Nephiλiμ Δεκέμβριος 14, 2011 #441 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 Ο Οζζυς πάντως είναι αστείο πως μεταμορφώνετε επί σκηνής... είναι σαν η κόκα που έχει κάνει να είναι κάπου αποθηκευμένη και να την αφήνει σαν νίτρο σε συναυλία.../r/ μεταγγιση απο οζυς ΤΩΡΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Δεκέμβριος 18, 2011 Author #442 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 Το ψήνω αν έχω λίγα λεφτάκια εκείνον τον καιρό. Κανονικά έπρεπε να μου τα πληρώνει η σχολή,εφόσον λέει το διοργανώνει. Στην Ελλάδα όμως... 8th STEP Meeting - 21-24 June 2012 - Corfu (Greece) Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Δεκέμβριος 18, 2011 #443 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2011 Καλά ο [MENTION=10676]Hydra[/MENTION] σίγουρα θα το ξέρει, αλλά ας το ποστάρω....Έρχονται κι οι RHCP στο Ελλάδα του χρόνου: Red Hot Chili Peppers:dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιανουάριος 3, 2012 Author #444 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2012 Διάλεξη του Δημήτρη Νανόπουλου,κορυφαίου Έλληνα Φυσικού με θέμα:Η ανακάλυψη (; ) του σωματιδίου Higgs και οι συνέπειες της. Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ( ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ HIGGS ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ | FacebookΤετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012Ώρααπό τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. Τοποθεσία A31 Κτίριο Σ.Θ.Ε.(πτέρυγα Φυσικού) Περιγραφή Διάλεξη του Δημήτρη Νανόπουλου,κορυφαίου Έλληνα Φυσικού με θέμα:Η ανακάλυψη ( του σωματιδίου Higgs και οι συνέπειες της.Διοργάνωση :Π.Α.Σ.Π ΦΥΣΙΚΟΥ.Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Tμήματος Φυσικής. Βιογραφικά στοιχεία Ο Δημήτριος Νανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου 1948. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Sussex της Aγγλίας, όπου απέκτησε το διδακτορικό του το 1973 στη Θεωρητική Φυσική των Yψηλών Eνεργειών. [Επεξεργασία]Επαγγελματική πορεία Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου. Διετέλεσε ερευνητής στην Ecole Normale Superieure, Παρίσι, και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Cambridge, των H.Π.A. Το 1989, εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Texas A&M, College Station, όπου από το 1992 είναι διακεκριμένος (distinguished) καθηγητής και όπου από το 2002 κατέχει την έδρα Mitchell/Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον, Τέξας, όπου διευθύνει ερευνητικό τμήμα του World Laboratory, που εδρεύει στη Λωζάνη. [Επεξεργασία]Ερευνητκό έργο Το κύριο ερευνητικό του έργο ανήκει στο πεδίο της σωματιδιακής φυσικής ή (φυσική υψηλών ενεργειών) και της κοσμολογίας, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν και η δημιουργία μιας ενοποιημένης θεωρίας όλων των δυνάμεων της φύσης, η θεωρία του Παντός, η υπερσυμμετρία, η υπερβαρύτητα, οι θεωρίες υπερχορδών και η βιοφυσική. Έχει συγγράψει πάνω από 520 πρωτότυπες εργασίες, όλες δημοσιευμένες σε περιοδικά με κριτές και υψηλό impact factor, συμπεριλαμβανομένων 10 βιβλίων. Έχει πάνω από 26.900 ετεροαναφορές και τον Νοέμβριο 2001 βρέθηκε ότι είχε τον 4ο υψηλότερο h-index στον κόσμο ανάμεσα στους θεωρητικούς φυσικούς, σε κατάταξη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Η συγκεκριμένη κατάταξη προκύπτει υπολογιστικά και αφορά τον συνολικό αριθμό δημοσιεύσεων ενός επιστήμονα, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις παραπομπές που έχουν γίνει από άλλους προς αυτές τις δημοσιεύσεις. [Επεξεργασία]Τιμητικές διακρίσεις Το 1996 του απενεμήθη ο Tαξιάρχης του τάγματος της τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το 1997 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 1999 και για δεύτερη φορά το 2005 απέσπασε το βραβείο του Ιδρύματος Ερευνών της Βαρύτητας, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. Το 2006 του απενεμήθη το διεθνές βραβείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Το 2009 τιμήθηκε με το βραβείο Enrico Fermi της Ιταλικής Εταιρείας Φυσικής (SIF). Από το 1988 είναι εταίρος (fellow) της American Physical Society και από το 1992 μέλος της Italian Physical Society. [Επεξεργασία]Μετάκληση Το 1998 υπήρξε πρωτοβουλία ομάδας 32 πανεπιστημιακών (κυρίως μέλη ΔΕΠ) του τμήματος Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μετάκληση του στο συγκεκριμένο τμήμα. Το εντεκαμελές εκλεκτορικό σώμα που κλήθηκε να αποφασίσει απέρριψε την πρόταση με ψήφους 6-4. Κατά ψήφισαν οι: Νίκος Αντωνίου, Ανδρέας Κοντογούρης, Χρήστος Κτορίδης, Απόστολος Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Παπανικόλας και Ανδρέας Πολύδωρος, ενώ υπέρ οι: Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Αθανάσιος Λαχανάς, Γεώργιος Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Ρεσβάνης. Ο κ. Παναγιώτης Βαρώτσος ήταν απών.[εκκρεμεί παραπομπή] http://www.tovima.gr/science/article/?aid=435251 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 4, 2012 #445 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2012 ...με το cinema paradiso ή αλλος ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 4, 2012 #446 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2012 άλλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 4, 2012 #447 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2012 ...με το cinema paradiso ή αλλος ειναι ? omg, ελπίζω να κάνεις πλάκα ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιανουάριος 4, 2012 #448 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2012 Υπάρχει ακόμη πασπ στο φυσικό; αυτούς και τους μπλε έχω χρόνια να τους δω... να μια ευκαιρία, πάντως, να πάω στη σχολή Sent from my GT-I9000 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιανουάριος 4, 2012 Author #449 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2012 Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει,σε αυτό το Φυσικό είσαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιανουάριος 4, 2012 #450 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2012 Αθήνα είναι ο deninho, αλλά επειδή εμείς οι Αθηναίοι είμαστε πρωτεύουσα νομίζουμε ότι όλα θα γίνουν εδώ. Και εγώ ήμουν έτοιμος να πάω στο Φυσικό Αθήνας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιανουάριος 5, 2012 Author #451 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2012 Και εγώ την έπαθα στην αρχή! Έχω άλλο για τους Αθηναίους αλλά δεν είστε πολύ της φιλοσοφίας έ; 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας 2013 23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ | 23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ | Πανεπιστήμιο Κρήτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιανουάριος 5, 2012 #452 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2012 lol. Το Α31 έπρεπε να με ψιλιάσει μιας και σε εμάς θα γινόταν στον Αριστοτέλη, αλλά επειδή δεν είδα κάτι, και επειδή ήδη τον έχουμε φέρει μια φορά, θεώρησα ότι θα ξανάρθει στο ΕΚΠΑ. [MENTION=10676]Hydra[/MENTION] για το 2013; σοβαρά; Και μάλιστα Αύγουστο; Αθήνα; Σοβαρά;^2 [MENTION=9387]victor[/MENTION] δεν ξέρω για εσάς τους Αθηναίους, εγώ είμαι Κεφαλονίτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 5, 2012 #453 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2012 omg, ελπίζω να κάνεις πλάκα ε; Είπαμε, θυμάμαι, αλλα δεν εχω και μνήμη ελέφαντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιανουάριος 15, 2012 Author #454 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 Ο Μυστακίδης είναι ίσως από τους λίγους σήμερα που τους παίρνει να ακουμπήσουν παλιά ρεμπέτικα. Η Μάρθα δε χρειάζεται συστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stolis Ιανουάριος 20, 2012 #455 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Με ψήνουν για arch -enemy αύριο....Αν και δε μου λένε τίποτα (2-3 κομμάτια μου αρέσουν μόνο), αρχίζω να ψήνομαι μόνο και μόνο για να δω την τύπισσα σε live. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιανουάριος 20, 2012 Author #456 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Να πας για να δεις Insidead. Μονάχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Ιανουάριος 20, 2012 #457 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 γιατι τι εχουν οι archenemy? μας πεφτουν λιγοι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιανουάριος 21, 2012 #458 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2012 γιατι τι εχουν οι archenemy? μας πεφτουν λιγοι;Μας πεφτουν φλωροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Ιανουάριος 21, 2012 #459 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2012 φλωροι ξεφλωροι δεν εχει σημασια. Ειναι ενα ονομα που ερχεται και παιζει αθηνα-σαλονικη. δε σ αρεσουν; δεν πας.σε χαλαει που πατανε το ποδαρι τους να παιξουν;να ρχονται δλδ μονο ΧΑΙΠΕΡ-ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥΝΤ μπαντες να παιζουν να πηγαινουν 5 ατομα;ποτε δε καταλαβα αυτο το κολλημα στην ελλαδα με τα ονοματα...ερχονται-δεν ερχονται φλωροι ξεπουλημενοι ψωνια θα ναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιανουάριος 21, 2012 Author #460 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2012 Εμένα δε μου άρεσαν ποτέ.Ας είναι ότι θέλουν... Σου πρότεινα Insidead , ή καλύτερα σου έδωσα ένα λόγο παραπάνω για να πας, καθώς τους έχω δει, και είναι πολύ καλοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.