Jump to content

Προτάσεις για νέο gaming PC

Whitelighter

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, αποφάσισα να πάρω έναν καλό Η/Υ το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, τον θέλω για multimedia/gaming, αλλά δεν γνωρίζω πολλά περί υλικού και εξαρτημάτων. Θα ήθελα να μου προτείνετε συνθέσεις έχοντας στο μυαλό ότι μπορώ να ξοδέψω το πολύ 1000-1400€. Στην τιμή συμπεριλαμβάνω και μία καλή, widescreen οθόνη, βέβαια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια καλοπροαίρετη απάντηση. :turn:

Να μια πρόταση από μένα, και πάλι overkill είναι για gaming...(εδώ μερικοί βάζουν i7 για παιχνίδια θα μου πεις). Στα έβαλα όλα από e-shop κυρίως λόγω της διαθεσιμότητας που έχει σε 2 κομμάτια (μητρική, κάρτα γραφικών).

THERMALTAKE VK60001N2Z ELEMENT S BLACK (Review)

ENERMAX EPR525AWT PRO82+ 525W

AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION

AKASA AK-967 NERO COOLING EMPEROR (Review)

MSI 790FX-GD70

CORSAIR XMS3 DHX DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) CL9 DUAL CHANNEL KIT

SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4890 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK

980euro

+

LG W2452V-PF TFT Monitor 24'' ή MONITOR TFT 22 WIDE HP L2275W

Λοιπόν, ερωτήσεις:

-[απορία] Αλήθεια, οι υψηλές απαιτήσεις σε υλικό για ποιες εφαρμογές του υπολογιστή προορίζονται; Δηλαδή, εσύ λες ότι ο i7 είναι «πολύς» για gaming. Για τι είναι δηλαδή;

-Η κάρτα γραφικών SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4890 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL τι διαφορά έχει απ' αυτή SAPPHIRE RADEON HD4890 OC 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL;

-Η AM3 ή η LGA 1366 (ή όπως λέγεται αυτή που έχει ο i7) έχει περισσότερο μέλλον;

Δεν ξέρω να συναρμολογώ τον Η/Υ (δεν ξέρω βέβαια και αν είναι δύσκολο) και σκοπεύω να τον αγοράσω από ένα μαγαζί στην πόλη μου και να μου το φτιάξουν αυτοί. Οπότε οι τιμές στο e-shop μάλλον δε θα ανταποκρίνονται σε αυτές στις οποίες θα τα αγοράσω εγώ. Αντί για 980€ (χωρίς την οθόνη), δηλαδή, μπορεί να μου βγει πιο ακριβό, οπότε αν μπορείτε, υπολογίζετε κάποια € λιγότερα αν κοιτάτε τα προϊόντα από e-shop.

Αν θες κατι σε i7 κρατα τα κομματια του dante και βαλε i920+ καποια μητρικη με x58 chipset (gigabyte πχ) + 6 gb ram ddr3

Λοιπόν, ερωτήσεις:

-[απορία] Αλήθεια, οι υψηλές απαιτήσεις σε υλικό για ποιες εφαρμογές του υπολογιστή προορίζονται; Δηλαδή, εσύ λες ότι ο i7 είναι «πολύς» για gaming. Για τι είναι δηλαδή;

-Η κάρτα γραφικών SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4890 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL τι διαφορά έχει απ' αυτή SAPPHIRE RADEON HD4890 OC 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL;

-Η AM3 ή η LGA 1366 (ή όπως λέγεται αυτή που έχει ο i7) έχει περισσότερο μέλλον;

>>Για gaming, το βασικό στοιχείο είναι η κάρτα γραφικών, και ο επεξεργαστής έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Σε περίπτωση που είσαι on budget, ΚΑΙ θέλεις να στήσεις ένα rig που η βασική αλλά και πιο βαριά του χρήση θα είναι για gaming, τότε είναι λογικό να δώσεις βάση εκεί που πρέπει. Δλδ στην κάρτα γραφικών. Ο i7 είναι ένας καταπληκτικός server επεξεργαστής, που είναι απλά overkill για το 85% των χρηστών παγκοσμίως. Οι υπόλοιποι, είτε είναι enthusiasts οπότε απλά αγοράζουν το καλύτερο λόγω hobby, είτε τον χρειάζονται για multithreaded 24/7 εργασίες. Έχε υπόψιν σου, πως τα ίδια ακριβώς αλλά σε λίγο μικρότερο βαθμό ισχύουν και για τον 955 AMD.

>>Η διαφορά είναι πως η vaporX έχει πολύ καλύτερο σύστημα ψύξης και μεγαλύτερο OC στις μνήμες, ενώ η OC χειρότερο σύστημα ψύξης και καλύτερο OC στο core. Την στιγμή που έχουν την ίδια τιμή, η vaporX είναι μονόδρομος. Ειδικά μιας και το overclocking του core εξαρτάται από το σύστημα ψύξης, αν θέλεις να κλοκάρεις στο μέλλον.

>>Αν αναφέρεσαι στους επεξεργαστές, ο i7 θα σου κρατήσει περισσότερο μιας και είναι πιο δυνατός. Αν αναφέρεσαι στα socket, και οι δύο υλοποιήσεις έχουν επιβεβαιωμένα περιφερειακά για αυτές μέχρι το 2011. Αν αναφέρεσαι στις μητρικές, και οι δύο υλοποιήσεις θα γεράσουν το ίδιο, μιας και έρχονται νέα πρότυπα στην βιομηχανία, και σύντομα (sata3, usb3 κτλ κτλ).

+1 post #2 του Dante80.

Αν με αυτό το σύστημα σου περισσεύουν 250 ευρώ τότε αντί να πάς στην ακριβότερη I7 πλατφόρμα πάρε καλύτερα έναν Intel X25-M των 80GB για το λειτουργικό σου και τα παιχνίδια σου και άσε τον AAKS για "αποθήκη".

• 2 weeks later...
Να μια πρόταση από μένα, και πάλι overkill είναι για gaming...(εδώ μερικοί βάζουν i7 για παιχνίδια θα μου πεις). Στα έβαλα όλα από e-shop κυρίως λόγω της διαθεσιμότητας που έχει σε 2 κομμάτια (μητρική, κάρτα γραφικών).

THERMALTAKE VK60001N2Z ELEMENT S BLACK (Review)

ENERMAX EPR525AWT PRO82+ 525W

AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION

AKASA AK-967 NERO COOLING EMPEROR (Review)

MSI 790FX-GD70

CORSAIR XMS3 DHX DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) CL9 DUAL CHANNEL KIT

SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4890 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK

980euro

+

LG W2452V-PF TFT Monitor 24'' ή MONITOR TFT 22 WIDE HP L2275W

Όσον αφορά την ψύξη, σ' αυτό το μηχάνημα, θα είμαι καλυμμένος;

Μια χαρά είσαι με την ψήκτρα του επεξεργαστή, και με το κουτί.

Αν έχεις άγχος για το κουτί κοίτα και το HAF 932/922 αλλά δεν θα σου λείψει κάτι από εδώ.

Αν σε νοιάζει να είναι πιο ωραία η ψήκτρα και μπορείς να δώσεις τα 2χ λεφτά κοίτα την True Black αλλά σαν επιδώσεις είναι κατά 95% ίδιες.

Όπως σου είπαν και τα παιδιά για παιχνίδια μετράει η κάρτα γραφικών, και με αυτή είσαι καλυμμένος 100%.

Παίρνεις και μια 24αρα για 1920 ανάλυση και δεν σου λείπει κάτι.

Από τη στιγμή που δεν έχεις ενστάσεις για Inter/AMD nvidia/ATI ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ καλός.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο:

Για να συνδέσω κονσόλες με την οθόνη (άσχετα με το pc), τι υποδοχές χρειάζεται να έχει αυτή; Scart μόνο;

Και αν μπορείτε, πείτε μου ποιες από τις παρακάτω προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα (σύνδεσης κονσολών):

LG W2452V-PF TFT Monitor 24''

MONITOR TFT 22 WIDE HP L2275W

http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...40B76CEBCE1E5E

http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...40B76CEBCE1E5E

scart ΜΗΝ χρησιμοποιησεις θα ξερασεις, ( ειδικα το composite ) και οι 4 που προτεινες παιρνουν hdmi, οποτε για 360/ps3 εισαι κομπλε, αμα εχεις παλια εκδοση του 360 που να μην βγαζει hdmi απευθειας τοτε με εναν ανταπτορα θα εισαι ok, εναλλακτικα παιρνεις την Samsung SM-2333HD που εχει component εισοδους και εχεις το κεφαλι σου ησυχο, πρακτικα μεχρι και ps2/wii/gamecube/xbox μπορεις να συνδεσεις μεσω component αλλα μην περιμενεις θαυματα, αντε συμαζεψε τα 640*480 που δινει η κονσολα σε οθονη με 1920*1080 φυσικη αναλυση :p

scart ΜΗΝ χρησιμοποιησεις θα ξερασεις, ( ειδικα το composite ) και οι 4 που προτεινες παιρνουν hdmi, οποτε για 360/ps3 εισαι κομπλε, αμα εχεις παλια εκδοση του 360 που να μην βγαζει hdmi απευθειας τοτε με εναν ανταπτορα θα εισαι ok, εναλλακτικα παιρνεις την Samsung SM-2333HD που εχει component εισοδους και εχεις το κεφαλι σου ησυχο, πρακτικα μεχρι και ps2/wii/gamecube/xbox μπορεις να συνδεσεις μεσω component αλλα μην περιμενεις θαυματα, αντε συμαζεψε τα 640*480 που δινει η κονσολα σε οθονη με 1920*1080 φυσικη αναλυση :p

Δηλαδή, μ' αυτή δεν μπορώ να συνδέσω PS2, Wii και τα λοιπά; Μόνο PS3 και X360;

Και κάτι ακόμη:

Ποιον SSD προτείνετε να πάρω και τι περίπου θα έχω εκεί εκτός από το λειτουργικό;

Adata στα 250.

Ουυυ. Πολύ ακριβό μάλλον. Το intel που ανέφερε πιο πάνω ο ChSin7 δεν αξίζει;

Δηλαδή, μ' αυτή δεν μπορώ να συνδέσω PS2, Wii και τα λοιπά; Μόνο PS3 και X360;

Και κάτι ακόμη:

Ποιον SSD προτείνετε να πάρω και τι περίπου θα έχω εκεί εκτός από το λειτουργικό;

Bump για το παραπάνω ποστ μου.

Ουυυ. Πολύ ακριβό μάλλον. Το intel που ανέφερε πιο πάνω ο ChSin7 δεν αξίζει;

Bump για το παραπάνω ποστ μου.

Τo adata ειναι rebranded intel ΑΚΑ ιδιο πραμα (εννοω με αυτο που προτεινε η chSin7)

Είναι ισόπαλες οι κάρτες, ανάλογα το παιχνίδι και την ανάλυση πότε έχει βραχεία κεφαλή η μία και πότε η άλλη. Το ζήτημα για μένα είναι ότι η συγκεκριμένη 4890 έχει πολύ αποδοτικό και μάλλον ήσυχο σύστημα ψύξης, σε αντίθεση με την 275 που είναι ολίγον "dremel/barbeque" η κατάσταση...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.