giorgos2187 Απρίλιος 21, 2023 #841 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2023 Πω καλα. Έκανα μια απόπειρα να φτι;ξω καπουτσίνο στη γυναίκα. Χτύπησα το γάλα, το κάνα σκατα, αλλά όταν τον ήπιε ξετρελαθηκε με τη γεύση. Μου είπε ότι της άρεσε πιο πολύ από αυτούς που παίρνει απ' έξω. Οπότε τώρα εγώ, πρέπει να μάθω να χτυπάω ωραία το γάλα και να βγάζει ωραία υφή. Για πείτε κάνα μυστικό.. τι γάλα βάζουμε; Σε τι θερμοκρασία; Με τι τεχνική χτυπάμε; Πόσο την έβαψα μ αυτη την ιστορία; Γιατί το έκανα αυτό στον εαυτό μου; 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Απρίλιος 21, 2023 #842 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2023 37 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε: Οπότε τώρα εγώ, πρέπει να μάθω να χτυπάω ωραία το γάλα και να βγάζει ωραία υφή. Happy wife happy life Περα απο την πλακα θα δυσκολευτείς πολύ μέχρι να το βρεις δυστυχως εγω δεν γνωριζω να σου πω γιατι δεν βαζω ποτε γαλα στον καφε. Ψαξε κανενα βιντεακι στον εσυ σωληνα. Εχει πολλους που δειχνουν βημα βημα, βεβαια θα το βρεις μετα απο πολυ εξάσκηση. Με λιγα λογια εμπλεξες Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Απρίλιος 21, 2023 #843 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2023 30 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: Με λιγα λογια εμπλεξες Έλα ρε σώπα! Δεν το είχα καταλάβει!!! Χεχε. Δεν πειράζει μωρέ, για αστεία τα λέω αυτά. Μ αρέσει να περιποιούμαι όσους αγαπάω. Πρώτη προσπάθεια έκανα με γάλα φρέσκο πλήρες, το φτηνό του ΑΒ. Το έβαλα κατευθείαν από το ψυγείο, αλλά δε γίνεται κι αλλιως. Που να το έχω ζεστό χωρίς να χαλάει; Ενώ μπαίνοντας στον καφέ, έδωσε ωραίο γευστικό αποτέλεσμα, δεν μ άρεσε η υφή του. Δεν έγινε έτσι βελουδινο. Είχε φουσκαλιτσες. Είδα διάφορα βιντεάκια με τεχνικές, θα τις δοκιμάσω και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Απρίλιος 21, 2023 #844 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2023 (edited) 16 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε: Έλα ρε σώπα! Δεν το είχα καταλάβει!!! Χεχε. Δεν πειράζει μωρέ, για αστεία τα λέω αυτά. Μ αρέσει να περιποιούμαι όσους αγαπάω. Πρώτη προσπάθεια έκανα με γάλα φρέσκο πλήρες, το φτηνό του ΑΒ. Το έβαλα κατευθείαν από το ψυγείο, αλλά δε γίνεται κι αλλιως. Που να το έχω ζεστό χωρίς να χαλάει; Ενώ μπαίνοντας στον καφέ, έδωσε ωραίο γευστικό αποτέλεσμα, δεν μ άρεσε η υφή του. Δεν έγινε έτσι βελουδινο. Είχε φουσκαλιτσες. Είδα διάφορα βιντεάκια με τεχνικές, θα τις δοκιμάσω και βλέπουμε. Εννοειται πλακα κανουμε...... αποσο ξερω το γαλα πρεπει να ειναι παντα κρυο για να βγει σωστο, επισης θα χρειαστεις μια μοτα για να το φτιαχνεις σωστα και για τις γουσκαλες εχω δει πως κοπανανε την μοτα στον παγκο. Η αλλη λυση ειναι να παρεις το αεροτσινο της νεσπρεσο που το φτιαχνει πενα με το πατημα ενος κουμπιου Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 21, 2023 από BloodMage Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Απρίλιος 21, 2023 #845 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2023 pare adoro το μπλε για ζεστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Απρίλιος 21, 2023 #846 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2023 Για το ζεστό αφρόγαλο: Βάλε σε ένα κανονικού μεγέθους μπρίκι (όχι ελληνικού, μεγαλύτερο) κρύο γάλα περίπου στο 1/3 (με τον καιρό θα το κάνεις με το μάτι/εμπειρικά) Ετοίμασε τη μηχανή σου που μπορεί να θέλει αρχικά 2-3 δευτερόλεπτα να τρέξει ο πρώτος ατμός (χρησιμοποιώ ένα άλλο ποτήρι για να τρέξει ο πρώτος ατμός/νερό) Σιγουρέψου ότι το ακροφύσιο είναι στη ρύθμιση αφρόγαλου και όχι θέρμανσης (εμένα έχει 2 ρυθμίσεις) Βάλε λίγο διαγώνια το μπρίκι και το ακροφύσιο του ατμού να βρίσκεται στο πάνω μέρος του γάλατος, λιγάκι βυθισμένο Αφού ανοίξεις τον ατμό κράτα το στην ίδια θέση μέχρι να δεις ότι το πάνω στρώμα του γάλατος παίρνει τη μορφή του αφρόγαλου Σιγά σιγά βύθιζε το ακροφύσιο όλο και πιο μέσα - όχι απότομα κάντο με στρώσεις - θα το καταλάβεις και από τον ήχο που θα κάνει (στην αρχή ο ήχος είναι σαν δυνατό φύσημα, με το χτύπημα γίνεται πιο βραχνός και βλέπεις φυσικά το γάλα να γυρίζει) Αφού δεις ότι το γάλα παίρνει τη σωστή υφή, ίσιωσε το μπρίκι και βάλε το ακροφύσιο σχεδόν τέρμα κάτω - όχι να ακουμπάει στο μπρίκι όμως Κράτα το για 5-8 δευτερόλεπτα στον πάτο και κλείσε τον ατμό - ή αν δεις ότι το αφρόγαλα πάει να ξεχειλίσει από το μπρίκι Παίρνω το μπλε Μαράτα του Σκλαβενίτη, 8.5/10 φορές το αφρόγαλο βγαίνει άψογο. 1.5/10 μέτριο. Το πιο σημαντικό είναι το γάλα να είναι πάντα κρύο πριν αρχίσεις να το χτυπάς. Μην το βγάλεις δλδ από το ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα φτιάξεις το αφρόγαλα. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Απρίλιος 24, 2023 #847 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2023 έχεις μετρήσει πόσα δευτερόλεπτα κάνει εκχύλιση τον καφέ απο την ώρα που πατα΄ς το κουμπί για διπλο εσπρέσσο μέχρι να σταματήσει ? εμένα με τον lavazza rosa 35 δευτ. και με καφέ απο καφεκοπτείο μετα από 2-3 δοκιμές με διαφορετικά κοψίματα 30 δευτ. ισχύει ότι το ιδανικό ειναι απο 25-28 δευτ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zampONakiaskiou Απρίλιος 24, 2023 #848 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2023 Ιδανικό είναι αυτό που ικανοποιεί τους γευστικούς κάλυκες... Σα μπούσουλας ναι... ισχύει το 25-30 δεύτερα και 1 προς 2 (15gr in - 30gr out πχ) Από κεί και πέρα παίζεις μέχρι να βρεις κάτι που σε ικανοποιεί. εγώ πχ παίζω 1 προς 3,5 και αν είναι και σκούρος ο κόκκος πολλές φορές πάω και 1 προς 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Απρίλιος 24, 2023 #849 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2023 Κι εμενα το 1 προς 2 μου φανηκε καπως βαρυ. Παιζω στα 40 ml ροφημα απο τα 14g καφε, δλδ ελαχιστα κατω απο το 1-3. Δεν εχω μετρησει ποσο χρονο κανει εκχυλιση αλλα πιστευω ειναι κατω απο 30 δευτερα. Βεβαια προς το παρον εχω δοκιμασει μονο ενα χαρμανι, που νομιζω πως δε θα το αλλαξω κιολας μιας και ολοι οσοι δοκιμασαν τους αρεσε., Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Απρίλιος 24, 2023 #850 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2023 το σωστο γενικα ειναι να μην ξεπερνας το 1 προ 2 γιατι μετα γινεται υπερεκχυλιση και καιγεται ο καφες. Αν σου φαινεται βαρυ απλα προσθετεις ζεστο νερο μεχρι να το φερεις στα μετρα σου. η κρυο αν φτιαχνεις φρεντο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Μάϊος 8, 2023 #851 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2023 καλημερα, ακομα δεν εχω καταφέρει να κόψω καφε απο καφεκοπτείο και να πάρω το αποτέλεσμα που πρέπει... δηλ. 25-28 δευτ εκχύλιση. συνεχέια είμαι πολύ πάνω απο 30. ουτε σε έτοιμο πχ lavazza rosa. delonghi dedica ec685. όσοι πάτε και κόβετε έξω τι νούμερο στον κόφτη βάζουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάϊος 8, 2023 #852 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2023 58 λεπτά πριν, το μέλος ennia έγραψε: καλημερα, ακομα δεν εχω καταφέρει να κόψω καφε απο καφεκοπτείο και να πάρω το αποτέλεσμα που πρέπει... δηλ. 25-28 δευτ εκχύλιση. συνεχέια είμαι πολύ πάνω απο 30. ουτε σε έτοιμο πχ lavazza rosa. delonghi dedica ec685. όσοι πάτε και κόβετε έξω τι νούμερο στον κόφτη βάζουν? μακαρι να ηταν τοσο απλα τα πραγματα. καθε μυλος ειναι εντελως διαφορετικος, φαντασου ακομα και ιδιος να ηταν ο μυλος θα ειχε διαφορες αναλογα με το ποσα κιλα καφε εχει αλέσει ποτε του κανεν σερβις αν του εχουν αλλαξει μαχαιρια κλπ κλπ ο μονος τροπος να βρεις την σωστη αλλεση ειναι να κανεις περάματα δυστυχως Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Μάϊος 8, 2023 #853 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2023 (edited) Πήγα σε μαγαζί γνωστού. Του λέω έχω την τάδε μηχανή θέλω να μου κόψεις καφέ. Άσε μου λέει ξέρω. 8€ ο καφές και δεν τον πέρναγε η μηχανή με τίποτα. (Μάλλον ήταν πολύ ψιλοκομμένος) Ξανά πάω του λέω δεν τον περνάει η μηχανή μου κόβει μια ποσότητα με ένα δόντι πιο χοντρό και μια ποσότητα με 2 δόντια που χοντρό. Και με τα 2 δόντια πιο χοντρό έκανε κοντά στα 40 δευτερόλεπτα εκχύλιση. Λέω κοντευουμε.... Πάω πάλι και του λέω πιο χοντρό ακόμα αλλά δεν θυμόταν τι είχαμε κόψει και άλλαξε και μηχανή κοψιματος. Και καβάλησα με πάλι το 1 λεπτό και.... Εκχύλιση. Κόψαμε άλλες 3-4 φορές το αποτέλεσμα δεν το βρήκαμε ποτέ. Υ.Γ. το μόνο θετικό είναι ότι ο άνθρωπος δεν μου έπαιρνε λεφτά μέχρι να τό βρούμε. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 8, 2023 από ennia Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάϊος 8, 2023 #854 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2023 μονο ετσι θα το βρεις φιλε μου, αρκει και αυτος που σου κοβει τον καφε να ξερει λιγο τι του γινεται και να μην χασεις και εσυ την μπαλα απο τις πολλες δοκιμες, να μην μπερδευτεις δλδ εγω παιρνω απο 2 μαγαζια το kudu και το kolektiva, την ιδια ακριβως διαδικασια καναμε για να βρουμε το ακριβες νουμερο, αλλα και παλι μεροικες φορες εχει καποια αποκλυση οταν παιρνω διαφορετικο καφε (μονοποικιλια παντα) και φαντασου οταν αλλαξα κλειστρο και πηγα σε botomless ολα παλι απο την αρχη καποια στιγμη θα παρω εναν μυλο να τελειωνω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Μάϊος 8, 2023 #855 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2023 (edited) Έχω παραγγείλει και εγώ bottomless. Θα περιμένω να έρθει και βλέπουμε ξανά. Αφού μπλέξαμε.... Ένας μύλος χρειάζεται. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 8, 2023 από ennia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Μάϊος 15, 2023 #856 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2023 Ήρθαν και τα καλουδια. Πάντως για να βρεις το 100% της μηχανής - καφέ θέλει πολύ ψάξιμο και πολύ χρήμα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάϊος 15, 2023 #857 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2023 ποσα γραμμάρια χωράει μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Μάϊος 15, 2023 #858 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2023 (edited) Δεν είχα χρόνο να κάνω πολλές δοκιμές. 16-17 άνετα. Χωρίς δυσκολία στο κούμπωμα. Αύριο θα δοκιμάσω με παραπάνω ποσότητα. Έχω και ένα βιντεάκι αλλά δεν μου το ανεβάζει. Θα προσπαθήσω πάλι μετά. Video: Buttomless portafilter Η εκχύλιση διαρκεί 30-35 sec. Είναι καφές από καφεκοπτειο. Για να ρίξω το χρόνο εκχύλισης στα 25-28sec. Πρέπει να κόψω πιο ψιλό τον καφέ ή πιο χοντρό? Έγινε επεξεργασία Μάϊος 15, 2023 από ennia Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάϊος 15, 2023 #859 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2023 (edited) θα πρεπει να κοψεις τον καφε πιο λεπτο αν μπορεις να χωρεσεις 18γραμμαρια θα εισαι πενα, που λογικα θα τα παιρνει ανετα Έγινε επεξεργασία Μάϊος 15, 2023 από BloodMage 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 15, 2023 #860 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2023 τσου....όσο πιο ψιλοκομμένος τόσο πιο δύσκολα περνάει το νερό απο μέσα...τόσο πιο αργά γίνεται η εκχείληση. Οπότε άμα θες να πέσεις σε χρόνο πρέπει να κόψεις πιο χοντρά. πχ 16γρ καφέ βγάζει ρόφημα 40 ml σε 35 δεύτερα. άμα κόψεις πιο ψιλά θα πάει 16γρ καφέ βγάζει ρόφημα 40ml σε 45 δευτερα. Δυσκολεύεται πιο πολύ. Άμα κόψεις πιο χοντρά θα περναει πιο ευκολα το νερό απο μέσα οπότε 16γρ καφέ βγάζει ροφημα 40ml σε 25 δεύτερα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now