filthy_dwarf Μάϊος 27, 2014 #341 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 Καλά, δε θα κάνω πάλι την ίδια συζήτηση.Απλά αναφέρθηκα στο "conquest of paradise" για να πιείς έναν καφέ της προκοπής, γιατί από τη μία λέτε ότι είναι καλύτερος από τις κάψουλες (btw της illy είναι ΜΑΚΡΑΝ ο χειρότερος :sick: ), από την άλλη για να πιείς καλό καφέ με παραδοσιακή μηχανή πρέπει να πάρεις καλή μηχανή, να δοκιμάσεις 10 ποικιλίες, την κάθε μία σε 3 διαφορετικά πάχη, να βρεις τον καλό τρίφτη, να βρεις τα σωστά γραμμάρια, τη σωστή πίεση, να περιμένεις 3 μέρες αλλά όχι 10 από την αγορά, να μην πάρεις πολύ γιατί χαλάει, κλπ, κλπ. Ουφ, κουράστηκα να τα γράφω...Όλα αυτά λοιπόν για εμένα που τα γλιτώνω, κάνουν τον καφέ σαφώς καλύτερο.well δεν χρειάζεται να το πας τέεεερμα στην άκρη. εγώ πήρα μια gaggai classic + ένα μύλο οικονομικό ( αλλα να κάνει δουλειά) και είμαι κομπλέ. το να βρεις κόψιμο κτλ θέλει 1-2 προσπαθείς όχι παραπάνω. παραπάνω χρειάζεται για το λεγόμενο sweet spot. το οποίο και να μην το πιάσεις και πάλι θα έχεις πολύ καλύτερο καφέ απο κάψουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 27, 2014 #342 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 well δεν χρειάζεται να το πας τέεεερμα στην άκρη. εγώ πήρα μια gaggai classic + ένα μύλο οικονομικό ( αλλα να κάνει δουλειά) και είμαι κομπλέ. το να βρεις κόψιμο κτλ θέλει 1-2 προσπαθείς όχι παραπάνω. παραπάνω χρειάζεται για το λεγόμενο sweet spot. το οποίο και να μην το πιάσεις και πάλι θα έχεις πολύ καλύτερο καφέ απο κάψουλεςΣτο γραφείο έχουμε καφετιέρα των 800€. Στα 8 χρόνια που δουλεύει έχει κάνει 2 φορές service και ο καφές που βγάζει είναι απλά καλός. Μετά από δοκιμές ~10 καφέδων, καταλήξαμε σε έναν που δε βρίσκουμε πάντα διαθέσιμο. Μετά το τελευταίο service που κόστισε 180€, ο καφές έγινε χειρότερος.Σπίτι, με μια Nespresso των 100€, έχω βγάλει επίσης 8 χρόνια και μόλις 2 αφαλατώσεις, ο καφές είναι ΙΔΙΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Η ποσότητα είναι ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ στο γραμμάριο. Η ποιότητα είναι ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Η κάθε ποικιλία είναι ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Οι κάψουλες και μετά από 3 μήνες στο κουτί είναι ΦΡΕΣΚΕΣ και δε χρειάζεται να αγοράζω κάθε εβδομάδα. Μπορώ να έχω 15 ποικιλίες σπίτι για κάθε γούστο και όρεξη, οι οποίες αν φτιάξω ένα καφέ τώρα και έναν μετά από 5 μήνες γιατί πίνει μόνο ο κουμπάρος μου όποτε έρχεται, ΔΕ ΧΑΛΑΕΙ και δεν τον πετάω. Για ευκολία και χρόνο τα έχω ξαναπεί.Επίσης, βάζω στοίχημα ότι οι 7/10 από εδώ, αν τους φτιάξω 10 καφέδες, δε θα καταλάβουν ποιοί είναι από Nespresso και ποιοί όχι. (δεν αναφέρομαι στις άλλες κάψουλες, αφού όσες έχω δοκιμάσει είναι χάλια - Lavazza, Illy, Doug Egberts, Tassimo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 27, 2014 #343 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 έχω πιει nespresso και δεν σου κάνω πλάκα, τον πέταξα. Αυτό πριν πάρω καλή καφετιέρα κτλ κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 27, 2014 #344 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 έχω πιει nespresso και δεν σου κάνω πλάκα, τον πέταξα. Αυτό πριν πάρω καλή καφετιέρα κτλ κτλΉπιες έναν από τις 16 ποικιλίες;"Κανονικό" καφέ δεν έχεις πετάξει ποτέ;Εγώ πίνω >15 χρόνια "κανονικό" καφέ και τα 8 τελευταία καθημερινά από ακριβή μηχανή. Ο Nespresso που πίνω σπίτι είναι καλύτερος.Περί γούστου και ορέξεως, κολοκυθόπιτα.Αυτό που λέω είναι πως είναι κουτό να λέτε στους ενδιαφερόμενους "πάρε αυτό να πιείς καλό καφέ" και "η Nespresso είναι ακριβή" όταν μετά, τους δίνετε οδηγίες για ένα κάρο έξοδα και λεπτομέρειες στη διαλογή και την παρασκευή του "σωστού" καφέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Μάϊος 27, 2014 #345 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2014 [MENTION=173]Wizard![/MENTION]Εγώ που δεν έχω πάρει μύλο να κόβω καφέ και πέρνω έτοιμο χαρμάνι που φτιάχνει και ΓΑΜ# τους καφέδες, πιάνομαι στις 5 σειρές παιδέματος που γράφεις(και βαριέσαι να τις γράφεις)?Ειλικρινά, δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα όσο νομίζεις.Η άποψή μου προέρχεται απτο ότι μέχρι τα Χριστούγεννα είχα τη nespresso να πίνω καφέ.Όσο για το από πάνω ποστ, πέτα τη μηχανή που λες και πάρε μια Gaggia Classic. Εγώ την πήρα 180€ από άμαζον. Τόσο ακριβώς είχα πάρει και τη νεσπρεσσο με το εξάρτημα μαζί για το γάλα του καπουτσίνο, που μόνο αφρό για γάλα δεν έφτιαχνε το τριμπούρδελ% και έκανε και 50€.Τι να πω. Ή έχεις πέσει στην περίπτωση που οι "ακριβές" καφετιέρες που δουλεύεις δεν αποδίδουν αυτά που πρέπει, ή δεν ξέρεις να φτιάχνεις καλό καφέ, ή εγώ είμαι ο γαμάτος και μέσα σε 5 δοκιμές χωρίς άλλη εμπειρία πίνω καφεδάρα κάθε μέρα. Με 30€ το κιλό καφέ, κομμένο έτοιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 28, 2014 #346 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2014 ... ή δεν ξέρεις να φτιάχνεις καλό καφέ... Αυτό είναι το θέμα. Γιατί να κάτσω να μάθω όμως, όταν έχω έτοιμη λύση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Μάϊος 28, 2014 #347 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2014 Για άλλη μια φορά θα πω ότι κερδίζεις σε ποιότητα και τιμή.Ειδικά αν πίνεις 2 2πλούς εσπρέσσο την ημέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Μάϊος 28, 2014 #348 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2014 ήρθε ο μύλος μου.... Καλησπέρα σου είναι εύκολο να μου δώσεις το Link από εκεί που το πήρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 28, 2014 #349 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2014 Καλησπέρα σου είναι εύκολο να μου δώσεις το Link από εκεί που το πήρες;Χειροκινητοι Μυλοι Αλεσης | Porlex Tall Χειροκίνητος Μύλος Άλεσης Κόκκων Καφέ | Barista-Shop.grλογικά εξωτερικό τον βρίσκεις φτηνότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Μάϊος 28, 2014 #350 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2014 Ωραίος thx Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Μάϊος 28, 2014 #351 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2014 Εγώ τον πήρα 30€ απο ebay. Εαν δε τον βιαζεσαι είναι καλυτερα πιστεύω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Μάϊος 29, 2014 #352 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Για να κόψεις έναν 2πλο, πόση ώρα χρειάζεσαι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 29, 2014 #353 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 non-pressurised η μηχανή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Μάϊος 29, 2014 #354 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Ρε αγόρι την ίδια μηχανή έχουμε.. xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 29, 2014 #355 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 χαχαχα ε δεν το ήξερα το θέμα είναι τι καλαθάκι έχεις γιατι αλλάζει το παχος κοπής. τεσπά εμένα μου πήρε 90 δεύτερα για 18 γραμμάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Μάϊος 29, 2014 #356 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Έχω πάρει το "Gaggia 2πλό καλαθάκι NonPressurized 58mm" Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 29, 2014 #357 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 ωραία για αυτού το κόψιμο ( πάανω καάτω) έκανα τόσο.αλλά βασικά θα σου έλεγα να κάνεις κράτη και να πάρεις έναν ascaso Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Μάϊος 29, 2014 #358 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2014 Αυτό τον καιρό τα 150 μου πέφτουν πολλά, με δεδομένο ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα μετακομίσω με τη γυναίκα οπότε θα φύγουν πολλά λεφτά σε διάφορα πράγματα.Αλλά ναι η γενική σκέψη είναι ο ι2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Μάϊος 31, 2014 #359 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2014 Δοκιμάσαμε τον Habit, καλός καφές αλλά απαλός γευστικά για τα γούστα μας.Μέχρι να πάρω και τον Tigrato τι άλλο έχετε να προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Ιούνιος 12, 2014 #360 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2014 Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω τον Hausbrandt Academia στα Δυτικά Προάστια κυρίως (ή αλλιώς να υπάρχει έστω κοντινή στάση μετρό;Σταμάτησα σε 2 καφετέριες που είχαν ταμπέλα Hausbrandt, η μία δεν είχε κανκαι η άλλη όταν τους ρώτησα αν πουλάνε με κοιτούσαν λες και τους έβρισα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts