PetrosD Ιανουάριος 3, 2016 #541 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2016 Για τί πράγμα μιλάτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Ιανουάριος 3, 2016 #542 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2016 χρησιμεύει για να βλέπεις αν πατάς ίσια. αν δεν πατάς ίσια, δεν κάνει ωραία εκχύλιση κάπως έτσι ή και χειρότερα . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Ιανουάριος 3, 2016 #543 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2016 Μάιστα. Οπτικό είναι το θέμα δηλαδή. Και κάθε πότε σκύβεις να δεις αν κάνει ωραία εκχύλιση; Δε λέω, ωραίο είναι οπτικά, αλλά δεν έχει επίδραση στον καφέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Ιανουάριος 3, 2016 #544 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2016 οπτικά έχει μείνει αλλά υπάρχει για να μαθένεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Ιανουάριος 3, 2016 #545 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2016 Το κυριότερο για να μαθαίνεις τη σωστή τεχνική.Τη ροή όμως πρέπει να τη βλέπεις κάθε φορά που αλλάζεις καφέ και πρέπει να βρεις το κόψιμο και το πάτημα που χρειάζεται.Απο εκεί και έπειτα συνήθως χρειάζεσαι γυμνό pf αν θες να παίξεις με καλαθάκια γιατί στο εργοστασιακό δε χωράει το τριπλό κλπ.Επίσης η κρεμα του καφέ, το καϊμάκι, πέφτει ατόφιο χωρίς να περνάει απο κανάλια κλπ αλλα αυτό μικρή σημασία έχει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 3, 2016 #546 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2016 Το funnel του SJ είναι custom λύση που δούλεψε άψογα (με κόστος αγοράς 13-14€) και δεν είναι το αυθεντικό της Mazzer καθώς είναι πανάκριβο. Έχω ένα θέμα με το bottomless portafilter κάθως τα αυτάκια είναι πιο λεπτά σε πάχος και δεν εφαρμόζει σωστά σε φλάντζα/grouphead,εν αναμονή απάντησης του καταστήματος να δούμε τι θα γίνει. Εαν εξαιρέσουμε το 57mm grouphead/portafilter που είναι μεγάλος περιορισμός και κομπλέξισμός της Lelit η μηχανή ήταντρελή αναβάθμιση μπροστά στη Gaggia Baby.Σε σχέση με την Gaggia, ποιά είναι τα πλεονεκτήματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Ιανουάριος 3, 2016 #547 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2016 Ορειχάλκινο boiler και grouphead είναι το κυριότερο πλεονέκτημα,το οποίο σημαίνει θερμοκρασιακή σταθερότητα, ποιοτικότερο νερό οπότε και ποιοτικότερος και γευστικότερος καφές.Το μανόμετρο βοηθάει να βλέπεις και την πίεση άρα και την πραγματική κατάσταση της εκχύλισης, της αντλίας και γενικά της καφετιέρας.Αλουμινένιο boiler ειναι απλά απαγορευτικό για εμένα. Απλά δες ανοιγμένα boiler απο gaggia classic / baby για να καταλάβεις το επίπεδο της διάβρωσηςτο οποίο οδηγεί σε ένα τελείως αλλοιωμένο γευστικό προφίλ. Πίνοντας το pianeta blend στην gaggia (με ims shower screen και αλλαγμένο ορειχάλκινο grouphead και στη lelit νομίζω πως πίνω τελείως διαφορετικό καφέ. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Ιανουάριος 3, 2016 #548 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2016 σπίτι έχω gaggia classic με αλαγμένο grouphead ( ορείχλακο ) αλλά με την Rancillio epoca στο μαγαζί δεν μου κάνει καρδιά να κάνω καφέ σπίτι χαχα 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Ιανουάριος 30, 2016 #549 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2016 Επόμενη παραγγελίαLa Minita El ConquistadorFinca El QuizarraLa Planada HerbazuYirgacheffe και Estate Espresso BlendDanesi για τον father που του αρέσουν οι "ιταλικοί", για τον danesi έχω διαβάσει καλά λόγια, θα δούμε τι κάνει και το estate blend. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Ιανουάριος 30, 2016 #550 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2016 La Minita El Conquistador μου άρεσε πολύ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Φεβρουάριος 10, 2016 Author #551 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2016 λοιπόν παιδιά μετά από καιρό εβγαλα από τη ντουλάπα την krups 5220. ο λόγος που την είχα παροπλίσει ήταν ότι λόγω κακής χρήσης του γκρουπ, είχε χαλάσει. δεν είχα μπει στον κόπο να ασχοληθώ γιατί μου είχαν πει αρκετά υψηλή τιμή για να το αγοράσω καινούριο. σε μαγαζι της πόλης μου όπως το βρήκα 30 ευρώ. και έτσι το πήρα. θα κάνω πειράματα σε φίλο που έχει καλό μύλο για να βρούμε το ιδανικό κόψιμο και λέω να παρω ένα χειροκίνητο porlex. αυτό πάντως που είχα αμελήσει να κάνω και το προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη είναι η αφαίρεση του πλαστικού κάτω στελέχους του γκρουπ που ουσιαστικά λειτουργεί ως διαχωριστήρας για να κάνετε 2 καφεδες ταυτόχρονα. αν κάνετε μόνο ένα είναι περιττό και κόβει από το καιμάκι. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το γκρουπ χωρίς το διαχωριστήρα και με χρήση καλαθιού από παλιοτερο μοντέλο της krups. Σε καμία περίπτωση δεν περιμένω να δω αποτέλεσμα που θα έβγαζε η gaggia classic, αλλά νομίζω είναι αξιοπρεπές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Φεβρουάριος 10, 2016 #552 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2016 Για εμένα καλύτερα, αν μπορείς, να πάρεις τον Graef 702 και όχι τον porlex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Φεβρουάριος 28, 2016 #553 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2016 Ανανέωση μηχανής για να τελειώνουμε με τις αναβαθμίσεις... Είμαι ανάμεσα σε Lelit PL41 Plus T PID, Ascaso Uno Prof PID (απο elektros.it λόγω προσφοράς), Simonelli Oscar II και μεταχειρισμένη Vibiemme Domobar. H Lelit δε μου γεμίζει το μάτι τόσο σε σχέση με τις άλλες. Πολλούς καφέδες δε φτιάχνω οπότε Simonelli (HX) και Domobar (750ml boiler) μου φαίνονται υπερβολή. Μάλλον προς την Ascaso κλείνω, είδωμεν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Φεβρουάριος 29, 2016 #554 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 Σε φιλικό σπίτι σε χώρα του εξωτερικού (από τις πολιτισμένες) είδα μια μηχανή που με το πάτημα ενός κουμπιού έκοβε τον καφέ μόνη της, τον έφτιαχνε και τον σέρβιρε στο ποτήρι. Είχε κάποιο είδος μηχανισμού μέσα που ακουγόταν μεταξύ του κοψίματος και της εκχύλισης. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο χρήστης, ήταν να συμπληρώνει κόκκους καφέ και νερό, όταν τελείωναν και να αδειάζει το δοχείο που πετιώταν ο καφές. Πολύ μου άρεσε, με κόστος 350 ευρώ τα έκανε όλα. μάρκα δε συγκράτησα. Εδώ δεν έχουμε τέτοιες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Φεβρουάριος 29, 2016 #555 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 (edited) 16 minutes ago, PetrosD said: Σε φιλικό σπίτι σε χώρα του εξωτερικού (από τις πολιτισμένες) είδα μια μηχανή που με το πάτημα ενός κουμπιού έκοβε τον καφέ μόνη της, τον έφτιαχνε και τον σέρβιρε στο ποτήρι. Είχε κάποιο είδος μηχανισμού μέσα που ακουγόταν μεταξύ του κοψίματος και της εκχύλισης. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο χρήστης, ήταν να συμπληρώνει κόκκους καφέ και νερό, όταν τελείωναν και να αδειάζει το δοχείο που πετιώταν ο καφές. Πολύ μου άρεσε, με κόστος 350 ευρώ τα έκανε όλα. μάρκα δε συγκράτησα. Εδώ δεν έχουμε τέτοιες; Γιατί δηλαδή, εμείς δεν είμαστε πολιτισμένοι? Μια χαρά έχουμε, απλά προτιμάμε να το κάνουμε με τα χεράκια μας :). Αυτές συνήθως λέγονται bean-to-cup και βγαίνουν και σε ευρεία γκάμα. Σε εισαγωγικό επίπεδο (στην τιμή που λες) έχω δει αρκετές Saeco. Πάντως τέτοιου είδους μηχανές, ανάλογα με τον μηχανισμό και τις ευκολίες χτυπάνει και τετραψήφιο κόστος... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 29, 2016 από minast typo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Φεβρουάριος 29, 2016 #556 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 Ακριβως ότι λέει ο minast. Bean-to-cup μηχανές, που βγάζουν ένα μέτριο αποτέλεσμα βέβαια στο φλυτζανι. Αν σε ικανοποιεί όμως εσένα ok. πχ https://www.skroutz.gr/c/2413/mixanes-Espresso/f/567557/%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%BF%CE%B9.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Φεβρουάριος 29, 2016 #557 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 Με τις bean to cup το θέμα είναι πως συντηρείς και καθαρίζεις τον ενσωματωμένο κόφτη του καφέ, γιατί αυτός παίζει καθοριστικό παράγοντα στην γεύση του καφέ που θα αλέσει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Φεβρουάριος 29, 2016 #558 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 υπεραυτόματες λέγονται αλλιώς. ευκολία αλλά έχει περιορισμούς σε πάχος κοψίματος γραμμάρια καφέ και πάτημα. αν θες να το ψάξεις δηλαδή δεν σου κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Φεβρουάριος 29, 2016 #559 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 Η ευκολία του καφέ με το πάτημα ενός κουμπιού με κέρδισε. Η γεύση του μου άρεσε πολύ, μια μάρκα καφέ που δεν είχα ξαναπιεί αλλά δε συγκράτησα το όνομά της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Φεβρουάριος 29, 2016 #560 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2016 λόγο περιορισμών πρέπει να βρεις ποιος καφές βγαίνει καλά εκεί. αν τον βρεις είσαι άρχοντας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now