Jump to content

Αυξομείωση έντασης των ηχείων

EiLorD

Recommended Posts

Εχω αυτά τα ηχεία creative inspire t5400 εδώ και 4-5 χρονια νομιζω, το προβλημα μου ειναι οτι ανεβοκατεβαινει μονος του ο ηχος (σε ολους τους players κλπ). Οταν λεω ανεβοκατεβαινει δεν εννοω οτι παει απο το σιγα στο max δυνατα αλλα υπαρχει μια αισθητη αυξομειωση που σιγουρα δεν ειναι προβλημα του τραγουδιου. Ειχα διαβασει κατι στο google για χαλασμενο ποτενσιομετρο(?) , μπορει να λεω και βλακειες (για το ποτενσιομετρο) , ξερετε αν φτιαχνεται αυτο ή ειναι σημαδι πως ηρθε ο καιρος πλεον να κανουν παρεα στους προγονους τους.

δεν αποκλειεται. και μενα τα παλια μου creative ειχαν ενα θεμα αλλα εμενα εβαζε θορυβο στην αυξομειωση. δεν ειναι τπτ. αντικαθυσταται ή και καταργειται και τελειωσ και ρυθμιζεις την ενταση απο το λειτουργηκο/πληκτρολογιο

Εγω το χω φανταστει οτι εχει χαλασει στο χειριστηριο το πηνιο (?) κι ετσι δεν μπορει να παραμεινει σταθερη η ενταση, αρα καινουριο χειριστηριο ή βρισκουμε καποιο τροπο να το φτιαξουμε;

Το ποτενσιόμετρο που ρυθμίζει την ένταση του ήχου χαλάει αρκετά εύκολα. Συνήθως ένα ξεβίδωμα και λούσιμο με μπόλικο οινόπνευμα σε συνδιασμο με κάμποσα πέραδοθε σε όλη τη κλίμακα της έντασης μπορεί να δώσει μια παράταση ζωής. (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα αντίστοιχο σπρει καθαρισμού ποτενσιομέτρων).

Σε φίλο που το εφάρμοσα αυτό, δουλεύει το χειριστήριο απροβλημάτιστα εδώ και ένα χρόνο... το δικό μου που εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα δεν ανταποκρίθηκε και τόσο καλά παραμένοντας στα ίδια χάλια...

Παρατήρησα οτι στο τέρμα της διαδρομής του ποντεσιομέτρου δε κάνει σκαμπανευάσματα όποτε το άφησα εκει και τώρα πια ρυθμίζω τον ήχο μεσώ του PC από τα αντίστοιχα κουμπάκια που τυχαίνει να έχω στο πληκτρολόγιο.

Τα έχω από το 2003 και το έπαθαν πάνω στο χρόνο! Ήταν πολύ εκνευριστικό και μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα πως είναι το χειριστηριάκι τους.. από τότε τα έχω σταθερά ανοιχτά σε μιά ένταση Α και παίζω με την ένταση του player ή των windows, από το πληκτρολόγιό μου. :secret:

Άν το έβρισκες ετσι έτσι καλά θα ήταν... θα λύγιζες τα μεταλλικά αυτάκια που κρατάνε το μεταλλικό κάλυμμα και θα καθάριζες μέσα την επιφάνεια που ακουμπάει ο δρομέας του.

Συνήθως όμως στις πρόσφατες μικροκαμωμένες συσκευές τοποθετούν τέτοιας μορφής ποτενσιόμετρα.

Rotary_Potentiometer.jpg

Rotary_Potentiometer.jpg

που αν δοκιμάσεις να τα ανοίξεις, το πιθανότερο είναι να τα καταστρέψεις... Γι αυτό μίλησα για συνολικό λούσιμο-παπαριασμα με οινόπνευμα ή συγκεκριμένο σπρει και μπόλικα πέρα δώθε στη διαδρομή του κουμπιού με την ελπιδα να καθαριστεί από μόνο του.

Εννοείται πάντα ότι κάνεις υπ ευθύνη σου. Από τη στιγμή που θα ανοίξεις τη συσκευή σου δεν είμαι εγώ ούτε κανένας άλλος που δίνει πιθανές λύσεις για ότι ζημία μπορεί να προκληθεί

ναι kaynd, dont worry δεν θα σαι κυνηγαω για αποζημιωση :p

ενα ενδιαφερον τοπικ που βρηκα ειναι αυτο http://www.dslreports.com/forum/remark,17135898

το δικο μου ποτενσιομετρο ειναι σαν το δεξι σ αυτη την εικονα ( απλα σε μενα ειναι και τα δυο στην ιδια πλευρα)

backynw.jpg

απ αυτη την πλευρα καθαριζω με οινοπνευμα;

απ την αλλη πλευρα βγαζω την βιδα που εχει στο γραναζι και δεν βγαινει τιποτα :/

Το ραντίζεις λίγο στις σχισμές του ποτενσιόμετρου ελπίζοντας ότι θα μουσκέψει εσωτερικά και κατόπιν γυρνάς το κουμπί πάνω κάτω στην ένταση ελπίζοντας ότι ανομοιομορφίες έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ποτενσιόμετρου λόγω σκόνης-υγρασίας, θα εξομαλυνθούν.

Εγώ συγκεκριμένα στην επιτυχημένη μου προσπάθεια είχα βουτήξει ολόκληρη τη πλακετίτσα με το ποτενσιόμετρο μέσα σε ένα μικρο κυπελλάκι οινόπνευμα γυρνώντας τα κουμπιά όπως είπα. Εννοείται το αφήνεις να στεγνώσει καλά πριν το ξαναβάλεις σε λειτουργιά.

Επίσης πάντα μπορείς να το παίξεις hardcore :p, να ξεκολλήσεις τα ποτενσιόμετρα (αν έχεις κολλητήρι) και να τα αλλάξεις με ιδία. Ο μονός λόγος που δε το έχω κάνει είναι επειδή βαριέμαι να ασχοληθώ έστω στο ελάχιστο ενώ έχω βολευτεί με τη λύση της ρύθμισης μέσω των win.

τελικα το γραναζι βγαινει και μενει ενα πλαστικο (σαν χαρτι σχεδον) που αν το σηκωσεις λιγο βλεπεις μεσα στο ποτενσιομετρο.μηπως τωρα που μπορω να το ανοιξω να το καθαρισω απο δω;

Οταν λες σχισμες παντως, εννοεις αυτα

n18cw8.jpg

ρωταω γιατι ετσι οπως το χω στο χερι μου μου φαινονται σαν να μην πηγαινουν μεσα στο ποτενσιομετρο.

κι εγω αν εβρισκα ισως το αλλαζα, εκανα καποιες κολλησεις προσφατα κι ετσι εχω παρει το κολάι, (καλάι θα παρω οταν ειναι να το αλλαξω :p)

ενα οινοπνευμα παν.συ.φα που ειναι καθαρο 95 κανει;

γιατι στν αρχη το κανα με πολυ λιγο απ το μπλε το φωτιστικο.

εχω την εντυπωση πως εφτιαξε με λιγο οινοπνευμα (δεν εριξα μεσα τελικα) και πολλα περαδωθε, μου δινει την εντυπωση πως ειναι λιγο πιο σκληρο καθως το κουνας αλλα πιστευω πως εφτιαξε. Ο καιρος θα δειξει :)

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Και εγώ με τα t7700 αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα.Έχω ανοίξει το χειριστήριο αλλά δεν μπόρεσα να βρω το πρόβλημα και να το διορθώσω.

εκτός απο το ποντενσιόμετρο κόβεται εύκολα και το καλώδιο ,απογυμώνεται εκεί που βγαίνει από το χειριστήριο

τσεκάρετε και εκεί

εγώ εκεί βρήκα τον ένοχο τελικά....

EiLorD για αρχή πάνε πάρε ενα σπρει επαφών χώρις λάδι κατα 90% θα σου το κάνει

πουλάνε στα μαγαζιά με ηλεκτρονικά είδη.

Είχα κάτι προβληματάκια με τα ποτενσιόμετρα στον μίκτη και τώρα όλα καλα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.