paparoach Ιανουάριος 31, 2014 #261 Ιανουάριος 31, 2014 ???25-30 δευτερόλεπτα πρέπει να είναι η ροή νερού προς τον καφέ.Βγάζεις μετά το πορταφίλτερ, το καθαρίζεις ( αν δεν έχεις να φτιάξεις άλλο καφέ ), καθαρίζεις και τη μηχανή λίγο κ είσαι κομπλές.
filthy_dwarf Ιανουάριος 31, 2014 #262 Ιανουάριος 31, 2014 25-30 δευτερόλεπτα πρέπει να είναι η ροή νερού προς τον καφέ.Βγάζεις μετά το πορταφίλτερ, το καθαρίζεις ( αν δεν έχεις να φτιάξεις άλλο καφέ ), καθαρίζεις και τη μηχανή λίγο κ είσαι κομπλές.ναι αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η μηχανή κάνει 250 ευρά και αν δεν έχεις μύλο είναι μιση δουλειά + 80 ευρο πες 300 στρογγυλά
paparoach Ιανουάριος 31, 2014 #263 Ιανουάριος 31, 2014 ναι αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η μηχανή κάνει 250 ευρά και αν δεν έχεις μύλο είναι μιση δουλειά + 80 ευρο πες 300 στρογγυλά176 την πήρα.Σου είπα πέρνω έτοιμο καφέ προς το παρόν, χαρμάνι από καφετέρεια που είναι για take-away και έχει πολύ ωραίο καφέ. Πάω, πέρνω 250γρ. τη βδομάδα και είμαι μια χαρά. 7.5€ την εβδομάδα .
filthy_dwarf Ιανουάριος 31, 2014 #264 Ιανουάριος 31, 2014 είναι ΆΛΛΟ πράγμα ο φρεσκοκομμένος καφές. έχω στο μαγαζί μία Jura Που κόβει εκείνη την ώρα τον καφέ... εεε καμία σχέση
Wizard! Ιανουάριος 31, 2014 #265 Ιανουάριος 31, 2014 Δεν ξέρω από που και ως πού κάνει τόσο. χωρίς να το ψάξω παρακάτω είναι πολλά τα λεφτά. Στα 2/3 των καφετεριών που πάω στα βόρεια το 2πλο εσπρέσσο κάνει κάτω από 3 ευρώ.Νομίζω η τιμή αναφέρεται σε capuccino. Άλλωστε μιλάει για Αθήνα, όχι ΒΠ. Στο κέντρο τον βρίσκεις 3.5-4, στο Κολωνάκι, 4-4.5 και αν πας στο Zonars, έχει 7€... Ο μέσος όρος τα περιλαμβάνει όλα αυτά.Είναι λίγο μανούρα παραπάνω το όλο θέμα άνοιξε ζέστανε βάλε καφέ, πάτα τον, βάλε το portafilter, βάρα για 30 sec , βγάλε , καθάρισε , κλείσε, αλλά αξίζει.Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επέλεξα Nespresso.
stefanakos8 Ιανουάριος 31, 2014 #266 Ιανουάριος 31, 2014 Νομίζω η τιμή αναφέρεται σε capuccino. Άλλωστε μιλάει για Αθήνα, όχι ΒΠ. Στο κέντρο τον βρίσκεις 3.5-4, στο Κολωνάκι, 4-4.5 και αν πας στο Zonars, έχει 7€... Ο μέσος όρος τα περιλαμβάνει όλα αυτά.Αμα ανοιξεις την πηγη αναφερεται στην τιμη για 2 καφεδες (καπουτσινο οπως ειπες)...
paparoach Ιανουάριος 31, 2014 #267 Ιανουάριος 31, 2014 είναι ΆΛΛΟ πράγμα ο φρεσκοκομμένος καφές. έχω στο μαγαζί μία Jura Που κόβει εκείνη την ώρα τον καφέ... εεε καμία σχέση Και εμένα εκείνη τη στιγμή τον κόβςι αλλά τον βάζω σε βαζάκι αεροστεγές ΑΣΑΠ. Ναι είμαι σίγουρος ότι έχει διαφορά, αλλά δε βιάζομαι να παιδευτώ extra. Νομίζω η τιμή αναφέρεται σε capuccino. Άλλωστε μιλάει για Αθήνα, όχι ΒΠ. Στο κέντρο τον βρίσκεις 3.5-4, στο Κολωνάκι, 4-4.5 και αν πας στο Zonars, έχει 7€... Ο μέσος όρος τα περιλαμβάνει όλα αυτά.Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επέλεξα Nespresso. Δεν κατεβαίνω κέντρο καρδιά μου Όλοι οι άλλοι λόγοι είναι που σταμάτησα να χρησιμοποιώ τη Nespresso από το Μάρτιο και ευτυχώς την έδωσα. Σου είπα, επειδή έχω ασχοληθεί και με τα 2 είδη, μπορώ να έχω μια καλή άποψη. Βέβαια, το είπα 1ο 1ο, είναι για αυτούς που δεν τους ενοχλή η παραπάνω μανούρα στο όλο θέμα καφέ.
PetrosD Ιανουάριος 31, 2014 #268 Ιανουάριος 31, 2014 Εγώ να δεις παίδεμα. Γυρνάω τη μανιβέλα κάνα 3λεπτο για να κάνω μια δόση διπλού.
filthy_dwarf Φεβρουάριος 3, 2014 #269 Φεβρουάριος 3, 2014 Εγώ να δεις παίδεμα. Γυρνάω τη μανιβέλα κάνα 3λεπτο για να κάνω μια δόση διπλού.porlex tall έχεις; τελικά εγώ το ψήνω να τσιμπήσω gaggia classic αλλά λεφτά για ηλεκτρικό καλό μύλο δεν έχω οπότε πάω γιαυτόν
filthy_dwarf Φεβρουάριος 6, 2014 #270 Φεβρουάριος 6, 2014 porlex tall έχεις; τελικά εγώ το ψήνω να τσιμπήσω gaggia classic αλλά λεφτά για ηλεκτρικό καλό μύλο δεν έχω οπότε πάω γιαυτόν gaggia classic και porllex tall on the way :crazy_pilot::dance3:
PetrosD Φεβρουάριος 9, 2014 #271 Φεβρουάριος 9, 2014 porlex tall έχεις; Όχι. Είχαμε ένα μύλο για πιπέρι, αλλά μετά ο πατέρας μου πήρε ηλεκτρικό και αυτός έμεινε στην άκρη. Οπότε τον καθάρισα-γυάλισα και τον χρησιμοποιώ:
filthy_dwarf Φεβρουάριος 10, 2014 #272 Φεβρουάριος 10, 2014 ήρθε ο μύλος μου.... η μηχανή μου είπαν περιμένουν παραλαβή απο τις 20 του μήνα... πολύ γιαπωνέζικα πάντως
psyber Φεβρουάριος 10, 2014 Author #273 Φεβρουάριος 10, 2014 filthy dwarf περιμένω feedback για το μύλο. ποια μηχανή πήρες;
filthy_dwarf Φεβρουάριος 10, 2014 #274 Φεβρουάριος 10, 2014 gaggia classic μέχρι αν έρθει θα τον δοκιμάσω για μπρίκι espresso ίσως και γαλλικό
psyber Φεβρουάριος 10, 2014 Author #275 Φεβρουάριος 10, 2014 επινα το ένα πισω απο το άλλο απο gaggia φίλου μου. θα παθεις πλάκα. εγώ δεν το πιστευα τι διαφορα μπορεί να κάνει το λάθος κόψιμο. κάνει τον καφέ από γλυκόπιοτο εντελώς πικρό και σίχαμα.
PetrosD Φεβρουάριος 10, 2014 #276 Φεβρουάριος 10, 2014 διαφορά μπορεί να κάνει το λάθος κόψιμο. κάνει τον καφέ από γλυκόπιοτο εντελώς πικρό και σίχαμα.Πες λεπτομέρειες!!
filthy_dwarf Φεβρουάριος 10, 2014 #277 Φεβρουάριος 10, 2014 θέλει ψάξιμο ανάλογα τον καφέ.. πρέπει να πετύχεις την σωστή εκχύλιση Ποσότητα καφέ στο διπλό καλαθάκι: 14-19 gH ποσότητα καφέ στο φλυτζάνι: 50-60 ml Χρόνος εκχύλισης από 24 - 30s. Έχουμε μία ροή περίπου 2ml/s. Η χρονομέτρηση ξεκινά από την στιγμή που ενεργοποιούμε την αντλία. αυτά για διπλή δόση ( η στάνταρ δηλαδή ) αν κάτι είναι λάθος απαυτά πειραματίζεσαι να δεις τι "φταίει" κόψιμο καφέ πάτημα κτλ κτλ . απο θεωρία βέβαια καλά τα λέω, κάτσε να έρθει και η μηχανή να τα δοκιμάσω και στην πράξη και βλέπουμε χαχα
filthy_dwarf Φεβρουάριος 12, 2014 #278 Φεβρουάριος 12, 2014 πήρα έναν Molinari 100% Arabica ( 17€/κιλό) και άλεσα σήμερα για την brikka Μου σίγουρα ο καφές είναι αρκετά καλύτερος αλλά μάλλον έπρεπε να τον κόψω ποιο χοντρό για το μπρίκι. απο αρώματα έσκισε! το σίγουρο είναι ότι τώρα ξεκίνησα και πρωινή γυμναστική χαχαχαχαχα. αν τρίψεις μία δόση καφέ σίγουρα δεν είναι θέμα αλλά αν θες να κάνεις 2 διπλούς ετοιμάσου για gym! χαχαχα
alex.grc Φεβρουάριος 12, 2014 #279 Φεβρουάριος 12, 2014 Να σας ανοίξω λίγο την όρεξη για καφεδάκι;[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zqXyzoug5p0]Cappuccino in 1 minute. - YouTube[/ame]Η καθημερινή μου ρουτίνα πλεόν εδω και ενα χρόνο, ενα καπουτσίνο την ημέρα...
PetrosD Φεβρουάριος 18, 2014 #280 Φεβρουάριος 18, 2014 Ήτανε απλά θέμα χρόνου.... Νάνεεεε! Τρίψε τρίψε με το χέρι!!
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now