυτά τα cfm). Επίσης, ρίξε και ματιά στον βασιλιά του silent computing, την HR-01+. Μόλις την έφερε και το πλαίσιο...

Για ανεμιστήρα στην ψύκτρα, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω...με σειρά προτεραιότητας σε $/ sound performance. Τους έχω δοκιμάσει όλους (εκτός του καινούριου kama flex, που είναι ένας s-flex με λίγο διαφορετικό FDB).

ARCTIC COOLING AF12025L 120MM

Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW)

SHARKOON SILENT EAGLE 1000RPM 120MM

SCYTHE SY1225SL12L SLIP STREAM 120MM CASE FAN

SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX 120MM SILENT CASE FAN

SCYTHE S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN <--best of all σε ποιότητα για silent καταστάσεις.

Μακριά από noctua P12, ενδεχομένως είναι πολύ θορυβώδης για σένα. Ειδικά την στιγμή που δεν κλοκάρεις. Αν σκέφτεσαι να κλοκάρεις τότε ο noctua είναι μονόδρομος, έχει με διαφορά το καλύτερο cfm/noise στην αγορά για αθόρυβους ανεμιστήρες.

Φιλε μου, πολυ με χαροποιησες που μου ειπες οτι μπορω να βαλω αυτη την acellero s2 και μαλιστα ανευ fan:jump:

Eισαι σιγουρος οτι κουμπωνει στην 4670? Γιατι δεν το γραφει. Αν παντως η s1 v2 ειναι καλυτερη, να παρω αυτην. Τι εννοεις overkill?

Την mugen2 την απερριψα γιατι εχει λεει 26.5dB.

H HR-01 ειναι καλυτερη απ τις αλλες Thermalrights? Δεν εχει ομως αν/ρα.

Τωρα, οσο αφορα τα ανεμιστηρακια που μου προτεινες, αφου σου πω οτι εχω κακη επειρια και πολλα που δηλωνουν αθορυβα τελικα εκαναν πολυ θορυβo, ξεχωριζω τα εξης 2 που δηλωνουν οτι ειναι 8.7-10.7db:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807972

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807903

Mπαινουν αυτα στις Thermalrights?

Exουν λενε και ανταπτορα για 4-pin, εγω αυτο θα πρεπει να βαλω ωστε να κατεβαζουν τις στροφες μεσω προγραμματων εξοικονομησης ενεργειας της μητρικης τυπου cool&quiet, σωστα?

Τελος, οσο για την noctua P12, απορω που μου λες οτι ειναι θορυβωδης, εδω λεει οτι απο 12-19dB(τι ειναι αυτο το L.N.A-U.L.N.A.?)

Δεν θα κλοκαρω, αλλα, btw γιατι λες οτι αν κλοκαριζα θα ηταν μονοδρομος?

Στις ψυκτρες αυτες βαζεις ΟΤΙ FANακι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ οποτε χειριζεσαι εσυ τον θορυβο..;)

Η Noctua μπαινει στην μητρικη σου λογικα..δεν ανανεωνουν συνεχεια το σιτε γιατι η μητρικη σου ειναι καινιουργια..

Παντος μπορεις να την παρεις και εαν δεν σου κανει την αλλαζεις απο το πλαισιο.. :upside:

Ναι ειμαι αθορυβος γιατι εχω 3 slipstream στις 1900 στροφες επανω σε ενα fan controller και δουλευουν στις 1020 στροφες και εχω για ψυξη αλλους 3 coolermaster που ειναι αθορυβοι.. ;)

φφφςςς δεν ακουω..ενα γουργουριτο αμα βαλω το αυτι μου κοντα στο κουτι :happy:

Φιλε μου, πολυ με χαροποιησες που μου ειπες οτι μπορω να βαλω αυτη την acellero s2 και μαλιστα ανευ fan:jump:

Eισαι σιγουρος οτι κουμπωνει στην 4670? Γιατι δεν το γραφει. Αν παντως η s1 v2 ειναι καλυτερη, να παρω αυτην. Τι εννοεις overkill?

Την mugen2 την απερριψα γιατι εχει λεει 26.5dB.

H HR-01 ειναι καλυτερη απ τις αλλες Thermalrights? Δεν εχει ομως αν/ρα.

Τωρα, οσο αφορα τα ανεμιστηρακια που μου προτεινες, αφου σου πω οτι εχω κακη επειρια και πολλα που δηλωνουν αθορυβα τελικα εκαναν πολυ θορυβo, ξεχωριζω τα εξης 2 που δηλωνουν οτι ειναι 8.7-10.7db:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807972

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807903

Mπαινουν αυτα στις Thermalrights?

Exουν λενε και ανταπτορα για 4-pin, εγω αυτο θα πρεπει να βαλω ωστε να κατεβαζουν τις στροφες μεσω προγραμματων εξοικονομησης ενεργειας της μητρικης τυπου cool&quiet, σωστα?

Τελος, οσο για την noctua P12, απορω που μου λες οτι ειναι θορυβωδης, εδω λεει οτι απο 12-19dB(τι ειναι αυτο το L.N.A-U.L.N.A.?)

Δεν θα κλοκαρω, αλλα, btw γιατι λες οτι αν κλοκαριζα θα ηταν μονοδρομος?

H s1 v2 είναι overkill γιατί έχει μέγεθος 2 φορές η κάρτα++. με την μικρότερη s2 θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. Ρίξε μια ματιά εδώ για την εφαρμογή της s2 πάνω στην 4670. Και μετά σκέψου πως η s1 είναι σχεδόν διπλάσια...:hehe:

Για ψύκτρες και ανεμιστήρες, μια σημαντική υποσημείωση.

Ποτέ μην λαμβάνεις υπόψιν σου μετρήσεις dB από εταιρίες και online stores, είναι ΠΑΝΤΑ λανθασμένες ή μη συγκρίσιμες λόγω διαφορετικής μεθοδολογίας μέτρησης από τον καθένα. Αυτό είναι νόμος, ΞΕΧΝΑ τα dB.

Γκουχ...having said that, και οι δύο ανεμιστήρες που ανέφερες είναι πολύ καλοί. Δεν θα σου τους πρότεινα ειδάλλως. Για την περίπτωσή σου, βρίσκω ως καλύτερη λύση σε τιμή τον συνδυασμό HR-01+ ή mugen2 με τον S-FLEX. Φυσικά, ΑΝ τους χωράει το κουτί σου (και δεν έχεις πρόβλημα με μητρική στην εγκατάσταση).

Τέλος όσον αφορά τους noctua, σε περίπτωση που είσαι κολλημένος με τον θόρυβο, ΚΑΙ κάνεις overclock, οι P12 έχουν το καλύτερο static pressure/dB ratio στην αγορά. Αλλά αν πας για ανεμιστήρα στις 800 στροφές, δεν υπάρχει λόγο να πληρώσεις άλλον στις 1300rpm (που κάνει και 20euro btw). Θυμήσου, τα dB που αναγράφονται είναι εντελώς αλαμπουρνέζικα για εμάς, ο καθένας μετράει διαφορετικά. Μόνο με πειραματισμό και εμπειρία θα μάθεις τις πραγματικές διαφορές, και το πόσο ακριβώς αθόρυβο είναι για σένα το υποκειμενικά ήσυχο σύστημα..:flower:

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγω για την αγορά αθόρυβων ανεμιστήρων λες δηλαδή να πάρω τους slipstream? Και επίσης ποιον fan controller έχεις? Τέλος και εγώ θα πρότεινα mugen2 και να βάλεις στην χειρότερη περίπτωση εσύ έναν αθόρυβο ανεμιστήρα

Στις ψυκτρες αυτες βαζεις ΟΤΙ FANακι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ οποτε χειριζεσαι εσυ τον θορυβο..;)

Η Noctua μπαινει στην μητρικη σου λογικα..δεν ανανεωνουν συνεχεια το σιτε γιατι η μητρικη σου ειναι καινιουργια..

Παντος μπορεις να την παρεις και εαν δεν σου κανει την αλλαζεις απο το πλαισιο.. :upside:

Ναι ειμαι αθορυβος γιατι εχω 3 slipstream στις 1900 στροφες επανω σε ενα fan controller και δουλευουν στις 1020 στροφες και εχω για ψυξη αλλους 3 coolermaster που ειναι αθορυβοι.. ;)

φφφςςς δεν ακουω..ενα γουργουριτο αμα βαλω το αυτι μου κοντα στο κουτι :happy:

To ξερω οτι βαζεις οτι φανακι γουσταρεις, το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω ποιο να βαλω γιατι ολα δηλωνουν αθορυβα ενω εχω δοκιμασει πολλα που δεν ηταν. Οποτε λεω να βαλω ενα απ τα δυο που μου προτεινε ο Dante80 και σημειωσα στο προηγ.μου post, εφοσον καταληξω σε μια fanless ψυκτρα.

Τη Νοctua αν ειναι, δεν θα τη παρω απ το Πλαισιο αλλα απ το site που παρεθεσα μιας και εκει ειναι φτηνοτερη.

Θα μου πει κανεις τι ειναι τα L.N.A-U.L.N.A.? Η διαβαθμιση της ταχυτητας περιστροφης γινεται με καποιον αυτοματο μηχανισμο της συγκεκριμενης ψυκτρας ή πρεπει να ανοιγεις το κουτι για να κανεις την αναλογη συνδεση?

Τι ειναι το slipstream?

Eσυ δηλωνεις 6 αν/ρες που δεν σε ενοχλουν, εχω εχω μονο 2 και παλι με ενοχλουν... βεβαια εγω εχω το κουτι σχεδον κολητα στη κεφαλα μου:)

Οσο ηταν χειμωνας βολευοταν η δουλεια με ρυθμιση σε χαμηλές στροφες, τωρα ομως με τις ζεστες αν βαλω χαμηλες στροφες η θερμ/σια (cpu+vga) ανεβαινει κατακορυφα.

H s1 v2 είναι overkill γιατί έχει μέγεθος 2 φορές η κάρτα++. με την μικρότερη s2 θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. Ρίξε μια ματιά εδώ για την εφαρμογή της s2 πάνω στην 4670. Και μετά σκέψου πως η s1 είναι σχεδόν διπλάσια...:hehe:

Για ψύκτρες και ανεμιστήρες, μια σημαντική υποσημείωση.

Ποτέ μην λαμβάνεις υπόψιν σου μετρήσεις dB από εταιρίες και online stores, είναι ΠΑΝΤΑ λανθασμένες ή μη συγκρίσιμες λόγω διαφορετικής μεθοδολογίας μέτρησης από τον καθένα. Αυτό είναι νόμος, ΞΕΧΝΑ τα dB.

Γκουχ...having said that, και οι δύο ανεμιστήρες που ανέφερες είναι πολύ καλοί. Δεν θα σου τους πρότεινα ειδάλλως. Για την περίπτωσή σου, βρίσκω ως καλύτερη λύση σε τιμή τον συνδυασμό HR-01+ ή mugen2 με τον S-FLEX. Φυσικά, ΑΝ τους χωράει το κουτί σου (και δεν έχεις πρόβλημα με μητρική στην εγκατάσταση).

Τέλος όσον αφορά τους noctua, σε περίπτωση που είσαι κολλημένος με τον θόρυβο, ΚΑΙ κάνεις overclock, οι P12 έχουν το καλύτερο static pressure/dB ratio στην αγορά. Αλλά αν πας για ανεμιστήρα στις 800 στροφές, δεν υπάρχει λόγο να πληρώσεις άλλον στις 1300rpm (που κάνει και 20euro btw). Θυμήσου, τα dB που αναγράφονται είναι εντελώς αλαμπουρνέζικα για εμάς, ο καθένας μετράει διαφορετικά. Μόνο με πειραματισμό και εμπειρία θα μάθεις τις πραγματικές διαφορές, και το πόσο ακριβώς αθόρυβο είναι για σένα το υποκειμενικά ήσυχο σύστημα..:flower:

Δεν με απασχολει το μεγεθος αλλα η αποδοση. Αν η s1 v2 προσφερει καλυτερη ψυξη και δεν χρειαζεται fan οπως ειπες, τοτε γιατι να μην τη παρω?

Εισαι 100% σιγουρος οτι δεν χρειαζεται fan? Εχω 70οC oταν παιζω το GRID με τη μαμισια ψυκτρα, η οποια ειναι ηδη μεγαλη και "υποσχεται εως -15οC".

To ξερω οτι οι αναγραφομενες τιμες των dB δεν ειναι αξιοπιστες, γιατι οπως ειπα, εχω παρει πολλες φορες υλικο οπου δεν ανταποκρινοταν σε αυτο που υποσχοταν. Οταν ομως ενα προιον σου λεει απο μόνο του οτι ειναι θορυβωδες, εσυ θα πας να το παρεις?

Οπως και να'χει, γιαυτο απευθυνθηκα εδω στο forum για να μου προτεινετε εσεις κατι ησυχo απο πρωτο χερι:D

Λοιπον, αφου μου προτεινεις την HR-01+ και τον s-flex, δε βλεπω το λογο γιατι να μην τα παρω. Ειναι και 21€ φτηνοτερη απο την Thermalright True Black 120... (ειναι υπερτιμημενη λες η True Black 120?)

Το κουτι μου ειναι ευρυχωρο, λες να μην χωραει? Μολις το μετρησα, σε πλατος ειναι 20cm.

H μητρικη ειναι ΑΜ3 και μικρη σε μεγεθος, σχεδον mini. Λες οτι μπορει να εχω προβλημα με το socket ή με το οτι μπορει να "βρει" καπου?

Τελος οσο αφορα τη noctua, το "καλύτερο static pressure/dB ratio" αφορα αποκλειστικα τους overclockers?

Ποιον αν/ρα να πληρωσω 20€ στις 1300rpm? Η Νοctua λεει οτι εχει 900-1100-1300rpm. Δεστο εδω κατω-κατω στο "Fan specifications".

Τέλος και εγώ θα πρότεινα mugen2 και να βάλεις στην χειρότερη περίπτωση εσύ έναν αθόρυβο ανεμιστήρα

Και γιατι τη mugen και οχι μια θηριωδη thermalright που θα μου επιτρεψει το χειμωνα να μην της εχω και fan?

Και γιατι τη mugen και οχι μια θηριωδη thermalright που θα μου επιτρεψει το χειμωνα να μην της εχω και fan?
Καταρχάς, η mugen2 είναι πιο θηριώδης από μια thermalright...Ρίξε μια ματιά στην δικιά μου...επίσης, να έχεις fanless τον 720 είναι αρκετά δύσκολο, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες πολύ εύκολα. Με ένα ψόφιο ανεμιστήρα ούτε θα τον ακούς, ούτε θα φοβάσαι τις θερμοκρασίες...:flower:
Eσυ δηλωνεις 6 αν/ρες που δεν σε ενοχλουν, εχω εχω μονο 2 και παλι με ενοχλουν...
Ο αριθμός των ανεμιστήρων σίγουρα ανεβάζει τον θόρυβο, αλλά αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι ο τύπος των ανεμιστήρων και η ταχύτητα περιστροφής. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έχεις ένα ήσυχο σύστημα με πολλούς ανεμιστήρες, λίγη προσοχή θέλει. Και ένα τέτοιο σύστημα μπορεί και να είναι πιο αθόρυβο από ένα αντίστοιχο με 2 κακούς ή γρήγορους ανεμιστήρες...

Για τα υπόλοιπα:

1> Όχι, οι accelero δεν χρειάζονται fan για την 4670. Μπορείς να βάλεις και την s1, αλλά είναι πολύ μεγάλη, και θέλει και λίγο....σπρώξιμο λόγω ενός capacitor πάνω στο pcb (μην σπρώξεις τον capacitor, απλά κούνα λίγο τα fins προς τα πάνω στο επίμαχο σημείο). Η μαμίσια ψήκτρα του 4670 είναι μουσαντένια, μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εδώ μιλάμε για ένα στρέμμα αλουμίνιο...XD

2> Όταν σου γράφω για τα dB είναι ακριβώς γιατί μπορεί να νομίζεις πως κάτι είναι θορυβώδες, ενώ δεν είναι. Οτιδήποτε κάτω από 25dB @45μοίρες @1μέτρο θεωρείται αθόρυβο, ειδικά σε πόλεις σαν την Αθήνα που το ambient noise είναι αρκετά πάνω από αυτό το επίπεδο. Το θέμα είναι πως αφού δεν ξέρεις τι μετράει ο καθένας, δεν ξέρεις και τι είναι θορυβώδες και αθόρυβο. Γιαυτό πας σε reviews, ρωτάς φίλους, ή παίρνεις fans και πειραματίζεσαι...

3> Όχι, η TRUE 120 δεν είναι καθόλου υπερτιμημένη. Κατά την γνώμη μου, είναι η καλύτερη ψήκτρα στην αγορά, απλά δεν κάνει για την περίπτωσή σου λόγω κατασκευής. Για την μητρική, όταν αποφασίσεις για ψήκτρα, ψάξε στο internet για θέματα συμβατότητας με το μοντέλο μητρικής σου. Google is your friend...^^

4> O Νoctua P12 κοστίζει 20euro και τρέχει σε στοκ ρεύματα (12v) στις ~1300rpm. Η Noctua στην συσκευασία σου δίνει 2 καλώδια με αντιστάσεις που αν θέλεις παρεμβάλλεις στην τροφοδοσία μειώνουν τα volt του ανεμιστήρα, τα οποία και ονομάζουν LNA (low noise adaptor) και ULNA (Ultra low noise adaptor).

noctua_nf_p12_2.jpg

Ουσιαστικά, αντί να βγάζει σαν τις άλλες εταιρίες πολλά μοντέλα με διαφορετικές στροφές έχοντας στο καθένα την αντίσταση μέσα στο μοτέρ, βγάζει μόνο ένα και δίνει αντιστάσεις ώστε να ρίξεις εσύ τις στροφές αν θέλεις. Το πρόβλημα για την περίπτωσή σου είναι πως για να πετύχεις τα ίδια επίπεδα θορύβου με (πχ.) ένα s-flex στις 800 στροφές, θα πρέπει να ρίξεις τον noctua με το ULNA στις 900 στροφές, και τότε θα έχεις δύο θέματα.

α) Λόγω σχεδίασης, κάτω από τις 1050 στροφές ο P12 χάνει πολύ σε απόδοση (είχα μπόλικους και ξέρω)..:happy:

β) Και πάλι είναι πιο θορυβώδης..

Οπότε δεν σου κάνει. Κάποιος όμως που κλοκάρει και δεν έχει πρόβλημα να τρέχει τον noctua stock ή με το απλό LNA τότε πραγματικά θα τον ερωτευτεί, μιας και το static pressure του είναι καταπληκτικό για τις στροφές που τρέχει.

Σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου.

Να κανω καποιες παρατηρησεις/ερωτησεις:

Καταρχάς, η mugen2 είναι πιο θηριώδης από μια thermalright...Ρίξε μια ματιά στην δικιά μου...επίσης, να έχεις fanless τον 720 είναι αρκετά δύσκολο, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες πολύ εύκολα. Με ένα ψόφιο ανεμιστήρα ούτε θα τον ακούς, ούτε θα φοβάσαι τις θερμοκρασίες...

Ώστε η mugen2 ειναι πιο θηριωδης από τις thermalrights που συζηταμε? Δεν της φαινεται παντως. Και γιατι ειναι φτηνοτερη?

Για τον 720 θελω να σου πω ότι είναι θερμικως αριστος, ετσι λενε τα reviews, η δε καταναλωση του μόνο 95W.

Να σου πω τωρα ότι η μαμισια ψυκτρα του ειναι της πλακας, πολύ μικρη και με θορυβωδες ανεμιστηρακι. Αν οπως λες μπορω να λυσω τη κατασταση με έναν «ψοφιο» ανεμιστηρα, τοτε γιατι να ψαχνω για ψυκτρες? Βασικα θελω μια θηριωδη ψυκτρα γιατι θα μου επιτρεψει το χειμωνα να τη δουλευω χωρις fan. (οfftopic: που βρισκονται τα καλωδια του τροφ/κου στο image σου?)

Ο αριθμός των ανεμιστήρων σίγουρα ανεβάζει τον θόρυβο, αλλά αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι ο τύπος των ανεμιστήρων και η ταχύτητα περιστροφής. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έχεις ένα ήσυχο σύστημα με πολλούς ανεμιστήρες, λίγη προσοχή θέλει. Και ένα τέτοιο σύστημα μπορεί και να είναι πιο αθόρυβο από ένα αντίστοιχο με 2 κακούς ή γρήγορους ανεμιστήρες...

Ok, γνωστα αυτά. Δεν εχω case fans το χειμωνα γιατι είναι περιττα. Το προηγουμενο καλοκαιρι ειχα, το τωρινο λεω να τα αποφυγω… Ακομα και τα fans που γυριζουν σε χαμηλες στροφες με ενοχλουν. Και το case(ευρυχωρο και πολύ καλο) είναι όπως ειπα, κολλητα στο κεφαλι μου.

Όχι, οι accelero δεν χρειάζονται fan για την 4670. Μπορείς να βάλεις και την s1, αλλά είναι πολύ μεγάλη, και θέλει και λίγο....σπρώξιμο λόγω ενός capacitor πάνω στο pcb (μην σπρώξεις τον capacitor, απλά κούνα λίγο τα fins προς τα πάνω στο επίμαχο σημείο). Η μαμίσια ψήκτρα του 4670 είναι μουσαντένια, μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εδώ μιλάμε για ένα στρέμμα αλουμίνιο...XD

Αυτό που με ενδιαφερει είναι πoια από τις s1/s2 είναι πιο ψυχρη. Αν είναι ψυχροτερη η μεγαλυτερη τοτε την παιρνω, εφοσον ταιριαζει βεβαια. Γιατι, όπως σου ειπα, με τη μαμισια και με το fan της εχω 70oC+ στα 3Dgames. Τι θα πει μουσαντενια? Aπλα ειπα ότι η συγκεκριμενη μαμισια είναι ογκωδεστερη από τις συνηθισμενες μαμισιες, όπως βλεπεις και στο link. Σε idle μπορει να δουλέψει και χωρις το fan. Τι είναι το capacitor και το fin? Κινδυνευει να σπασει κανας πυκνωτης?...

Όταν σου γράφω για τα dB είναι ακριβώς γιατί μπορεί να νομίζεις πως κάτι είναι θορυβώδες, ενώ δεν είναι. Οτιδήποτε κάτω από 25dB @45μοίρες @1μέτρο θεωρείται αθόρυβο, ειδικά σε πόλεις σαν την Αθήνα που το ambient noise είναι αρκετά πάνω από αυτό το επίπεδο. Το θέμα είναι πως αφού δεν ξέρεις τι μετράει ο καθένας, δεν ξέρεις και τι είναι θορυβώδες και αθόρυβο. Γιαυτό πας σε reviews, ρωτάς φίλους, ή παίρνεις fans και πειραματίζεσαι...

Mα αυτό ακριβως κανω κι εγω, όπως ειπα ηδη 2-3 φορες… Εχω παρει πολλα fans που δηλωναν αθορυβα αλλα δεν ηταν. Ειτε μόνα τους ειτε με συσκευη. Reviews εχω διαβασει όπως φαινεται και απ τα links που εχω παραθεσει, ενώ φιλους ρωταω τωρα εδώ στο forum

Όχι, η TRUE 120 δεν είναι καθόλου υπερτιμημένη. Κατά την γνώμη μου, είναι η καλύτερη ψήκτρα στην αγορά, απλά δεν κάνει για την περίπτωσή σου λόγω κατασκευής. Για την μητρική, όταν αποφασίσεις για ψήκτρα, ψάξε στο internet για θέματα συμβατότητας με το μοντέλο μητρικής σου. Google is your friend...^^

Η true120 κανει 21 περισσοτερο απ αυτή που μου προτεινες. ΓΙΑ ΠΟΙΟ λογο δεν κανει για την περιπτωση μου? Μηπως επειδη δεν είναι ΑΜ3?

Τελικα αυτή που μου προτεινες(HR-01+) μπορει και να μην κανει? Εγω μεν το ξερω ότι καλο είναι να ψαχνουμε εφοσον υπαρχουν θεματα ασυμβατοτητας και ηδη το εκανα με την noctuau12p και, όπως ειπα στο post#6, γραφει οτι η μητρικη μου δεν την υποστηριζει, ομως ο ProPitsiriko$ μου ειπε ότι πιθανον να μην την εχουν συμπεριλαβει ακομα επειδη είναι καινουργια… Αρα ουτε και με το google μπορουμε να ειμαστε σιγουροι.

O Νoctua P12 κοστίζει 20euro και τρέχει σε στοκ ρεύματα (12v) στις ~1300rpm. Η Noctua στην συσκευασία σου δίνει 2 καλώδια με αντιστάσεις που αν θέλεις παρεμβάλλεις στην τροφοδοσία μειώνουν τα volt του ανεμιστήρα, τα οποία και ονομάζουν LNA (low noise adaptor) και ULNA (Ultra low noise adaptor).

Ουσιαστικά, αντί να βγάζει σαν τις άλλες εταιρίες πολλά μοντέλα με διαφορετικές στροφές έχοντας στο καθένα την αντίσταση μέσα στο μοτέρ, βγάζει μόνο ένα και δίνει αντιστάσεις ώστε να ρίξεις εσύ τις στροφές αν θέλεις. Το πρόβλημα για την περίπτωσή σου είναι πως για να πετύχεις τα ίδια επίπεδα θορύβου με (πχ.) ένα s-flex στις 800 στροφές, θα πρέπει να ρίξεις τον noctua με το ULNA στις 900 στροφές, και τότε θα έχεις δύο θέματα.

α) Λόγω σχεδίασης, κάτω από τις 1050 στροφές ο P12 χάνει πολύ σε απόδοση (είχα μπόλικους και ξέρω)..:happy:

β) Και πάλι είναι πιο θορυβώδης..

Δεν κανει 20 αλλα 60-65. Συνδεοντας λοιπον με το αναλογο καλωδιο εχω 900rpm και ultra low noise (εγω παντως θα ηθελα να υπηρχε αυτοματος μηχανισμος και να ρυθμιζονται μονες τους οι στροφες χωρις να χρειαζεται να ανοιγεις κάθε φορα το case και να κανεις την αναλογη συνδεσμολογια) Εφοσον βεβαια επιμενεις ότι και παλι είναι θορυβωδης δεν εχω κανενα λογο να μην σε πιστεψω:)

Ώστε η mugen2 ειναι πιο θηριωδης από τις thermalrights που συζηταμε? Δεν της φαινεται παντως. Και γιατι ειναι φτηνοτερη?

Γιατί να μην είναι?

Για τον 720 θελω να σου πω ότι είναι θερμικως αριστος, ετσι λενε τα reviews, η δε καταναλωση του μόνο 95W.

Να σου πω τωρα ότι η μαμισια ψυκτρα του ειναι της πλακας, πολύ μικρη και με θορυβωδες ανεμιστηρακι. Αν οπως λες μπορω να λυσω τη κατασταση με έναν «ψοφιο» ανεμιστηρα, τοτε γιατι να ψαχνω για ψυκτρες? Βασικα θελω μια θηριωδη ψυκτρα γιατι θα μου επιτρεψει το χειμωνα να τη δουλευω χωρις fan. (οfftopic: που βρισκονται τα καλωδια του τροφ/κου στο image σου?)

Τον ψόφιο ανεμιστήρα τον χρειάζεσαι για να έχει airflow το η ψήκτρα, ΕΙΔΙΚΑ την στιγμή που δεν έχεις case fans, ή οι fans που έχεις είναι ψόφιοι. Η ψήκτρες είναι σαν τα πανιά, χωρίς αέρα δεν δουλεύουν. Δεν μπορούν κρυώνουν τον επεξεργαστή όταν....κάθονται. O λόγος που ψάχνεις να πάρεις ψήκτρα είναι για να μειώσεις τον θόρυβο. Δεν είπες πως έχεις θορυβώδες ανεμιστηράκι?

ps: Όλα τα καλώδια είναι στην θέση τους. Σε ένα silent build σαν το δικό μου, θα πρέπει να μην υπάρχει κανένα καλώδιο στην μέση, ώστε ο λίγος αέρας που κουνούν οι ανεμιστήρες να πιάνει τόπο. Επίσης, φαίνεται πιο όμορφο (η όμορφια μας μάρανε αλλα τεσπα) το case έτσι.

Ok, γνωστα αυτά. Δεν εχω case fans το χειμωνα γιατι είναι περιττα. Το προηγουμενο καλοκαιρι ειχα, το τωρινο λεω να τα αποφυγω… Ακομα και τα fans που γυριζουν σε χαμηλες στροφες με ενοχλουν. Και το case(ευρυχωρο και πολύ καλο) είναι όπως ειπα, κολλητα στο κεφαλι μου.

Χωρίς fans δεν έχεις airflow, χωρίς airflow δεν γίνεται. Ειδικά καλοκαίρι. Τι fans έχεις και σε ενοχλούν? Ακριβώς το μοντέλο δώσε.

Αυτό που με ενδιαφερει είναι πια από τις s1/s2 είναι πιο ψυχρη. Αν είναι ψυχροτερη η μεγαλυτερη τοτε την παιρνω, εφοσον ταιριαζει βεβαια. Γιατι, όπως σου ειπα, με τη μαμισια και με το fan της εχω 70oC+ στα 3Dgames. Τι θα πει μουσαντενια? Aπλα ειπα ότι η συγκεκριμενη μαμισια είναι ογκωδεστερη από τις συνηθισμενες μαμισιες, όπως βλεπεις και στο link. Σε idle μπορει να δουλέψει και χωρις το fan. Τι είναι το capacitor και το fin? Κινδυνευει να σπασει κανας πυκνωτης?...

Η s1 είναι πιο μεγάλη, και μπαίνει πιο δύσκολα (δεν είναι πλήρως συμβατή). Με την μικρή είπαμε βολεύεσαι, δεν υπάρχει λόγος καν να το συζητάμε. fan είπαμε δεν θέλει.

Η true120 κανει 21 περισσοτερο απ αυτή που μου προτεινες. ΓΙΑ ΠΟΙΟ λογο δεν κανει για την περιπτωση μου? Μηπως επειδη δεν είναι ΑΜ3?

Τελικα αυτή που μου προτεινες(HR-01+) μπορει και να μην κανει? Εγω μεν το ξερω ότι καλο είναι να ψαχνουμε εφοσον υπαρχουν θεματα ασυμβατοτητας και ηδη το εκανα με την noctuau12p και, όπως ειπα στο post#6, γραφει οτι η μητρικη μου δεν την υποστηριζει, ομως ο ProPitsiriko$ μου ειπε ότι πιθανον να μην την εχουν συμπεριλαβει ακομα επειδη είναι καινουργια… Αρα ουτε και με το google μπορουμε να ειμαστε σιγουροι.

Δεν σου κάνει γιατί έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε αυτήν από μια από αυτές που σου αναφέρω. Και αυτό γιατί είναι βελτιστοποιημένη για airflow πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θεωρείς εσύ αθόρυβο. Η τιμή είναι άσχετη, στα περισσότερα περιφερειακά δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις....ειδικά όταν οι ανάγκες σου είναι ειδικές.

Για την μητρική, πες μας το μοντέλο, και θα το βρούμε...

Δεν κανει 20 αλλα 60-65. Συνδεοντας λοιπον με το αναλογο καλωδιο εχω 900rpm και ultra low noise (εγω παντως θα ηθελα να υπηρχε αυτοματος μηχανισμος και να ρυθμιζονται μονες τους οι στροφες χωρις να χρειαζεται να ανοιγεις κάθε φορα το case και να κανεις την αναλογη συνδεσμολογια) Εφοσον βεβαια επιμενεις ότι και παλι είναι θορυβωδης δεν εχω κανενα λογο να μην σε πιστεψω:)

o P12 είναι ανεμιστήρας που συνήθως πωλείται ξεχωριστά, εσύ λες για όλη την ψήκτρα. Είπαμε, δεν σου κάνει.

Τον ψόφιο ανεμιστήρα τον χρειάζεσαι για να έχει airflow το η ψήκτρα, ΕΙΔΙΚΑ την στιγμή που δεν έχεις case fans, ή οι fans που έχεις είναι ψόφιοι. Η ψήκτρες είναι σαν τα πανιά, χωρίς αέρα δεν δουλεύουν. Δεν μπορούν κρυώνουν τον επεξεργαστή όταν....κάθονται. O λόγος που ψάχνεις να πάρεις ψήκτρα είναι για να μειώσεις τον θόρυβο. Δεν είπες πως έχεις θορυβώδες ανεμιστηράκι?

Mαλλον δεν καταλαβα τι οριζεις "ψοφιο". Εγω νομιζα οτι εννοουσες με χαμηλες στροφες. Τι ακριβως εννοεις "ψοφιο"?

Υπαρχουν γομαροψυκτρες που διακυρησσουν οτι μπορουν να δουλευουν και χωρις ανεμιστηρα, ειδικα σε μη ενεργοβορους επξστες οπως ειναι ο δικος μου. Ασφαλως κατι τετοιο μπορει να γινει το χειμωνα.

ps: Όλα τα καλώδια είναι στην θέση τους. Σε ένα silent build σαν το δικό μου, θα πρέπει να μην υπάρχει κανένα καλώδιο στην μέση, ώστε ο λίγος αέρας που κουνούν οι ανεμιστήρες να πιάνει τόπο. Επίσης, φαίνεται πιο όμορφο (η όμορφια μας μάρανε αλλα τεσπα) το case έτσι.

Το ξερω πως ολα τα καλωδια ειναι στη θεση τους. Επισης ξερω οτι ειναι καλο να μην υπαρχει καλωδιο στη μεση. Το ερωτημα μου ειναι ΠΩΣ κατορθωνεις να μην φαινονται τα καλωδια του τροφ/κου(ειδικα αυτα που συνδεονται στη μητρικη). Τα περνας απο πισω? Εχω δοκιμασει κι εγω αλλα δεν τα καταφερα.

Silent built τωρα με τοσους αν/ρες... :rolleyes:

Χωρίς fans δεν έχεις airflow, χωρίς airflow δεν γίνεται. Ειδικά καλοκαίρι. Τι fans έχεις και σε ενοχλούν? Ακριβώς το μοντέλο δώσε.

Oποιοδηποτε fan με ενοχλει, οποιασδηποτε μαρκας. Οπως ειπα, το case ειναι κολλητα στο κεφαλι μου. Εχω ενα ultra quiet psu και απο κει και περα θα εχω και το fan που μου προτεινες ελπιζοντας οτι θα ειμαι ok:T:

Δεν σου κάνει γιατί έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε αυτήν από μια από αυτές που σου αναφέρω. Και αυτό γιατί είναι βελτιστοποιημένη για airflow πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θεωρείς εσύ αθόρυβο. Η τιμή είναι άσχετη, στα περισσότερα περιφερειακά δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις....ειδικά όταν οι ανάγκες σου είναι ειδικές.

Για την μητρική, πες μας το μοντέλο, και θα το βρούμε...

Χμμμ, ειπες οτι η 120 ειναι μεν η καλυτερη ψυκτρα της αγορας(και πολυ ακριβη παρεπιπτοντως), ωστοσο δεν κανει γιατι διατηρουνται μεγαλες θερμ/σιες... Δεν υπαρει καποια αντιφαση εδω? Σε τι ειναι καλυτερη?

Η μητρικη, οπως λεω στο 1o post, ειναι η M4N78 SE. Eιναι λιτη και σχεδον mini, τη βλεπεις εδω

o P12 είναι ανεμιστήρας που συνήθως πωλείται ξεχωριστά, εσύ λες για όλη την ψήκτρα. Είπαμε, δεν σου κάνει.

Για μονό ανεμιστηρα μιλαγες? Εγω νομιζα οτι μιλαγαμε για την NOCTUA NH-U12P. Ειπαμε, εφοσον μου λες οτι δεν μου κανει δεν τη συζηταω πλεον, χαζος ειμαι να δωσω και 60€? :)

Χμμμ, ειπες οτι η 120 ειναι μεν η καλυτερη ψυκτρα της αγορας(και πολυ ακριβη παρεπιπτοντως), ωστοσο δεν κανει γιατι διατηρουνται μεγαλες θερμ/σιες... Δεν υπαρει καποια αντιφαση εδω? Σε τι ειναι καλυτερη?

agis, έχουμε αρχίσει να το κουράζουμε man...σου ξαναγράφω πως η 120 είναι ψήκτρα επιδόσεων. Δλδ, για να δουλέψει σωστά, πρέπει να έχει ανεμιστήρα πάνω που να τρέχει γρήγορα. Σε μικρές ταχύτητες ανεμιστήρα, ή fanless, υπάρχουν ψήκτρες που είναι καλύτερες από αυτήν. Σε μεσαίες και μεγάλες ταχύτητες ανεμιστήρα, είναι σχεδόν η καλύτερη της αγοράς. Είναι θέμα κατασκευής λέμε. Τα fins της είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Mαλλον δεν καταλαβα τι οριζεις "ψοφιο". Εγω νομιζα οτι εννοουσες με χαμηλες στροφες. Τι ακριβως εννοεις "ψοφιο"?

Υπαρχουν γομαροψυκτρες που διακυρησσουν οτι μπορουν να δουλευουν και χωρις ανεμιστηρα, ειδικα σε μη ενεργοβορους επξστες οπως ειναι ο δικος μου. Ασφαλως κατι τετοιο μπορει να γινει το χειμωνα.

Ψόφιος είναι ένας ανεμιστήρας με χαμηλές στροφές, που έχει μειωμένη απόδοση αλλά και χαμηλό θόρυβο. Το τι διακυρήσσει η κάθε γομαρόψυκτρα, σε σχέση με το τι κάνει, είναι άλλο θέμα. Eπίσης, ο επεξεργαστής σου είναι ακατάλληλος για το είδος του build που θέλεις, ακριβώς λόγω μεγάλης κατανάλωσης (*tdp). Σε fanless rigs βάζουμε συνήθως 2πύρηνους και μάλιστα downclocked.
Silent built τωρα με τοσους αν/ρες... :rolleyes:
Φυσικά και silent gaming build με τόσους ανεμιστήρες. Δεν είναι οι ανεμιστήρες το πρόβλημα, είναι η συχνότητα λειτουργίας τους και ο τύπος τους. Σου επαναλαμβάνω, αν έχεις το αυτί σου μέσα στο κουτί, δεν φταίει το κουτί, αλλά η θέση που το έβαλες. Ακόμα και μη κινούμενα μέρη να έχεις, θα έχεις coil noise από εξαρτήματα, όπως και θόρυβο από τον σκληρό. Eπίσης, πες μου σε παρακαλώ το μοντέλο των ανεμιστήρων που χρησιμοποιείς. Ο μόνος λόγος για το να νομίζεις πως ένα σύστημα με ανεμιστήρες ΔΕΝ μπορεί να είναι αθόρυβο, είναι γιατί έχεις κάνει λάθος επιλογές. Επίσης, το PSU σου δεν είναι από τα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές, που κρατάνε τον ανεμιστήρα τους πιο χαμήλα και δεν ανεβάζουν έυκολα θερμοκρασίες...
Oποιοδηποτε fan με ενοχλει, οποιασδηποτε μαρκας. Οπως ειπα, το case ειναι κολλητα στο κεφαλι μου. Εχω ενα ultra quiet psu και απο κει και περα θα εχω και το fan που μου προτεινες ελπιζοντας οτι θα ειμαι ok:T:
H μόνη σοβαρή λύση για να ακούς λιγότερο το PC σου είναι να το βγάλεις από το κεφάλι σου. Τέλος.

H μητρική σου δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με τις περισσότερες ψύκτρες. Τι κουτί έχεις? Μας ενδιαφέρει περίπου το πλάτος του, για να δούμε τι χωράει μέσα..

agis, έχουμε αρχίσει να το κουράζουμε man...σου ξαναγράφω πως η 120 είναι ψήκτρα επιδόσεων. Δλδ, για να δουλέψει σωστά, πρέπει να έχει ανεμιστήρα πάνω που να τρέχει γρήγορα. Σε μικρές ταχύτητες ανεμιστήρα, ή fanless, υπάρχουν ψήκτρες που είναι καλύτερες από αυτήν. Σε μεσαίες και μεγάλες ταχύτητες ανεμιστήρα, είναι σχεδόν η καλύτερη της αγοράς. Είναι θέμα κατασκευής λέμε. Τα fins της είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Φιλε μου

Βασικα, ο λογος που το κουραζουμε είναι οτι αναγκαζομαι συχνα να επαναλαμβανω πραγματα που δεν προσεξες οτι εχω πει. Παραδειγμα: Στο τελος του προηγουμενου σου με ρωτας πόσο είναι το πλατος το case μου, πραγμα ομως που εχει ηδη ειπωθει στο post#10(20cm). Για να μη πω και για τις ερωτησεις που μειναν αναπαντητες.

Ωστοσο εγω δεν θελω να πω οτι ειμαι κουρασμενος αλλα πιστευω ότι κανουμε μια εποικοδομητικη συζητηση.

Επι του θεματος τωρα, εφοσον η 120 αποδιδει τα μεγιστα μόνο εάν εχει πανω της γρηγορο ανεμιστηρα, δεν τη συζητω. Μου λες λοιπον οτι καταλληλη για μικρη ταχυτητα ή fanless, δηλαδη όπως τη θελω, είναι η HR-01+ ή η mugen2. Οk, το κραταμε αυτό εγω και οποιοι αλλοι φιλοι μας διαβαζουν και ενδιαφερονται, και σε ευχαριστουμε:flower:

Eπίσης, ο επεξεργαστής σου είναι ακατάλληλος για το είδος του build που θέλεις, ακριβώς λόγω μεγάλης κατανάλωσης (*tdp). Σε fanless rigs βάζουμε συνήθως 2πύρηνους και μάλιστα downclocked.

Oπως σου ειπα ηδη 2-3 φορες, ο επεξστης μου δεν κανει μεγαλη καταναλωση, είναι ενεργειακως low profile και εχει αριστη θερμικη συμπεριφορα. Αυτό ισχυει για ολους τους νεους 3πυρηνους AMD. Γιαυτο αλλωστε κι εγω τον πηρα. Εσυ σαν intelλάς μαλλον το αγνοουσες:-)

Ξοδευει λιγοτερο απ τον προηγουμενο 2πυρηνο μου. Downclocked εχω κανει τον επεξστη του κατεβαστηριου μου, αυτος είναι fanless και μαλιστα χωρις καποια γομαροψυκτρα πανω του.

Επιπλεον σημειωσε ότι: συνδεοντας το 4-pin fan στη μητρικη μπορεις να ενεργοποιησεις τα προγραμματακια της που αφορουν αυτοματη ενεργειακη αποταμιευση, οπως cool&quiet, q-fan κλπ.

Το καλυτερο θα ηταν, σε καταστασεις idle να μπορεις ακομα και να μηδενισεις τον αν/ρα. Ξερεις να υπαρχουν τετοια ποτεσιομετρα(που να ξεκινανε από 0 στροφες) ή διακοπτες που ένα κλικ να παύουν τον αν/ρα?

Φυσικά και silent gaming build με τόσους ανεμιστήρες. Δεν είναι οι ανεμιστήρες το πρόβλημα, είναι η συχνότητα λειτουργίας τους και ο τύπος τους. Σου επαναλαμβάνω, αν έχεις το αυτί σου μέσα στο κουτί, δεν φταίει το κουτί, αλλά η θέση που το έβαλες. Ακόμα και μη κινούμενα μέρη να έχεις, θα έχεις coil noise από εξαρτήματα, όπως και θόρυβο από τον σκληρό. Eπίσης, πες μου σε παρακαλώ το μοντέλο των ανεμιστήρων που χρησιμοποιείς. Ο μόνος λόγος για το να νομίζεις πως ένα σύστημα με ανεμιστήρες ΔΕΝ μπορεί να είναι αθόρυβο, είναι γιατί έχεις κάνει λάθος επιλογές. Επίσης, το PSU σου δεν είναι από τα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές, που κρατάνε τον ανεμιστήρα τους πιο χαμήλα και δεν ανεβάζουν έυκολα θερμοκρασίες...

Για τα case ανεμιστηρακια τα ειπα, και πολλες φορες.

Δεν μου ειπες καπου πριν περι της θεσης του κουτιου, τωρα το λες πρωτη φορα.

Εννοειται ότι «αν έχω το αυτί μου μέσα στο κουτί, δεν φταίει το κουτί, αλλά η θέση που το έβαλα»…:blink: ειναι δυνατον να φταιει το κουτι?! Για τοσο βλακα με εχεις? :-) Δυστυχως δεν υπαρχει ο χωρος για να το βαλω σε άλλη θεση. Μπορω ισως να το βαλω κατω απ το γραφειο αλλα δεν φτανουν τα καλωδια (keyboard, joystick, speakers, mouse, ethernet κλπ.)

Ο θορυβος του σκληρου είναι δεδομενος και δεν μπορουμε να τον αποφυγουμε, συζηταμε τωρα για πραγματα που μπορουμε να αποφυγουμε.

Δεν μπορω να σου πω μοντελο αν/ρων γιατι απλουσταστα ΔΕΝ χρησιμοποιω αν/ρες.

Αν υπαρχουν λαθος επιλογες, γιαυτο ειμαι εδώ τωρα για να τις συζητησουμε και να μου δωσεις τα φωτα σου. Εφοσον όμως βαλω την vga heatsink που μου προτεινες και το extra silent scythe fan υποθετω ότι θα ειμαι ok, οποτε δεν θα χρειαστω case fans. Αν παρολ' αυτά χρειαστω, τοτε να τα συζητησουμε.

Tελος, οσο για το psu μου να σου πω ότι στη κατηγορια του ειναι κορυφη συμφωνα με εργαστηριακες μετρησεις που διαβασα σε περιοδικο, οσο αφορα την αποδοση. Ειναι η καλυτερη επιλογη για ένα μη ενεργοβορο συστημα όπως το δικο μου. Οσο αφορα όμως τον θορυβο, αν και υποσχοταν <20dB εγω το βρηκα θορυβωδες, οποτε του αλλαξα το fan με ένα άλλο πολυ πιο ησυχο που πηρα από άλλο psu;)

ο Veloci σχεδόν δεν ακούγεται

Eεε, οχι ακριβως... Ακουγεται απλα ειναι μια ιδεα πιο ησυχος.

Φιλε μου

Βασικα, ο λογος που το κουραζουμε είναι οτι αναγκαζομαι συχνα να επαναλαμβανω πραγματα που δεν προσεξες οτι εχω πει. Παραδειγμα: Στο τελος του προηγουμενου σου με ρωτας πόσο είναι το πλατος το case μου, πραγμα ομως που εχει ηδη ειπωθει στο post#10(20cm). Για να μη πω και για τις ερωτησεις που μειναν αναπαντητες.

Ωστοσο εγω δεν θελω να πω οτι ειμαι κουρασμενος αλλα πιστευω ότι κανουμε μια εποικοδομητικη συζητηση.

Επι του θεματος τωρα, εφοσον η 120 αποδιδει τα μεγιστα μόνο εάν εχει πανω της γρηγορο ανεμιστηρα, δεν τη συζητω. Μου λες λοιπον οτι καταλληλη για μικρη ταχυτητα ή fanless, δηλαδη όπως τη θελω, είναι η HR-01+ ή η mugen2. Οk, το κραταμε αυτό εγω και οποιοι αλλοι φιλοι μας διαβαζουν και ενδιαφερονται, και σε ευχαριστουμε:flower:

Ε μα ρε μαν είσαι και χείμαρρος, που να σε προλάβω...επίσης λες και να θυμάμαι τι γράφω σε προηγούμενα πόστ? (ζήτω η Jose Cuervo)...:happy2:

...γκουχ, στο θέμα μας. :to_pick_ones_nose: Ναι, για την περίπτωσή σου, μια ψήκτρα με μεγάλο διαχωρισμό ανάμεσα στα fins είναι η πιο κατάλληλη. Οι mugen2 και HR 01+ είναι ιδανικές για αυτόν τον ρόλο.

Oπως σου ειπα ηδη 2-3 φορες, ο επεξστης μου δεν κανει μεγαλη καταναλωση, είναι ενεργειακως low profile και εχει αριστη θερμικη συμπεριφορα. Αυτό ισχυει για ολους τους νεους 3πυρηνους AMD. Γιαυτο αλλωστε κι εγω τον πηρα. Εσυ σαν intelλάς μαλλον το αγνοουσες:-)

Ξοδευει λιγοτερο απ τον προηγουμενο 2πυρηνο μου. Downclocked εχω κανει τον επεξστη του κατεβαστηριου μου, αυτος είναι fanless και μαλιστα χωρις καποια γομαροψυκτρα πανω του.

Επιπλεον σημειωσε ότι: συνδεοντας το 4-pin fan στη μητρικη μπορεις να ενεργοποιησεις τα προγραμματακια της που αφορουν αυτοματη ενεργειακη αποταμιευση, οπως cool&quiet, q-fan κλπ.

Το καλυτερο θα ηταν, σε καταστασεις idle να μπορεις ακομα και να μηδενισεις τον αν/ρα. Ξερεις να υπαρχουν τετοια ποτεσιομετρα(που να ξεκινανε από 0 στροφες) ή διακοπτες που ένα κλικ να παύουν τον αν/ρα?

Καταρχάς, είμαι οπαδός της AMD, ανάποδα τα έχεις (το να υποθέτεις κάτι απλά διαβάζοντας την sig κάποιου είναι λάθος). Ο λόγος που σου γράφω πως είναι ακατάλληλος για την θέση ο 720, είναι επειδή θέλεις να τρέξεις phenom rig σχεδόν χωρίς κινούμενα μέρη. Απλά δεν γίνεται, είναι πολλά τα watt. Επίσης, γνωρίζω ακριβώς την θερμοκρασιακή συμπεριφορά του συγκεκριμένου επεξεργαστή, τον έχω δουλέψει αρκετά τελευταία. Πες μου λίγο σε παρακαλώ στον συγκεκριμένο τι θερμοκρασίες έχεις με την στοκ ψήκτρα που βγάζει θόρυβο λόγω γρήγορης λειτουργίας.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, πρέπει να σου ξεκαθαρίσω κάτι μιας και ασχολούμαι χρόνια με το θέμα θόρυβος και pc, και πολλές φορές βρίσκω αντίστοιχες περιπτώσεις που ο χρήστης δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί η ψύξη σε ένα pc. Το να φτιάξεις ένα σύστημα που δεν έχει κινούμενα μέρη, χρησιμοποιόντας τα desktop υλικά που έχεις είναι αδύνατο, εκτός και αν έχεις αρκετά λεφτά να δώσεις σε εξωτερικό passive watercooling ή σε μόντες για μεγάλα case heatsinks. Ο λόγος που υπάρχουν ψήκτρες στα περιφερειακά, είναι να χτυπάει αέρας πάνω στην επιφάνειά τους έτσι ώστε να αφαιρεί θερμότητα. Αν ο αέρας είναι στάσιμος, απλά δεν κάνεις τπτ.

Με άλλα λόγια, μια ψήκτρα λειτουργεί μπακαλίστικα ως ένα πανί σε μια βάρκα. Έχει μεγάλη επιφάνεια, και μπορεί να εκμεταλευτεί και το παραμικρό αεράκι για να δώσει ταχύτητα στην βάρκα. Όσο μεγαλύτερο είναι το πανί, τόσο περισσότερο αέρα μπορεί να παγιδεύσει, ώστε να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην βάρκα. Αν όμως δεν έχεις αέρα, το πανί είναι άχρηστο, και η βάρκα στάσιμη. Και άντε φύσα μετά...XD

Αυτή την στιγμή έχεις ένα case (περιμένω τον τύπο, θα μας βοηθήσει για λύση) το οποίο έχει μέσα εξαρτήματα που αποβάλλουν Χ watt ενέργειας σε θερμότητα. Χωρίς case fans, το κουτί σου λειτουργεί με αρνητική πίεση, χρησιμοποιώντας τον 120αρη του PSU σου (υποθέτω πως είναι εγκατεστημένο στο πάνω μέρος) για να μην αφήνει στάσιμο τον αέρα μέσα στο κουτί. Και έχεις και την stock ψήκτρα του 720, η οποία όπως είναι λογικό, στις θερμοκρασίες που έχουμε, και χωρίς airflow, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο χωρίς να αυξήσει στροφές στον ανεμιστήρα της. Δλδ χωρίς να κάνει θόρυβο. Επίσης, έχεις και τρίτο fan μέσα, αυτόν της κάρτας γραφικών.

Για την ερώτησή σου όσον αφορά έλεγχο fans, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδανικό για σένα.

Για τα case ανεμιστηρακια τα ειπα, και πολλες φορες.

Δεν μου ειπες καπου πριν περι της θεσης του κουτιου, τωρα το λες πρωτη φορα.

Εννοειται ότι «αν έχω το αυτί μου μέσα στο κουτί, δεν φταίει το κουτί, αλλά η θέση που το έβαλα»…:blink: ειναι δυνατον να φταιει το κουτι?! Για τοσο βλακα με εχεις? :-) Δυστυχως δεν υπαρχει ο χωρος για να το βαλω σε άλλη θεση. Μπορω ισως να το βαλω κατω απ το γραφειο αλλα δεν φτανουν τα καλωδια (keyboard, joystick, speakers, mouse, ethernet κλπ.)

Ο θορυβος του σκληρου είναι δεδομενος και δεν μπορουμε να τον αποφυγουμε, συζηταμε τωρα για πραγματα που μπορουμε να αποφυγουμε.

Δεν μπορω να σου πω μοντελο αν/ρων γιατι απλουσταστα ΔΕΝ χρησιμοποιω αν/ρες.

Αν υπαρχουν λαθος επιλογες, γιαυτο ειμαι εδώ τωρα για να τις συζητησουμε και να μου δωσεις τα φωτα σου. Tελος, οσο για το psu μου να σου πω ότι στη κατηγορια του ειναι κορυφη συμφωνα με εργαστηριακες μετρησεις που διαβασα σε περιοδικο, οσο αφορα την αποδοση. Ειναι η καλυτερη επιλογη για ένα μη ενεργοβορο συστημα όπως το δικο μου. Οσο αφορα όμως τον θορυβο, αν και υποσχοταν <20dB εγω το βρηκα θορυβωδες, οποτε του αλλαξα το fan με ένα άλλο πολυ πιο ησυχο που πηρα από άλλο psu

Από τα παραπάνω όπως καταλαβαίνεις, εξάγεται πως είναι λάθος να νομίζεις πως μπορείς για μια στιγμή να βάλεις νέες ψήκτρες και να αφήσεις εντελλώς fanless το σύστημα. Απλά δεν γίνεται, κοιτάς το θέμα από λάθος σκοπιά. Αυτό που θέλουμε είναι να μειώσουμε το συνολικό θόρυβο του συστήματος, όχι τον αριθμό των fans (που έχεις τρεις τώρα είπαμε).

Παρένθεση: Το PSU σου είναι καλό, αλλά όπως είπα δεν είναι το καλύτερο όσον αφορά το θέμα του θορύβου. Πράγμα που το καταλαβες και μόνος σου, κάνοντας fan mod λόγω προβλήματος. Υπάρχουν και άλλα PSU στην αγορά, που είναι πιο αθόρυβα, αλλά και αποδοτικά από το δικό σου. Αυτό δεν είναι μομφή (αν θυμάσαι, για να σε βοηθήσω ποστάρω εδώ), αλλά απλά ένα στοιχείο.

Στο θέμα μας. Την στιγμή που εξηγήσαμε πως δουλεύουν οι ψήκτρες, καταλαβαίνεις πως case fans θα χρειαστείς. Αυτό που θέλεις να κάνεις, είναι να δημιουργήσεις αρκετό airflow μέσα στο κουτί ώστε να λειτουργεί το σύστημά σου αποτελεσματικά, μειώνοντας ταυτόχρονα δραματικά το θόρυβο σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα.

Για να προχωρήσουμε θα πρέπει να ξέρω το μοντέλο του κουτιού σου (βλέπεις, για ψήκτρα ξεκινήσαμε, ροική εξέλιξη θα σου κάνω στο τέλος XD) ώστε να δούμε πως θα κρατήσουμε το σύστημα όσο πιο αθόρυβο γίνεται.

Αν υπαρχουν λαθος επιλογες, γιαυτο ειμαι εδώ τωρα για να τις συζητησουμε και να μου δωσεις τα φωτα σου. Εφοσον όμως βαλω την vga heatsink που μου προτεινες και το extra silent scythe fan υποθετω ότι θα ειμαι ok, οποτε δεν θα χρειαστω case fans. Αν παρολ' αυτά χρειαστω, τοτε να τα συζητησουμε
Όχι, δεν θα είσαι ok. η κάρτα γραφικών σου χωρίς airflow στο μέσο και κατώτερο μέρος του κουτιού θα υπερθερμανθεί. Επίσης, Η ροή του CPU tower heatsink χωρίς exhast fan θα ζεστάνει περισσότερο τις μνήμες, το chipset και τα vrms του mobo σου (λόγω διεύθυνσης της ροής αλλά και χαμηλή ταχύτητα anyway.. Η φθηνή μητρική σου δεν προσφέρει κανένα σύστημα παθητικής ψύξης τους, οπότε το πρόβλημα θα διογχωθεί

Φιλε μου…

Παμε quotes εκει που είναι απαραιτητο:

[quote]Ο λόγος που σου γράφω πως είναι ακατάλληλος για την θέση ο 720, είναι επειδή θέλεις να τρέξεις phenom rig σχεδόν χωρίς κινούμενα μέρη. Απλά δεν γίνεται, είναι πολλά τα watt. Επίσης, γνωρίζω ακριβώς την θερμοκρασιακή συμπεριφορά του συγκεκριμένου επεξεργαστή, τον έχω δουλέψει αρκετά τελευταία. Πες μου λίγο σε παρακαλώ στον συγκεκριμένο τι θερμοκρασίες έχεις με την στοκ ψήκτρα που βγάζει θόρυβο λόγω γρήγορης λειτουργίας.[/quote]

Kαταρχην η στοκ ψυκτρα για να εχει γρηγορη λειτουργια -δηλαδη πολλες στροφες- πρεπει να εχεις ενεργοποιησει τα προγραμματακια της μητρικης για αυτοματη ενεργειακη αποταμιευση τυπου cool&quiet, σωστα?

Θορυβο δεν θα ελεγα ότι βγαζει λογω γρηγορης λειτουργιας, εννοειται λογω γρηγορης λειτουργιας βεβαια αλλα περισσοτερο βγαζει λογω κακης ποιοτητας αν/ρα(προφανως βαλανε τον χειροτερο και ισως ετσι εξηγειται η χαμηλη τιμη του superb αυτου επεξστη).

Με την ευκαιρια να ρωτησω κατι που διαβασα σε review για την scythe mugen 2 (που λεω τελικα να αγορασω αντι της Τhermalright HR-01) : ο ανεμ/ρας της, λεει, αυτορυθμiζεται από 0-1300 rpm! Δηλαδη εχει δικο της μηχανισμο αυτορυθμισης? Εχει αισθητηρα? Και μπορει από μόνη της όταν το κρινει απαραιτητο να πιασει 0 στροφες, δηλ. να παυτεί? Αν ειναι ετσι τοτε προκειται για το ιδανικο συστημα ψυξης-ονειρο…

Ερωτηση: Ποια είναι δροσεροτερη χωρις αν/ρα, η mugen 2 ή η ΗΡ-01 ?

Συνεχιζω τωρα:

Είναι πολλα, λες, τα watt και δεν γινεται παθητικη ψυξη. Δηλ. η παθητικη γινεται μόνο σε παλιοτερους επξστες, πχ. Sempron 5ετιας που χαλαγανε 60W?

Ουτε το χειμωνα γινεται? Αν μια γομαροψυκτρα δεν μπορει ουτε το χειμωνα να συντηρησει έναν μη ενεργοβορο επεξστη με αψογη θερμικη συμπεριφορα, όπως είναι ο 720, τοτε γιατι να δωσουμε 50-100 να τη παρουμε?

Μόνο για το κατεβαστηρι κανει?

Οι θερμ/σιες που εχω με τον 720 και την στοκ ψυκτρα του είναι πολύ καλες και δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Σε idle είναι 27-30τοσο, ενώ αν παιξω ένα 3-D game παει καπου 45-50.

[quote] Αυτή την στιγμή έχεις ένα case (περιμένω τον τύπο, θα μας βοηθήσει για λύση) το οποίο έχει μέσα εξαρτήματα που αποβάλλουν Χ watt ενέργειας σε θερμότητα. Χωρίς case fans, το κουτί σου λειτουργεί με αρνητική πίεση, χρησιμοποιώντας τον 120αρη του PSU σου (υποθέτω πως είναι εγκατεστημένο στο πάνω μέρος) για να μην αφήνει στάσιμο τον αέρα μέσα στο κουτί. Και έχεις και την stock ψήκτρα του 720, η οποία όπως είναι λογικό, στις θερμοκρασίες που έχουμε, και χωρίς airflow, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο χωρίς να αυξήσει στροφές στον ανεμιστήρα της. Δλδ χωρίς να κάνει θόρυβο. Επίσης, έχεις και τρίτο fan μέσα, αυτόν της κάρτας γραφικών.

Για την ερώτησή σου όσον αφορά έλεγχο fans, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδανικό για σένα.[/quote]

To case είναι ένα chieftec. Θες τον ακριβη τυπο? Τον ξερω αλλα αυτή τη στιγμη δεν τον εχω προχειρο. Εχω ψαξει στο νετ αλλα δεν τον βρηκα καπου. Είναι καλο παντως, το μόνο εξαρτημα που εχω από το 2005 χωρις να εχω αλλαξει στο βασικο μου συστημα και το πλατος είναι 20cm(ισα-ισα δηλ. οσο το κτηνος Orochi, αρα δεν μου χωραειL )

Θελω να σου πω ότι το χειμωνα, όχι μόνο εκανα ανετα τη δουλεια μου με ενεργοβοτερο επεξστη και ανευ case fans, αλλα και ειχα κατεβασει τις στροφες του cpu και του vga fans με ποτεσιομετρα… Για το psu fan τα ειπαμε, ειναι αθορυβο.

Οσο για lcd panel, εχω ηδη και εκτος απ αυτό μπορω να ρυθμιzω τις στροφες με διαφορους τροπους, οπως πρεπει να εχεις ηδη καταλαβει. Σου ζητησα κατι διαφορετικο: Ένα ποτεσιομετρο που να ξεκιναει από 0 στροφες ή εναν διακοπτη που να μπορει με ένα κλικ να παυει εντελως τον αν/ρα;)

[quote]

Το PSU σου είναι καλό, αλλά όπως είπα δεν είναι το καλύτερο όσον αφορά το θέμα του θορύβου. Πράγμα που το καταλαβες και μόνος σου, κάνοντας fan mod λόγω προβλήματος. Υπάρχουν και άλλα PSU στην αγορά, που είναι πιο αθόρυβα, αλλά και αποδοτικά από το δικό σου. [/quote]

Ναι υπαρχουν, αλλα με περισσοτερα Watts. Το συστημα μου καταναλωνει περ.220Woποτε δεν χρειαζομουν κατι μεγαλυτερο. Εκανα την καλυτερη επιλογη γιατι στη συγκεκριμενη ερευνα, στη κατηγορια psu<600W, μόνο αυτό και αλλα δυο ολοκληρωσαν επιτυχως όλα τα tests του εργαστηριου(τα αλλα δυο ηταν περισσοτερων W και πιο θορυβωδη).

Ο θορυβος είναι υποκειμενικος κι εγω χρειαστηκε να κανω το mod, καποιος άλλος μπορει να εμενε ικανοπoιημενος και με το stock fan.

Όχι, δεν θα είσαι ok. η κάρτα γραφικών σου χωρίς airflow στο μέσο και κατώτερο μέρος του κουτιού θα υπερθερμανθεί. Επίσης, Η ροή του CPU tower heatsink χωρίς exhast fan θα ζεστάνει περισσότερο τις μνήμες, το chipset και τα vrms του mobo σου (λόγω διεύθυνσης της ροής αλλά και χαμηλή ταχύτητα anyway.. Η φθηνή μητρική σου δεν προσφέρει κανένα σύστημα παθητικής ψύξης τους, οπότε το πρόβλημα θα διογχωθεί [/quote]

Επ!! Εδώ μου τα γυριζεις!

Moυ ειπες 2-3 φορες ότι η Arctic Cooling Accelero S2 μπορει να εργαστει χωρις αν/ρα στον 4670 (στο checkmate και το e-shop εξαντληθηκε, btw). Τωρα μου λες ότι χρειαζομαι και case fans?

Όταν λες «CPU tower heatsink» εννοεις τη ψυκτρα του επεξστη? Το “exhast” τι σημαινει? (κοιταξα στο λεξικο αλλα δεν υπηρχεJ). Αν αυτό εννοεις παντως, ok, ειπαμε οτι τουλαχιστον τωρα το καλοκαιρι cpu fan θα υπαρχει. Με cpu fan μπορει να λειτουργησει το ΑrcticS2?

Oι μνημες (2Χ2GB 800) και το chipset εχουν ψυκτρες. Τι είναι τα vrms?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.