Jump to content



espressακι κανεις; (CoffeeLab)


psyber

Recommended Posts

???

25-30 δευτερόλεπτα πρέπει να είναι η ροή νερού προς τον καφέ.

Βγάζεις μετά το πορταφίλτερ, το καθαρίζεις ( αν δεν έχεις να φτιάξεις άλλο καφέ ), καθαρίζεις και τη μηχανή λίγο κ είσαι κομπλές.

Link to comment
Share on other sites

25-30 δευτερόλεπτα πρέπει να είναι η ροή νερού προς τον καφέ.

Βγάζεις μετά το πορταφίλτερ, το καθαρίζεις ( αν δεν έχεις να φτιάξεις άλλο καφέ ), καθαρίζεις και τη μηχανή λίγο κ είσαι κομπλές.

ναι αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η μηχανή κάνει 250 ευρά και αν δεν έχεις μύλο είναι μιση δουλειά + 80 ευρο πες 300 στρογγυλά

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η μηχανή κάνει 250 ευρά και αν δεν έχεις μύλο είναι μιση δουλειά + 80 ευρο πες 300 στρογγυλά

176 την πήρα.

Σου είπα πέρνω έτοιμο καφέ προς το παρόν, χαρμάνι από καφετέρεια που είναι για take-away και έχει πολύ ωραίο καφέ. Πάω, πέρνω 250γρ. τη βδομάδα και είμαι μια χαρά. 7.5€ την εβδομάδα .

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω από που και ως πού κάνει τόσο. χωρίς να το ψάξω παρακάτω είναι πολλά τα λεφτά. Στα 2/3 των καφετεριών που πάω στα βόρεια το 2πλο εσπρέσσο κάνει κάτω από 3 ευρώ.

Νομίζω η τιμή αναφέρεται σε capuccino. Άλλωστε μιλάει για Αθήνα, όχι ΒΠ. Στο κέντρο τον βρίσκεις 3.5-4, στο Κολωνάκι, 4-4.5 και αν πας στο Zonars, έχει 7€... Ο μέσος όρος τα περιλαμβάνει όλα αυτά.

Είναι λίγο μανούρα παραπάνω το όλο θέμα άνοιξε ζέστανε βάλε καφέ, πάτα τον, βάλε το portafilter, βάρα για 30 sec , βγάλε , καθάρισε , κλείσε, αλλά αξίζει.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επέλεξα Nespresso.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω η τιμή αναφέρεται σε capuccino. Άλλωστε μιλάει για Αθήνα, όχι ΒΠ. Στο κέντρο τον βρίσκεις 3.5-4, στο Κολωνάκι, 4-4.5 και αν πας στο Zonars, έχει 7€... Ο μέσος όρος τα περιλαμβάνει όλα αυτά.

Αμα ανοιξεις την πηγη αναφερεται στην τιμη για 2 καφεδες (καπουτσινο οπως ειπες)...

Link to comment
Share on other sites

είναι ΆΛΛΟ πράγμα ο φρεσκοκομμένος καφές. έχω στο μαγαζί μία Jura Που κόβει εκείνη την ώρα τον καφέ... εεε καμία σχέση

Και εμένα εκείνη τη στιγμή τον κόβςι αλλά τον βάζω σε βαζάκι αεροστεγές ΑΣΑΠ.

Ναι είμαι σίγουρος ότι έχει διαφορά, αλλά δε βιάζομαι να παιδευτώ extra.

Νομίζω η τιμή αναφέρεται σε capuccino. Άλλωστε μιλάει για Αθήνα, όχι ΒΠ. Στο κέντρο τον βρίσκεις 3.5-4, στο Κολωνάκι, 4-4.5 και αν πας στο Zonars, έχει 7€... Ο μέσος όρος τα περιλαμβάνει όλα αυτά.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επέλεξα Nespresso.

Δεν κατεβαίνω κέντρο καρδιά μου :D

Όλοι οι άλλοι λόγοι είναι που σταμάτησα να χρησιμοποιώ τη Nespresso από το Μάρτιο και ευτυχώς την έδωσα.

Σου είπα, επειδή έχω ασχοληθεί και με τα 2 είδη, μπορώ να έχω μια καλή άποψη.

Βέβαια, το είπα 1ο 1ο, είναι για αυτούς που δεν τους ενοχλή η παραπάνω μανούρα στο όλο θέμα καφέ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να δεις παίδεμα. Γυρνάω τη μανιβέλα κάνα 3λεπτο για να κάνω μια δόση διπλού.

porlex tall έχεις;

τελικά εγώ το ψήνω να τσιμπήσω gaggia classic αλλά λεφτά για ηλεκτρικό καλό μύλο δεν έχω οπότε πάω γιαυτόν

Link to comment
Share on other sites

porlex tall έχεις;

τελικά εγώ το ψήνω να τσιμπήσω gaggia classic αλλά λεφτά για ηλεκτρικό καλό μύλο δεν έχω οπότε πάω γιαυτόν

gaggia classic και porllex tall on the way :crazy_pilot::jump::dance3:

Link to comment
Share on other sites

porlex tall έχεις;

Όχι. Είχαμε ένα μύλο για πιπέρι, αλλά μετά ο πατέρας μου πήρε ηλεκτρικό και αυτός έμεινε στην άκρη. Οπότε τον καθάρισα-γυάλισα και τον χρησιμοποιώ:

Milos_zps93199b87.jpg

Link to comment
Share on other sites

επινα το ένα πισω απο το άλλο απο gaggia φίλου μου. θα παθεις πλάκα. εγώ δεν το πιστευα τι διαφορα μπορεί να κάνει το λάθος κόψιμο. κάνει τον καφέ από γλυκόπιοτο εντελώς πικρό και σίχαμα.

Link to comment
Share on other sites

θέλει ψάξιμο ανάλογα τον καφέ.. πρέπει να πετύχεις την σωστή εκχύλιση

Ποσότητα καφέ στο διπλό καλαθάκι: 14-19 g

H ποσότητα καφέ στο φλυτζάνι: 50-60 ml

Χρόνος εκχύλισης από 24 - 30s. Έχουμε μία ροή περίπου 2ml/s. Η χρονομέτρηση ξεκινά από την στιγμή που ενεργοποιούμε την αντλία.

αυτά για διπλή δόση ( η στάνταρ δηλαδή :p ) αν κάτι είναι λάθος απαυτά πειραματίζεσαι να δεις τι "φταίει" κόψιμο καφέ πάτημα κτλ κτλ . απο θεωρία βέβαια καλά τα λέω, κάτσε να έρθει και η μηχανή να τα δοκιμάσω και στην πράξη και βλέπουμε χαχα

Link to comment
Share on other sites

πήρα έναν Molinari 100% Arabica ( 17€/κιλό) και άλεσα σήμερα για την brikka Μου

σίγουρα ο καφές είναι αρκετά καλύτερος αλλά μάλλον έπρεπε να τον κόψω ποιο χοντρό για το μπρίκι. απο αρώματα έσκισε! το σίγουρο είναι ότι τώρα ξεκίνησα και πρωινή γυμναστική χαχαχαχαχα. αν τρίψεις μία δόση καφέ σίγουρα δεν είναι θέμα αλλά αν θες να κάνεις 2 διπλούς ετοιμάσου για gym! χαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Να σας ανοίξω λίγο την όρεξη για καφεδάκι;

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zqXyzoug5p0]Cappuccino in 1 minute. - YouTube[/ame]

Η καθημερινή μου ρουτίνα πλεόν εδω και ενα χρόνο, ενα καπουτσίνο την ημέρα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.