Jump to content

Sony DSLR A200 στα 299, αξίζει;

jpavly

Recommended Posts

Thanks, τώρα είδα ότι το έχουν κι άλλα 2 online shops. Το θέμα είναι, αξίζει;

Από χαρακτηριστικά κι από διάβασα τουλάχιστον την d40 την τρώει, αλλά την D60?

@ChSin7: Διάβασα ότι παίρνει όλους τους φακούς από Konica-Minolta.

Thanks, τώρα είδα ότι το έχουν κι άλλα 2 online shops. Το θέμα είναι, αξίζει;

Από χαρακτηριστικά κι από διάβασα τουλάχιστον την d40 την τρώει, αλλά την D60?

@ChSin7: Διάβασα ότι παίρνει όλους τους φακούς από Konica-Minolta.

Σε πρωτη φαση και μονο που σε αυτη την τιμη (τιμη compact) αγοραζεις dslr αρκει.

Σε δευτερη φαση ειναι η επιλογη του καθενα μας ποιαν θα αγορασει.

Εγω απο canon eos 350d πηγα σε Α700 και δεν το μετανοιωσα ,οχι πως ειχε κατι η canon περαν του service τους αλλα ηθελα μια ανανεωση μιας και ειχε περασει πολλα.

Εγω στην θεση σου θα πηγαινα να της δω και τις δυο απο κοντα,να τις πιασω στα χερια μιας και ολες δεν βολευουν.

Τα χαρακτηριστικα τα "θεωρω" ιδια οποτε d055.gif

Οι μειωση τιμων ειναι για περιορισμενο χρονικο διαστημα απο την επισημη Ελληνικη αντιπροσωπεια εδω.

2 λυσεις :

α)παιρνεις D40 και σε μαθαινω να βγαζεις φωτος :hehe::p

β)το ψαχνεις παραπανω διαβαζοντας κανα site..:p

περα απο την πλακα.ο μονος λογος να παιρνες d40 ηταν αν υπηρχε το κιτ που υπηρχε παλια.με τους 2 φακους και μπλα μπλα.

τωρα να πας στα 300Ε με εναν φακο 18-70 η με εναν φακο 18-55 αντιστοιχα αν πας σε d60 δε θα στο συνηστουσα.

απο οσο ξερω σε περιοριζει και ο τροπος πληρωμης , ωστε να κοιταζες καμμια μεταχειρισμενη..

Επισης θα σου λεγα να κινηθεις σε nikon / canon μιας και ειναι πιο σιγουρες εταιριες.Εννοω οτι ο περισσοτερος κοσμος διαλεγει αναμεσα στα 2 αυτα στρατοπεδα.Βεβαια δεν ειναι μητρικες για overclocking αλλα anyway:hehe:

παιρνεις D40 και σε μαθαινω να βγαζεις φωτος :hehe::p

:T:

Aν το ολο θεμα το βλεπεις σαν buy+forget παρε την σονυ.

Εχει καποια στοιχεια που την κανουν αξιολογη προταση στα λεφτα που τη βρηκες.

(ιs στον αισθητηρα ,τεραστια αυτονομια (σε σχεση με τις αλλες μικρες) ,λιγο μεγαλυτερη οθονη ,γρηγοροτερη εστιαση στον κιτ φακο)

Το προβλημα ξεκιναει απο τη στιγμη που θα θελησεις να παρεις αλλο φακο.

Δεν εχει την ποικιλια και το ευρος τιμων που θα βρεις σε nikon-canon.

Μερικοι φακοι αξιζουν ...αλλα κοστιζουν.Αλλοι παλι απλα κοστιζουν.

(ελπιζω να μην εντυπωσιαστεις απο το γεγονος που ενδεχεται καποιος φακος να γραφει πανω του zeiss...εκτος αν δωσεις 1-2Κ..οπου και παλι σε nikon-canon ισως να βρεις καλυτερο λιγο πιο φτηνα.)

Αν παλι νομιζεις οτι θα "ασχοληθεις" παραπανω και θα αρχιζεις να ψαχνεσαι για φακους παρε για αρχη καποια nikon d60 με τον 18-55 VR.

Η d80 εξακολουθει να αποτελει καλη λυση μτχ στα 250 περιπου ευρω.(kατι εγραψε o gomar περι πληρωμης και δεν ξερω κατα ποσο σε εμπδιζει σαν αγορα)

Nα υποθεσω αυτο το εχεις δει εε?

Mην την κρινεις αυστηρα.Θα τραβας (ελπιζω-ευχομαι) se raw οποτε η διαφορα ειναι μικροτερη εως ανυπαρκτη σε real-life shooting.Αν παλι εχεις το αγχος οτι με nikon-canon θα ειχες καλυτερο αποτελεσμα μετα απο λεπτομερη αναλυση "σκαναροντας" τη φωτογραφια με το ματι απο αποσταση εκατοστου-χιλιοστου τοτε παρε κατι αλλο.

Bottom line για μενα ολα εστιαζονται στο ποσο θες να ασχοληθεις με τη μηχανη και ποσο με τη φωτογραφια.

Για μονο το β σε καλυπτει στο χαλαρο.

Ναι η αγορά θα γίνει 1) με πιστωτική 2) με καινούριο αντικείμενο και όχι μεταχειρισμένο. Οι φωτογραφικές μηχανές έχουν πάντα συναισθηματική αξία, λόγω οικογενείας φωτογράφων και δεν μου πάει να πάρω μεταχειρισμένη με τίποτα. Οπότε στα ~300 ευρώ δεν υπάρχει πολλές επιλογές.

Ήθελα αρχικά λοιπόν το kit της D40, γιατί παρ' όλο που λατρεύω την φωτογραφία δεν είμαι ο τύπος που θα αρχίσω να ξοδεύω από δω κι από κει να το βελτιώσω με διάφορους φακούς, flash, φωτισμούς, κλπ κλπ κλπ. Το μόνο που θα ήθελα, θα ήταν ένας φακός zoom για να έχω, αλλά και πάλι τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή.

Σχετικά με τους φακούς Konica-Minolta, δεν είναι πιο οικονομικοί να υποθέσω;

Η d60 με τον 18-55 VR είναι στα 400+ αν δεν κάνω λάθος, ξεκίνησα από τα 300 και μετά αναγκαστικά πάω στα 389 που έχει η D60 kit.

Δεν είμαι fan boy και δεν θέλω fan boyσμούς βασικά, δεν κολλάω στο όνομα. Βλέπω μία προσφορά και σκέφτομαι να την εκμεταλλευτώ. Εκτός αν υπάρχει ελπίδα να ξαναδώ το D40 kit με τους δύο φακούς (λες; ) :p

Σε raw θα τραβάω εννοείται, από κει και πέρα το θέμα μου είναι αν υπάρχουν διαφορές σε αισθητήρες κλπ, επί της ουσίας.

PS: thanks για τα links, αναμένω να δω τι θα πει κι ο Dubberος, αν και μάλλον τώρα κάπου έχει ήδη τρελαθεί :p

βασικα ...καλησπερα σας:p

Απο οτι ειδα (τωρα) βγαζουν και οι sigma/tamron φακους για sony mount ,οποτε φακους βρισκεις σε νορμαλ τιμες.

Επι της ουσιας ειναι λιγο πιο αναλυτικος ο αισθητηρας(απο τις υπολοιπες μικρες) σε απολυτα νουμερα.Στη πραξη πιστευω θα ειναι τοσο καλη οσο καλα τη χρησιμοποιησεις.

Προσφορες παντα θα βγαινουν.Αν ηθελες απο καιρο dslr εκμεταλευσου την.Αν απλα ειδες μια καλη προσφορα και δε καιγοσουν πιστευω θα βρεθουν και αλλες αργοτερα.(δεν ξερω αν αξιζεις να περιμενεις βεβαια.Αυτο εξαρταται κα8αρα απο σενα ,απο τη χρηση που θα κανεις κλπ.)

Αυτααααα.....

where is dubber anyway?Ξεκινησε απο τωρα το τρεξιμο?:D

Για να είμαι απόλυτα, 100% ειλικρινής, αν υπήρχε αξιόλογο Nikon kit στα 300 ευρώ θα το τσίμπαγα αμέσως :p

Καλοκαιράκι έρχεται, μπορώ να περιμένω βαριά μέχρι τον Αύγουστο. Απλά ελπίζω να μη βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο, όπως κάνω τώρα για το D40 Kit..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.