mer Σεπτέμβριος 25, 2014 #401 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 (edited) Ωραίος thx για όλα! Κάτι τελευταίο μαύρο lavazza που βρίσκω και ποιος είναι; έχεις κανένα λινκ για online παραγγελία;Λέω να πάρω τον Porlex από εδώ. Πρέπει να προσέξω τίποτα;edit: Αυτός εδώ είναι ο black; Γιατί δυσκολεύτηκα πολύ να τον βρω! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 25, 2014 από Mer Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Σεπτέμβριος 25, 2014 #402 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2014 αυτόν πάρε ο άλλος είναι ο μίνι και θα σε ζορίσει αυτόν λέω.. εγώ τον βρίσκω σε τοπικό super market τοω έχω για kavazza αν ξεμείνω απο τους άλλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Σεπτέμβριος 27, 2014 #403 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2014 Ωραία!! Έπεσε παραγγελία για τον μύλο και από Δευτέρα θα πέσει για τον καφέ! Εντυπώσεις μόλις φτάσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Σεπτέμβριος 27, 2014 #404 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2014 Χθες είχα δουλειές και έπρεπε να περιμένω για λίγο και είπα να πάω να πάρω ένα καφεδάκι από το Mikel που ήταν δίπλα στο ραντεβού.Αλήθεια, τί ακριβώς βρίσκουν σε αυτή την αηδία που σερβίρει; Μακράν από τους χειρότερους "καλούς" εσπρέσσο.Στα coffee island από την άλλη πολύ άνω του μετρίου και αξίζει το 1.40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Σεπτέμβριος 27, 2014 #405 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2014 Μικελ έχω πιει 2 φορές στον άλιμο... Πραγματικά δεν μου έκανε καμία μα καμία εντύπωση ο καφές τους...δεν ξέρω τι μανία είναι αυτή...Πριν 2-3 χρόνια που είχε τύχει και είχα πάρει από λάρισα, νομίζω ότι ήταν καλύτερος ο καφές.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 27, 2014 #406 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2014 ναι γιατί αν οι υπόλοιποι είναι για τα μπάζα φαίνεται μετά ο Mikel να ξεχωρίζει. Πάντως σε μέρη τύπου «αλυσίδας» χωρίς ποτέ να είναι super είναι τυχαίο πού θα πετύχει κάποιος αξιοπρεπή espresso. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατανάλωση και το άτομο που τον φτιάχνει (βάζει σωστά δόσεις και νερό; καθαρίζει αξιοπρεπώς μύλο και μηχανή; προσέχει στην εκχύλιση; ) Στον Γρηγόρη της περιοχής μου ήταν ψιλοχάλι, σε Γρηγόρη στη Μεσογείων ήταν πολύ καλός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 27, 2014 #407 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2014 Ο freddo καπουτσίνο γλυκός που πήρα από τα μικέλ στη Βασσιλίσσης Όλγας πριν κάνα 3μηνο, από τους χειρότερους που έχω πιει. Πολύ γλυκός και πολύ έντονη γεύση του γάλακτος, σα latte ήταν... Κρίμα τα 2-2,20 (δε θυμάμαι ακριβώς) που έδωσα.Αντίθετα ο ίδιος (μέτριος με φυτική κρέμα) από τα Coffe island ο καλύτερος που έχω πιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Οκτώβριος 12, 2014 #408 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2014 Gaggia Baby New Black in da house, αντε να βρω τώρα κόψιμο στον porlex και πάτημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Οκτώβριος 12, 2014 #409 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2014 ωραίος! καλαθάκι unpressurised πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Οκτώβριος 12, 2014 #410 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2014 Είχε πάρει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης! Της έριξα και ένα λεπτομερέστατο καθάρισμακαι είναι σαν καινούργια, είχε προηγηθεί αφαλάτωση εννοείται!Η βλακεία είναι πως χθες πήρα απο Αρμενάκο 3x250gr με κόψιμο για Delonghi (λίγο πιο ψιλό όμως), ελπίζω να μην έχω χάλια εκχειλίσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 13, 2014 #411 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2014 καλορίζικη, όσο κάνεις δοκιμές μην πολυψάχνεις με ακριβούς καφέδες. Πόσους θα φτιάχνεις τη μέρα κι αγόρασες 750γρ; Αν δεν έχεις μεγάλη ημερήσια κατανάλωση αγόραζε λιγότερο, πιο συχνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Οκτώβριος 13, 2014 #412 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2014 καλός για αρχή πιστέυω είναι αυτός Taresso Tigrato Blend 250gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Οκτώβριος 13, 2014 #413 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2014 Είμαστε 2 ατομα οποτε καταναλώνεται πιο γρήγορα! ο tigrato είναι σίγουρα στο πρόγραμμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Οκτώβριος 13, 2014 #414 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2014 είναι εύκολος και ευκολόπιοτος γιαυτό τον ανέφερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 21, 2014 #415 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2014 Δεν περίμενα να γράψω σε αυτό το νήμα καθότι απεχθάνομαι παντελώς το σπορ του καφέ, αλλά ψάχνω τρόπο να κόψω από την γυναίκα τον NES. Τι υπάρχει σε "υγιεινότερο" ΜΗ φίλτρου? Δηλαδή να γίνεται απλά με χτύπημα όπως ο NES.Γράψτε και προτάσεις σε φίλτρου, αλλά μην ξεφύγουμε σε "εξειδίκευση"-τιμές κτλ.ΟΧΙ ESPRESSO (σε πρώτη φάση). Έχω απαγορευτικό. :whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Οκτώβριος 21, 2014 #416 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2014 ο ποιο υγιεινός καφές είναι ο εσπρέσο και δεν υπάρχει στιγμιαίος "καλός" καφές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 21, 2014 #417 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2014 Ο freddo καπουτσίνο γλυκός που πήρα από τα μικέλ στη Βασσιλίσσης Όλγας πριν κάνα 3μηνο, από τους χειρότερους που έχω πιει. Πολύ γλυκός και πολύ έντονη γεύση του γάλακτος, σα latte ήταν... Κρίμα τα 2-2,20 (δε θυμάμαι ακριβώς) που έδωσα.Αντίθετα ο ίδιος (μέτριος με φυτική κρέμα) από τα Coffe island ο καλύτερος που έχω πιει.Όταν πίνεις κομπόστα (γλυκό καφέ) μην έχεις απαιτήσεις γιατί δεν πίνεις καφέ πίνεις ένα γλυκό πράγμα με λίγο καφείνη.Ελπίζω να τους έκοψες τους γλυκούς τώρα που προσέχεις την διατροφή σου. Γενικά δεν έχω πετύχει ΚΑΜΙΑ αλυσίδα μεγάλη ( Starbacks (lol), Costa, Mikel, etc ) να έχει καλό καφέ.Ανεξάρτητα καφέ που κόβουν τον καφέ ον δε σπότ, και παίρνουν beans απο γνωστά μέρη πχ, monmouth, caravan, taylor street bariastas etc. έχουν τον καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 21, 2014 #418 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2014 @Snips δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς. Υποθέτω «φίλτρου» αναφέρεσαι σε ηλεκτρική καφετιέρα. Εν πάσει περιπτώσει για καφέδες είτε θα υπάρχει κάποιου είδος φιλτράρισμα είτε θα υπάρχει κατακάθι (ελληνικός) είτε θα πίνεις τον διαλυμένο κόκκο (στιγμιαίοι, φαντάζομαι αυτό το τελευταίο θες να αποφύγεις).Αν ερμηνεύω σωστά αυτό που θέλεις, αναφέρεσαι σε κάποιου είδους παρασκευή με φίλτρο από τις λεγόμενες «pour over». Δες [ame=http://www.youtube.com/watch?v=0qXJEJfBLCk]ένα βίντεο[/ame] ενδεικτικά. Μην κολλήσεις στο ότι αυτός ζυγίζει τον καφέ, αλέθει κλπ. Αν σε ενδιαφέρει μέθοδος τέτοιου τύπου γράψε να σου πούμε αναλυτικότερα.Κόστος = το κόστος των φίλτρων, κάποιος βραστήρας να φέρνεις το νερό σε θερμοκρασία, κάτι που στηρίζει το φίλτρο κι εκεί γίνεται η εκχύλιση. Από 50 έως 100€, με μαϊμουδιές μπορεί να κατέβει κι άλλο. Χρόνος προετοιμασίας=γύρω στο πεντάλεπτο+Δυσκολία καθαρισμού=παρομοίως με τον ελληνικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 25, 2014 #419 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2014 Όταν πίνεις κομπόστα (γλυκό καφέ) μην έχεις απαιτήσεις γιατί δεν πίνεις καφέ πίνεις ένα γλυκό πράγμα με λίγο καφείνη.Ελπίζω να τους έκοψες τους γλυκούς τώρα που προσέχεις την διατροφή σου. Γενικά δεν έχω πετύχει ΚΑΜΙΑ αλυσίδα μεγάλη ( Starbacks (lol), Costa, Mikel, etc ) να έχει καλό καφέ.Ανεξάρτητα καφέ που κόβουν τον καφέ ον δε σπότ, και παίρνουν beans απο γνωστά μέρη πχ, monmouth, caravan, taylor street bariastas etc. έχουν τον καλύτερο.Ναι, εννοείται από τότε που ξεκίνησα διατροφή πίνω σκέτο. Τότε μόνο καταλαβαίνεις τη γεύση του καφέ. Και μάλιστα freddo espresso (χωρίς κρέμα ή αφρόγαλο δηλαδή). Αυτό που είπα ισχύει όμως, το καλύτερο μείγμα για μένα είναι το espresso extra του Coffe island. Επίσης μου αρέσει πολύ (αν και είναι δηλητήριο) ο esspresso superior του Coffeway. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 26, 2014 #420 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2014 αν δηλητήριο = πικρός δοκίμασε ελάχιστη χαμηλότερη θερμοκρασία νερού ή λίγο χαμηλότερο χρόνο εκχύλισης μήπως βοηθά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now