Jump to content

QX9650 και Θερμοκρασίες :/

pavou

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες , προχθές έλαβα έναν qx9650 τον οποίο και έβαλα πάνω σε μια P5E (x38) και μαζί με τις corsair dominator 1066 2x2giga , του έχω δώσει τόσο ρεύμα ώστε να μην χτυπάει το prime (cpu-z 1.34 από bios 1.4) και προσπαθώ να τον έχω σταθερό στα 4Giga.

Δοκίμασα με 10Χ400 ,12.5Χ333 , 9.5Χ421 , πλέον δεν μου βγάζει προβλήματα το prime αλλά βλέπω μέχρι και 80c στο realtemp και δεν μου αρέσει καθόλου , για ψύξη έχω την zalman 9700Led ενώ η πάστα είναι ΑS5 (φρέσκια :look:).

Μήπως να ξεχάσω τα 4Giga για 24/7 ή μήπως χρειάζομαι μια άλλη ψήκτρα π.χ. Thermalright True Black 120 ?

Υ.Γ. Πριν είχα έναν Ε8600 στα 4.2 24/7 με max temps 63c :boxed:.

Αμα θες 4 σε τετραπυρινο 8ες καλυτερη ψυξη.Ασχετο,ποσο ειναι το μαξ fsb σου σε quad με αυτη τη μητρικη?

να σου πω την αλήθεια δεν πρόλαβα να το ψάξω ακόμα ,

η true black θα κάνει δουλειά ? παίδες πέστε την γνώμη σας για ψήκτρα αν έχετε κάποια στα υπόψιν σας .:daisy:

Κανει δουλεια... Επισης να ξερεις οτι δεν ειναι απαιραιτητο να τα σκασεις για την black. Μπορεις να παρεις την απλη για να σου ερθει πιο οικονομικα... Απο αποδοση ειναι ακριβως τα ιδια.

Βεβαια, η γνωμη μου ειναι οτι πλεον που εχει ανεβει σε τιμη η ultra-120, αξιζει να παρεις την iFX-14 η οποια ειναι καλυτερη :)

μια χαρα ειναι αυτη που εχεις...εμενα αυτο τον καιρο ειναι στους 38-39 idle..παιζει ρολο η θερμοκρασια δωματιου κ το κουτακι σου..δεν πιστευω να το χεις κ ανοιχτο ε? :p

έχω true black και είναι πολυ καλή και ειμαι με 9650 στα 450χ9, και δεν μασάει τίποτα.

με 1 12αρι πάνω αθόρυβο.

αλλα βοηθάει και το HAF που εχω επίσεις.

γενικά σαν ψύκτρα λέει πολυ και είναι και επενδυση για όποτε πας σε ι7.

την IFX-14 δεν την ξερω

πάρε την true black είναι απλά top...απλά φρόντισε να βάλεις πάνω 2 καλά fanακια 12αρια...εγώ λέω να βάλεις αυτά :http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806685

απλά τρελά φανάκια...και κανόνισε στο πίσω μέρος του case εκεί δλδ που θα φυσάνε τα fan να βάλεις και άλλον ένα ίδιο 12άρι να βγάζει τον αέρα από το κουτί...Έχει σημασία να είναι ίδια τα fan..

Όσο για την ifx-14 μόνο με 3 super-duper-duper fans με ροή 100++ ΊΣΩΣ δεις καλύτερες θερμοκρασίες από την TB..και λέω πάλι ΊΣΩΣ....

Πάντως εγώ με tb έπαιζα 4Ghz έναν q9550 με 1,55volt..ακόμα τόσο τον έχω απλά έβαλα νερό για να πάει παραπάνω...Α!Και ένας 8400 παίζει με την ψύκτρα μου πλέον στα 4,6Ghz..

Τα fan που σου έδωσα είχα πάνω στην ψύκτρα και είναι και αθόρυβα...

παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας , το case μου είναι το cm staker 830 και έχω είδη επάνω του 2Χ120 μπροστά να βάζουν έναν 120άρι επάνω να βγάζει ένα 120άρι πίσω να βγάζει και 2Χ120 στο πλάι να βάζουν + το PSU που βγάζει .

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι με την 9700Led οι θερμοκρασίες μου είναι σε idle αρκετά ανεβασμένες (51-43-46-41) με θερμοκρασία χώρου ~26C .

Οι ανεμιστήρες που μου προτείνεις όντος φαίνονται πάρα πολύ καλοί , φέρνουν κάτι απο NOCTUA :D

όχι πέφτει στους 41-36-33-31 , εδώ είναι που λέω ότι δεν μου κάνει η Zalman έρχεται λίγη για τον quad.

αποκλειεται...κανεις κατι λαθος...ειμαι σταθερος σε idle πανω απο 10ωρες ανοιχτο το pc με θερμοκρασιες 38-39..η zalman ειναι τρομερη ψυκτρα ;)

τωρα οτι "τερας" και να βαλεις πανω απο αυτα που σου ειπαν.. αντε 2-3 βαθμους πιο κατω θα δεις..

η zalman όντως είναι λίγη για quand...είχα και γώ...σε idle καλά είναι..αλλά όταν ζορίζει ο cpu μπορεί να φας μέχρι και bsod από τα temps..Α!Και η ψύκτρα θα ζεματάει..ο χαλκός της κοκκινίζει εύκολα αλλά δύσκολα τον ψύχει με το fan που έχουν βάλει πάνω..Άμα του βάλεις ένα delta να φυσάει το χαλκό παίζει να την κάνεις και καλύτερη απο ΤΒ (λέμε τώρα..)

Τα fan είναι εγγύηση...δοκιμασμένα σε 4 pc και κάθε μέρα στο δικό μου..Απλά τα σπάνε..

αποκλειεται...κανεις κατι λαθος...ειμαι σταθερος σε idle πανω απο 10ωρες ανοιχτο το pc με θερμοκρασιες 38-39..η zalman ειναι τρομερη ψυκτρα ;)

τωρα οτι "τερας" και να βαλεις πανω απο αυτα που σου ειπαν.. αντε 2-3 βαθμους πιο κατω θα δεις..

και στους τέσσερις πυρήνες έχεις τις ίδιες θερμοκρασίες ? σε εμένα παίζει ο 1ος με το 4ο κοντά στους 10 βαθμούς διαφορά οι άλλοι δύο είναι ανάμεσα τους :/ .

τι θα μπορούσα να κάνω λάθος ? καμιά ιδέα ?

vago όντος η ψήκτρα είναι ζεστή με τον 9650@4.0 , ενώ όταν είχα τον Ε8600@4.4 δεν ήταν .

η διαφορα ειναι στους 1-2 βαθμους με τους πυρηνες...

10βαθμους?..πολυ ειναι..

μα με έναν q βάζεις άλλους 2 core...είναι σαν να έχεις 2χ8600.....

Διαφορές σε quand cpu υπάρχουν ...καλό θα είναι να μην είναι πάνω απο 5βαθμούς...

Εμένα ο q9550 έχει 50-42-51-39 πχ αλλά ακόμα και στα 4,2 είναι rock stable...

Μπορεί να έχεις βάλει λάθος την πάστα..να μην πατάει καλά η ψύκτρα.. ή το ποιο συχνό...απλά κουσούρι του cpu σου...

Μακάρι να ήταν λάθος η πάστα αλλά δεν είναι γιατί η ψήκτρα ζεσταίνετε αρκετά όπως είπα και ποιο πάνω , αν δεν πατούσε σωστά θα ήταν κρύα .

Σήμερα που έχουμε δροσούλα 24C μέσα στο δωμάτιο οι θερμοκρασίες είναι λίγο ποιο κάτω για IDLE μιλάω

realtempqxidle.th.jpg

Θα το παλέψω , αν και όπως είπες μπορεί να μην τραβάει το κομμάτι , θα δούμε κοντός ψαλμός αλληλούια ;)

EDIT:

Αποφάσισα να παίξω με την πάστα AS5 , έβγαλα την παλιά (αχαχα χθεσινή) και πέρασα νέα, ποιο λεπτό φιλμ , θερμοκρασίες λίγο χειρότερες . Ξανά βγάζω καθαρίζω και περνάω ακόμα ποιο λεπτή στρώση AS5 , αποτέλεσμα? θερμοκρασίες στα ύψη .

Βγάζω την ψήκτρα και βλέπω ότι πατάει μόνο στα άκρα , εεεε λέω δεν γίνετε παίρνω 1000άρι γυαλόχαρτο το βάζω πάνω στο κρύσταλλο και λαπάρω την Zalman αλλά προς έκπληξή μου η ψήκτρα είναι ίσια , τρώγεται ομοιόμορφα παντού , επόμενο βήμα ? CPU , το καπάκι του ήταν τελικά στραβό με μεγάλη λακκούβα στην μέση .

Πέρασα ξανά ένα λεπτό φιλμ πάστα AS5 και πλέον οι διαφορές μειώθηκαν στους 5 βαθμούς μεταξύ του 1ου και 4ου. IDLE 49-43-46-44 μετά από prime :) , στο LOAD είμαι 10 βαθμούς κάτω σε σχέσει με πριν , θα περιμένω να στρώσει η πάστα για να δω τελικά πως θα τα πάει η Zalman , νεότερα θα έχουμε σύντομα .

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις τοποθετήσεις σας :flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.