filthy_dwarf Μάϊος 7, 2015 #481 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2015 δεν θα το συνιστούσα να έχεις αυτόν τον μύλο για εσπρέσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάϊος 7, 2015 #482 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2015 Δεν ζητάω high end καταστάσεις. Έναν αξιοπρεπή καφέ θέλω :-PΑν έχετε πάντως να προτείνετε κάποιο καλό μύλο χωρίς να ξεπαραδιαστω, είμαι όλος αυτιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 7, 2015 #483 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2015 ο φτηνότερος μύλος που κάνει την δουλειά που πρέπει είναι ο ascasohttp://www.skroutz.gr/s/1708099/Ascaso-i-Mini-i2.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Μάϊος 7, 2015 #484 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2015 Ευχαριστώ αλλά ξεφεύγουμε πολύ σε χρήματα δυστυχώς. Το κρατάω στα υπόψιν όμως για αργότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Μάϊος 7, 2015 #485 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2015 αλλιώς το χειροκίνητο το γνωστό γύρω στα 50 ευρώ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 7, 2015 #486 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2015 χχα ναι. αλλά αυτό είναι αντι για γυμναστήριο αν θες να βρεισ το σωστό κόψιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιούνιος 9, 2015 #487 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Λοιπόν το πήρα απόφαση και μετά από τις δικές σας συμβουλές και αρκετό διάβασμα στο net, εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος μιας Gaggia Baby και ενός μυλου Rancilio Rocky. Μετά από αρκετό trial and error, παίρνω απλά καταπληκτικό αποτέλεσμα! Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις. Είχατε απόλυτα δίκιο για την αγορά ενός καλού μύλου. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούνιος 9, 2015 #488 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Πες μας και τα συμπεράσματα του trial/error Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιούνιος 9, 2015 #489 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Με λίγα λόγια ο στόχος είναι 60ml εκχύλισης καφέ στα 23secs.Εκεί για μένα είναι το σωστό σημείο για έναν πολύ καλό διπλό espresso.Οπότε μέχρι να βρω το αντίστοιχο σημείο άλεσης στο μύλο, παιδεύτηκα.Ξεκίνησα από το 5 και ανέβαινα σταδιακά. Περιττό να πω πως στο 5 η μηχανή δεν έβγαζε καφέ μιας και η αντλία δεν είχε τόση δύναμη για τόσο ψιλοκομμένο καφέ. Τελικά κατέλειξα στο 12 setting στο μύλο για τους συγκεκριμένους κόκκους.Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πόση πίεση αφού μπει ο καφές στο portafilter????Eπειδή η Gaggia έρχεται με pressurized καλαθάκια, χρειάζεται ελάχιστη (το έμαθα κατόπιν εορτής)Άυριο πάντως παραλαμβάνω και το αντίστοιχο non pressurized καλαθάκι για να δω διαφορές.Από καφέ είμαι με τον κλασσικό Coffee Island που για τη τιμή του ειναι αρκετά καλός, ενώ υπάρχει και ο Hausbrandt Gourmet για πιο ιδιαίτερες στιγμές. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούνιος 9, 2015 #490 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Είδες που στα έλεγα ;p καφέ δοκίμασε την μικροποικιλία από cofee island ( την νέα) και μετά παίζες από taf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Ιούνιος 9, 2015 #491 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 23sec? είναι λίγο κατα την γνώμη μου. εγώ προτιμώ 26-30. πάντως ναι αξίζει. και θα δεις ότι οσο προχωράς θα βελτιώνεσαι ά επίσης να είσαι έτοιμος ότι με το non-pressurised θα έχει και πάλι trial and error 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Ιούνιος 10, 2015 #492 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2015 Καλησπέρα σας, Στις επόμενες μέρες θα αγοράσω νέα εσπρεσιέρα (μάλλον gaggia baby).Αξίζει η αγορά του porlex ή να περιμένω λίγο να πάω σε κάτι ηλεκτρικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Ιούνιος 10, 2015 #493 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2015 καλό άλεσαμ κάνει απλά θα σε κουράσει εύκολα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Ιούνιος 10, 2015 #494 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2015 (edited) Καλησπέρα σας, Στις επόμενες μέρες θα αγοράσω νέα εσπρεσιέρα (μάλλον gaggia baby).Αξίζει η αγορά του porlex ή να περιμένω λίγο να πάω σε κάτι ηλεκτρικό. Καλύτερα να μην προβείς στην αγορά του Porlex γιατί θα σε κουράσει, εαν μπορείς πάρε τον Graef 702, είναι ο φθηνότεροςαξιοπρεπέστατος μύλος. Λοιπόν το πήρα απόφαση και μετά από τις δικές σας συμβουλές και αρκετό διάβασμα στο net, εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος μιας Gaggia Baby και ενός μυλου Rancilio Rocky.Μετά από αρκετό trial and error, παίρνω απλά καταπληκτικό αποτέλεσμα!Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις. Είχατε απόλυτα δίκιο για την αγορά ενός καλού μύλου. Πολύ καλή αγορά, στην gaggia, της οποίας κάτοχος είμαι και εγώ μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές αργότερα (οικονομικές) και θα μπορούσεςνα πάρεις naked portafilter (έρχεται με τριπλο basket) ώστε να παρακολουθείς και τις εκχειλίσεις σου!Πως και Rocky με doser;Η εκχύλιση κυμαίνεται στα 25-32/33 sec τα 60ml, ανάλογα τον καφέ.Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι roasters εκτός απο Taf που θα μπορούσες να δοκιμάσεις, Valcafe, Kudu, Taresso για παράδειγμα.Valcafe Anastazio, Kudu Habit και Taresso Tigrato / Supremo blend είναι σχετικά "εύκολοι" καφέδες, οικονομικοί επίσης, και δε θα παιδευτείς να βγάλεις καλέςεκχυλίσεις οπότε θα στους πρότεινα ειδικά για τα πρώτα βήματα. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 10, 2015 από Tomahawk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Ιούνιος 10, 2015 #495 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2015 ...Πολύ καλή αγορά, στην gaggia, της οποίας κάτοχος είμαι και εγώ μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές αργότερα (οικονομικές) και θα μπορούσες να πάρεις naked portafilter (έρχεται με τριπλο basket) ώστε να παρακολουθείς και τις εκχειλίσεις σου! Πως και Rocky με doser; Η εκχύλιση κυμαίνεται στα 25-32/33 sec τα 60ml, ανάλογα τον καφέ. Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι roasters εκτός απο Taf που θα μπορούσες να δοκιμάσεις, Valcafe, Kudu, Taresso για παράδειγμα. Valcafe Anastazio, Kudu Habit και Taresso Tigrato / Supremo blend είναι σχετικά "εύκολοι" καφέδες, οικονομικοί επίσης, και δε θα παιδευτείς να βγάλεις καλές εκχυλίσεις οπότε θα στους πρότεινα ειδικά για τα πρώτα βήματα. To έχω δει το naked portafilter και είναι στα υπόψιν. O Rocky αγοραστηκε λογω της πολυχρονης παρουσιας του στην αγορα και λογω της αξιοπιστιας του. Απο θεμα αποδοσης ειναι πολυ καλος και γενικοτερα εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος απο την αγορα του. Σκεφτομουν για το doserless μοντελο μιας και ειναι και πιο ευκολο στο καθαρισμο του αλλα επειδή τυχαίνει αρκετες φορες να μαζευεται κοσμος και να φτιαχνω καφεδες με τη σεσουλα προτιμησα το doser μοντελο. Κατι που με χαλασε στο doserless μοντελο ειναι οτι θα επρεπε να παταω το button αλεσης συνεχομενα, κατι που θα με κουραζε για 3-4 καφεδες. Το μονο κακο ειναι οτι δεν υπαρχει στην ελληνικη αγορα οποτε η αγορα εγινε απο απεξω. Ευχαριστω για τις προτασεις καφεδων, τους βαζω στα υποψιν. Παρεπιπτοντως σημερα ηρθε και το non pressurized καλαθακι μαζι με μερικα αλλα αξεσουαρ. Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα μου φαινεται πως ο καφες βγαινει ακομα πιο μεστος και δυνατος. (Kατι που παρατηρησε και η γυναικα μου). Η αλεση επεσε στο 7 setting στον μυλο για χρονο εκχυλισης 28secs. Ευτυχως βρηκα το sweet spot σχεδον αμεσως και δεν χρειαζεται να κλαιω ποσοτητα καφε 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιούνιος 11, 2015 #496 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2015 Αξίζει η αγορά του porlex ή να περιμένω λίγο να πάω σε κάτι ηλεκτρικό. όπως σου είπαν ήδη, περίμενε και μάζεψε για ηλεκτρικό (ίσως τον ascaso). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Αύγουστος 14, 2015 #497 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2015 καλησπέρα σας. Ήρθε επιτέλους και η σειρά μου να πάρω ένα μύλο. ascaso? χρήματα μέχρι 200 καλά είναι, μην το παρακάνουμε.Οι διαφορές στις λεπίδες?περιστρεφόμενες ή κονικές?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Αύγουστος 14, 2015 #498 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2015 (edited) μην πάρεις μύλο με λεπίδες αλά με κονικά μαχαίρια Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 14, 2015 από filthy_dwarf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Σεπτέμβριος 1, 2015 #499 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2015 καλησπέρα σας. Ήρθε επιτέλους και η σειρά μου να πάρω ένα μύλο. ascaso? χρήματα μέχρι 200 καλά είναι, μην το παρακάνουμε.Οι διαφορές στις λεπίδες?περιστρεφόμενες ή κονικές?? Πήρες μύλο τελικά ή όχι ακόμη; Αφού πας μέχρι τα 200 Ascaso i1... Εγώ έχω βρει έναν Anfim Caimano Titanium με doser σε πολύ καλή τιμή αλλά σε μέτρια κατάσταση και θέλει 120-150€ για να γίνει άψογος και doserless.Τα μαχαίρια του δε χρειάζονται αλλαγή γιατί κόβουν ταχύτατα και άψογα. Ακόμη και το σκέφτομαι και περιμένω και απάντηση για το πλήρες κόστος των ανταλλακτικών, θέλει και προσωπική εργασία βέβαια, λύσιμο ηλεκτροσταστικές κλπγια να γίνει αψεγάδιαστος αλλα πιστεύω πως αξίζει. Είδωμεν. Έπειτα απο αυτόν θα σταματήσω και την αναζήτηση οπότε είναι δελεαστική η περίπτωση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Σεπτέμβριος 1, 2015 #500 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2015 Κάνα καλό κατάστημα για παραγγελια espresso με ποικιλία και λογικές τιμές έχετε υπόψιν σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts