PetrosD Οκτώβριος 4, 2016 #601 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2016 (edited) Ναι! Έχω βρει μια τέτοια. Προσωπικά θα την έπαιρνα, πωλείται 120 ή 140 ευρώ αν θυμάμαι καλά, μεταχειρισμένη εδώ. Και αν θυμάμαι καλά πάλι, ένας reviewer την είχε θάψει. Σιγά την άκρη. 3 ρυθμίσεις έχει όλες κι όλες. Κόψιμο. Ποσότητα καφέ. Ποσότητα νερού. Πατάς το κουμπί για ένα φλυτζάνι και fertig! Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 4, 2016 από PetrosD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Οκτώβριος 4, 2016 #602 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2016 εγώ πέρα από το french press και μια μηχανή για γαλλικό (με τα φίλτρα), δεν είχα ξαναδουλέψει μηχανή καφέ.. οπότε αυτό μου φάνηκε διαδικασία.. έχει την πλάκα του βέβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 4, 2016 #603 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2016 Και μάλιστα, από ότι διάβασα, μπορείς να κρίνεις από την απόσταξη, αν θέλει πιο λεπτός ή χοντρός ο καφές, ανάλογα τη ρύθμιση της ποσότητας. Εγώ τον προτιμώ τέρμα τούρμπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 5, 2016 #604 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2016 (edited) 14 hours ago, PetrosD said: Μπορείς να το ξαναβάλεις; Μετά χαράς Δες κι αυτό που είναι γερμανικό αν έχεις χρόνο, έχουν κι αγγελίες. Η μηχανή που θα κοιτούσα στη θέση σου, προσοχή δεν την έχω δοκιμάσει αν βρεις εκεί κάπου να δοκιμάσεις δες και πες μας, δεν είναι espresso, είναι μηχανή φίλτρου αυτό που κακώς ονομάζουμε συχνά εν Ελλάδι «γαλλικό»: http://www.moccamaster.eu/ Η ολλανδική εταιρεία ονομάζεται technivorm («καφετιέρα με χάρτινα φίλτρα και θα τελείωνε η υπόθεση»), οι τιμές της αν θυμάμαι καλά κινούνται στα ±200, έχω καιρό να δω. Όποτε ευκαιρήσεις διάβασε και το παρακάτω: Spoiler Σωστά βρήκες περί drip μεθόδων, εν μέρει λάθος το συμπέρασμα πως μοιάζει με την καφετιέρα φίλτρου που έχεις ήδη. Σε όλες τις μεθόδους υπάρχει τελικά αλεσμένος καφές και κάποιου τύπου εκχύλιση. Επίσης στη συντριπτική πλειοψηφία υπάρχει κάποιου είδους φίλτρο για να μην πέφτουν τα κατακάθια στο ρόφημα (λαμπρή εξαίρεση οι ελληνικοί, τούρκικοι, αραβικοί) ή να πέφτουν λιγότερα όπως π.χ. στο French Press. Στον εσπρέσσο (το όνομα του οποίου έχει να κάνει με ταχεία παρασκευή) ακριβώς επειδή οι χρόνοι εκχύλισης είναι πολύ περιορισμένοι (μετριούνται σε δευτερόλεπτα συγκριτικά με τις υπόλοιπες μεθόδους όπου η εκχύλιση κρατά 3 λεπτά τουλάχιστον και συχνά γύρω στο 5λεπτο+) οι ανάγκες ακρίβειας είναι αυξημένες κι η δυνατότητα να διορθώσεις λάθη περιορισμένη. Π.χ. αν σε μια παρασκευή τύπου drip κάνεις ελαφρύ λάθος στο μέγεθος των κόκκων έχεις ελπίδα να το συμμαζέψεις αυξομειώνοντας ελαφρώς τον χρόνο εκχύλισης. Η θερμοκρασία που θεωρείται η καλύτερη για την εκχύλιση του καφέ είναι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού, γύρω στους 92°-96°C. Είναι βασικό σημείο όπου υστερεί η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανών φίλτρου μαζί με το ότι η εκχύλιση συνήθως δεν είναι ομοιογενής (αρχίζει να στάζει πολύ πριν το νερό φτάσει σε σωστή θερμοκρασία κλπ). Ο χειροκίνητος βρασμός εκτός από την απλότητα της κατασκευής επιτρέπει και καλύτερο έλεγχο αυτής της παραμέτρου. Κατανοώ πλήρως την επιθυμία σου για γρήγορη παρασκευή χωρίς πολλά πολλά, εκείνο που δεν κατανοώ είναι τι συμβιβασμούς θες να κάνεις σε γεύση και έξοδα. Κατά τη γνώμη μου μέθοδοι τύπου drip συμβιβάζουν τα 3 (χρόνος ασχολίας, γεύση, έξοδα) με τον καλύτερο τρόπο. Δεύτερη επιλογή μου στη θέση σου θα ήταν η καφετιέρα που σου έδειξα παραπάνω. Επιλέγεις μηχανές για εσπρέσσο με αυτοματισμούς και σε χαμηλό κόστος. Το κάνεις επειδή σου αρέσει ο εσπρέσσο; Αν έχεις δοκιμάσει και σου αρέσει καλώς, αν όχι δοκίμασε με κάποιο τρόπο προ αγοράς. Στη Γερμανία σε καφαετέριες όπου έτυχε να έχω πιει καφέ από υπεραυτόματες μηχανές (νοσοκομεία, εστιατόριο σε ινστιτούτο κλπ) δεν μου άρεσε καθόλου. Συγκριτικά με μεθόδους τύπου pod (nespresso, tassimo κλπ) που ικανοποιούν τον παράγοντα χρόνο ακόμη καλύτερα γιατί προτιμάς τις μηχανές που κοιτάς; Για το έξοδο από τις κάψουλες ή προσδοκάς καλύτερη γεύση; Αν έχεις κατά νου κάποιο είδος καφέ που σε έχει ικανοποιήσει γευστικά πολύ θα σου συνιστούσα να έβλεπες εκεί τι παρασκευάζουν και πώς ώστε να αποφύγεις άδικα έξοδα. Θα σου συνιστούσα πριν αγοράσεις κάτι να δεις τις ανάγκες καθαρισμού (πώς θα βγαίνει το υπόλειμμα των κόκκων, αν θα πρέπει να το κάνεις επιτόπου το πρωί, πόσο θα επηρρεάζεται η απόδοση με τον καιρό) συντήρησης κι αντοχής στο χρόνο. Ό,τι κι αν διαλέξεις ενημέρωσε σε παρακαλώ πώς σου φαίνεται. 12 hours ago, Delijohn said: οπότε αυτό μου φάνηκε διαδικασία.. έχει την πλάκα του βέβαια γράφε πιο αναλυτικά, πώς σου φάνηκε ο καφές, πώς την καθαρίζεις με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε; Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 5, 2016 από salde 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Οκτώβριος 5, 2016 #605 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2016 πριν 16 ώρες, το μέλος salde έγραψε: γράφε πιο αναλυτικά, πώς σου φάνηκε ο καφές, πώς την καθαρίζεις με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε; έλα σόρρυ, είμαι λίγο άρρωστος.. Πέτυχες και τον άνθρωπο να σου πει για καφετιέρα. Παιδιά σας είπα, είμαι άσχετος.. δεν είχα ποτέ κ δε νομίζω να'χω κ στο δικό μου το σπίτι (ας μη λέω μεγάλα λόγια) (μένω σε άκυρο σπίτι για λίγο διάστημα κ μπορώ να χρησιμοποιώ ό,τι υπάρχει εδώ) Σαν εμπειρία χρήσης, μου βγάζει κάτι το "τα κάνω όλα". Στις αρχές είχα πάρει καφέ έτοιμο αλεσμένο από τα σουπερμάρκετ (starbucks), αλλά με το που περάσω από κέντρο, θα πάρω και σκέτους κόκκους. Μέχρι πριν 4-5 μήνες, δεν είχα ιδέα τι γίνεται με τους κόκκους και πώς γίνεται να πάρεις κόκκους και να φτιάξεις καφέ. Δεν είμαι άνθρωπος του καφέ, πιο πολύ για ευχαρίστηση θα τον πιω, όχι να με ξυπνήσει.. Η συγκεκριμένη, έχει bypass και ρίχνεις και τον αλεσμένο σου καφέ.. αυτό χρησιμοποιώ προς το παρόν.. σαν μόνο αρνητικό μπορώ να πω ότι κάνει θόρυβο.. Φτιάχνει πολύ ωραίο καφέ και είναι πολύ ευκολάκι το κόλπο με τον ατμό κ το γάλα. Βάζω λίγο βέβαια γιατί κάνει πολύ αφρό. Στα του καθαρίσματος, να πω ότι βγαίνουν τα πάντα.. απλό ξέπλυνα με πολύ ζεστό νερό κάνω κ τίποτα παραπάνω. Τώρα για τα άλατα του νερού, τι να σου πω.. πρέπει να'ναι παλιά μηχανή.. για να δουλεύει ακόμα, ή το νερό δεν έχει άλατα ή το καθαρίζουν κάπως.. μα δεν έχω ιδέα.. βγαίνουν εύκολα τα εσωτερικά κομμάτια, όλα από μπροστά, συρταρωτά κ με κλιπς. Βάζω και δυο βίντεο που με έμαθαν να την χρησιμοποιώ, μια και manual δεν υπήρχε χρόνος να βρω ή να κάτσω να ψάχνω στο νετ κ να διαβάζω.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 8, 2016 #606 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2016 (edited) On 4/10/2016 at 3:20 PM, Delijohn said: εγώ σήμερα προσπάθησα με αυτή να βγάλω άκρη... DeLonghi Magnifica ESAM 3300 είναι; EDIT: Τί ρωτάω... αφού έχεις βάλει το βίντεο. salde, έχω ξεκινήσει να διαβάζω από το λινκ που έβαλες και θα επανέλθω δριμύτερος αύριο (ελπίζω). Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 8, 2016 από PetrosD Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 9, 2016 #607 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2016 Jura Impressa F50 ανακατασκευασμένη ή delonghi magnifica esam 3300 μεταχειρισμένη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 12, 2016 #608 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2016 On 27/09/2016 at 8:51 PM, PetrosD said: Βρήκα μια saeco odea go εδώ που είμαι σε πολύ χαμηλή τιμή (45 ευρώ). Έχει διαβαθμίσεις κοψίματος του καφέ, αλλά έχει μόνο 1 ρύθμιση της ποσότητας του καφέ, 8,5 γραμμάρια*. Είναι 15 bar και ρυθμίζει ο χρήστης την ποσότητα του νερού για κάθε φλυτζάνι. Πόσο μείον είναι αυτό, για τα χρήματα που θέλει; *Άλλο μοντέλο ρυθμίζει από 7 μέχρι 10,5 γραμμάρια καφέ. Σε αυτή τη σελίδα έχει smart rating 79 http://espresso-machines.homeowl.com/ τη στιγμή που η Gaggia Classic έχει 66. Έχω τη Saeco Spidem Rapid Steam από καινούρια αγορασμένη το 2008 από getitnow γύρω στα 250 ευρώ (από 600 αρχική τιμή). Η Odea go που δείχνεις είναι νομίζω η πιο σύγχρονη έκδοση της δικιάς μου: Η πιο φτηνή που ξέρω είναι αυτή (της Philips, x-small) που αν δεις μοιάζει το design με τη νέα saeco. Η x-small είχε γύρω στις 200-250 λίρες στο άμαζον σε τρελή προσφορά για 2-3 χρόνια, οπότε 66 ευρώ για κάτι τέτοιο και καλύτερο είναι απλά εκπληκτική τιμή. Αν δεν τη θες φέρτη σε μένα να την έχω ανταλλακτικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 12, 2016 #609 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2016 On 9/10/2016 at 6:49 PM, PetrosD said: Jura Impressa F50 ανακατασκευασμένη ή delonghi magnifica esam 3300 μεταχειρισμένη; Ξέρω ότι εσείς οι ελιτίστες (hi-endάδες) του καφέ δεν αρέσκεστε σε μηχανές χωρίς κλείστρο, αλλά μια γνώμη πιο έμπειρου θα ήταν καλοδεχούμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 16, 2016 #610 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2016 Τελικά είπα δεν πάει στο καλό και παράγγειλα την Jura Impressa F50 ανακατασκευασμένη. Ευτυχώς αυτός που τις ανακατασκευάζει έρχεται στην πόλη μου και θα μου τη φέρει. Σε 7-8 μέρες θα την έχω. On 5/10/2016 at 4:39 AM, salde said: Η μηχανή που θα κοιτούσα στη θέση σου, προσοχή δεν την έχω δοκιμάσει αν βρεις εκεί κάπου να δοκιμάσεις δες και πες μας, δεν είναι espresso, είναι μηχανή φίλτρου αυτό που κακώς ονομάζουμε συχνά εν Ελλάδι «γαλλικό»: Moccamaster Kaffeemaschine : Moccamaster Η ολλανδική εταιρεία ονομάζεται technivorm («καφετιέρα με χάρτινα φίλτρα και θα τελείωνε η υπόθεση»), οι τιμές της αν θυμάμαι καλά κινούνται στα ±200, έχω καιρό να δω. Όποτε ευκαιρήσεις διάβασε και το παρακάτω: Reveal hidden contents Σωστά βρήκες περί drip μεθόδων, εν μέρει λάθος το συμπέρασμα πως μοιάζει με την καφετιέρα φίλτρου που έχεις ήδη. Σε όλες τις μεθόδους υπάρχει τελικά αλεσμένος καφές και κάποιου τύπου εκχύλιση. Επίσης στη συντριπτική πλειοψηφία υπάρχει κάποιου είδους φίλτρο για να μην πέφτουν τα κατακάθια στο ρόφημα (λαμπρή εξαίρεση οι ελληνικοί, τούρκικοι, αραβικοί) ή να πέφτουν λιγότερα όπως π.χ. στο French Press. Στον εσπρέσσο (το όνομα του οποίου έχει να κάνει με ταχεία παρασκευή) ακριβώς επειδή οι χρόνοι εκχύλισης είναι πολύ περιορισμένοι (μετριούνται σε δευτερόλεπτα συγκριτικά με τις υπόλοιπες μεθόδους όπου η εκχύλιση κρατά 3 λεπτά τουλάχιστον και συχνά γύρω στο 5λεπτο+) οι ανάγκες ακρίβειας είναι αυξημένες κι η δυνατότητα να διορθώσεις λάθη περιορισμένη. Π.χ. αν σε μια παρασκευή τύπου drip κάνεις ελαφρύ λάθος στο μέγεθος των κόκκων έχεις ελπίδα να το συμμαζέψεις αυξομειώνοντας ελαφρώς τον χρόνο εκχύλισης. Η θερμοκρασία που θεωρείται η καλύτερη για την εκχύλιση του καφέ είναι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού, γύρω στους 92°-96°C. Είναι βασικό σημείο όπου υστερεί η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανών φίλτρου μαζί με το ότι η εκχύλιση συνήθως δεν είναι ομοιογενής (αρχίζει να στάζει πολύ πριν το νερό φτάσει σε σωστή θερμοκρασία κλπ). Ο χειροκίνητος βρασμός εκτός από την απλότητα της κατασκευής επιτρέπει και καλύτερο έλεγχο αυτής της παραμέτρου. Κατανοώ πλήρως την επιθυμία σου για γρήγορη παρασκευή χωρίς πολλά πολλά, εκείνο που δεν κατανοώ είναι τι συμβιβασμούς θες να κάνεις σε γεύση και έξοδα. Κατά τη γνώμη μου μέθοδοι τύπου drip συμβιβάζουν τα 3 (χρόνος ασχολίας, γεύση, έξοδα) με τον καλύτερο τρόπο. Δεύτερη επιλογή μου στη θέση σου θα ήταν η καφετιέρα που σου έδειξα παραπάνω. Επιλέγεις μηχανές για εσπρέσσο με αυτοματισμούς και σε χαμηλό κόστος. Το κάνεις επειδή σου αρέσει ο εσπρέσσο; Αν έχεις δοκιμάσει και σου αρέσει καλώς, αν όχι δοκίμασε με κάποιο τρόπο προ αγοράς. Στη Γερμανία σε καφαετέριες όπου έτυχε να έχω πιει καφέ από υπεραυτόματες μηχανές (νοσοκομεία, εστιατόριο σε ινστιτούτο κλπ) δεν μου άρεσε καθόλου. Συγκριτικά με μεθόδους τύπου pod (nespresso, tassimo κλπ) που ικανοποιούν τον παράγοντα χρόνο ακόμη καλύτερα γιατί προτιμάς τις μηχανές που κοιτάς; Για το έξοδο από τις κάψουλες ή προσδοκάς καλύτερη γεύση; Αν έχεις κατά νου κάποιο είδος καφέ που σε έχει ικανοποιήσει γευστικά πολύ θα σου συνιστούσα να έβλεπες εκεί τι παρασκευάζουν και πώς ώστε να αποφύγεις άδικα έξοδα. Θα σου συνιστούσα πριν αγοράσεις κάτι να δεις τις ανάγκες καθαρισμού (πώς θα βγαίνει το υπόλειμμα των κόκκων, αν θα πρέπει να το κάνεις επιτόπου το πρωί, πόσο θα επηρρεάζεται η απόδοση με τον καιρό) συντήρησης κι αντοχής στο χρόνο. Ό,τι κι αν διαλέξεις ενημέρωσε σε παρακαλώ πώς σου φαίνεται. Ειλικρινά θα ήθελα να σου απαντήσω σε όλα τα παραπάνω και να κάνουμε μια ωραία συζήτηση, αλλά από την περασμένη Παρασκευή άρχισα και το σχολείο εδώ και δεν έχω περισσευούμενο χρόνο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 16, 2016 #611 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2016 Εγώ πήρα αυτή: http://www.delonghi.com/el-gr/proionta/kafes/kafetieres/sistima-kapsoulas-nespresso/lattissima-plus-en-520r-0132193043 125 € από τον Κοτσόβολο και βάζω αυτή http://www.skroutz.gr/s/3047960/Gaggia-Gran-Style-RI8323.html στο ράφι #yolo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 16, 2016 #612 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Οκτώβριος 17, 2016 #613 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2016 13 hours ago, astrolabos said: #yolo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Οκτώβριος 17, 2016 #614 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2016 (edited) πριν 13 ώρες, το μέλος astrolabos έγραψε: Εγώ πήρα αυτή: Lattissima+ Red Nespresso 125 € από τον Κοτσόβολο και βάζω αυτή Gaggia Gran Style RI8323 | Skroutz.gr στο ράφι #yolo Απο την προσφορά ε; Για πες εντυπώσεις. Edit, τέλος η προσφορά. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 17, 2016 από honda22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 17, 2016 #615 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2016 έλα ρε, +24 € είναι. Πάλι φθηνότερη από όλη την ευρώπη είναι. Η καφετιέρα είναι καλή. Γενικότερα οι Nespresso είναι τα MacOs των καφετιέρων. Κάνουν την δουλειά τους χωρίς πολλά πολλά. Ο καφές ωραίος είναι, μπορείς να βρείς και φθηνότερα από τις Nespresso μιας και έχει λήξει η περίοδος της πατέντας. Αυτή τη στιγμή πίνω Dowie Egberts. To μόνο παράπονο είναι ότι μέσα στη καφετιέρα δεν είχε οδηγίες χρήσεις σε Ελληνικά ή Αγγλικά και αυτές που βρήκα από το site ήταν ελλιπείς σε βαθμό που έπρεπε να δεις videoreview για να καταλάβεις πως δουλεύει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Οκτώβριος 17, 2016 #616 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2016 (edited) Εσύ έχεις πάρει την 521 όχι την 520 που λέει το link σου. Η 521 δεν υπάρχει στο ελληνικό site της Delonghi, ούτε στο skroutz. Τη βρήκα στο ιταλικό site της Delonghi. Μάλλον για αυτό δεν βρίσκεις οδηγίες. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 17, 2016 από honda22 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Οκτώβριος 31, 2016 #617 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2016 On 17/10/2016 at 3:28 ΜΜ, το μέλος astrolabos έγραψε: έλα ρε, +24 € είναι. Πάλι φθηνότερη από όλη την ευρώπη είναι. Η καφετιέρα είναι καλή. Γενικότερα οι Nespresso είναι τα MacOs των καφετιέρων. Κάνουν την δουλειά τους χωρίς πολλά πολλά. Ο καφές ωραίος είναι, μπορείς να βρείς και φθηνότερα από τις Nespresso μιας και έχει λήξει η περίοδος της πατέντας. Αυτή τη στιγμή πίνω Dowie Egberts. To μόνο παράπονο είναι ότι μέσα στη καφετιέρα δεν είχε οδηγίες χρήσεις σε Ελληνικά ή Αγγλικά και αυτές που βρήκα από το site ήταν ελλιπείς σε βαθμό που έπρεπε να δεις videoreview για να καταλάβεις πως δουλεύει. την πήρα και εγώ, ακόμα δεν έχω καταφέρει να ρυθμίσω την αναλογία γάλατος/καφέ που θέλω. (imo βγάζει πολύ γάλα και ίσως λίγο καφέ στον μεγάλο καπουτσίνο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 31, 2016 #618 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2016 Δεν έχεις βρει την αναλογία που επιθυμείς ή δε ξέρεις πως να το ρυθμίσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Οκτώβριος 31, 2016 #619 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2016 On 17/10/2016 at 3:28 PM, astrolabos said: έλα ρε, +24 € είναι. Πάλι φθηνότερη από όλη την ευρώπη είναι. Η καφετιέρα είναι καλή. Γενικότερα οι Nespresso είναι τα MacOs των καφετιέρων. Κάνουν την δουλειά τους χωρίς πολλά πολλά. Ο καφές ωραίος είναι, μπορείς να βρείς και φθηνότερα από τις Nespresso μιας και έχει λήξει η περίοδος της πατέντας. Αυτή τη στιγμή πίνω Dowie Egberts. To μόνο παράπονο είναι ότι μέσα στη καφετιέρα δεν είχε οδηγίες χρήσεις σε Ελληνικά ή Αγγλικά και αυτές που βρήκα από το site ήταν ελλιπείς σε βαθμό που έπρεπε να δεις videoreview για να καταλάβεις πως δουλεύει. Οι Dowie αφήνουν κατακάθι, τους παίρνω και εγώ. Νομίζω είναι και πιο ψιλοκομμένοι από τους Nespresso. Το νο 9 παίρνω συνήθως και πάλι δεν μου φαίνεται αρκετά "βαρύς" και τους λείπει η φινέτσα του εσπρέσο. Επίσης γίνονται άθλιοι κρύοι αν βάλεις παγάκια και τους χτυπήσεις. Προσωπικά θα προτιμούσα μία του κατοστάρικου που να παίρνει "χύμα" εσπρέσο, αλλά οι συνάδελφοί μου έχουν διαφορετική άποψη..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Οκτώβριος 31, 2016 #620 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2016 (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος astrolabos έγραψε: Δεν έχεις βρει την αναλογία που επιθυμείς ή δε ξέρεις πως να το ρυθμίσεις; το δεύτερο, αν και θεωρητικά, ξέρω να το κάνω. πατάω συνεχόμενο το πάνω αριστερά (μεγάλο καπουτσίνο) μέχρι να βγάλει την επιθυμητή ποσότητα γάλατος. και μετά αφήνω και πατάω ξανά το ίδιο ώστε να βγάλει την ποσότητα καφέ που θέλω. όταν τα κάνει όπως θέλω, θεωρητικά πρέπει να έχει αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις και τον επόμενο να τον βγάλει ίδιο, σωστά? εμένα στον επόμενο, μου βγάζει το μειωμένο γάλα που έχω αποθηκεύσει αλλά ελάχιστο καφέ. (μπορεί να είναι ιδέα μου, αν και δεν νομίζω.) θα το τεστάρω κάνοντας το εξής. θα φτιάξω 2 καφέδες σε 4 κούπες. έναν με την μηχανή αρρύθμιστη, (ξεχωριστά ο καφές από το γάλα) και έναν με τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις μου, και στην συνέχεια θα συγκρίνω τις ποσότητες. κάνω κάτι λάθος, astro? Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 31, 2016 από p_under Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now