Jump to content

apeleutherosh programmatos apo to terminal

Amadeus7

Recommended Posts

Πώς μπορώ να απελευθερώσω μία εφαρμογή από το terminal ώστε να συνεχίσω εκεί τισ εργασίες μου? πχ από το terminal ανοίγω το firefox η το gegit κλπ κλπ. τι σημαία πρέπει να βάλω μετά το όνομα του εκάστοτε προγράμματος ώστε να επιτευχθεί αυτό? Νομίζω ήταν κάτι σαν $firefox -f(και ένα άλλο γράμμα που δέ θυμάμαι ποιό είναι)

ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

(το άλλαξα σε Ελληνικά από greeklish μετά από απαίτηση ανωτέρων δυνάμεων :p)

Μια λυση θα ηταν να μην τα ανοιγεις απο το terminal αλλα να πατας alt+F2 και να γραφεις εκει την εντολη. Δηλαδη alt+F2, γραφεις firefox και enter.

Τωρα αυτο που λες ακριβως δεν το γνωριζω, ας απαντησει καποιος αλλος.

Το λέω σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ή δεν το έχεις δει, κάτι που δεν νομίζω, γιατί είσαι μέλος από το 2007....ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΕΥΚΟΛΑ!!!:D

@Sofos1990

signomh p grafo sta greeklish alla to pc sto opoio kathomai den iposthrizei ellhnika.

tora sthn erothsh. pos mporo na apeleutheroso mia efarmogh apo to terminal oste na sunexiso ekei tis ergasies m?

px apo to terminal anoigo to firefoxm h to gedit klp. ti simea prepei na valo meta to onoma tou ekastote programmatos? nomizo htan kati san, $ firefox -f(kai allo ena gramma p de thimamai)

euxaristo gia thn opoia voitheia

Αλλη φορα be more careful :)

Sorry.....δεν το είχα δει, αλλά όπως και αν έχει καλύτερα ας βρει pc που να γράφει ελληνικά!

Αλλιώς όταν γυρίσει σπίτι......:D

Πολύ εύχρηστο εργαλείο....

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Τι διανομή έχεις και δεν μπορείς να το κάνεις με κουμπί;

Αφού σηκώνεις Firefox κλπ θα πρέπει να έχεις και γραφικό X Server. Μπορείς να βάλεις κάποιο κουμπί σε panel.

Δες και το screen, ίσως είναι αυτό που θέλεις.

• 3 weeks later...
Γμτ, μία φορά το χρησιμοποίησα αυτό και δεν το θυμόμουν, σωστός, το είχα χρησιμοποίησει όταν έβαζα το emerald με compiz :)

Πάτα CTRL-Z και μετά bg [enter] σε περίπτωση που δεν το στείλεις κατευθείαν στο background ( με το & ).

Λοιπόν ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον

όσο αναφορά τα greeklish, κάθομαι σε κάτι υπολογιστές του πανεπιστημίου μου οι οποίοι είναι ότι να 'ναι.....

το $firefox & ενώ μου δίνει τη δινατότητα να συνεχίσω τις εργασίες μου στο τερματικό, αν κλείσω το τερματικό κλείνει και ο firefox. όπως προείπα τα μηχανήματα του πανειστημίου δεν είναι και τόσο φιλικά στο χρήστη, οπότε ούτε στα menus υπάρχει ο firefox και αναγκάζομαι να τον καλώ με εντολή.

Όσο γιαυτή σελλίδα που με έστειλε ο jpavly, απαιτεί δικαιώματα τα οποία εγώ δεν έχω (apt-get, wget klp klp), έχω υπερβολικά λίγα δικαιώματα, ίσωs γιατί θέλουν να θωρακίσουν καλά το κεντρικό σύστημα του πανεπιστημίου (Πληροφορική σπουδάζω, όλο και κάποιο αλάνι θα θέλει να κάνει καμία "παγαποντια".... :p ).

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.