Jump to content



espressακι κανεις; (CoffeeLab)


psyber

Recommended Posts

sweet blue είναι ένας σήμα κατατεθεν

Σωστός! [emoji16][emoji16]

Ο φτηνότερος single estate coffee της Taf έχει 8€ τα 250γρ. Δεν ξέρω καν ποια ποικιλία αξίζει και τι να ψάξω στο site τους.

Σε όλες σχεδόν τις ποικιλίες λέει τί χαρακτηριστικά βγάζουν. Επιλέγεις βάσει αυτών που σε τραβάνε περισσότερο. Άλλα θα σου αρέσουν, άλλα όχι. Αλλά θεωρώ πως είναι σκάλες ανώτερους από τους προαλεσμένους που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Και λόγω της ποιότητας του κόκκου αλλά και λόγω του ότι θα τον αλέσεις λίγο πριν τον εκχυλίσεις. Σε 20' από την άλεση ο καφές χάνει μεγάλο ποσοστό από τις γεύσεις και τα αρώματά του.

Αν μένεις κέντρο Αθήνας, και το Underdog στο Θησείο έχει φοβερές ποικιλίες, όπως και το Tailor Made στο Μοναστηράκι.
Link to comment
Share on other sites

πριν 46 λεπτά, το μέλος hot_sauce έγραψε:


Σωστός! emoji16.pngemoji16.png


Σε όλες σχεδόν τις ποικιλίες λέει τί χαρακτηριστικά βγάζουν. Επιλέγεις βάσει αυτών που σε τραβάνε περισσότερο. Άλλα θα σου αρέσουν, άλλα όχι. Αλλά θεωρώ πως είναι σκάλες ανώτερους από τους προαλεσμένους που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Και λόγω της ποιότητας του κόκκου αλλά και λόγω του ότι θα τον αλέσεις λίγο πριν τον εκχυλίσεις. Σε 20' από την άλεση ο καφές χάνει μεγάλο ποσοστό από τις γεύσεις και τα αρώματά του.

Αν μένεις κέντρο Αθήνας, και το Underdog στο Θησείο έχει φοβερές ποικιλίες, όπως και το Tailor Made στο Μοναστηράκι.

Δεν ξέρω αν είδες ότι αναφέρομαι στις τιμές του Taf οι οποίες είναι τραβηγμένες. Αυτά που προτείνεις είναι ακόμη ακριβότερα. Και divine να είναι ο καφές, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω 45€ το κιλό για τον φτηνότερο καφέ. Ούτε χάριν δοκιμής. Για τον Taf το σκεφτόμουν αλλά απλά δεν. 

Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρω μύλο για να έχω πάντα φρεσκοκομμένο καφέ, γνωρίζω το ότι ο καφές, όπως είναι φυσιολογικό, χάνει μέρος της ουσίας του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν είδες ότι αναφέρομαι στις τιμές του Taf οι οποίες είναι τραβηγμένες. Αυτά που προτείνεις είναι ακόμη ακριβότερα. Και divine να είναι ο καφές, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω 45€ το κιλό για τον φτηνότερο καφέ. Ούτε χάριν δοκιμής. Για τον Taf το σκεφτόμουν αλλά απλά δεν. 
Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρω μύλο για να έχω πάντα φρεσκοκομμένο καφέ, γνωρίζω το ότι ο καφές, όπως είναι φυσιολογικό, χάνει μέρος της ουσίας του.

Τραβηγμένες, γι αυτό που προσφέρουν, δεν θα τις έλεγα αλλά είπα να γράψω 5 γραμμές. Αν δεν είναι στις επιλογές σου, όλα καλά! :)
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...
On 28/5/2009 at 12:35 ΜΜ, το μέλος greekfragma έγραψε:

για τις μηχανές γίνεται χαμός και είναι καθαρά θέμα χρημάτων.......υπάρχουν πάντως λίγες τίμιες λύσεις κάτω από το 500άρικο........και αυτό γιατί πολύ λίγες μηχανές μετά από χρήση λίγων μηνών είναι σταθερές στη θερμοκρασία του νερού και το διοχετεύουν σταθερά καθόλη τη διάρκεια του σερβιρίσματος.....και ο σωστός καφές το βασικότερο που θέλει είναι σταθερή θερμοκρασία νερού.

οι επιλογές του SLN είναι από τις καλές για κατηγορία σπιτιού.

να σταθώ λιγάκι και στο θέμα του καφέ που ειδικά τον espresso και τον cappucino τα έχω ψάξει αρκετά και έχω δοκιμάσει αρκετά να σου πω μακριά από lavazza.mollinari, και λοιπά ευρέως διαφημιζόμενα. ο Illy είναι βέβαια από τους καλούς εμπορικούς και σε προσιτή τιμή.......

αλλά στα χρήματα του Illy μπορείς να δοκιμάσεις τον Valentino που θα πάθεις πλάκα.

Παιδιά εγώ έχω καταλήξει ότι δεν αξίζει και τόσο να μπεις τελικά στον κόπο να φτιάχνεις καφέ στο σπίτι, ούτε από οικονομική άποψη ούτε γευστικά. Σαν τον ωραίο τον καφέ που παίρνουμε απέξω δεν είναι ότι κάψουλα και αν εχω δοκιμάσει. Αυτό τον καιρό που δουλεύω απ το σπίτι παραγγέλνω το καφεδάκι μου κάθε μέρα απέξω και τέλος. Δοκίμασα αρκετά από αυτα που ερχονται στην περιοχή μου και κατέληξα στα everest που έχουν Arabica ποικιλία και είναι τέλεια κάθε μέρα Freddo espresso έτριο με μαύρη ζάχαρη.. Δοκιμάστε και πείτε μου ή αν έχετε καμία καλύτερη πρόταση για τίμιο καφέ απέξω!

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ασημένιο φτυάρι + σεντόνι

 

Έχουμε προτάσεις για αξιοπρεπή καφετιέρα + μύλο ....προφανώς με όσο λιγότερα; :D

(Me 700+ καφετιέρα και 500+ μύλο, ξέρω και εγώ :D )

 

Παλιά είχα μία Aeropress. Δεν είχα πρόβλημα...

Τελευταίο χρόνο μου κατσε μία αυτόματη Delonghi Magnifica. Την αφαλάτωσα. Ικανοποιεί αρκετά και μένα και την παρέα. Το αποτέλεσμα μίλια μακριά από της Aeropress.

Τελευταια εβδομαδα, αρχισαν τα φωτάκια να αναβοσβήνουν στον ρυθμό Χριστουγέννων. Μετά από λίγο άνοιγμα, κλείσιμο, καθάρισμα, σε επόμενο bootάρισμα και πάτημα του espresso-κουμπου....έπεσε και η ασφάλεια, οπότε την έχω ξεγράψει.

Τι κάνω τώρα;

 

Χρήσιμη λεπτομέρεια.

- Πίνω 99% φρέντο εσπρέσο με ολίγη. Το αναφέρω γιατί με πάγους και χτυπήματα, ίσως και κάτι πανάκριβο να πάρεις, η έξτρα ποιότητα θα χαθεί.

 

α) Παίρνω αυτόματη στα 300-700, για:

- ένα ok-ish αποτέλεσμα

- να μην ασχολούμαι με ζύγισε, κόψε, μετέφερε, πάτα, πιέσεις, θερμοκρασίες, προ-εγχύσεις

- καφέ σε ~1-2 λεπτά

- αν χαλάσει κάτι εκτός εγγύησης, ίσως τα σουτάρεις ολα τα 300-700

Q: Υπάρχει εταιρεία με 5 χρόνια εγγύηση, να μην εχουμε άγχος;

Q2: Προτάσεις; Delonghi La Specialista , Sage-The-Barista-Express ?

 

β) Παίρνω ημιαυτόματη;

- Που συντηρείται πιο εύκολα

- Αν χαλάσει ο μύλος ή η μηχανή, αλλάζεις μόνο το ένα

- και περιμένω 2φορές τη μέρα, να ζεσταθεί καλά η μηχανή κανένα 15-20λεπτο

- και τρωω και στη μάπα όλη τη διαδικασία

- αλλά επειδή ο καφές είναι "αλλο φρούτο", αξίζει

 

Προτάσεις;

- Delonghi Dedica (+ naked portafilter + OPV 9bar mod) + ? Μύλο; Διαβάζω έχει αξιοπρεπή αποτελέσματα

- Gaggia Classic ή Sage Bambino (αντίστοιχα mods) + ? Μύλο; Έχουν καλύτερο αποτέλεσμα; Αν ναι, πόσο;

- Rancilio Silivia / Lelit Victoria + Eureka Mignon Specialita γιατί οτιδήποτε πιο κάτω είναι σκουπίδι;

 

γ) Παίρνω με κάψουλες, γιατί πλέον έχουν γίνει ΜΑΜΑΤΕΣ(... 😛) και είναι σαν τις αυτόματες σε μίνι μέγεθος

 

δ) Πάω την Delonghi σε σέρβις μπας και την αναστήσουν.

Ξέρουμε κανέναν μάστορα;

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sage the Smart Grinder Pro Black
 

Sage Bambino Plus

 

Αυτά τα 2 προτείνω. Γιατί; Γιατί έχω δοκιμάσει τον ίδιο καφέ που πίνω με την δική μου αυτόματη, από τα παραπάνω, και ένιωσα ότι πίνω άλλο καφέ (προς το καλύτερο φυσικά).

 

Τα δοκίμασα στο ίδιο άτομο στο οποίο είχα δοκιμάσει την Philips την οποία έχω. Αυτός προχώρησε και πήρε τον παραπάνω συνδυασμό και δεν το μετάνιωσε. 

 

Αυτόματη αν δεν δώσεις ένα σκασμό λεφτά δεν θα πάρεις το αποτέλεσμα του συνδυασμού Grinder και μηχανής. Για τον φρέντο και τους πάγους και τις ζάχαρες βέβαια, έχεις ένα point... 

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρεις τα παραπάνω, είναι να'χεις χρόνο να ασχοληθείς.

Αν δεν έχεις , ξέρεις, η αυτόματη είναι μονόδρομος (αφού είχες κιόλας, το γνωρίζεις)

 

ΥΓ: Κι εγώ 99.9% πίνω espresso κρύο

ΥΓ2: Για να δοκιμάσω την διαφορά του καφέ, ήπια διπλά εσπρεσσάκια. Ωστόσο και στον φρέντο η διαφορά με την δική μου, είναι εμφανής , τουλάχιστον στο στόμα μου.

ΥΓ3: Η μακακία είναι ότι τις παραπάνω τις είχε σε πολύ καλή προσφορά βλακ φραιδει η KUDU (από εκεί παίρνω καφέ) και δεν είχα λεφτά, χάθηκε να είναι τώρα η βλακ φραιδει; :p 

ΥΓ4: Βλέπεις, δεν μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες, δεν είμαι εξπερ , αλλά έχοντας δοκιμάσει προτείνω αυτά. Μπορεί ό,τι κι αν πάρεις, να σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο χωρίς να μαξάρεις το μπάτζετ σου :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, το μέλος l2phile έγραψε:

Ασημένιο φτυάρι + σεντόνι

 

Έχουμε προτάσεις για αξιοπρεπή καφετιέρα + μύλο ....προφανώς με όσο λιγότερα; :D

(Me 700+ καφετιέρα και 500+ μύλο, ξέρω και εγώ :D )

 

Παλιά είχα μία Aeropress. Δεν είχα πρόβλημα...

Τελευταίο χρόνο μου κατσε μία αυτόματη Delonghi Magnifica. Την αφαλάτωσα. Ικανοποιεί αρκετά και μένα και την παρέα. Το αποτέλεσμα μίλια μακριά από της Aeropress.

Τελευταια εβδομαδα, αρχισαν τα φωτάκια να αναβοσβήνουν στον ρυθμό Χριστουγέννων. Μετά από λίγο άνοιγμα, κλείσιμο, καθάρισμα, σε επόμενο bootάρισμα και πάτημα του espresso-κουμπου....έπεσε και η ασφάλεια, οπότε την έχω ξεγράψει.

Τι κάνω τώρα;

 

Χρήσιμη λεπτομέρεια.

- Πίνω 99% φρέντο εσπρέσο με ολίγη. Το αναφέρω γιατί με πάγους και χτυπήματα, ίσως και κάτι πανάκριβο να πάρεις, η έξτρα ποιότητα θα χαθεί.

 

α) Παίρνω αυτόματη στα 300-700, για:

- ένα ok-ish αποτέλεσμα

- να μην ασχολούμαι με ζύγισε, κόψε, μετέφερε, πάτα, πιέσεις, θερμοκρασίες, προ-εγχύσεις

- καφέ σε ~1-2 λεπτά

- αν χαλάσει κάτι εκτός εγγύησης, ίσως τα σουτάρεις ολα τα 300-700

Q: Υπάρχει εταιρεία με 5 χρόνια εγγύηση, να μην εχουμε άγχος;

Q2: Προτάσεις; Delonghi La Specialista , Sage-The-Barista-Express ?

 

β) Παίρνω ημιαυτόματη;

- Που συντηρείται πιο εύκολα

- Αν χαλάσει ο μύλος ή η μηχανή, αλλάζεις μόνο το ένα

- και περιμένω 2φορές τη μέρα, να ζεσταθεί καλά η μηχανή κανένα 15-20λεπτο

- και τρωω και στη μάπα όλη τη διαδικασία

- αλλά επειδή ο καφές είναι "αλλο φρούτο", αξίζει

 

Προτάσεις;

- Delonghi Dedica (+ naked portafilter + OPV 9bar mod) + ? Μύλο; Διαβάζω έχει αξιοπρεπή αποτελέσματα

- Gaggia Classic ή Sage Bambino (αντίστοιχα mods) + ? Μύλο; Έχουν καλύτερο αποτέλεσμα; Αν ναι, πόσο;

- Rancilio Silivia / Lelit Victoria + Eureka Mignon Specialita γιατί οτιδήποτε πιο κάτω είναι σκουπίδι;

 

γ) Παίρνω με κάψουλες, γιατί πλέον έχουν γίνει ΜΑΜΑΤΕΣ(... 😛) και είναι σαν τις αυτόματες σε μίνι μέγεθος

 

δ) Πάω την Delonghi σε σέρβις μπας και την αναστήσουν.

Ξέρουμε κανέναν μάστορα;

 

 

 

 

Για σέρβις αν αποφασίσεις θα την πήγαινα στο Vendingbar

Έχει και κανάλι στο youtube... https://www.youtube.com/@vendingbar ... πολύ φιλικός και σωστός.

 

Τι καφέ πίνεις συνήθως? εννοώ τι ποικιλίες και τέτοια πράγματα...

Ψάχνεις κάτι το εξεζητημένο? οξύτητες? τέτοια πράγματα?

Στην Magnifica τι ρυθμίζεις χρησιμοποιούσες? που είχες ρυθμίσει την άλεση? που είχες ρυθμίσει την ένταση του καφέ? και πόσα ml έβγαζες στο τέλος? ( δύο φορές το πάταγες του κουμπί ή μία?)

 

Δες τι θες και πόσο κουράγιο έχεις και όρεξη για το κάτι παραπάνω....

Δες εννοείτε και το ταβάνι σου στα χρήματα....

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος f117 έγραψε:

 

Για σέρβις αν αποφασίσεις θα την πήγαινα στο Vendingbar

Έχει και κανάλι στο youtube... https://www.youtube.com/@vendingbar ... πολύ φιλικός και σωστός.

Ωραίος. Θα τον ρωτήσω αύριο αν ασχολείται και με Delonghi

 

1 ώρα πριν, το μέλος f117 έγραψε:

Τι καφέ πίνεις συνήθως? εννοώ τι ποικιλίες και τέτοια πράγματα...

Ψάχνεις κάτι το εξεζητημένο? οξύτητες? τέτοια πράγματα?

Στην Magnifica τι ρυθμίζεις χρησιμοποιούσες? που είχες ρυθμίσει την άλεση? που είχες ρυθμίσει την ένταση του καφέ? και πόσα ml έβγαζες στο τέλος? ( δύο φορές το πάταγες του κουμπί ή μία?)

Ένα Kimbo Superior Blend πηρα τελευταια και μου άρεσε. Τώρα....εξεζητημένα...καλή γεύση να είναι (κάτι είπα,ε; ) Σοκολάτες, φρουτώδεις, ξηροκάρπια...όλα τα πίνω 😋 Να μην βαριέμαι και όλας.

Στην μηχανή τη διπλή δόση συνήθως έβαζα (μία φορά), στη μέση η ένταση, στο 1/3 η ποσότητα, τέρμα λεπτή η άλεση. Στο τέλος...είχα μετρήσει μία φορά....αλλά δεν θυμάμαι. Νομίζω κοντά στα 60ml έβγαινε

 

1 ώρα πριν, το μέλος f117 έγραψε:

Δες τι θες και πόσο κουράγιο έχεις και όρεξη για το κάτι παραπάνω....

Δες εννοείτε και το ταβάνι σου στα χρήματα....

 

Αυτό είναι το θέμα. Και κάποιους που ρώτησα στο ΦΒ Μαρκετπλέις, μου λέγανε ότι πουλάνε το γκίαρ, γιατί βαρέθηκαν.

 

@tommybertsen Ευχαριστώ για το φιντμπακ. Το κόμπο που λες είναι "προσιτό"...Ειδικά με την Sage Bambino ...non Plus (η πλας είναι για τους καπουτσινολάτρες)

Εδώ του φίλου μας του Τζέιμς, δεν του κάνει λέει για ελαφρά ψημένους καρπούς (αν το πιάνω καλά)

 

 

Όποιος έχει όρεξη, έρχομαι σπίτι του με τον Kimbo να δοκιμάσω στο setup του και του αφήνω και 10καφέδες για τον κόπο :D

Έγινε επεξεργασία από l2phile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, το μέλος l2phile έγραψε:

.........................

Στην μηχανή τη διπλή δόση συνήθως έβαζα (μία φορά), στη μέση η ένταση, στο 1/3 η ποσότητα, τέρμα λεπτή η άλεση. Στο τέλος...είχα μετρήσει μία φορά....αλλά δεν θυμάμαι. Νομίζω κοντά στα 60ml έβγαινε

..........

 

Στην magnifica τα κουμπάκια που έχουν δυό φλυτζάνια αναφέρονται στο ότι θα έχει διπλή ποσότητα νερού σε σχέση με το κουμπί που έχει ένα φλιτζανάκι και δυστυχώς όχι και διπλή ποσότητα καφέ.

Εφόσον το έχεις στην μέση στην ένταση/ποσότητα που θα αλέσει θα σου αλέθει πιστεύω γύρω στα 8γρ κόκκων.

Κάνε ένα πείραμα αν θες. Πάρε έναν καφέ espresso ζεστό διπλό απέξω.

Δες πως είναι σαν ένταση...αν σου φαίνεται βαρύς κτλπ.

Σου λέω να πας σε ζεστό για να δεις πως θα είναι αν πάρεις κάποια μη αυτόματη μηχανή και να μην βάλεις μέσα τον παράγοντα του πάγου κτλπ.

 

Εγώ από στην magnifica βάζω 2 δόσεις δηλαδή πατάω μια φορά το κουμπί που έχει το ένα φλυτζάνι και αφού τελειώσει ξαναπατάω για να κάνει και δεύτερο και το σύνολο είναι γύρω στα 60ml. στο τέρμα ψιλή η άλεση και στο τέρμα η ένταση. Γύρω στα 22γρ αλέθει (12+12)...περίπου....

 

Τώρα στην Gaggia που έχω βάζω 22γρ καφέ και βγάζω 50γρ ρόφημα.

 

 

Το πιό βασικό είναι να πάρεις φρέσκοκαβουρδισμένο καφέ για να αναδείξεις τον εξοπλισμό.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, το μέλος f117 έγραψε:

Στην magnifica τα κουμπάκια που έχουν δυό φλυτζάνια αναφέρονται στο ότι θα έχει διπλή ποσότητα νερού σε σχέση με το κουμπί που έχει ένα φλιτζανάκι και δυστυχώς όχι και διπλή ποσότητα καφέ.

Εφόσον το έχεις στην μέση στην ένταση/ποσότητα που θα αλέσει θα σου αλέθει πιστεύω γύρω στα 8γρ κόκκων.

Αυτήν έχω (βλέπω εχει διάφορα μοντέλα)

https://www.espressogusto.com/wp-content/uploads/2015/08/DeLonghiESAM3300.jpg

Αν οι 2 καφέδες είναι για 2πλάσια ποσότητα νερού, τότε το αριστερό ποτενσιόμετρο με το 1/3 , 1/2, 1/1 φλυτζάνι, τι κάνει;

Στο manual-ι λέει

image.png.2c19f053cb2f2c7e343e89b169f71565.png

1. DESCRIPTION OF THE CONTROL PANEL

1) On/off button
2) 1 cup and coffee temperature OK light
3) One cup button
4) 2 cup and coffee temperature OK light
5) Two cup button
6) Steam and steam temperature OK light
7) Steam function selector button
😎 Coffee quantity selector knob (short, normal orlong)
9) Grinding quantity selector knob (for weak, normal or strong coffee)
 
Εγώ το πήρα ότι έβαζα normal quantity + short coffee (ristretto/espresso) + x2
Τέσπα.... πέθανε αυτή. Πάμε για άλλα. (όχι δεν ρώτησα ακόμη σε σέρβις :D )
 
18 ώρες πριν, το μέλος f117 έγραψε:

Κάνε ένα πείραμα αν θες. Πάρε έναν καφέ espresso ζεστό διπλό απέξω.

Δες πως είναι σαν ένταση...αν σου φαίνεται βαρύς κτλπ.

Σου λέω να πας σε ζεστό για να δεις πως θα είναι αν πάρεις κάποια μη αυτόματη μηχανή και να μην βάλεις μέσα τον παράγοντα του πάγου κτλπ.

Πίνω τώρα έναν Portioli. 2πλο (ζεστό) εσπρέσο ΑΝΤΡΙΚΟ σκέτο. Βαρύ για τα ΑΝΤΡΙΚΑ γούστα μου (δεν είναι καμμένος). Είναι και raw καφές χωρίς καμία π0τανιά.

Αν έπινα δηλαδή σε παρόμοια πυκνότητα ή θα έπαιρνα κανέναν φρουτώδη ή κανέναν ξανθό.

 

18 ώρες πριν, το μέλος f117 έγραψε:

Το πιό βασικό είναι να πάρεις φρέσκοκαβουρδισμένο καφέ για να αναδείξεις τον εξοπλισμό.

 

Κοίτα...ξαναπήρα τον Kimbo, γιατί μου άρεσε και ήταν VFM. ~20έουρος το κιλό

Για φρεσκοκαβουρδισμένους βλέπω οι τιμές πάνε κανα 10ρικο τα 250γρ.

Ντάξει.... Παίρνω και έτοιμο καφέ να γλυτώσω τη μανούρα 😛

 

10 ευρώ ~ 10 καφέδες => 1 ευρώ ο καφές ( + ~600ρι η μηχανή/μύλος/γκίαρ)

2 ευρώ ο καφές πακέτο... θα αρχίσω να βγάζω κέρδος από την μηχανή σε κανα 2 χρόνια

 

Το θέμα είναι να βρούμε ένα σετ-ακι, που να μην bottle-neck-άρει έναν VFM καφέ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτόν τον καφέ παίρνω , έχω κατασταλλάξει. Έχω δοκιμάσει κι αρκετούς TAF , και ΚΙΜΒΟ , και αρκετούς KUDU (αλλά και του σούπερ μάρκετ) κι αυτός μου έχει κάτσει καλύτερα από άποψη γεύση/τιμή, που είναι φυσικά και κάτι εντελώς υποκειμενικό! Μπορώ να σου δώσω ένα 250ρι να δοκιμάσεις όποτε κατασταλλάξεις σε μηχανούλα :) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, το μέλος l2phile έγραψε:

Να κατασταλλαξω γιατί έχω και 1.5+κιλο καφέ να περιμένει (το 2ο κιλό είναι ο prestige νομιζω)

Κι εγώ τόσο έχω, είχε πολύ καλές και πραγματικές black friday offers η KUDU και πήρα 2 κιλάκια :hehe: 

(απλά κάθε μέρα κάνω 4πλη δόση και τον λιβανίζω όλη μέρα στην δουλειά :p )

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Το 1/3 1/2 1/1 αναφέρετε στα ml που θα βγουν αν πατήσεις το κουμπί 3. Δλδ πχ στο 1/3 μπορεί να βγάζει 30 ml στο 1/2 60 και στο 1/1 90 ...κάτι τέτοιο. 

 

Για μένα θα σ έλεγα να κοιτάξεις πόσο θέλει για επισκευή/συντήρηση η μηχανή.

 

Αν σου βαρεσει η λοξά με φρουτώδης και οξύτητες και τέτοια...θα πλερω.... 😕

 

Θα έπαιρνα έναν Eureka mignon Zero ή τον όχι zero (κάνα 30αρι πιο φτηνό) 380 ευρώ....

 

και για μηχανή.......θα έπαιρνα Profitec Go ....940 euro....

 

 

Ξεφύγαμε.... Μια Gaggia classic που θα πρέπει να της βάλεις PID και να ρυθμίσεις στα bar στα 9.... ή να βρεις μια μεταχειρισμένη που να τα έχει αυτα κομπλέ με τα μισά λεφτά και κάτω σε σχέση με την προφιτεκ...

 

 

Μια και λέτε για κόκκους 😛

 

 

16716503806105924198810942240245.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.