Jump to content



espressακι κανεις; (CoffeeLab)


psyber

Recommended Posts

Ωραίος thx για όλα! Κάτι τελευταίο μαύρο lavazza που βρίσκω και ποιος είναι; έχεις κανένα λινκ για online παραγγελία;Λέω να πάρω τον Porlex από εδώ. Πρέπει να προσέξω τίποτα;

edit: Αυτός εδώ είναι ο black; Γιατί δυσκολεύτηκα πολύ να τον βρω!

Έγινε επεξεργασία από Mer
Link to comment
Share on other sites

Χθες είχα δουλειές και έπρεπε να περιμένω για λίγο και είπα να πάω να πάρω ένα καφεδάκι από το Mikel που ήταν δίπλα στο ραντεβού.

Αλήθεια, τί ακριβώς βρίσκουν σε αυτή την αηδία που σερβίρει; Μακράν από τους χειρότερους "καλούς" εσπρέσσο.

Στα coffee island από την άλλη πολύ άνω του μετρίου και αξίζει το 1.40

Link to comment
Share on other sites

Μικελ έχω πιει 2 φορές στον άλιμο... Πραγματικά δεν μου έκανε καμία μα καμία εντύπωση ο καφές τους...δεν ξέρω τι μανία είναι αυτή...Πριν 2-3 χρόνια που είχε τύχει και είχα πάρει από λάρισα, νομίζω ότι ήταν καλύτερος ο καφές..

Link to comment
Share on other sites

ναι γιατί αν οι υπόλοιποι είναι για τα μπάζα φαίνεται μετά ο Mikel να ξεχωρίζει. Πάντως σε μέρη τύπου «αλυσίδας» χωρίς ποτέ να είναι super είναι τυχαίο πού θα πετύχει κάποιος αξιοπρεπή espresso. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατανάλωση και το άτομο που τον φτιάχνει (βάζει σωστά δόσεις και νερό; καθαρίζει αξιοπρεπώς μύλο και μηχανή; προσέχει στην εκχύλιση; ) Στον Γρηγόρη της περιοχής μου ήταν ψιλοχάλι, σε Γρηγόρη στη Μεσογείων ήταν πολύ καλός.

Link to comment
Share on other sites

Ο freddo καπουτσίνο γλυκός που πήρα από τα μικέλ στη Βασσιλίσσης Όλγας πριν κάνα 3μηνο, από τους χειρότερους που έχω πιει. Πολύ γλυκός και πολύ έντονη γεύση του γάλακτος, σα latte ήταν... Κρίμα τα 2-2,20 (δε θυμάμαι ακριβώς) που έδωσα.

Αντίθετα ο ίδιος (μέτριος με φυτική κρέμα) από τα Coffe island ο καλύτερος που έχω πιει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Είχε πάρει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης! Της έριξα και ένα λεπτομερέστατο καθάρισμα

και είναι σαν καινούργια, είχε προηγηθεί αφαλάτωση εννοείται!

Η βλακεία είναι πως χθες πήρα απο Αρμενάκο 3x250gr με κόψιμο για Delonghi (λίγο πιο ψιλό όμως), ελπίζω να μην έχω χάλια εκχειλίσεις!

Link to comment
Share on other sites

καλορίζικη, όσο κάνεις δοκιμές μην πολυψάχνεις με ακριβούς καφέδες. Πόσους θα φτιάχνεις τη μέρα κι αγόρασες 750γρ; Αν δεν έχεις μεγάλη ημερήσια κατανάλωση αγόραζε λιγότερο, πιο συχνά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν περίμενα να γράψω σε αυτό το νήμα καθότι απεχθάνομαι παντελώς το σπορ του καφέ, αλλά ψάχνω τρόπο να κόψω από την γυναίκα τον NES.

Τι υπάρχει σε "υγιεινότερο" ΜΗ φίλτρου? Δηλαδή να γίνεται απλά με χτύπημα όπως ο NES.

Γράψτε και προτάσεις σε φίλτρου, αλλά μην ξεφύγουμε σε "εξειδίκευση"-τιμές κτλ.

ΟΧΙ ESPRESSO (σε πρώτη φάση). Έχω απαγορευτικό. :whistle2:

Link to comment
Share on other sites

Ο freddo καπουτσίνο γλυκός που πήρα από τα μικέλ στη Βασσιλίσσης Όλγας πριν κάνα 3μηνο, από τους χειρότερους που έχω πιει. Πολύ γλυκός και πολύ έντονη γεύση του γάλακτος, σα latte ήταν... Κρίμα τα 2-2,20 (δε θυμάμαι ακριβώς) που έδωσα.

Αντίθετα ο ίδιος (μέτριος με φυτική κρέμα) από τα Coffe island ο καλύτερος που έχω πιει.

Όταν πίνεις κομπόστα (γλυκό καφέ) μην έχεις απαιτήσεις γιατί δεν πίνεις καφέ πίνεις ένα γλυκό πράγμα με λίγο καφείνη.

Ελπίζω να τους έκοψες τους γλυκούς τώρα που προσέχεις την διατροφή σου.

Γενικά δεν έχω πετύχει ΚΑΜΙΑ αλυσίδα μεγάλη ( Starbacks (lol), Costa, Mikel, etc ) να έχει καλό καφέ.

Ανεξάρτητα καφέ που κόβουν τον καφέ ον δε σπότ, και παίρνουν beans απο γνωστά μέρη πχ, monmouth, caravan, taylor street bariastas etc. έχουν τον καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

@Snips δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς. Υποθέτω «φίλτρου» αναφέρεσαι σε ηλεκτρική καφετιέρα. Εν πάσει περιπτώσει για καφέδες είτε θα υπάρχει κάποιου είδος φιλτράρισμα είτε θα υπάρχει κατακάθι (ελληνικός) είτε θα πίνεις τον διαλυμένο κόκκο (στιγμιαίοι, φαντάζομαι αυτό το τελευταίο θες να αποφύγεις).

Αν ερμηνεύω σωστά αυτό που θέλεις, αναφέρεσαι σε κάποιου είδους παρασκευή με φίλτρο από τις λεγόμενες «pour over». Δες [ame=http://www.youtube.com/watch?v=0qXJEJfBLCk]ένα βίντεο[/ame] ενδεικτικά. Μην κολλήσεις στο ότι αυτός ζυγίζει τον καφέ, αλέθει κλπ. Αν σε ενδιαφέρει μέθοδος τέτοιου τύπου γράψε να σου πούμε αναλυτικότερα.

Κόστος = το κόστος των φίλτρων, κάποιος βραστήρας να φέρνεις το νερό σε θερμοκρασία, κάτι που στηρίζει το φίλτρο κι εκεί γίνεται η εκχύλιση. Από 50 έως 100€, με μαϊμουδιές μπορεί να κατέβει κι άλλο.

Χρόνος προετοιμασίας=γύρω στο πεντάλεπτο+

Δυσκολία καθαρισμού=παρομοίως με τον ελληνικό.

Link to comment
Share on other sites

Όταν πίνεις κομπόστα (γλυκό καφέ) μην έχεις απαιτήσεις γιατί δεν πίνεις καφέ πίνεις ένα γλυκό πράγμα με λίγο καφείνη.

Ελπίζω να τους έκοψες τους γλυκούς τώρα που προσέχεις την διατροφή σου.

Γενικά δεν έχω πετύχει ΚΑΜΙΑ αλυσίδα μεγάλη ( Starbacks (lol), Costa, Mikel, etc ) να έχει καλό καφέ.

Ανεξάρτητα καφέ που κόβουν τον καφέ ον δε σπότ, και παίρνουν beans απο γνωστά μέρη πχ, monmouth, caravan, taylor street bariastas etc. έχουν τον καλύτερο.

Ναι, εννοείται από τότε που ξεκίνησα διατροφή πίνω σκέτο. Τότε μόνο καταλαβαίνεις τη γεύση του καφέ. Και μάλιστα freddo espresso (χωρίς κρέμα ή αφρόγαλο δηλαδή). Αυτό που είπα ισχύει όμως, το καλύτερο μείγμα για μένα είναι το espresso extra του Coffe island. Επίσης μου αρέσει πολύ (αν και είναι δηλητήριο) ο esspresso superior του Coffeway.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.