Jump to content

Σωλήνες για υδρόψυξη

carrion

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους,

Για λόγους καλοκαιριού αποφάσισα να βάλω υδρόψυξη στις κάρτες γραφικών που φτάνουν πλέον κοντά στους 90 βαθμους.

Οι κάρτες είναι 2 8800GT από την ASUS.

Αφού έκανα τις αναζητήσεις που μπορούσα να κάνω και με τις λίγες γνώσεις που έχω στο θέμα της υδρόψυξης πλέον απέκτησα τα εξής :

2 μπλόκ για G92 από την zalman -> http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=285

ψυγείο από την danger den - >http://www.dangerden.com/store/product.php?productid=255&cat=90&page=1#tabs (πήρα 120άρι λόγο περιορισμένου χώρου)

αντλία + ρεζεβουαρ -> http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1162&ID=1638#Tab0

Τώρα εδώ είναι και το πρόβλημα. Τι σωλήνες πρέπει να πάρω και από που θα τους βρώ; Διάβασα για τις διαφορετικές ποιότητες σε σωλήνες (PVC και tygon) αλλά με μια ματιά που έριξα στις σελίδες μεγάλων καταστημάτων δεν βρήκα πολλές επιλογές. Επίσης δεν ξέρω και τις διαμέτρους που θα μου κάνουν.. Η μία εταιρεία λέει ότι είναι για 10mm π.χ το μπλόκ, ενώ το ψυγείο πάνω στο κουτί γράφει 1/2 fitting.

Με τι διάμετρο σωλήνα μπορώ να συνδιάσω όλα τα παραπάνω..

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα είμαι υπόχρεος.

Νίκος Γ.

Για τον λόγο που βάζω την υδρόψυξη.. δηλαδή μόνο για τις κάρτες γραφικών.. δεν ξέρω αν είναι ανάγκη να πάρω μια πολύ καλή αντλία. Εχεις να προτείνεις κάτι άλλο;

Παλιοτερα ειχα thermaltake αλλα κακάρωσε στον 1.5 χρονο...

Καλύτερα δωσε κατι παραπάνω για κάποια καλη (hydor, swiftek eheim κτλ)

Η αντλία της eheim που υπάρχει στο eshop ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807701 ) ; Απλά και οι γνώσεις μου δεν είναι πάρα πολλές οπότε όλες οι συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες. Με τι τανκ μπορώ να συνδέσω την αντλία αυτή; Η λύση να μη βάλω τανκ αλλά να έχω ένα απλό "Τ" με τάπα είναι καλή;

Και πάλι όμως το πρόβλημα του να μη ξέρω που θα βρώ σωληνάκια παραμένει..

Τι case εχεις? Καλυτερα να ριξεις λεφτα για αλλαγη εκει για αρχη(αν κρινω απο το οτι εχεις χωρο μονο για μονο ψυγειο). Επισης τι συνολικο budget εχεις?

Σωληνες θα ψαξεις για 1/2' ή 3/8 αυτα παίζουν στο χωρο της wc

Αν εισαι Αθηνα μπορεις να ριξεις μια ματια στο multirama extreme ή σε καποιο καταστημα πλαισιο

Το κουτί είναι το armor + mx της thermaltake και είναι midi.

Είναι έτσι τα πράγματα στο γραφείο που δεν μπορώ να βάλω full tower.

Το budget είναι σχετικό. Δεν υπάρχει θέμα να πάρω μια άλλη αντλία και tank. Το ψυγείο όμως δεν μπορώ να το αλλάξω λόγο χώρου και γι αυτό προσπάθησα να βρώ κάτι καλό (όσο μπορεί να πει κάποιος) σε 120άρι. Στο ψυγείο πάντως θα μπορέσω να του βάλω 2 ανεμιστήρες για push-pull.

@ SirDiman Από Αθήνα είμαι. Το θέμα στους σωλήνες που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι αν μπορώ να βάλω 1/2' στα μπλοκ από τις κάρτες.

Αντλία θα σου πρότεινα αυτή. Είναι μια από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή την στιγμή !

Λάστιχα άνετα μπορείς να βρείς στο multirama του πειραιά.Έχουν σε διαφορα κομμάτα και μεγέθη.Καλύτερα να πάρεις με διάμετρο 1/2 για περισσότερη roh νερού !

Και από tank θα σου πρότεινα αυτό!

Η αντλία που μας πόσταρες αν δεν κάνω λάθος μπαίνει μέσα στο νερό. Δεν θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο :/

:)

Το κουτί είναι το armor + mx της thermaltake και είναι midi.

Είναι έτσι τα πράγματα στο γραφείο που δεν μπορώ να βάλω full tower.

Το budget είναι σχετικό. Δεν υπάρχει θέμα να πάρω μια άλλη αντλία και tank. Το ψυγείο όμως δεν μπορώ να το αλλάξω λόγο χώρου και γι αυτό προσπάθησα να βρώ κάτι καλό (όσο μπορεί να πει κάποιος) σε 120άρι. Στο ψυγείο πάντως θα μπορέσω να του βάλω 2 ανεμιστήρες για push-pull.

Μπορείς να πάρεις και διπλό ψυγείο και να το κοτσάρεις έξω από το κουτί στο πίσω μέρος ;)

Μπορείς να πάρεις και διπλό ψυγείο και να το κοτσάρεις έξω από το κουτί στο πίσω μέρος ;)

Δυστυχώς αυτό θα απαιτήσει να κάνω τρύπες στο μέταλλο του κουτιού.. δεν έχει έτοιμες για να περάσουν τα σωληνάκια από το ψυγείο στο εσωτερικό.

Δυστυχώς αυτό θα απαιτήσει να κάνω τρύπες στο μέταλλο του κουτιού.. δεν έχει έτοιμες για να περάσουν τα σωληνάκια από το ψυγείο στο εσωτερικό.

Ναι σωστό! απλά με ένα διπλό ψυγείο θα έχεις καλύτερα temps παρα με ένα μονο !

Αν κανεις push pull η μεγαλύτερη διαφορα που θα δεις είναι ένα βαθμό κάτω από ότι να έχεις μονο έναν ανεμιστήρα σε push διάταξη.

:)

Καλησπέρα σε όλους.

Τελικά μετά από πολλές κουβέντες και βοήθεια από άλλους που γνώριζαν σαφώς περισσότερα από εμένα, κατέληξε η φάση στο να πάρω 2 block GPU-200 απο την koolance, αντλια και τανκ μαζί PMP-400 & DDC-LT-30 επίσης από την koolance, και στο τέλος με σωληνώσεις 3/8 σε όλα τα ρακορ να στήσω το όλο project.

http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=566

http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=334

Όλη η φάση πήγε σχετικά καλά.

Στο αποτέλεσμα όμως τωρα που το ριμαδι μου ξαναμπήκε σε λειτουργία:

Στην πρώτη κάρτα που δέχεται το νερό από το ψυγείο έχω καλή πτώση θερμοκρασίας! Από 70 βαθμους σε idle που δούλευε τις τελευταίες μέρες (καιρός αθήνας) πήγε στους 50.

Στην 2η κάρτα όμως που δέχεται το νερό που βγαίνει από την πρώτη τα πράγματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά.

Σε idle η 2η δουλέυει στους 90-95!

Καταλαβαίνω ότι η 2η θα ζεσταίνεται περισσότερο αλλά τόσο μεγάλη διαφορά είναι λογικό;

Σκέφτομαι μήπως δεν έχει πατήσει καλά το 2ο block πάνω στην κάρτα.

Καταλαβαίνω ότι η 2η θα ζεσταίνεται περισσότερο αλλά τόσο μεγάλη διαφορά είναι λογικό;

Σκέφτομαι μήπως δεν έχει πατήσει καλά το 2ο block πάνω στην κάρτα.

δεν ειναι λογικη τετοια διαφορα

δεν παταει καλα το blockακι πιθανοτατα

δωσε και καμια φωτο απο το setup να καταλάβουμε περισσοτερα

με τι ψυγειο εισαι?

Το ψυγειο είναι το GTX120 της Danger Den. Εχω και ένα link στο πρώτο post του thread.

Είναι μικρό αλλά αναγκαιο λόγο χώρου.

post-11932-1416073999,3261_thumb.jpg

Σιγουρα το 2ο μπλοκ δεν εχει πατησει σωστα. Οσο ζεστη και να τραβαει το κυκλωμα απο την 1η καρτα σου, δεν μπορει να ζεσταινει το νερο τοσο πολυ ωστε στην 2η απλα να μην κανει τιποτα.

Ελεγξε ξανα το πατημα στην 2η καρτα. Εκει ειναι το προβλημα σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.