Jump to content

espressακι κανεις; (CoffeeLab)

psyber

Recommended Posts

On 20/9/2024 at 10:01 ΜΜ, το μέλος navaho7 έγραψε:

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, τελείως απογοητευμένος από την αγορά.

1 στις 3 φορές σκαλώνει και δε βγάζει καφέ, τελευταία τον βγάζει πολύ νερωμένο όταν βγάζει.

Και βάζω νερό από φίλτρο (και έχει και φίλτρο στο δοχείο της).

Της έκανα πλήρη καθαρισμό σήμερα, αλλά και πάλι έχω θέματα.

Θα μιλήσω με delonghi αλλά έχω ξενερώσει

επίσης, φυσικά δεν έχω κρατήσει ολόκληρη αυτήν την κούτα και δεν ξέρω τι κάνω σε περίπτωση που μου προτείνουν να τη γυρίσω πίσω για αντικατάσταση

Δε θέλω να πιστεύω ότι έχει η μηχανή πρόβλημα...όπως είπαν και οι υπόλοιποι θα πρέπει να ρυθμίσεις 2-3 πράγματα ανάλογα με τον κόκκο που βάζεις....μόνο με ψάξιμο θα τα βρεις αυτά. 

Πάρε κανέναν καφέ από κάποιους που κανουρδιζουν οι ίδιοι. Ποια περιοχή μένεις? Δλδ πάρε κάποιον φρέσκο καφέ....ξεκινά από την μέση της κλίμακας του κοψιματος...και όσο αναφορά την ένταση δλδ για ποσά δευτερόλεπτα θα δουλεύει ο μύλος...ξεκινά πάλι από την μέσα και μετά πιο έντονο κτλπ....

Άμα βάλεις να κάνει δόση χωρίς καθόλου κόκκους μέσα στον μύλο είναι κομπλέ ο ήχος?

Κάνε κάνα βίντεο χωρίς κουκους αν μπορεις

• Like 1

• 2 weeks later...

τελικά έχει στρώσει πολύ ο καφές. Και με τον L'or αλλά και με καφέδες που πήρα από το handpickers σε προσφορά. Βέβαια οι τελευταίοι είναι πίκρα :p αλλά τουλάχιστον η υφή τους είναι άριστη

• Like 4

7 ώρες πριν, το μέλος PetrosD έγραψε:

Θέμα ρυθμίσεων;

η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω. Γιατί και της έκανα και έναν πλήρη καθαρισμό και γύρισα τον μύλο στο 7 και ξεκίνησα να κατεβαίνω (ακόμα στο 2,5 είμαι), και απ'ότι κατάλαβα της έκαμα reset. τώρα πειράζω μία ρύθμιση τη φορά και βλέπουμε

• Like 1

22 λεπτά πριν, το μέλος navaho7 έγραψε:

της έκανα και έναν πλήρη καθαρισμό

ποσο καιρο την εχεις?
δεν ξερω τι τυπο μυλο εχει, αλλα αν ειναι το κλασικο με τα μαχαιρια μαζευει γρηγορα σκονη καφε πανω και κοβει οτι ναναι μετα, γιαυτο ισως εστρωσε με το καθαρισμα

• 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,σκέφτομαι να πάρω μηχανη καφέ.Οσα εχω διαβάσει περι αυτόματης μηχανής με έχουν αποιαρρήνει λογω οτι θέλει πολύ πειραματισμό.

Έχει κάποιος άποψη για την vertuo pop με το aeroccino;Η αγορά θα γίνει εφοσον μπορω να βρω κάψουλες συμβατές.

1 ώρα πριν, το μέλος stam1982 έγραψε:

Καλησπέρα σας,σκέφτομαι να πάρω μηχανη καφέ.Οσα εχω διαβάσει περι αυτόματης μηχανής με έχουν αποιαρρήνει λογω οτι θέλει πολύ πειραματισμό.

Έχει κάποιος άποψη για την vertuo pop με το aeroccino;Η αγορά θα γίνει εφοσον μπορω να βρω κάψουλες συμβατές.

Vertuo μονο nespresso. Αν θες συμβατοτητα μονο οι μικρες.

• Like 1

1 ώρα πριν, το μέλος stam1982 έγραψε:

Μην σε τρελενουν αυτά....λίγος πειραματισμός....θα τα βρεις εύκολα ...λίγο υπομονή θέλει....

Στις μη αυτόματες και ξεχωριστά σε μύλους να δεις πείραμα....

Μια χαρά θα είσαι με αυτόματη.

• Like 3

Ευχαριστώ πολυ για την άμεση ανταπόκριση. Ειμαι ανάμεσα σε μηχανή με χυμα καφέ (εντελως ανεξάρτητος) ή σε μικρές κάψουλες λόγω τριτων προμηθευτών.

Τελος παντων καποια προταση για αυτοματη μηχανη μεχρι 200 ευρω;

Δεν ξέρω αν υπάρχουν καινούριες αυτόματες μέχρι 200 ευρώ. Μεταχειρισμένη ίσως βρεις. Πούλαγαν πρόσφατα μια JURA F50 στα 50 ευρώ, αλλά ήθελε service. Δεν την πήρα, να έχω μια 2η για ανταλλακτικά.

22 λεπτά πριν, το μέλος stam1982 έγραψε:

Τελος παντων καποια προταση για αυτοματη μηχανη μεχρι 200 ευρω;

καλυτερα να στραφεις στις καψουλες, στα 200ευρω δεν παιρνεις κατι της προκοπης ουτε σε αυτοματη ουτε κατι σε ξεχωριστο μηχανη+μυλο

εγω στη θεση σου θα επαιρνα μια vertuo και μια κλασικη να χω να παιζω μπαλα, θα σου περισεψουν και χρηματα απο το 200αρι

• Like 1