Jump to content



Συναυλίες,παραστάσεις εκθέσεις


Hydra

Recommended Posts

Ο Οζζυς πάντως είναι αστείο πως μεταμορφώνετε επί σκηνής... είναι σαν η κόκα που έχει κάνει να είναι κάπου αποθηκευμένη και να την αφήνει σαν νίτρο σε συναυλία...

/r/ μεταγγιση απο οζυς ΤΩΡΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Το ψήνω αν έχω λίγα λεφτάκια εκείνον τον καιρό.

Κανονικά έπρεπε να μου τα πληρώνει η σχολή,εφόσον λέει το διοργανώνει. :getlost:

Στην Ελλάδα όμως...

8th STEP Meeting - 21-24 June 2012 - Corfu (Greece)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Διάλεξη του Δημήτρη Νανόπουλου,κορυφαίου Έλληνα Φυσικού με θέμα:Η ανακάλυψη (; ) του σωματιδίου Higgs και οι συνέπειες της.

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ (;) ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ HIGGS ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ | Facebook
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012

Ώρααπό τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ.

Τοποθεσία

A31 Κτίριο Σ.Θ.Ε.(πτέρυγα Φυσικού)

Περιγραφή

Διάλεξη του Δημήτρη Νανόπουλου,κορυφαίου Έλληνα Φυσικού με θέμα:Η ανακάλυψη (;) του σωματιδίου Higgs και οι συνέπειες της.Διοργάνωση :Π.Α.Σ.Π ΦΥΣΙΚΟΥ.Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Tμήματος Φυσικής.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Δημήτριος Νανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου 1948. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Sussex της Aγγλίας, όπου απέκτησε το διδακτορικό του το 1973 στη Θεωρητική Φυσική των Yψηλών Eνεργειών.

[Επεξεργασία]Επαγγελματική πορεία

Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου. Διετέλεσε ερευνητής στην Ecole Normale Superieure, Παρίσι, και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Cambridge, των H.Π.A. Το 1989, εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Texas A&M, College Station, όπου από το 1992 είναι διακεκριμένος (distinguished) καθηγητής και όπου από το 2002 κατέχει την έδρα Mitchell/Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον, Τέξας, όπου διευθύνει ερευνητικό τμήμα του World Laboratory, που εδρεύει στη Λωζάνη.

[Επεξεργασία]Ερευνητκό έργο

Το κύριο ερευνητικό του έργο ανήκει στο πεδίο της σωματιδιακής φυσικής ή (φυσική υψηλών ενεργειών) και της κοσμολογίας, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν και η δημιουργία μιας ενοποιημένης θεωρίας όλων των δυνάμεων της φύσης, η θεωρία του Παντός, η υπερσυμμετρία, η υπερβαρύτητα, οι θεωρίες υπερχορδών και η βιοφυσική.

Έχει συγγράψει πάνω από 520 πρωτότυπες εργασίες, όλες δημοσιευμένες σε περιοδικά με κριτές και υψηλό impact factor, συμπεριλαμβανομένων 10 βιβλίων. Έχει πάνω από 26.900 ετεροαναφορές και τον Νοέμβριο 2001 βρέθηκε ότι είχε τον 4ο υψηλότερο h-index στον κόσμο ανάμεσα στους θεωρητικούς φυσικούς, σε κατάταξη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Η συγκεκριμένη κατάταξη προκύπτει υπολογιστικά και αφορά τον συνολικό αριθμό δημοσιεύσεων ενός επιστήμονα, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις παραπομπές που έχουν γίνει από άλλους προς αυτές τις δημοσιεύσεις.

[Επεξεργασία]Τιμητικές διακρίσεις

Το 1996 του απενεμήθη ο Tαξιάρχης του τάγματος της τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το 1997 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 1999 και για δεύτερη φορά το 2005 απέσπασε το βραβείο του Ιδρύματος Ερευνών της Βαρύτητας, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. Το 2006 του απενεμήθη το διεθνές βραβείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Το 2009 τιμήθηκε με το βραβείο Enrico Fermi της Ιταλικής Εταιρείας Φυσικής (SIF).

Από το 1988 είναι εταίρος (fellow) της American Physical Society και από το 1992 μέλος της Italian Physical Society.

[Επεξεργασία]Μετάκληση

Το 1998 υπήρξε πρωτοβουλία ομάδας 32 πανεπιστημιακών (κυρίως μέλη ΔΕΠ) του τμήματος Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μετάκληση του στο συγκεκριμένο τμήμα. Το εντεκαμελές εκλεκτορικό σώμα που κλήθηκε να αποφασίσει απέρριψε την πρόταση με ψήφους 6-4. Κατά ψήφισαν οι: Νίκος Αντωνίου, Ανδρέας Κοντογούρης, Χρήστος Κτορίδης, Απόστολος Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Παπανικόλας και Ανδρέας Πολύδωρος, ενώ υπέρ οι: Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Αθανάσιος Λαχανάς, Γεώργιος Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Ρεσβάνης. Ο κ. Παναγιώτης Βαρώτσος ήταν απών.[εκκρεμεί παραπομπή]

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=435251

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ την έπαθα στην αρχή!

Έχω άλλο για τους Αθηναίους αλλά δεν είστε πολύ της φιλοσοφίας έ; :p

23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας 2013

23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ | 23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ | Πανεπιστήμιο Κρήτης

Link to comment
Share on other sites

lol. Το Α31 έπρεπε να με ψιλιάσει μιας και σε εμάς θα γινόταν στον Αριστοτέλη, αλλά επειδή δεν είδα κάτι, και επειδή ήδη τον έχουμε φέρει μια φορά, θεώρησα ότι θα ξανάρθει στο ΕΚΠΑ.

[MENTION=10676]Hydra[/MENTION] για το 2013; σοβαρά; Και μάλιστα Αύγουστο; Αθήνα; Σοβαρά;^2 :nothing:

[MENTION=9387]victor[/MENTION] δεν ξέρω για εσάς τους Αθηναίους, εγώ είμαι Κεφαλονίτης :p

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

φλωροι ξεφλωροι δεν εχει σημασια. Ειναι ενα ονομα που ερχεται και παιζει αθηνα-σαλονικη. δε σ αρεσουν; δεν πας.

σε χαλαει που πατανε το ποδαρι τους να παιξουν;

να ρχονται δλδ μονο ΧΑΙΠΕΡ-ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥΝΤ μπαντες να παιζουν να πηγαινουν 5 ατομα;

ποτε δε καταλαβα αυτο το κολλημα στην ελλαδα με τα ονοματα...ερχονται-δεν ερχονται φλωροι ξεπουλημενοι ψωνια θα ναι..

Link to comment
Share on other sites

Εμένα δε μου άρεσαν ποτέ.Ας είναι ότι θέλουν...

Σου πρότεινα Insidead , ή καλύτερα σου έδωσα ένα λόγο παραπάνω για να πας, καθώς τους έχω δει, και είναι πολύ καλοί. ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.